פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   דגים משתחררים. למה? |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דגים משתחררים. למה? (נקרא 3678 פעמים) |
הדפסה |
|
|
ב 2 היציאות האחרונות השתחרחרו לי 3 דגים. 2 לפני שבוע ואחד השבוע. לא גדולים, פחות מקילו. 2 חשודים כלברקים, אחד, שקפץ, כנראה גומבר. ראיתי אותם, מרחק של 10-15 מ'. אני דג מהחוף, לרב עם סיליקונים. צרפתי תמונה. הקרס גדולה מידי? ההוק סט חלוש? אני והים עדיין זוג צעיר, כמה שנים, אשמח לשמוע תובנות.
|
|
|
|
|
בלי לראות מה אתה עושה קשה לדעת למה בריחות זה חלק מהמשחק בעיקר עם לברקים דגים ננעלים לפעמים טוב יותר על קרס רגילה ולא אופסט
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
קרס טובה, חדה מאוד ועם אופסט, מפחיתה משמעותית את הבריחות. לברקים וגומברים בדרך כלל לדעתי משתחררים מסיבות שונות. הגומבר משתחרר בגלל הלסת הרחבה והגרמית שלו, ולכן הקרס לא חודרת כמו שצריך אם היא לא מגיעה אל פנים הפה ונעצרת רק בלסת. הלברק לעומת זאת בהרבה מקרים ננעץ בשפתיים או בשולי הפה, ולכן הקרס גם משתחררת או נתלשת בקלות כשהיא נעוצה באיזורים חלשים יותר. קרס אופסט פותרת את שתי הבעיות, היא מובילה את עצמה פנימה יותר לפה וחודרת טוב יותר, בטח כשהיא קרס איכותית, קשה וחדה מאוד. לגבי ההוקסט, לפעמים הוקסט מבטיח את הנעילה, לפעמים הוא בכלל מה שגורם לדג להשתחרר.... לכן זה לא משהו חד משמעי. אישית אני מאוד בעד הוקסט תמיד, ובעיקר בדגים גדולים או גדולים ביחס לסט אפ, אבל קרה לי כבר שההוקסט היה מה שגרם לדג להשתחרר....
|
|
|
|
|
קרס טובה, חדה מאוד ועם אופסט, מפחיתה משמעותית את הבריחות. לברקים וגומברים בדרך כלל לדעתי משתחררים מסיבות שונות. הגומבר משתחרר בגלל הלסת הרחבה והגרמית שלו, ולכן הקרס לא חודרת כמו שצריך אם היא לא מגיעה אל פנים הפה ונעצרת רק בלסת. הלברק לעומת זאת בהרבה מקרים ננעץ בשפתיים או בשולי הפה, ולכן הקרס גם משתחררת או נתלשת בקלות כשהיא נעוצה באיזורים חלשים יותר. קרס אופסט פותרת את שתי הבעיות, היא מובילה את עצמה פנימה יותר לפה וחודרת טוב יותר, בטח כשהיא קרס איכותית, קשה וחדה מאוד. לגבי ההוקסט, לפעמים הוקסט מבטיח את הנעילה, לפעמים הוא בכלל מה שגורם לדג להשתחרר.... לכן זה לא משהו חד משמעי. אישית אני מאוד בעד הוקסט תמיד, ובעיקר בדגים גדולים או גדולים ביחס לסט אפ, אבל קרה לי כבר שההוקסט היה מה שגרם לדג להשתחרר....
זה עניין של נסיון אישי ותלוי מה אתה מטרגט לגמרי. בטרכונים ולברקים אני נמנע מהוקסט לחלוטין. לגבי גומברים ודגים פלגיים לחלוטין לתת הוקסט. כמו שקובי אמר ממליץ גם על קרס אופסט ואם אתה מתפתה להוקסט אז עדין שלא יתלוש את הבובה מהפה. בהצלחה
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מאיר, סה"כ הסיליקונים שצילמת נראים טובים, הקרס ממוקמת במקום הנכון. דג שננעל על קרס בודדת עם אל-חזור תקין לא אמור להשתחרר, אלא אם הוא היה מספיק חזק כדי לפתוח אותה. בהנחה שהדגים לא פתחו את הקרס, כדאי שתפרט באיזה שלב הדגים השתחררו. האם מייד לאחר הנעילה, או לאחר דקה/שתיים של מאבק.
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
בסופו של דבר זה גם חלק מהמשחק. לפעמים האנחנו מנצחים ולפעמים הדגים 
|
-------------------------------
|
|
|
|
תודה חברים הדגים השתחררו 10-15 שניות אחרי הנעילה. החשוד כגומבר השתחרר לאחר הקפיצה והנפילה חזרה למים. שמתי לב שבלברקים קודמים שכן הגיע עד אלי שיש מקומות בפיהם שהקרס פותחת פתח, חור גדול למרות שגם הם לא היו גדולים, משקלים של 500-700גרם. ייתכן שרצוי גלגול מהיר ורציף כמה שאפשר.
