בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  מרים את הכפפה
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: מרים את הכפפה  (נקרא 2251 פעמים) הדפסה
Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

מרים את הכפפה
« ב- : נובמבר 10, 2020, 12:00:18 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
8/11/2020כללי: ים התיכון מים מלוחיםרגוע ונמוך0 - 10 מטרדיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים)

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
דמוי דג בינוני - פשוטה 2.5קלמארי (דיונון)
דמוי דג בינוני - פשוטה 3.0קלמארי (דיונון)

הדו"ח:
שלום לכולם!

אני רואה שאף אחד לא העלה דו"ח על הפתיונות המשובחים שחלקנו נוהגים לתפוס בעונה הזאת של השנה, שיישמשו לדיג האינטיאס וגם לדיג חופי מתבייש
אז אהיה הראשון..

בימים האחרונים ניצלתי את העובדה שהים היה רגוע (לעיתים עם קצת גלים אבל לא נורא). מה שיותר הפריע היא הרוח

בכל יציאה נתפסו מספר יחידות, וגם ברחו.. זה חלק מהמשחק וואלה לא יודע

אני עובד עם מקל מדיום (8-42), רולר 3000 דיוואה סוויפייר וחוטים 0.22 ו0.30 ניילון של טרבוקו וסופיקס. לא אוהב לעבוד עם בד בדיג קלמרי. עובד עם המדיום בגלל שאני לרוב נמצא בגובה מעל סלעים, וצריך להרים את הקלמרי לגובה. בעת הרמת הקלמרי/ הבובה, החוט לפעמים מתחכך (וזאת הסיבה שאני לא אוהב בד בדיג הזה).

שיטות העבודה:

אני מקצץ את המשקולת של הדמוי עם קאטר, עד למצב שהבובה שוקעת לאט לאט. זורק רחוק, מגלגל לאט ועושה עצירות כל כמה גלגולים. יש מצבים שאני מעדיף ליצור יותר עניין במים, אז אני מגלגל בינוני ולעיתים מהיר ובין לבין עושה עצירות. לפעמים הם תוקפים רחוק ממני ולעיתים בקרוב מאוד, אחרי שרואים אותם עוקבים אחרי הדמוי. יש מצבים שאפילו אחרי הזריקה בעת סגירת הקשת והמתנה של כמה שניות- הבובה יורדת לאיטה במים והקלמרי כבר תוקף את הבובה עוד לפני שהתחלתי לגלגל. אני לא מקפיץ בכלל.

בקשה קטנה לי מכם- תקחו את הקלמרי שהם בגודל נורמלי, ולא " ג'וקים " קטנטנים שבדיג הפתיונות שלכם (בין אם זה לאינטיאס ובין אם זה לדיג חוף) לא באמת יהיה לכם מספיק בשר מהזאטוטים האלה. אני רואה שאנשים לוקחים לפעמים קלמרי כ"כ קטנים שהקרס של האינטיאס יותר גדול מהם- וזה עצוב דופק את הראש . תנו להם לגדול ולהשמין ותשמרו על הים. בכל מקרה לא חסרים היום המון אנשים שעושים מסחרה על היצורים הנפלאים האלה והכמויות קטנות לעומת שנים עברו.

שיהיה בהצלחה! אנחנו מספר 1

עריכה אחרונה: נובמבר 10, 2020, 12:18:33 PM על ידי Fish
 IP: [ מחובר ]
מור אמסלם

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: מרים את הכפפה
« הגיב #1 ב- : נובמבר 10, 2020, 13:38:43 PM »
תודה על השיתוף.

אבל דווקא הגדולים הם אילו שחשובים להשאיר, גם בדגים וגם הקלמארי, הגדולים הם אילו שמעמידים דורות טובים יותר
לא הקטנים.

מלבד זה, יש פיצוץ אוכלוסים שלהם, הם לא בסכנה ואפילו לא קרוב.
השנה אולי יש פחות (ואני ממש לא בטוח - לי יצאו הרבה יותר משנים קודמות) פשוט המים לא התקררו מספיק.
שים לב - שגם האינטיאסים שפעם היו נתפסים בספטמבר בחופים רק עכשיו בנובמבר מתחילים להתפס.

לגבי חוט הנילון, אני בטוח שזה חלק מהגורם לבריחות, אם אתה צריך להרים מגבוה, תיצור או תיקנה רשת קטנה עם מוט ארוך מאד.
יש כאלו יעודיים ביפן, שם יש מקומות שהם מרימים ממש מגבוה, מחזיקים רשת מתקפלת על הגב ופותחים אותה במכה.

