
תראו מה הכנתי לבעלי היקר,כמובן זה הקינוח את ארוחת הערב לא העליתי כדי שלא תזילו ריר

החומרים לבצק:
200 גר' חמאה
80 גר' אבקת סוכר/ 3/4 כוס
300 גר' קמח לבן/ 2 כוסות+2 כפות
3 גר' אבקת אפייה/ 1/3 כף
גרדה מלימון וחצי תפוז
1 ביצה
הכנת הבצק:
-במיקסר מערבלים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה , גרדת לימון,תפוז וחמאה לתערובת פירורית, מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק.
-עוטפים ומקררים ל-20 דקות.
-מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, עושים עיגולים אני עושה עם כוס, מניחים כפית מהמילוי ומקפלים לצורת אוזן המן.
-מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות 20 דקות, עד שמזהיב קלות, מוציאים מהתנור ומאבקים מיד באבקת סוכר.
לפני שאני עוברת למילוי,ניתן למלא את הבצק גם עם אגוזים וסוכר בלבד,אך צריך להבריש את הבצק אחרי שעושים עיגולים עם החלבון של הביצה ואז למלא עם אגוזים וסוכר,ניתן למלא גם עם ריבות מכל הסוגים או עם ממרח תמרים,בקיצור כל מה שאתם אוהבים.
מילוי פרג:
2 כוסות פרג טחון טרי
1/2 כוס סוכר
כוס חלב
2 כפות ריבה
מעט פירורי ביסקוויט
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס אגוזים קצוצים
גרדה מלימון
ההכנה:
-מרתיחים את החלב והסוכר.
-מוסיפים את יתר החומרים פרט לביסקוויט.
-מסירים מהאש ומוסיפים את פירורי הביסקוויט.
שוב חג שמח ובתאבון לכולםםםםםםםםםםםםםם
