בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  סנטוס ברזיל
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: סנטוס ברזיל  (נקרא 2589 פעמים) הדפסה
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

סנטוס ברזיל
« ב- : אוגוסט 30, 2020, 15:16:31 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
30/8/2020כללי: חו"ל מים מלוחיםגלי0 - 10 מטרדיג מקיאק בים - ג'יגינג

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג

הדו"ח:
לפני שבועיים קבענו ונפגשנו בנקודת היציאה בסנטוס. הים היה סוער מידי לכן הלכנו לדוג בנהר קרוב (יחסית) במקום. קיאקיסט שחלק מהחברה הכירו טבע למוות באותו יום, מקרה מאוד מצער.
אתמול הייתה סגירת מעגל. קבענו באותה נקודה. בדיקת תחזית כמובן והים אמור להיות רגוע יותר. גלים של עד מטר ורוחות של 10 קשר עם התפרצויות בודדות של 15 קשר.
היציאה מעיר הנמל סנטוס בסאו פאולו. היציאה ממש מסוף הנמל, נקודת הכניסה של אוניות ענק לנמלים של סנטוס ושל גוארוז'ה. בנוסף למעבר בלתי פוסק של אוניות, ישנן כמויות עצומות של סירות מנוע, סירות דיג וסירות חתירה.
סנטוס זה חצי אי, מוקף בים, נחלים ותעלות. התעלה המרכזית מנקזת אליה את כל האוניות שמגיעות מהאוקיאנוס. נתיב השיט של האוניות מסומן במצופים וכמובן אסור לדיג או כל פעילות ימית מלבד חציית הנתיב.
הנתיב בו חתרנו היה מאוד צפוץ. נראה שכל כלי השיט מלבד אוניות הענק, התנקזו לאזור מאוד מצומצם של 100 מטר צפונית לצוקים. אינסוף סירות חתירה של 10-15 חותרים על כל סירה, אין סוף קיאקים ימיים וקיאקי סרף סקי, מספר סאפים, אופנועי ים, סירות דיג גדולות וקטנות, מעבורות והמון סירות מנוע בכל הגדלים והמינים החל מסירות גומי פשוטות ועד יאכטות של 50 מטר אורך. בקיצור, אוטוסטרדה של כלי שיט בנתיב מאוד מצומצם.
לא חשבתי שהאזור יהיה עד כדי כך עמוס. מקום מאוד יפה, מידי פעם סלעים וצוקים שיוצאים מתוך היער ויורדים לים, ומידי פעם איזה חוף נסתר שניתן להגיע אליו רק דרך הים. החופים היו עמוסים באנשים. מסתבר שבפחות מעשר ריאל לאדם, ניתן לעלות על מעבורות שתוריד אותך בכל אחד מהחופים הנסתרים האלו.
היום והים היו מאוד יפים, תנאי מזג אוויר מושלמים אחרי תקופה עגומה יחסית. לא פלא שכולם החליטו לצאת לים. בין סירה לסירה אנחנו מנסים לדוג והכל טוב. הבעיה העיקרית, בגללה כנראה ולא אחזור לדוג במקום, היא הגלים שהסירות יוצרות. הגלים באים מכיוונים שונים, פוגעים בצוקים וחוזרים בכיוון אחר. הרגשתי כמו במכונת כביסה...
