בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  אין יאוש בעולם כלל... כשבעקבותיו שבירת שיא
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: אין יאוש בעולם כלל... כשבעקבותיו שבירת שיא  (נקרא 2542 פעמים) הדפסה
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
6/7/2020כנרת - מערב מים מתוקיםרגוע ונמוך0 - 10 מטרדיג במתוקים - ז'רז'ור

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
17:40גיג קטן - Magor Craft Micro Jigpara 7grבינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי)1 300 גרם
20:00גיג קטן - Magor Craft Micro Jigpara 7grבינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי)1 1500 גרם

הדו"ח:
בס"ד

הכל מתחיל בבוקר שגרתי, ואחרי תפילת שחרית, וארוחת הבוקר, חבר שואל אם אני רוצה לבוא לכינרת לדייג. אני שקצת חושש בגלל הכתף שלי מחליט לזרום. ועל הדרך אני שואל חבר נוסף אם רוצה להצטרף והחבר תוך 2 דקות משנה תוכניות שקבע לעצמו ומחליט להצטרף גם כן. בזריזות מתארגנים על ציוד, ולא עוברת לה שעה ואנחנו כבר באוטו עם מזגן נוסעים צפונה. שני החברים התארגנו להם בנוסף עם אוכל למהלך היום. כששאלו אותי מה הבאתי לאכול, אמרתי שאני בונה על דג טרי  מוציא לשון, כך שחוץ ממים לא הבאתי איתי כלום.
היעד החופים המערביים. כשהחוף האהוב עלי הוא חוף הדקל. הגענו בסביבות השעה 14:00. כשנכנסים לטבריה, עוצרים דבר ראשון אצל רבי עקיבא והרמח"ל לתפילה וקריאת תהילים ומשם לחוף.
אני ששנתיים לא הייתי בצפון, נדהם לחלוטין מהכינרת. איזה יופי לראות אותה ככה מלאה - ישתבח שמו לעד.
ואז כמובן אני רואה שכל הנקודות שאני רגיל לשבת בהם פשוט מכוסות מים לחלוטין. בינתיים רואים מישהו מוציא קרפיון חביב ביותר על קפיץ - מעריך אותו 2 עד 3 קילו, מה שמעורר את התיאבון אצל החברים.
אני מחליט לחשב מסלול מחדש ומתחיל לעבור בין חופים למצוא נקודה שקטה ועם עומק. חמי טבריה היתה אחת האפשרויות, אבל פשוט מעצבן לראות את המקום מלוכלך ככה. אין מטר אחד שאין בו לכלוך זרוק. גם החברים העדיפו מקום נקי שאפשר להתמקם בו בכיף. אז מתלבט בין כמה נקודות ולבסוף, בסביבות השעה 16:00, ואנחנו מחליטים כולנו על מקום שיתאים לשלושתנו לעמוד במרווחים ובנחת בלי הפרעות.
הדייג התחיל פשוט בשקט מפתיע. מצד אחד רואים במים חתיכות יפות של דגים. שללא ספק מעלות את רף הציפיות להיום. אבל גם כשאני מעביר דרכם את הדמויים אין שום התענינות מצדם. אין אכילות, אין נגיעות פשוט כלום - זה ממש הפתיע אותי. ואחרי הכל מדובר במקום שהייתי בו פעמיים שלוש ומעולם לא התאכזבתי בו.
אחרי הדמוי הראשון שלא נותן תוצאות אני מחליט להעביר לדמוי אחר ספציפי שאני מכיר שעובד. מחפש את הקופסא וקולט ששכחתי את הקופסת דמויים המעולה בבית (כשסידרתי לי את הקופסאות של מה לקחת ומה לא לקחת העברתי דמויים מאחד לשני. ובטעות שמתי בתיק את הקופסא עם הדמויים שאני לא צריך (לדוגמא דמויים עם משקלים גבוהים ממה שהטסט של החכה). ואי, זה היה רגע מבאס לחלוטין. אבל משנסים מותנים ומחליטים שעם מה שיש לנו בע"ה אנחנו ננצח.
אז החלפתי דמויים בקצב - אני חושב ששברתי שיא של החלפת דמויים ליום. ניסיתי ג'יגים בשלל צבעים כסוף, תכלת, צהוב, ירוק. אחרי הג'יגים החלפתי לבובות, גם שם ניסיתי קטנות, בינוניות, צהובות, ורודות ומה לא. אחר כך עברתי לסיליקון צהוב שהיה לי. גם איתו פשוט שקט. מה קורה פה???  אה, כמעט שכחתי, ניסיתי גם ציקדות בשלל צבעים.

