פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   עזרה-המלצה למשקל בומבט יחסית למשקל זריקה המקסימלי של החכה |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: עזרה-המלצה למשקל בומבט יחסית למשקל זריקה המקסימלי של החכה (נקרא 2360 פעמים) |
הדפסה |
|
shimi19
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום חברים
על מנת להימנע משבירת הקצה העליון של החכה, מה המשקל של הבומבט שאשתמש יחסית למשקל הזריקה המקסימלי של החכה ?
תודה רבה
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
לפי מה שנוח לך לזרוק ולעבוד איתו. אצלי המקל הוא 8-32 ואני עובד עם 20-30 גרם .
|
-------------------------------
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
בתחום משקלי ההטלה של המקל, ורצוי לא ממש על הקצה כי לבומבט יש תאוצה חזקה. כמו ששרגא אמר, מקל עד 32 גרם לדוגמה, בומבט של 30, עד 28 הייתי הולך על 20-25 גרם וכך הלאה
|
|
|
|
shimi19
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה רבה
הבוקר יצאתי לדוג עם מקל חדש שקניתי באוגוסט האחרון. (קיבל בפורום חוות דעת טובה בפברואר האחרון מצביקה) Daiwa Lateo R 93M טווח הטלה 10-50 בומבט וסקוויד במשקל כולל של 43 גר (בומבט 40גר) אחרי כ כ 15 הטלות בזריקה שלפני האחרונה שמעתי רעש קטן מקצה החכה שאני לא מכיר חשבתי שיתכן שזה מהסיכה. בזריקה שאחריה קצה החכה נשבר. השאלה שלי האם זה המשקל? החכה? או טעות כלשהיא שלי? איזה טעות? הטלתי בעבר ג'יגים במשקל 40 גר ללא שום בעיה.
חוט בד PE 1.5 Varivas רולר-Shimano Twinpower 4000xg 2020
|
|
|
|
|
חשוב לדעת אני רואה הרבה אנשים שרגילים לזרוק בומבטים עם הקצה העליון של החכה (מה שנקרא הצלפה) דימויים במשקלים הכבדים של הטסט יש לזרוק עם תלאי ארוך (הדימויי או הבומבט צריך להגיע לטבעת הראשונה או השנייה של החכה) ככה תזרקו הכי רחוק ובצורה בטוחה למקל.
אין לדעת מה קרה למקל לפני אולי קיבל מכה עוד לפני כן בטיסה?
ראיתי שבירות ככה של הרבה מקלות מהצלפות, בעיקרון במקלות ארוכים עדיף להמנעה מהצלפות.
אם אתה דג במקום שאתה חייב להצליף למשל שובר שיש סלעים מאחריך אז תשים בומבט במשקלי האמצע של המקל.
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 20, 2020, 15:43:06 PM על ידי Vegh
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
בומבט 40 גרם לא אמור לשבור מקל שזורק 50 גרם בעבודה נכונה. נשמע כמו טעות בזריקה, פספוס של פתיחת הקשת או מכה של הקשר בטבעות ביציאה, או אולי פגם או נזק קודם במקל ש"הופעל" עם הזריקה. עידן דיבר על טכניקת הזריקה, ונכון לומר שהבומבט צריך לצבור את האנרגיה כשהוא יחסית רחוק מהמקל ולא קרוב, כדי למנוע נזק מהמכה שהוא מחזיר אל המקל, אבל יחד עם זה אני לא חושב שזה מה שגרם לשבירה במקרה הזה
|
|
|
|
shimi19
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה רבה קובי,חייב להחמיא לך אתה מקצוען !!!! השבירה נגרמה מטעות שלי, רק לאחר שקראתי את תשובתך נזכרתי שכמה הטלות לפני השבירה שכחתי לפתוח את הקשת (וזו כנראה הסיבה לשבירה). הזמנתי את החלק ונענשתי ב 500 ש"ח.לקח ולמידה לעתיד.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
תודה רבה קובי,חייב להחמיא לך אתה מקצוען !!!! השבירה נגרמה מטעות שלי, רק לאחר שקראתי את תשובתך נזכרתי שכמה הטלות לפני השבירה שכחתי לפתוח את הקשת (וזו כנראה הסיבה לשבירה). הזמנתי את החלק ונענשתי ב 500 ש"ח.לקח ולמידה לעתיד.