יש משמעות לחוט בד (ויש כזה יעודי ששוקע) - חוט בד מעביר את התנועות הרבה יותר טוב כי אין לו גמישות.
הגמישות שיש בחוט הנילון שלך "בולעת" חלק גדול מהתנועות שתרצה להעביר לדמוי.

בהצלחה
-------------------------------
ערוץ Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCdnGTD0NwE_nfPDAsEFxVjA

הירשמו לערוץ
 IP: [ מחובר ] WWW
Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : נובמבר 10, 2020, 14:09:38 PM »
תודה על השיתוף.

אבל דווקא הגדולים הם אילו שחשובים להשאיר, גם בדגים וגם הקלמארי, הגדולים הם אילו שמעמידים דורות טובים יותר
לא הקטנים.

מלבד זה, יש פיצוץ אוכלוסים שלהם, הם לא בסכנה ואפילו לא קרוב.
השנה אולי יש פחות (ואני ממש לא בטוח - לי יצאו הרבה יותר משנים קודמות) פשוט המים לא התקררו מספיק.
שים לב - שגם האינטיאסים שפעם היו נתפסים בספטמבר בחופים רק עכשיו בנובמבר מתחילים להתפס.

לגבי חוט הנילון, אני בטוח שזה חלק מהגורם לבריחות, אם אתה צריך להרים מגבוה, תיצור או תיקנה רשת קטנה עם מוט ארוך מאד.
יש כאלו יעודיים ביפן, שם יש מקומות שהם מרימים ממש מגבוה, מחזיקים רשת מתקפלת על הגב ופותחים אותה במכה.

יש משמעות לחוט בד (ויש כזה יעודי ששוקע) - חוט בד מעביר את התנועות הרבה יותר טוב כי אין לו גמישות.
הגמישות שיש בחוט הנילון שלך "בולעת" חלק גדול מהתנועות שתרצה להעביר לדמוי.

בהצלחה

אהלן מור.

ראשית אורח החיים של הקלמרי והסבידות הוא קצר- כשנתיים בסה"כ. אם הקלמרי הוא ענק אז כמובן שזה מבורך לשחרר אותו על מנת שייתרבה ויעמיד עוד ועוד דורות.
לעניות דעתי, אני מעדיף מספר מצומצם של קלמרי מכובדים, מאשר כמות רבה של קלאמרים מיניאטוריים... פחות בשר=פחות פתיון. חשוב לי מאוד לשמור על הים, לכן אני אהרוג פחות דיונונים אבל אקבל כמות נורמלית של פתיון.

לגבי הפיצוץ אוכלוסין, הלוואי שזה היה המצב בדרום.. יש ימים שרואים יותר קלמרי ויש אקשן ויש ימים שמגרדים... יש לעיתים ימים שאין אפילו אחד לרפואה .

גם כשעבדתי עם חוט בד, היו מצבים של בריחות (ולא רק אצלי, גם אצל חברים שלי לדיג שעובדים עד היום עם חוט בד). נכון שעם סט לייט /אולטרה, בצירוף חוט בד דק יש יותר אינדיקציה, ואם אתה נמצא על ריף שטוח ונוח זה עדיף, אבל אל תשכח שאני דג באזור קצת גבוה, ולפעמים בזווית עם קו המים אז אני לפעמים נאלץ לתלוש את הקלמרי למעלה והוא לפעמים נחבט בסלעים (לא נעים בכלל גיחוך ). חוץ מזה שאני אוהב ניילון וברוב המקרים אני מצליח להתגבר על הבעיה של האלסטיות. נסיון של שנים.

להבדיל משימוש בשיטת ההקפצות, שבאמת מצריכה יותר רגישות, אין פה יותר מדי תנועתיות עם הבובה, כולה גלגול איטי/בינוני/מהיר ועצירות, הבובה צוללת לאט עקב קיצוץ המשקולת..נטול כל חכמה. את הבריחות אני מקבל באהבה ומבחינתי זה חלק מהדיג. קריצה

יש לי רשת הרמה, אך במקומות שאני דג בהם לפעמים להסתובב על רשת זה משהו שמאוד מגביל אותי במעבר בין נקודה לנקודה, וגם הרשת לא תמיד עוזרת, בגלל הגובה והזווית עם המים. אם מגיע איתי שותף לדיג שעוזר להתנייד עם הציוד זה רעיון נחמד.

TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : נובמבר 11, 2020, 07:20:54 AM »
אני אוסיף קצת ממה שחוויתי ועשיתי השנה. אני בד"כ לא דג קלמארי אולי פעם פעמיים בשנה. אשתי לא מרשה לי להכניס אותם הביתה מפחדת מהם אז את הפתיונות אני קונה טרי בדרך לדיג או יום לפני.
כל מה שנתפס משוחרר. אישית לא מת על הדיג הזה, קצת משעמם והפייט כמו לתפוס שקית מלאה מים. לא מספיק מגרה ומספק אבל פעם ב.... לגוון זה נחמד.

בכל מקרה השנה הלכתי פעמיים לשוברי גלים בתל אביב ויצאו המון (וזה אני עדין שאומר) קלמארי.  פשוט כמויות.
כל כמה זריקות תקיפה. אני עובד עם סט אולטרה לייט רגיל ובובה ב3 שקל מידה 2.5 מאליאקספרס.
החייזרים תוקפים הכל, לא משנה הצבע ולא הגודל (חבר דג עם מידה 3). גלגול מאוד איטי עם הקפצה ושקיעה פעם בכמה גלגולים. משום מה לא נתקע לי אף פעם בסלעים ולא איבדתי בובה השנה.
בהרמה צריך להזהר מאוד כי הזרועות שלהם עדינות ולפעמים נקרעות אם הקלמארי מלא מים לכן חובה רשת לדעתי. אני משתמש ברשת פליי פישיינג מגומי שגם לא סופגת את הדיו , גם לא פוגעת בדגים ובקלמארי וגם קל לשחרר את הקרסים.
Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : נובמבר 11, 2020, 09:00:17 AM »
אני אוסיף קצת ממה שחוויתי ועשיתי השנה. אני בד"כ לא דג קלמארי אולי פעם פעמיים בשנה. אשתי לא מרשה לי להכניס אותם הביתה מפחדת מהם אז את הפתיונות אני קונה טרי בדרך לדיג או יום לפני.
כל מה שנתפס משוחרר. אישית לא מת על הדיג הזה, קצת משעמם והפייט כמו לתפוס שקית מלאה מים. לא מספיק מגרה ומספק אבל פעם ב.... לגוון זה נחמד.

בכל מקרה השנה הלכתי פעמיים לשוברי גלים בתל אביב ויצאו המון (וזה אני עדין שאומר) קלמארי.  פשוט כמויות.
כל כמה זריקות תקיפה. אני עובד עם סט אולטרה לייט רגיל ובובה ב3 שקל מידה 2.5 מאליאקספרס.
החייזרים תוקפים הכל, לא משנה הצבע ולא הגודל (חבר דג עם מידה 3). גלגול מאוד איטי עם הקפצה ושקיעה פעם בכמה גלגולים. משום מה לא נתקע לי אף פעם בסלעים ולא איבדתי בובה השנה.
בהרמה צריך להזהר מאוד כי הזרועות שלהם עדינות ולפעמים נקרעות אם הקלמארי מלא מים לכן חובה רשת לדעתי. אני משתמש ברשת פליי פישיינג מגומי שגם לא סופגת את הדיו , גם לא פוגעת בדגים ובקלמארי וגם קל לשחרר את הקרסים.

גם אצלי לא מכניסים את הדיונונים הביתה, מטעמי כשרות. יש לי מקפיא קטן מחוץ לבית ושם אני מאחסן את כל השרצים למיניהם  callme . וגם אני עובד עם בובות זולות מהאיביי, החל מגודל 2.5 ועד 3.5 (ה2.5-3.0 יותר לקלמרי, ו3.5 לסבידות בקרקעית)

כיף לראות שיש מקומות שהם שורצים בהם. גם באזורים שלי, יש ימים שרואים אותם בכמויות ויש ימים יבשיםםם. אתה בסדר

עריכה אחרונה: נובמבר 11, 2020, 09:01:59 AM על ידי Fish
Vegh

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : נובמבר 11, 2020, 11:48:44 AM »
אני עובד עם המקל אולטרה לייט שלי (עד 13 גרם, מידה 2.5 פשוטות) בדייג קלמרי עם חוט בד 0.6 אבל התנאים שלי לא דומים לתנאים שלך בדרום,
כפי שרובכם יודעים החופים החל מיפו עד ראש הנקרה מלאים ברצועות של פלטות של ריפים חלק עמוקים חלק רדודים אבל ברובם ניתן לתפוס את הקלאמרי. (לא רואה הרבה שינויים בכמויות בשנים האחרונות ייתכן כי בדרום בגלל שכולם דגים במרינות ושוברים הנקודות ״שרופות״.)