בחצי השעה הראשונה דייגים נוספים התחילו להגיע. ואני קולט שקט תעשייתי מכולם. אין תפיסות לאף אחד.
באיזשהו שלב אני מעביר לג'יג קטן של jigpara 7 גרם בצבע ורוד, זורק כמה זריקות וסוף סוף נעילה.
עולה לה בינית קטנה, נתנה פייט קטנטן וחמוד, בשחרור שלו, מהתפיסה שלי על הגוף שלו בשביל להוציא ממנו את הקרס, יצא ממנו נוזל לבן, כך שהבנתי שמדובר כאן בזכר. החברים שמחים שאולי עכשיו יתחיל האקשן. ואני קולט שאנשים שהסתכלו על הדמוי, החלו לשנות גם לדמוי ורוד שאולי יביא איתו את המזל.
אבל... מחשבות לחוד ומעשים לחוד... מכאן מתחיל לו שקט נוסף, ארוך ומייאש. אין כלום. שקט. השעה 19:00 מגיעה ודייגים מתחילים להתקפל. שומע משפטים מאנשים יום אסל יום בסל. וכל דייג שיוצא מנחם את עצמו בכך שלאף אחד אין תפיסות. אבל אצלי "צרת רבים נחמת שוטים" היא אף פעם לא מתקבלת.
השעה 19:30 מגיעה, ואני ושני החברים נמצאים לבד במקום. החברים, דרך אגב, בסיבות השעה 18:30 עברו להם לתירס עם משקולת קטנה וחגגו להם על מושטים קטנים שחזרו כמובן לגדול.

השעה 19:40, חייב להתפלל מנחה, יורד מהסלע ומתפלל. מבקש בתפילה גם על איזה דג חביב שינחם את היום. מסיים תפילה וחוזר לדייג. הפעם זז 3 או 4 סלעים הצידה. מחזיר לו את הגיג' הורוד שתפס מקודם. ועם החשכה, מוסיף כמה בקשות מבורא עולם שלא נחזור הביתה עם תפיסה של בינית אחת קטנה. ובאמת אז, כשחשבתי שזהו ואני כבר חושב על קיפול ציוד... מגיעה לה משיכת חוט טובה. הפעם אני מרגיש שזה לא בינית קטנה. היא כמובן מושכת לסלעים, אני מצד שני סוגר יותר את הקלאץ ודואג למשוך, כך שהראש של הדג יהיה מחוץ למים. מעלה אותה לאט לאט במים. כשאני זהיר (עובד עם חוט דק של 4 ליברות). מבקש מאחד החברים את הרשת הרמה. בינתיים הדג צולל טיפה מטה שוב ומנסה בכל הכח לחזור לסלעים. אחרי 3 דקות שמסתדרים עם הרשת, ויורדים בסלעים בזהירות רבה (אחרי הכל טיפה חשוך כבר, ואין ממש תאורה במקום) מצליחים להוציא את הדג מהמים, ישירות לסל.
נשמתי לרווחה, זה היה שווה את כל השקט שהיה לפניו. אין לי משקל, ומי שמכיר אותי, גם ללא מצלמה (בכוונה) אבל ללא ספק הפעם הבינית היתה יותר גדולה ושמנה באופן משמעותי מפעמים קודמות מעריך אותה כקילו וחצי לערך. המשכתי עוד 15 דקות בניסיונות שאולי עכשיו הגדולים יוצאים לאכול, אבל זה המשיך לו עם שקט, ויאללה מחליטים שמספיק להיום.
עוד כשאני על האבנים אני עושה איקג'מי לבינית, חותעים בין הזימים לניקוד הדם, מנקים אותה (מגלים שזוהי נקבה כי היו לה מלא ביצים בפנים), מוציאים קשקשים, הכל על המים, כשהסרטנים טורפים את הקרביים של הדג. אוספים כמה עצים, מדליקים אש, לוקחים ענף עץ דק, מגלפים אותו במהירות עם סכין טוב, ומכינים ממנו שיפוד. מעבירים אותו בדג ומניחים אותו מעל האש. 10 דקות והדג מוכן. אחד החברים ממש התפלא על ההתארגנות כי ידע שבאתי ללא כלים וללא מנגל. ובסופו של דבר הדג יצא מעדן.
יושבים עוד חצי שעה ככה בכיף כשכולנו מסריחים מהעשן של האש. דואגים לכבות אותה לפני שהולכים, עולים לאוטו וחוזרים הביתה.
יום יחסית קצר אבל מספק מעל ומעבר. חויה כיפית עם דג טרי כמו שתכננתי לי בתחילת היום.
וזהו, סוף סוף יום דייג מרגיע (אחרי שנתיים של הפסקה מאולצת וכואבת), נשברו להם עם שיא בינית בשבילי, שמקווה שבמהרה ישבר שוב.
מה שנראה במשך 4 שעות יאוש מוחלט, הפך להיות יום עם שבירת שיא. אין ספק שציפיתי ליותר אבל אני לא מתלונן.
מעניין אם בגלל שהביניות עם ביצים, אם זוהי הסיבה לשקט. בגדול מעולם לא ראיתי דגים כאלו גדולים שמגיעים עד פני המים, ומצד שני שככה אין התענינות מצד הדגים.
אשמח להסבר מהחברים המנוסים שמבינים בזה.
טוב, שוב יצא לי ארוך. אבל זה צריך לפצות על שנתיים בלי שום דוח דייג ממני...
עריכה אחרונה: יולי 07, 2020, 14:02:48 PM על ידי אברהם כהן
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
 IP: [ מחובר ]
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