תודה שימי. קח את ההוצאה כשכר לימוד ולא כעונש או קנס... בז'ירז'ור אנחנו עובדים עם ציוד רגיש ומדוייק, מטבע הדברים אין הרבה מרווחי תמרון בעומסים והלמים, ומקרים כאלה קורים למתחילים ולמקצוענים כאחד במצבים כאלה...
|
|
|
|
|
בוקר טוב, אני אמנם משוגע קצת בזריקת בומבטים וכבר שנים מעיף מעל טווח המשקלים של המקל, עם זאת צריך להבין שבומבט הוא קצת שונה מדמוי רגיל או ג'יג היות והוא יוצר כח משיכה חזק מאוד על כל המכלולים. (אגב עם המקל כמו שלך אני זורק 60 גרם ובינתיים בלי בעיות ולפני זה על לגלאיס עד 42 הייתי זורק 50 גרם). אני בומבט זורק כמו הטלה של חכת פתיון ולא הצלפה כמו של בובה או גיג רגיל. מבחינת מרחק ההבדל מינורי ביחס להצלפה תאמין לי ויש הרבה פחות עומס על הסט. כמו שעידן אמר, לא להגיע עם הבומבט לקצה החכה אלא בערך לאמצע רצוי להוסיף לידר של חצי מטה שיספוג את העומס ולא הבד וכמובן להימנע מהכנסת הקשר לטתוך הטבעת העליונה. בכל מקרה מטעויות לומדים ואני בטוח שעוד תהנה מהמקל. בינתיים יש לי הרבה מזל איתו בתפיסות והוא הסתדר עם דגים גדולים בלי להזיע והוא הפתעה חיובית מאוד מבחינתי.
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 22, 2020, 07:50:23 AM על ידי TzvikaR
|
|
|
|
|
shimi19
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה רבה לכם
שאלה לצביקה, בחיבור שני החלקים ישנם שתי נקודות בעליון ובתחתון המיישרות את הטבעות, שאני מתאים אותם אני מחבר עד שאני מרגיש התנגדות ומפסיק, למרות שיש עוד מרווח קטן לחיבור .האם זה נכון, או לחבר את החלק העליון שיישב עד הסוף? משום שיש להפעיל לחץ גדול יותר ואני חושש.
|
|
|
|
|
תיישר את הנקודות שיהיו בטור ישר ותכניס עד שאתה מרגיש שאי אפשר יותר. יש רווח מבחוץ של כס"מ. זה בסדר ותקין כל עוד אתה מרגיש שאי אפשר לדחוף עוד הכל כמו שצריך.
|
|
|
|
shimi19
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה רבה
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
ההסברים המפורטים של צביקה, קובי ועידן (Vegh) - נתנו מעל ומעבר... להפנים ולזכור... נזקים מהסוג הזה שימי, הם חלק מהעניין... וכמו בכלל בחיים - טועים ולומדים, ומשלמים קצת שכר לימוד.... אם הפקת לקחים אז הרווחת... לא אתחיל לספור את כל הטעויות שעלו לי בציוד, די אם אציין כי בשני מקרים שונים ו"ברגע של טמטום" - עפו לי מהסירה לעומק הים סטים בשווי מעל 1,000 ש"ח כל סט... בכל אופן, בהצלחה ביציאות הדיג הבאות - בלי נזקים ועם דגים  ויאללה, הגיע הזמן לראות אותך ביומן דו"חות הדיג עם תמונה של תפיסות יפות 
|
-------------------------------
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
עם בומבט לא תמיד יותר כבד שווה מרחק גדול יותר. צריך למצוא את הבומבט עם המשקל האידיאלי לזריקה הכי רחוקה . וכמו שכתבו לא להצליף ולתת מרחק מקצה המקל.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|