בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  Surfcasting המון שאלות, רוצה ללמוד ללמוד ללמוד
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: Surfcasting המון שאלות, רוצה ללמוד ללמוד ללמוד  (נקרא 5980 פעמים) הדפסה
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

תחום חדש בשבילי, מיוחד מאוד, תחום עם המון ציוד ריגים קרסים ושאר אקססוסוריז שונים ומשונים.
דיון עם פוטנציאל ללמד עוד הרבה דייגים בעתיד.

קרסים - ממה שהבנתי רוב הקרסים בסרף הם אברדין קרסים דקיקות עם צוואר ארוך. עשיתי צילומים עם מספרים של סוגי קרסים עם מספרים, ואשמח אם תסבירו לפי הגודל הצורה וכו, לאיזה דג לפי הלסת כמובן, הקרס מתאימה.

משקולות - עשיתי צילומים של משקולות שלי לסרף ואשמח לדעת על היחודייות של כל משקולת, חולי או סלעי, מצב ים, ריג מתאים, אווירדנמיות וכו וכו.

צילמתי חרוזים רכים (y5) השימוש בהם שאני מכיר זה לעצור משקולת רצה שלא תפגע בקשר. האם יש להם עוד שימושים ב surfcasting

חרוזים קשיחים (x1) שמעתי ממישה מהפורום ששמים אותו על החוט של הקרס כדי שלא תסתבך, האם יש עוד שימושים בחרוזים קשיחים.

קרס ללוקוס. צילמתי את הקרס שאני עובד איתה בסרף, לא בדיוק סרף, יותר נכון ממש לא סרף. אני עובד ללוקוסים עם ליון צמפיון מקל לאינטיאס חוט ניילון 60 מאוד איכותי חזק ויקר מאוד, שוק לידר פלורו 70. משקולת רצה (בסרף קאסטימג רק תלייה) וחוט קרס ארוך מטר וקצת של פלורוקרבון 1.20 ממ. אשמח לחוות דעת על המערך וטיפים לשיפור. צילמתי את הקרס שאיתה אני עובד ללוקוס (ליד הקרס כתוב "לוקוס") השאלה האם הקרס לא קטנה מידי, אני רוצה לסנן לוקוס של קילו וחצי ומטה. את הקרס הזה בלע לי לוקוס של 700 גרם אולע פחות. לא בדיוק בלע נתפס בשפה. הקרס בתמונה היא 12/0 נחשבת הכי גדולה בגדלים הפרופורציונלים, השאלה האם להגדיל עוד.

בתמונה b2  יש סביבל לסרף קאסטינג שאני צריך הסבר למה הןא משמש ואיך לעבוד איתו.
לדעתי נועד לתפיסת הריג לפני הזריקה.

בתמונה m4  יש קשיות גומי. למה הן משמשות בריגים ב surfcasting?

בתמונה  a1 יש קרס אופסט לסיליקונים, האם ניתן לעבוד איתה גם עם פיתיון בסרף.?

טיפ ממני- בתמונה 1004 יש מציפי פיתיון קשיחים. בדייג סרגוסים בפיתיון, אבל נדבר על זה בסוף. קודם כל לסרגוס משתמשים בקרס גדולה מספר 1 או 1/0 עם מפתח רחב או צוואר ארוך, לא קרס דקיקה. החוט של הקרס 0.40 או 45 פלורוקרבון. למה? כשמטרגטים סרגוסים בתנאים אופטימליים יש סיכוי למפלצות ולמפלצת הזאת יש שיני אדם שוחקות ביותר, סרגוס של חצי קילו ישחוק חוט 30 כמו כלום. חראם? לא? חוט עבה ועוד פלורו נותן ביטחון. לא מוריד אכילות. סרגוס רואה גמברי קריסטל, יאכל גם אם מחובר אליו כבל פלדה 80 ליברה. למה קרס גדולה כל כך? קודם כל הקרסים שהזכרתי גם סרגוס של מאה גרם יבלע, הכל מניסיון, לא זורק סתם דברים באוויר. ברגע שנתפס חמור של קילו, קרס 4 לדוגמה תיתקע לו באיברים הפנימיים, ולסרגוס של קילו יש כוח לא יאומן ואם תסגרו קלאץ ותפעילו עליו כוח(וזה מה שיקרה כי התוואי סלעי) הקרס תחזור עליכם בריאה ושלמה עם חתיכת מעי של סרגוס. ברגע שעובדים עם קרס 1/0 סביר מאוד להניח שהקרס תתפס בשפה של הסגוס, והשפה שלו היא כמו אבן, לברוח, אין לו סיכוי.

