פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   c&r לנשמה |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: c&r לנשמה (נקרא 4273 פעמים) |
הדפסה |
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
c&r לנשמה
« ב- : אוקטובר 09, 2020, 21:39:27 PM » |
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 6/10/2020 | דרום - מפרץ אילת | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
18:00 | גיג קטן - xsesta slow bee 60g | שורי (שורי ערפילי) | 1 | שוחרר |
הדו"ח:יוצאים לקראת השקיעה, עדיין בסגר ואין ממש הרבה צ'אנסים ליציאות בשגרה. התכנית היא להעביר את הזמן עד החושך בג'יג, ואז לתפוס קצת פיתיונות חיים ולהוריד לטורפים. מגיעים לנקודה הראשונה, רוח ערה של כ-12 קשר, אני עובד מיקרו ג'יג בעומק של כ-60 מטר. תוך בערך רבע שעה ננעל בירידה צמוד לקרקעית, ההקפצה הראשונה היתה כבר ההוקסט, מרגיש כמו סלע לרגע אבל אז הסלע מתחיל לזוז... דג חזק על סט קליל זה ממש כיף, הוא נלחם, רץ ריצות חזקות ונוגח כל הדרך כמו איזה אנטיאס, אבל כשהוא מגיע לפני המים מתגלה שורי אדום (גבנוני) חתיך, 2-2.5 קילו. שי מעלה אותו בזריזות עם הרשת, ואני מיד מחליט לשחרר אותו חזרה, ברוח הרגע (במזח לפני היציאה שוחחנו עם בעל הסירה השכנה וסיפרתי לו ש"אנחנו יוצאים כדי למלא מצברים, לא מקררים", והמשפט הידהד לי), צילום זריז והוא חוזר לים. האמת שהלילה לא היה מוצלח במיוחד, היה קשה לאתר את המקרלים שבנינו עליהם לפיתיונות חיים וגם כשכבר הורדנו פיתיונות לא ממש היתה היענות, והיציאה הסתיימה בשורי ששוחרר בלבד, אבל את ניקוי הראש ואת מנת האדרנלין-הרווחתי גם הרווחתי  
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 09, 2020, 21:44:51 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
|
יפה מאוד קובי. אהבתי את המשפט וזה באמת מה שחשוב. דג שנתן לך כל כך הרבה הנאה ונלחם כל כך חזק, גם הרוויח ביושר את החיים שלו וגם כואב הלב להרוג אותו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
לפי מיטב הבנתי זה דווקא נחשב לדג די טעים ונכון שלא באת למלא מקררים אבל בכל זאת אני חושב שהיה מקום להשאיר אותו אבל נגד המצפון אי אפשר לעשות כלום ואם המצפון אומר לשחרר אז משחררים ואין כמו שחרור דג למילוי מצברים 
|
-------------------------------
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
לפי מיטב הבנתי זה דווקא נחשב לדג די טעים ונכון שלא באת למלא מקררים אבל בכל זאת אני חושב שהיה מקום להשאיר אותו אבל נגד המצפון אי אפשר לעשות כלום ואם המצפון אומר לשחרר אז משחררים ואין כמו שחרור דג למילוי מצברים  אתה צודק, הוא דג טעים מאוד והרבה פעמים לא שיחררתי אותם. בכל זאת, שיחררתי לא כי לא טעים, גם לא כי קטן (דווקא פלטה יפה), שיחררתי כי זה מה שהרגשתי לנכון באותו רגע... כמו שאמרת, שיחרור עושה טוב על הנשמה, ואולי נפגוש אותו שוב בהזדמנות אחרת 
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
אלוף אתה קובי! מכיר את ההרגשה הזו של הדחף לשחרר גם אם הדג עומד בכל הקריטריונים לקחת. עושים מה שהלב אומר 
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
קובי קודם כל כל הכבוד על שחרור השורי  עכשיו שאלה לגבי המיקרו ג'יג, אין אצלכם דריפט עם הרוח שהיתה ? בים התיכון להוריד ג'יג 60 גרם ב60 מ' לוקח לו הרבה זמן לרדת ועם הדריפט הוא כבר בזוית גדולה מהסירה. 60 גרם זה עוד טוב אולי עד 20-30 מ' גג ללא דריפט
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
קובי קודם כל כל הכבוד על שחרור השורי  עכשיו שאלה לגבי המיקרו ג'יג, אין אצלכם דריפט עם הרוח שהיתה ? בים התיכון להוריד ג'יג 60 גרם ב60 מ' לוקח לו הרבה זמן לרדת ועם הדריפט הוא כבר בזוית גדולה מהסירה. 60 גרם זה עוד טוב אולי עד 20-30 מ' גג ללא דריפט כמובן שיש דריפט ער ברוח כזאת, הוא איטי יותר כשמורידים עוגן צף. היתרון של מיקרו ג'יג בתנאים האלה הוא שמשתמשים בחוטים דקיקים, אני עובד עם חוט 25 ליברה בעובי 0.16 ממ (אם אני זוכר נכון) ולידר 26 ליברה, יחד עם ג'יג קטן יחסית ושניהם יחד מהווים התנגדות קטנה מאוד לדריפט, ולכן הג'יג יורד יפה מאוד לעומק, כשבאותם תנאים החבר שאיתי הוריד עם סט ג'יג לייט ג'יגים של 150 גרם והזווית שלו בדריפט היתה חזקה יותר משלי. כשאין דריפט אני מוריד 60 גרם גם ל-100 מטר ביעילות!
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
טוב לראות אותך משחרר, וטב לראות אותך על רקע הים, כן ירבו היצאות לכולנו ושנוכל שוב לראות את הים ללא המגבלות
לא מכיר הרבה אנשים שהיו משחריים כזו פלטה, כל הכבוד !
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
לשחרר כזה דג יפיוף ? כל הכבוד , לא טריוויאלי בכלל 
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
כל הכבוד על התפיסה והשחרור קובי 
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
צחי.א
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
כל הכבוד השחרור, לפחות זכית בפייט מהנה קובי
|
|
|
|
|
כל הכבוד על התפיסה והשחרור כן ירבו
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
תודה לכל המפרגנים כל הכבוד השחרור, לפחות זכית בפייט מהנה קובי
פייט מהנה זה לא לפחות, זה העיקר! והשיחרור- בונוס מבחינתי... זו תקופה שופעת בדגים אצלנו, תפיסות יפות בכל יציאה והמקפיא מצוייד היטב, אז יש במה למלא סירים, אבל עדיין צריך להיפטר מהגירוד בידיים איכשהו....
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
אכן הרווחת בגדול קובי ואת מה שציינת - ניקוי ראש ואדרנלין... זכית לפייט נהדר ודג יפה על חכתך... ביג לייק לתפיסה, לשחרור, לדו"ח היפה ולתמונה היפה 
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
קובי היקר , מרגישים את האהבה שלך לים, והלוואי עליי חלקיק מהידע וההתמקצעות שלך בדיג. המון כבוד על השחרור, וכמובן על השיתוף.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|