איזה כיף של סיפור אברהם

מהמטרה ששמת לעצמך , דרך משאלת הלב שהפכה לתפילה שנענתה.
בינית גדולה יודעת לתת פייט יפה מאוד
בתקופה הזו בין ערביים לכיוון החשיכה יש הכי הרבה תוצאות מנסיוני

שמח שחזרת לדוג
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

דוח יפה ואחלה שבירת שיא 

משום מה גם אצלי לא היתה פעילות של ערב , כשיציאות בוקר היו חגיגות של ביניות

נסה את שעות הזריחה עד סביב 9 בבוקר

בהצלחה בהמשך

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

אברהם כל הכבוד על הנחישות והתפיסה. שנתיים ללא דיג זה הרבה זמן, טוב שלא יצאת בידיים ריקות אחרי כל כך הרבה זמן. יש מי שדואג לך... תמשיך לדוג ולהנות.

Sent from my iPhone using Tapatalk
~@מור@~

אם מחפשים אותי - אני בים ;)
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אם מחפשים אותי - אני בים ;)

אחלה דוח אברהם!
אני מת על דוחות מפורטים שנותנים לך לחוש את האוירה ולהיות "נוכח" באירוע.
אהבתי את ה Catch&Cook! מעולם לא טעמתי בינית. תמיד הסיפורים הם שהיא טעימה מאוד אך מלאה עצמו כקרפיון - איך היה לאכול אותה? מבחינת הטעם ומבחינת העצמות.
רק בריאות אחי!
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תענוג של דו"ח אברהם, ויופי של תפיסה לשבירת ההשבתה מהדייג.
כל הכבוד על ההתמדה, ועל ההתארגנות בסוף. אין כמו דג שיצא הרגע מהמים ונאכל במקום  בראוו

המון בריאות ושתזכה שהתפילות שלך יענו תמיד בכזו מהירות ודייקנות  אתה בסדר

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

אחלה דוח אברהם!
אני מת על דוחות מפורטים שנותנים לך לחוש את האוירה ולהיות "נוכח" באירוע.
אהבתי את ה Catch&Cook! מעולם לא טעמתי בינית. תמיד הסיפורים הם שהיא טעימה מאוד אך מלאה עצמו כקרפיון - איך היה לאכול אותה? מבחינת הטעם ומבחינת העצמות.
רק בריאות אחי!

זאת לא פעם ראשונה שאני אוכל בינית. אישית מאד טעימה. לרוב בגלל ריבוי עצמות זה ממש מבאס לאכול אותה. אבל אם אתה עושה אותה על האש, היא פשוט מתפרקת בקלות בלי העצמות. רק העצמות שקרובים ממש לזנב נהיים דקים מאד ואותם מוציאים עם הידיים, אבל זה לא ביג דיל בכלל. עצם אחת שהיתה ממש דקה פספסתי בהוצאה ובלעתי אותה, אבל מאחר והיא קטנה לא עשתה שום בעיה.

תענוג של דו"ח אברהם, ויופי של תפיסה לשבירת ההשבתה מהדייג.
כל הכבוד על ההתמדה, ועל ההתארגנות בסוף. אין כמו דג שיצא הרגע מהמים ונאכל במקום  בראוו

המון בריאות ושתזכה שהתפילות שלך יענו תמיד בכזו מהירות ודייקנות  אתה בסדר

תודה רבה גיל, ולגבי הברכה שלך, אמן ואמן  כבוד הרב
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

אחלה דוח אברהם כל הכבוד על התפיסה.
כוח רצון אמונה וסבלנות תמיד משיגים תוצאות כל הכבוד!!
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

כמה שמחתי לראות ממך דו"ח, אברהם! זוכר את הפציעה שלך, זוכר שלא יוצא לך לצאת לדוג בכלל, ופתאום אני רואה כותרת של "שבירת שיא"- לא יכולתי לחכות להיכנס ולקרוא, וממש לא איכזבת- בינית מכובדת בזמן פציעות!
יופי של יומן מסע ויופי של תוצאות, תודה על השיתוף!
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