גלים שבאים מאוניות הענק היו בגובה של 2 מטר בערך, איתם פחות הייתה לי בעיה כי הם יותר אחידים. גלים מסירות המנוע שעברו יותר קרוב אלינו, מצפון, מדרום ואפילו בינינו, היו יותר בעייתיים.
ולדיג עצמו. קובע עם דניאל שיגיע אלי וניסע יחד. תכנון לצאת בארבע וחצי לפנות בוקר. בארבע שולח לו הודעה והוא אומר שהוא יאחר ויגיע לבד. מתארגן ויוצא, שעה וקצת נסיעה עם כל הרמזורים של סנטוס ובעשרה לשש אני בנקודה. סרגיו וסמוקה כבר שם, מתארגן מהר ובשש כבר שלושתנו במים. מחליטים לחכות לדניאל באזור הרמפה כדי שלא יחצה לבד את נתיב השיט של האוניות. בינתיים, זורקים ג'יגים קטנים למים לנסות לתפוס משהו. אני גם ג'יגהד של 7 גרם ודמוי שרימפ. זורק ולא מרגיש את הפגיעה בקרקע. הגאות והזרם חזקים מידי, מחליף לעשר גרם ונשאר עם זה עד סוף היום. מקבל שתי תקיפות אבל לא מצליח להוציא דגים. דניאל מגיע אבל לוקח שעות להתארגן, בדיעבד הבנו שהוא מרכיב לידר חדש ומסדר מחדש את כל ציוד הדיג. אנחנו חוצים את הנתיב בלעדיו. חותרים לכיוון המבצר הישן (פרטים בסרטון).  
אני תופס דג ראשון ויחיד שלי באותו יום, דג קטן בשם מישולה. סרג'יו וסמוקה מקבלים כמה תקיפות אבל לא מצליחים להוציא דגים. דניאל מגיע ובזריקה הראשונה שלו, ביני לבין סרג'יו, מקבל תקיפה יפה של דג. איך שהוא מקבל תקיפה גם אני מקבל. הדג של דניאל קופץ מעל המים ולא משתחרר, הדג שלי מצליח לברוח. דניאל תפס קורבינה בגודל שניתן לקחת הביתה וזה מה שהוא עושה. ממשיכים לדוג, אני כבר איבדתי ספירה של כמה דגים תקפו. חלק חתכו לי את הלידר, חלק חתכו לי את הדמוי (אבו נפחא). אבל הכל טוב, זה חלק מהמשחק.
סמוקה וסרג'יו לא תופסים כלום בבוקר אבל סמוקה מרגיע ואומר ששעת השיא עוד לפנינו. מתקדמים דרום מערב נגד הגאות אבל אנחנו כבר לא בתעלה לכן הרזם פחות מורגש בחתירה. עוברים צוקים מדהימים, חופים יפה, השמש עולה ואיתה מתחילה האוטוסרדה של כלי השיט. קשה לדוג בגלל אפקט מכונת הכביסה. סמוקה מציע שנחתור ישר עד נקודת החזרה ומשם ניתן לזרם להחזיר אותנו לאט לאורך הצוקים תוך כדי הדיג.
עוברים חוף יפה בשם פראיאה דה שיירה לימאו (חוף ריח הלימון), עוד חוף בשם פריאיה דו גואז, פראיאה דו סנגרבה ומגיעים לאיליה דס פאלמס (אי הדקלים). אי מדהים, יש עליו מועדון דיג עם מסעדות ואפילו מגרש כדורגל, הכל בתוך יער טבעי. אבל לא ראיתי אפילו דקל אחד על האי... אני מפדל מהר את הקטע האחרון ותופס מרחק מהחברה. מגיע לאי, יורד לחוף חולי קטן יפיפה. נח קצת, מתפנה וחוזר למים.