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
קשה לתת עיצה מרחוק, אבל לדעתי הדבר הכי חשוב הוא לשמור על חוט מתוח. כל עוד החוט מתוח, הקרס יושבת במקומה בפה ולא משתחררת (שוב אלא אם הדג מספיק חזק לפתוח אותה). בכל מקרה העבודה צריכה להיות עם החכה במשיכה של החכה, והרולר רק אוסף את החוט כשמורידים את החכה. ודר"א, מהנסיון שלי, חכות שהן באקשן רגיולר, או רגיולר פאסט, שומרות יותר טוב על החוט מתוח ומונעות רפיון בחוט מהמשיכות של הדג.
הדגים גם שונים מבחינת הפייט שלהן. לברקים מנסים להשתחרר על ידי משיכות וניעור הראש, אבל לא קופצים. לכן חוט מתוח ישמור על הקרס בפה. גומברים, כמו שרשמת ינסו לקפוץ וזה יותר בעייתי. אני משתדל לעבוד עם ראש החכה למטה, כדי להוריד את המוטיבציה לדג לקפוץ.
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה
|
|
הטריק שלי הוא תמיד תמיד חוט מטוח גם אם נותק הוק ממשיך לגלגל ולא נותן לדג מילימטר של חוט רפוי כבר קרה לי שגומבר נתן קפיצה ואני משיכה והוא עף לחוף אליי חחחח
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
ביצאה האחרונה שלנו, אומנם מסירה ובגיג אבל 3 מקרים אחד אחרי השני. תקיפה -> הוק סט -> גלגול עם התנגדות של חמישה שישה ואפילו יותר סיבובים ובום מתנתק...
לא היה לי כזה רצף בחיים.. אחרי כל פעם בדקתי את הקרסים, והיו לי 4 קרסים חדות ועצבניות - אבל לא עזר
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ביצאה האחרונה שלנו, אומנם מסירה ובגיג אבל 3 מקרים אחד אחרי השני. תקיפה -> הוק סט -> גלגול עם התנגדות של חמישה שישה ואפילו יותר סיבובים ובום מתנתק...
לא היה לי כזה רצף בחיים.. אחרי כל פעם בדקתי את הקרסים, והיו לי 4 קרסים חדות ועצבניות - אבל לא עזר
הדבר הראשון שקופץ לי לראש זה הפלמידות... הן פעמים רבות נתפסות בכל מני מקומות מלבד בפה, ואז ההוקסט דווקא מחליש את הנעילה. גיל
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
דווקא אני חושב על דוראדו... הפה שלהם כל כך עדין, שאם הם נתפסים באיזור חיצוני הם כמעט תמיד נקרעים ברגע שמופעל לחץ...
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
גם חניתנים יברחו המון פעמים בגלל מבנה הלסת
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חניתנים בגיג מסירה עוד לא ראיתי... דוראדו יש הגיון, אבל בדר"כ הם בחלק העליון של המים, וכשיש להקה אפשר לראות אותם.
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
בדיוק הוצאת לי את המילים מהפה.... מור צודק וגם זה כיוון אפשרי - פשוט יום שהדגים משתחררים... ללא קשר לעצות המועילות והנכונות שניתנו כאן... כמובן מצטרף לעניין הקרסים החדות *קובי וצביקה: לטובת מי שלא מכירים מה זה אופסט ומתביישים לשאול - תשקלו לפרט... כבר קרה לי שביום נתון, על אותם דמויים ששימשו אותי לפני כן וגם אחרי כן... רצף שחרורים של 4-5.... ושבוע אח"כ אותם דמויים תפסו ללא שחרור - ואןתם דגי מטרה... לעתים וכפי שצוין - הדג נתפס לא טוב: הקרס תופסת במקום קשה מידי או רך מידי... לעתים מצטרף חוסר ריכוז קל - אם הדג תפוס לא טוב אז אין מקום לטעויות בעבודה... כלומר: 2-4 בריחות רצופות לא בהכרח מעידות על בעיה, לעתים כן ולעתים סתם באד לאק: הבריחות לא "התפזרו" אלא הגיעו ברצף.. תחשוב על משחק שש-בש ומקרה בו 4-5 זריקות ראשונות זה 2:1 או 5:1, קורה... או משחק כדורגל בו קבוצתך האהודה פוגעת ב:5 מקרים בקורה או במשקוף..
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]