אברהם, נהנתי לקרוא את הדו"ח המעניין שלך .  בראוו
catch&cook במיטבו.
למרות שאני דוגל בשחרור ביניות, אבל במקרה שלך זה בסדר (בכל זאת צריך לאכול משהו קריצה)

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

איזה כיף של סיפור אברהם

מהמטרה ששמת לעצמך , דרך משאלת הלב שהפכה לתפילה שנענתה.
בינית גדולה יודעת לתת פייט יפה מאוד
בתקופה הזו בין ערביים לכיוון החשיכה יש הכי הרבה תוצאות מנסיוני

שמח שחזרת לדוג

תודה רבה, בהחלט המפגש עם המים, אחרי הרבבבבה זמן מאד שמחה אותי.
שעות בין הערביים ידועות לי כשעות טובות. אבל אם כל זה, כנראה שפשוט רחמו עלי מלמעלה בשביל לצאת בסוף לפחות היום עם דג אחד נחמד  מתבייש

דוח יפה ואחלה שבירת שיא 
    משום מה גם אצלי לא היתה פעילות של ערב , כשיציאות בוקר היו חגיגות של ביניות
    נסה את שעות הזריחה עד סביב 9 בבוקר
    בהצלחה בהמשך

יואל, בימים ספונטניים שכאלו, שפתאום יוצאים, קשה לי להגיע מוקדם מאד על הבוקר. במיוחד שיש לי שעה וחצי נסיעה למקום. מקווה לעשות איזה טיול בהמשך העונה לכמה ימים ואז אין מצב שאני אפספס את הזריחה.
תודה רבה.

אברהם כל הכבוד על הנחישות והתפיסה. שנתיים ללא דיג זה הרבה זמן, טוב שלא יצאת בידיים ריקות אחרי כל כך הרבה זמן. יש מי שדואג לך... תמשיך לדוג ולהנות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יפתח, אחרי כל כך הרבה זמן, להגיע למקום שאני דווקא מכיר ולא לתפוס זה היה יכול להיות בהחלט מבאס מאד. ללא ספק היה מי שדאג ולו אני מודה כל הזמן. מקווה לחזור לדייג יותר בתקופה הקרובה.

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

אחלה דוח אברהם כל הכבוד על התפיסה.
כוח רצון אמונה וסבלנות תמיד משיגים תוצאות כל הכבוד!!

תודה רבה אחי  אתה בסדר

כמה שמחתי לראות ממך דו"ח, אברהם! זוכר את הפציעה שלך, זוכר שלא יוצא לך לצאת לדוג בכלל, ופתאום אני רואה כותרת של "שבירת שיא"- לא יכולתי לחכות להיכנס ולקרוא, וממש לא איכזבת- בינית מכובדת בזמן פציעות!
יופי של יומן מסע ויופי של תוצאות, תודה על השיתוף!

תודה רבה קובי, אין ספק שבקלות היום הזה היה נגמר בלי הדג. מאד קל להתייאש במצבים הללו. אבל פשוט הייתי נחוש לשנות הרבה דמויים והרבה שיטות שונות של משיכת החוט. מה שבטוח ששני הדגים שתפספתי היו ממש קרוב לסלעים.

אברהם, נהנתי לקרוא את הדו"ח המעניין שלך .  בראוו
catch&cook במיטבו.
למרות שאני דוגל בשחרור ביניות, אבל במקרה שלך זה בסדר (בכל זאת צריך לאכול משהו קריצה)

אני יודע שרגא שאתה בעד שחרור ביניות, אתה לא היחיד כאן, וגם אני בגדול משחרר אותם.
מה גם ששאר הדגים הקטנים שנתפסו על ידי החברים שוחררו למים.
אבל אני, בסוף כל יום דייג, משאיר לי דג אחד לאכילה, סוג של סיום החוויה מהיום. אני לא חוזר עם סל מלא דגים הביתה, אני לא נוסע לכנרת או לים בשביל לעשות "קניות". זה ממש לא, אין צורך בזה, כי אם לא יהיה מי שיאכל אותם הם סתם יזרקו לפח וחבל.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

אברהם אברהם....
היה שווה לחכות שנתיים לדו"ח הזה....
וכמו שנאמר - "בלי אמונה צסק"א לא היתה אוכלת אותה" (ממכבי...)...

אז מסתבר כי לפעמים מותר משאלות קטנות שמלוות בתפילות קטנות...
במבחן התוצאה זה עבד

כפי שכבר נכתב,
אחרי כל התקופה הארוכה עם הבעיה ביד...
ועם כל התשוקה שהיתה לך לתפיסה יפה...
אז אם מגיע - לך הגיע...
ואם חווית התפיסה הושלמה בארוחת חברים של דג טרי - בכלל מושלם...

וכמה שהדו"ח היה ארוך,
ככה היה מעניין וכשסיימתי היה לי קצר מידי...

המשך הצלחה והמשך הנאה...
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!