פיתיון - יאכל הכל.. אבל.. וזה אבל גדול אני ממליץ לכם בחום רב לטרגט אותם רק עם גמברי קריסטל טרי גמברי שלם תפור עם המון חוט אלסטי שיהיה כמו אבן. בלי קליפה כמובן.

עכשיו עוד שאלות.

אני עובד עם בד 0.08 ברולר עם שפולה רדודה כמובן, מפחד על השוק לידר הקוני. הקוני מתחיל עם ניילון 0.23 שהוא חלש משמעותית, זה מהווה נקודת כשל משמעותית. ניתן להשיג קוני שמתחיל ב0.30? לא מצאתי

בלילה לא עדיף לעבוד עם תלאי ניילון שחור? בלילה חשוך חסר ירח?

האם מצב הירח משפיע פעילות הדגים בסרף?

האם כבל של 10/15 lb יעצור אבוקקה מלשדוד לי את הקרס עם הפתיון.

לסיום.
מי שמחפש פלורוקרבון במחיר שפוי, במקום להזמין מעלי, לחכות, ולהסתכן שזה ניילון, שיבוא אליי סניף ראשל"צ, פלורוקרבון 50 מטר עולה 24 שקל ו100 מטר עולה 42 שקל. 100%פלורוקרבון אני גם שורף גלילים פתוחים לעיני לקוחות.
מי שמחפש חוט ניילון אמנזיה, שקשה כיום למצוא בארץ, יש אצלנו חוט abrasion מאוד דומה לאמנזיה כמעט בלי זיכרון, אין דבר כזה חוט מונו חסר זיכרון לחלוטין. נזרק בצורה מדהימה כמו חוט בד כמעט, ואלסטי. חיסרון-אין בצבע שקוף. יש חוטים ציפוי פלורוקרבון במחירים מאוד מאוד זולים. יש (כרגע אין) טופווטר כלב 10 גרם, קניתי, ניסיתי והייתי די בשוק. עף לקיבימנט שוחה בצורה מדהימה, אשכרה summy ב30 שקל. טירוף.
לגבי הפלורוקרבון לדייגי הבורי יש גם 0.12 מ"מ, לדעתי היחיד בארץ. לגבי קרסים ממליץ על חבילה של קרסים בצבע ברונזה 50 יחידות בעשרים ש"ח (לא הצבע מתכת זה זבל!!!!)

זהו, אוהב אתכם חברים שתמיד שמחים לעזור ללא תמורה האתר מספר 1
 IP: [ מחובר ]
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

תמונות תמונות
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

עוד תמונות
עריכה אחרונה: דצמבר 13, 2020, 04:49:58 AM על ידי Max
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

האתר מספר 1
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

grouphugg;
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

מקס, לגבי משקולות, מוטי (או בכינוי שלו MOTI M) העלה כאן משהו מלפני 3 שנים שיכול לעניין אותך:
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=28686.0

לצערי התמונות שהוא העלה היו מאתר שיתופי שכבר לא פעיל
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

הי מקס. לצערי, אני לא מצליח לראות תמונות כמעט אף פעם בפורום. (המערכת מזהה אותי כספאמר ואני חסום תמידית. מצליח להיכנס דרך אפליקציה בלי לראות תמונות).
אבל, מה שאני יכול לענות בלי תמונות, זה עניין החרוזים. אני משתמש לעיתים בחרוזים גמישים או קשיחים. גמישים כאשר אני להגן על הקשר ולשמור על חוט יחסית נקי מהסתבכויות. משתמש בזה בדיג פתיונות.
החרוזים הקשיחים שאני משתמש בהם הם חרוזי זכוכית. משתמש בהם בדיג בסיליקונים בריג טקסס. אני שם קרס, חרוז, משקולת קליע, חרוז. המשקולת רצה על החוט וכאשר היא פוגעת בחרוזים, נוצר רעש שמושך דגים.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