חתיכות של מעל חצי קילו נותנים פייט מהנה וחתיכות של קילו פלוס  בכלל חוויה

כמעט תמיד עובד בשיטת ההקפצות האגרסיביות לי זה מניב הרבה יותר תפיסות מאשר גילגול איטי.

הסוג הנפוץ ביותר בחופים שלנו הקלאמרי האילתי חי כשנה בלבד.
אני לא מוכר או אוכל את הקלאמרי אני לרוב מעביר לחברים או משחרר (לא דגתי בפיתיון שנים)
עריכה אחרונה: נובמבר 11, 2020, 12:02:34 PM על ידי Vegh
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : נובמבר 11, 2020, 14:25:17 PM »
דיג הקלמארי מספק שעשוע מבחינתי כשאין משהו אחר, מהחוף כמעט תמיד אני משחרר אותם, לעיתים נדירות לוקח כדי לאכול (לא טורח לקחת לפיתיון כי יציאות גיוס פיתיון עדיף מבחינתי לעשות בצורה ממוקדת מהסירה). עדיין, כיף לתפוס אותם בסט קליל, כיף בטופן כללי לתפוס כשאין דגים שמשתפים פעולה, וכשצריכים אותם לפיתיון זה שתי ציפורים במכה.
אביחי, סחטיין על הדו"ח המפורט והמלמד, יש הרבה מה להפנים מלמידת שיטת העבודה של אחרים, כל האנקדוטות הקטנות יכולות לעשות את ההבדל.
יופי של דו"ח, תודה על השיתוף
Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : נובמבר 11, 2020, 19:15:28 PM »
דיג הקלמארי מספק שעשוע מבחינתי כשאין משהו אחר, מהחוף כמעט תמיד אני משחרר אותם, לעיתים נדירות לוקח כדי לאכול (לא טורח לקחת לפיתיון כי יציאות גיוס פיתיון עדיף מבחינתי לעשות בצורה ממוקדת מהסירה). עדיין, כיף לתפוס אותם בסט קליל, כיף בטופן כללי לתפוס כשאין דגים שמשתפים פעולה, וכשצריכים אותם לפיתיון זה שתי ציפורים במכה.
אביחי, סחטיין על הדו"ח המפורט והמלמד, יש הרבה מה להפנים מלמידת שיטת העבודה של אחרים, כל האנקדוטות הקטנות יכולות לעשות את ההבדל.
יופי של דו"ח, תודה על השיתוף

בשמחה רבה קובי! תודה לך בירה
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : נובמבר 14, 2020, 17:43:29 PM »
כל הכבוד שהרמת את הכפפה 
לתפוס קלמראי זה תמיד כיף והם אפילו נותנים פייט מהנה  (בעיקר עם ציוד קל).
צריך לתפוס כמה שצריך לצריכה אישת (אוכל/פתיון) ולא לתפוס ולקחת בלי חשבון
מקווה שיהיה כאן עוד כמה דוחות כאלו בעקבותיך  אתה בסדר

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : נובמבר 14, 2020, 22:31:10 PM »
כל הכבוד שהרמת את הכפפה 
לתפוס קלמראי זה תמיד כיף והם אפילו נותנים פייט מהנה  (בעיקר עם ציוד קל).
צריך לתפוס כמה שצריך לצריכה אישת (אוכל/פתיון) ולא לתפוס ולקחת בלי חשבון
מקווה שיהיה כאן עוד כמה דוחות כאלו בעקבותיך  אתה בסדר

בירה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : מרץ 10, 2021, 01:43:09 AM »
הגעתי לדו"ח הזה באיחור גדול -
אך לאחר "שחזרתי מ"חופשה ארוכה" -
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=36278.0
לא מוותר על אף דו"ח...

אהבתי... יופי של דו"ח אביחי...
לא רק "תפסתי" אלא הסברים מפורטים שבהחלט תורמים לידע בתחום - והעונה טרם הסתיימה...
קובי כבר לקח לי את המילים קריצה

רק הערה -
הקלמארי (דיונונים למיניהם בכלל) מצוי בעולם בהתפוצצות אוכלוסין וזאת לפי מחקרים שפורסמו בעולם, שימש אותנו בזמנו לביטול הרעיון ההזוי להכריז על הדיונונים כמינים מוגנים בים התיכון... אז כמובן שאינני אוהב לראות שהיו מי שהפכו זאת לעסק עם פרסומי מכירה, אך לא רואנ מניעה לקחת לשימוש כל מה שנתפס (לא רק לאינטיאס, משמש לכל סגנונות דיג פתיון מהחוף ומכלי שיט).
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!