היי אדי, ברוך הבא ונעים להכיר. אכן 7 יציאות זה לא מדד, הרבה מז'רז'רים מתחילים יצאו שוב ושוב במשך חודשים עד שקיבלו תקיפות, זה בדרך כלל שילוב בין טכניקה חסרה ובחירת נקודות לא מדוייקת מספיק. אחרי שתשפר את שני אלה מצבך יהיה טוב בהרבה. לגבי מרחק הזריקה, הוא אמנם לא בהכרח תנאי לתפיסת דגים, והרבה דגים נתפסים במטרים הקרובים ממש, למשל לברקים או לוקוסים ועוד... בכל זאת טווח הזריקה שלך לא תקין לטעמי וטעון שיפור. מרחק הזריקה מושפע מאיכות המקל והטבעות, מאורך המקל, מהחוט- איכות ועובי (מאוד חשוב), הרולר, איזון הסט וכמובן הטכניקה. אפשר לבודד ולשלול את הפרמטרים השונים, סעיף אחרי סעיף, ולמצוא מה טעון שיפור. הסט שלך במצב אופטימלי צריך לזרוק ג'יג 30 גרם לפחות 80 מטר ואולי יותר, ואת ה-10 גרם באיזור 40 מטר ומעלה. אתה אומר שהמקל איכותי, נניח שהוא איכותי מספיק עם טבעות טובות (פוג'י?). מה האורך? עם איזה רולר אתה עובד? איזה חוט? דגם וטסט? לגבי הטכניקה, קצת יהיה קשה להסביר בהתכתבות....
אדי, הסט אפ שלך נראה אחלה. הייתי מעדיף באופן אישי חוט טיפה יותר קל, 15 ליברה, אבל הפער לא עקרוני ולא שם "קבור הכלב". אני מניח שאם כך, הבעיה היא בטכניקה...
כן הסט אחלה תודות לשרגא מילון המקסים שליווה אותי ברכישה
אני מבין שהבעיה היא בטכניקה ואני יודע שהזריקה שלי לא השתנתה מהזריקה שהייתי זורק בדייג פיתיונות ושזריקה בז'ירז'ור צריכה להיות שונה.... ואולי כאן הבעיה (שמתי לבד שהרבה מהאנרגיה של הזריקה מתבזבז לגובה.....)
חיפשתי סרטונים שמסבירים כיצד לזרוק בז'ירז'ור ולא מצאתי....
אשמח אם מישהו יעלה קישור או אפילו סרטון של עצמו זורק על מנת שאוכל ללמוד ולהתחקות ....
ברמת העקרון, אין הבדל בזריקה בין זרזור לפתיונות. זריקה מיטבית תהיה כאשר החוט משוחרר ב 45 מעלות ביחס לאופק. התוספת בזרזור היא שכאשר אתה זורק מול הרוח, אתה יכול לזרוק כאשר החכה נוטה הצידה, כמו בחבטה עם אלת בייסבול, כדי לגרום לדמוי לעוף בקשת נמוכה יותר. מעבר לכך, המשקלים היותר קלים של הדמוי לעומת פתיונות דורשים יותר דיוק בזריקה, אבל העקרונות הבסיסיים זהים.
תראה את הסרטון הזה, אומנם הוא מהפתיונות אבל הוא מסביר את השימוש בתנועת הגוף בזריקה.
אם הזמן אתה תשתפר ביכולות הזריקה שלך. בעיה נופצה של מתחילים היא שבאת זריקה הם מביאים את החכה לזווית רדודה מידי בהנפה לאחור, החכה צריכה להיות קצת מאחורי הראש שלך בערך זווית של 20-30 מעלות מזווית של 90 מעלות.
ואם זה עדיין לא עוזר תמיד אפשר לשפר עמדה במים
עריכה אחרונה: יולי 25, 2020, 07:24:02 AM על ידי Vegh
כן הסט אחלה תודות לשרגא מילון המקסים שליווה אותי ברכישה
אדי, ברוך הבא אלינו שמחתי לעזור וכמו שכתבו לך כאן החברים, הבעיה היא כנראה בטכניקה ולא בציוד. (יש לך ציוד טטוב ומתאים )
צריך להפגש איזו פעם בחוף ולהראות
הדגשתי את השורה החשובה ביותר... אני בכלל לא ניסיתי להסביר את הטכניקה באופן מילולי, כי יש דברים שאי אפשר לכתוב אותם, אבל במפגש תוך 5 דקות הם מועברים ביעילות. בכל מקרה, התפתח פה דיון מעניין ואיכותי, כל הכבוד לכל החברים שתקמו מניסיונם, ככה נראית רוח הפורום במיטבה! עכשיו נשאר רק שמישהו יזמין את אדי ליציאה משותפת, אדי מביא קפה ועוגיות (או בירה קרה, כל אחד ומה שהוא מעדיף), והמזמין מביא קצת סבלנות והרבה רוח נתינה
אדי, אם אתה מגיע לאילת בזמן הקרוב, אתה יודע איך למצוא אותי....