בס"ד

מקס, לגבי משקולות, מוטי (או בכינוי שלו MOTI M) העלה כאן משהו מלפני 3 שנים שיכול לעניין אותך:
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=28686.0

תודה אברהם חבר יקר, אך משום שחרשתי כמעט כל דיון בפורום, גם במאמר הזה נתקלתי שלא כך עזר כי בלי תמונה לדוגמה קשה להבין את המושג "משקולת גולף". מה שכן, חבל שמוטי כבר לא פעיל בפורום, מעניין אם הוא דג עדיין? או דג רק קרפיונים בבריכה בחצר? 
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

תודה אברהם חבר יקר, אך משום שחרשתי כמעט כל דיון בפורום, גם במאמר הזה נתקלתי שלא כך עזר כי בלי תמונה לדוגמה קשה להבין את המושג "משקולת גולף". מה שכן, חבל שמוטי כבר לא פעיל בפורום, מעניין אם הוא דג עדיין? או דג רק קרפיונים בבריכה בחצר? 

בס"ד

הוא לא הפסיק לדוג, אין מצב!
יש בפרופיל שלו טלפונים לשאלות.
הוא היה אחד מהאנשים המאד בולטים כאן בפורום ואתה גם תמצא סרטונים שלו ב- YouTube.
momi

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הים של כולם

בס"ד

בס"ד

לצערי הוא כבר לא הולך לדוג ואפילו חזר לנצרת עלית חודש שעבר
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

בעניין: Surfcasting המון שאלות, רוצה ללמוד ללמוד ללמוד
« הגיב #10 ב- : דצמבר 13, 2020, 13:51:50 PM »
בס"ד

בס"ד

מומי, מתי תעלה לנו כבר איזה דו"ח דיג על לברקים שמנים על בומבט ורגלו?
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : דצמבר 13, 2020, 15:03:57 PM »
בס"ד

בס"ד

בס"ד

מומי, הפתעת אותי - באמת!
עריכה אחרונה: דצמבר 13, 2020, 22:01:49 PM על ידי אברהם כהן
momi

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הים של כולם

« הגיב #12 ב- : דצמבר 13, 2020, 17:38:46 PM »
וגם מכר את כל הציוד והיה הרבה ציוד איכותי  נבוך
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #13 ב- : דצמבר 13, 2020, 23:53:16 PM »
וגם מכר את כל הציוד והיה הרבה ציוד איכותי  נבוך

מחקתי את ההודעה כי במבט שני זה נשמע היסטרי מידי.
בקשה ממני, מי שהקשר שלהם עם מוטי מגדל נותק, צרו איתו קשר ותשאלו לשלומו.
מוזר לי שאיש שהדייג זורם לו בדם, מיצה את הנושא, מכר את כל הציוד, ועזב את התחום.
עריכה אחרונה: דצמבר 14, 2020, 02:56:49 AM על ידי Max
momi

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הים של כולם

« הגיב #14 ב- : דצמבר 14, 2020, 05:12:05 AM »
וגם מכר את כל הציוד והיה הרבה ציוד איכותי  נבוך

מחקתי את ההודעה כי במבט שני זה נשמע היסטרי מידי.
בקשה ממני, מי שהקשר שלהם עם מוטי מגדל נותק, צרו איתו קשר ותשאלו לשלומו.
מוזר לי שאיש שהדייג זורם לו בדם, מיצה את הנושא, מכר את כל הציוד, ועזב את התחום.
עזב את התחום (דברתי איתו שבוע שעבר) מכר הכל
היום הוא בעל תחנת רדיו (מתחילה) ודיג"יי
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!