חוזרים לדיג, המוני אנשים בחופים ועל הסלעים, רובם הגיעו במעבורות. סרג'יו תופס דג בשם בדג'ו, דג מאוד טעים. אבל לאחר שכנוע קל הדג משוחרר בגלל גודלו. דניאל תופס רובלו נחמד שגם חוזר למים. רובלו זה דג גדול, פחות מחמישים ס"מ אורך לרובלו מתת המין פלשה, אנחנו משחררים. סמוקה תופס מישולה קטנה שכמובן משוחררת. כולם תפסו דגים וכולם שמחים. אני מתחיל עם קצת כאב ראש. מחליט לרדת לאחד החופים לנוח קצת בצל. חוף באורך של 40 מטר, ממש פינה יפה. חבל רק שאיתי ירדו גם עוד שני סאפים, שתי משפחות שעושות על האש, שני סרף סקי וסירת חתירה עם 20 חותרים עליה. כולם מצטופפים על החוף הקטן. בקושי יכולתי ללכת להשתין... עליתי על הצוקים ונכנסתי לתוך היער. מוריד את הכיסא מהקיאק, תופס לי פינת צל ומנסה ללא הצלחה לנמנם קצת. בכל זאת מצליח לנוח, דניאל בא לביקור וחוזר, ואני חוזר למים לאחר כ 30-40 דקות. בזמן הזה סרג'יו תפס בגרי קטן, נתפס על גמפינג ג'יג של 10 גרם. כל הדיג באזור הזה הוא בדרך כלל או עם ג'יגהד ודמוי שרימפ או ג'ימפינג ג'יג (נראה לי שנקרא מיקרו ג'יג בארץ). העומק והזרם לא מצריכים דמוי של יותר מ 15 גרם.
וזהו, ככה נגמר היום. ממשיכים לנסות לדוג תוך חזרה למבצר לנקודת החצייה. חשבתי שאתפוס יותר דגים אבל משום מה היום לא היה יום טוב לדיג, לא יודע בדיוק למה. סמוקה יורד לאחד החופים להשתין, הוא כבר עומד ליד הקיאק ואז האבטחה של המשוט מסתבכת לו ברגל. הוא נופל עם הטלפון בכיס... הלך הטלפון והלכו כל התמונות של סמוקה. באסה אבל יש מה לעשות.
אבטחה למשוט זה דבר מסוכן! אני בלי שום אבטחה מאז שעברתי לקיאק פדלים. לפני קיאק הפדלים הייתי עם אבטחה למשוט רק בזמן הדיג. כאשר אני יוצא או נכנס למים בגלים, בשום אופן אין אבטחה למשוט. כאשר דגתי מקיאק ימי (במשך 4 שנים), אף פעם לא הייתה לי אבטחה למשוט. כשהייתי עם חכה ביד, המשוט היה תקוע בגומיות בקדמת הקיאק. מזלו של סמוקה שזה היה רק הטלפון וזה היה כבר בעמידה על החוף. אם דבר כזה היה קורה בעומק, עלול היה להיגמר אחרת. במיוחד באזור הצוקים עם גלים שבקלות דוחפים את הקיאקיסט לתוך הסלע.
סמוקה מקבל ממני "נזיפת בטיחות" ומפנים. כאשר יוצאים בקבוצה, האחריות היא לא רק אישית. אם מישהו נקלע לצרה, האחרים צריכים לדעת איך לעזור לו ומראש לחשוב על בטיחות כקבוצה. למרות זאת, אני לא יושב יותר מידי על הראש של כל אחד ואחד, אחרת אמצא עצמי דג לבד. עשיתי אז זה כמה שנים ונהנתי, אבל כיף יותר לדוג ביחד.
תודה שקראתם, מוזמנים לבוא לדוג בברזיל.

