הדו"ח: לפני כ 3 שבועות, רכשתי חוט בד חדש שהגיע לארץ עם נתונים טובים והייתי צריך לבדוק אותו. מאז לא יצא לי ללכת לים והייתי צריך לעבור גם איזו פרוצדורה רפואית שהגבילה אותי בשבועיים האחרונים כך שסוף סוף הצלחתי לארגן יציאה לים לבדיקה של החוט.
מכיוון שכבר יש ניצני פלמידות בשטח, הם היו דגי המטרה העיקריים שלי ליציאה הזו.
אני מתייצב בים ורואה שרוב הזמן הים שקט ואז מגיעה מתקפה של 3-4 גלים עד 90 ס"מ שמציפים את כל הריף. אין ברירה והבטיחות קודמת !! ואני עומד על סלעים גבוהים רחוק מקו המים.
התחלתי עם טופווטר Skitter Walk לבן. לאחר כמה זריקות ראיתי שאני לא מצליח להעיף אותו מספיק רחוק ועברתי לפופר כבד יותר שיעוף יותר רחוק וישעה קצת רעש בשטח. עוד איזה רבע שעה עוברת ואין מענה מצד הדגים.
כבר יש יותר אור בשמים וזה הזמן לעבור למוד פלמידות. אני מחבר את הלידר העבה (0.8 מ"מ) וג'יג עם אסיסט משוריין ומתחיל לחפש אותן. אחרי כשעה של עבודה ללא מענה מצד הדגים (לא אצלי ולא אצל הדייגים מסביב) החלטתי לחזור לג'יג 20 גרם הרגיל שלי ולשחק על הקרקע.
השארתי את הלידר העבה ליתר בטחון וחיברתי אליו את הג'יג. לאחר כרבע שעה, יש נעילה . מאבק חביב ויוצא לו אראס בינוני שכמובן משוחרר חזרה למים
עוד שעה של נסיונות ללא סימני דגים ואני מחליט לפרוש.
לסיכום: היה עוד בוקר נחמד עם ספתח על החוט החדש. רושם ראשוני הוא שהחוט נחמד, הג'יג עף רחוק והתחושה כמו של power pro slick אבל יותר דק ממנו.
סיבוב נחמד לנשום אוויר ים, טסט והתרשמות מהחוט החדש פלוס פייט נחמד- הספק נאה! מקווה שהמנוחה סייעה לך בהתאוששות (וכבר נפטרת מה"ספליט רינגז"), אחרי הסגר תחזור לסירה (אם תצטרך מישהו לסחוב לך את הציוד, טלפון קטן לאלדד והוא רץ ) יופי של דו"ח, תודה על השיתוף
סיבוב נחמד לנשום אוויר ים, טסט והתרשמות מהחוט החדש פלוס פייט נחמד- הספק נאה! מקווה שהמנוחה סייעה לך בהתאוששות (וכבר נפטרת מה"ספליט רינגז"), אחרי הסגר תחזור לסירה (אם תצטרך מישהו לסחוב לך את הציוד, טלפון קטן לאלדד והוא רץ ) יופי של דו"ח, תודה על השיתוף
תודה קובי. יום אחרי שהורידו לי את הספליט רינגס, הייתי כבר בים ויצא הסרט הזה
גם לצאת היום לדוג, לנשום קצת אוויר זה משהו לא מובן מאליו הניסיון שלך בתחום והעין החדה ערניים מאוד להיכן אפשר לעמוד והיכן זה מסוכן בלי נדר, פעם הבא תגיעה הפלמידה
הכי חשוב שחזרת לכושר והצלחת לתפוס קצת ים לפני שמהדקים לנו את החניקה, וגם ארס מסורתי לקינוח. הפלמידות כבר מראות ניצנים, אז נותר רק לקוות שנוכל להגיע לים בקרוב.
וכרגיל אחלה סרטון עם מסקנה נכונה לגבי צפייה בים לפני שמתקרבים, כדי לא להיות מופתעים.
הכי חשוב שחזרת לכושר והצלחת לתפוס קצת ים לפני שמהדקים לנו את החניקה, וגם ארס מסורתי לקינוח. הפלמידות כבר מראות ניצנים, אז נותר רק לקוות שנוכל להגיע לים בקרוב.
וכרגיל אחלה סרטון עם מסקנה נכונה לגבי צפייה בים לפני שמתקרבים, כדי לא להיות מופתעים.
העיקר חזרת לזירה שרגא כיף תמיד לבקר במקום במיוחד שאין הרבה אנשים,חשוב ההסבר על התקפות הגלים,חשוב שכל דייג מתחיל יפנים את העניין,ודייגים מנוסים לא ישכחו גם שהאנדרנלין מתפרץ. הייתי מנסה בזמן הזה של העונה שהים ככה עובד דווקא בובות ארוכות עם גולות בסגנון הטייד מינו ,הנוד,הממוטי וכו יותר בולטות ויותר סיכוי שיקבלו נגיסה ,שהעונה נכנסת חזק ויש יותר פריטים במים ,אין על הגיג׳ האהבה הגדולה שלי חוץ מכלבים אבל אתה יכול ללמד את כולנו. המשך הנאות ובריאות טובה שרגא.
העיקר חזרת לזירה שרגא כיף תמיד לבקר במקום במיוחד שאין הרבה אנשים,חשוב ההסבר על התקפות הגלים,חשוב שכל דייג מתחיל יפנים את העניין,ודייגים מנוסים לא ישכחו גם שהאנדרנלין מתפרץ. הייתי מנסה בזמן הזה של העונה שהים ככה עובד דווקא בובות ארוכות עם גולות בסגנון הטייד מינו ,הנוד,הממוטי וכו יותר בולטות ויותר סיכוי שיקבלו נגיסה ,שהעונה נכנסת חזק ויש יותר פריטים במים ,אין על הגיג׳ האהבה הגדולה שלי חוץ מכלבים אבל אתה יכול ללמד את כולנו. המשך הנאות ובריאות טובה שרגא.
ראשית אאחל לשרגא רפואה שלמה וכיף לך שלפחות נשמת ים
שרון, מדוע בהמשך העונה אתה פחות מעדיף לעבוד עם דמויים ארוכים? מהסיבה שהם יותר בחלק העליון של המים ואתה מעדיף לעבוד על הקרקעית עם ג'יג או שיש סיבה אחרת?
"כל אמן שלו- סוכר!"
מסכים עם הגישה בהחלט. במים הרדודים, דמוי ארוך, איטי יותר ורועש מושך יותר תשומת לב בזמן שהדגים מעטים ואדישים יחסית, והג'יג יעיל יותר כשהמים שופעים בלהקות שנמצאות במוד טריפה/רדיפה, ואז הג'יג מדמה דג פיתיון במנוסה שמדליק את אינסטינקט הרדיפה והתחרות בין הפרטים בלהקה.