הסרטון:
https://drive.google.com/file/d/19WFSe3AwF3Eeg_zjtUfKnp4HTSEbtHKn/view?usp=sharing

עריכה אחרונה: אוגוסט 30, 2020, 15:18:26 PM על ידי יפתח
 IP: [ מחובר ]
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

בעניין: סנטוס ברזיל
« הגיב #1 ב- : אוגוסט 31, 2020, 14:10:46 PM »
לא הבנתי , ים עד מטר נחשב רגוע?
בכל מקרה יופי של דו"ח , גם אם לא היו תפיסות
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוגוסט 31, 2020, 18:58:50 PM »
לא הבנתי , ים עד מטר נחשב רגוע?
בכל מקרה יופי של דו"ח , גם אם לא היו תפיסות
היו כמה תפיסות אבל לא משמעותיות.
ים עד מטר זה רגוע בשבילי, כבר חתרתי באותו אזור, קצת יותר פנימה לתוך האוקיינוס בגלים של 10 מטר עם קיאק ימי. הבעיה הייתה חוסר האחידות בגלים שהגיעו מכל הכיוונים. הגלים לרוב היו הרבה פחות ממטר, קשה לדעת בכלל כל הגלים שהאוניות יצרו.

Sent from my iPhone using Tapatalk
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : ספטמבר 01, 2020, 06:25:34 AM »
יפתח, לפי הסרט נראה שהיו לכם תפיסות נחמדות ואקשן טוב  yahoo

כנראה בגלל הגלים בחוץ כולם התנקזו לאזור הרגוע שהייתם בו.

יש לכם שם כמה מקומות יפיפיים 
תודה על השיתוף

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : ספטמבר 01, 2020, 08:29:27 AM »
תודה שרגא

Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : ספטמבר 01, 2020, 08:56:37 AM »
עודף הטראפיק באיזור הוא בהחלט מטרד, מסכים איתך שגם אני הייתי נמנע מהמקום הזה בעתיד. גם אצלנו באילת יש זמנים שהים עמוס בטראפיק, יאכטות, ספיד בוטאס, אופנועי ים, סירות ספורט ימי שמוציאות אנשים לסקי מים, אבובים או בננות, סירות השכרה לשייט עצמי (אנשים בלי רישיון משיט ובלי מושג קלוש בהתנהגות נכונה בים), ספינות מסחריות וגם ספינות הסיור של חיל הים, ובין כל זה לתמרן בדיג זה מטרד לא קטן, בטח במקרה שאתה גורר דמויים 70-80 מטר מאחוריך, אבל גם לעמוד בדריפט ולהקפיץ ג'יג כשהגלים מגיעים מכל הכיוונים.... בימים האלה אני מעדיף לברוח הרחק מההתרחשויות, או פשוט לא לצאת לים...
לעניין הדו"ח, קראתי בעניין את הדו"ח המפורט והמעניין, הייתי שמח אם היה מתובל גם בתמונה או שתיים. בכל אופן, הדו"חות שלך הם תמיד גיוון מרתק בניחוח של ארץ רחוקה, keep 'em coming!
יופי של דו"ח, תודה על השיתוף!
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : ספטמבר 01, 2020, 17:48:46 PM »
תודה רבה קובי. התמונות כולן בסרטון, אעלה כמה לכאן.

Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : ספטמבר 01, 2020, 18:22:55 PM »
נו, יפתח, זה בדיוק מה שהיה חסר לי! תמונות יפות עם המון צבע!
ברור שהתמונות נמצאות בסרטון והסרטון מוסיף המון, אבל יחד עם הרבה טקסט, כדאי לשלב תמונות בגוף הדו"ח...
אני מניח שהמוסר בתמונה הוא הקורבינה, איך מכונה בפורטוגזית הלוקוס?
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : ספטמבר 02, 2020, 10:55:47 AM »
לוקוס נקרא גרופה, כמו גרופר באנגלית. אבל זה ספציפית נקרא בדז׳ו ויש מין נוסף שגדל למימדים עצומים בשם מרו.

Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : ספטמבר 02, 2020, 13:38:21 PM »
לוקוס נקרא גרופה, כמו גרופר באנגלית. אבל זה ספציפית נקרא בדז׳ו ויש מין נוסף שגדל למימדים עצומים בשם מרו.

הבדז'ו נראה כמו האירדי שלנו...
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : ספטמבר 22, 2020, 11:12:04 AM »
יפה יפתח... התחלת לסדר לנו סיורים מודרכים בברזיל  סמיילי
סרטון נהדר, אהבתי....
קצת היסטוריה...
נופים מרהיבים...
פורטוגזית ועברית..
ברז'ו שנראה לי כמו אירדי - כמו בישראל...
ולצערנו צב ים מת כפי שקורה גם בישראל...
יופי של מסע דיג עם תיעוד נהדר....
עריכה אחרונה: ספטמבר 22, 2020, 11:13:25 AM על ידי rafi
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : ספטמבר 22, 2020, 15:44:38 PM »
תודה רבה רפי. כן, לא יכולתי להתאפק, כבר שנים שאני לא במקצוע אבל עדיין מדבר כמו מדריך טיולים...

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!