פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   בחירת מקל חדש ....יעוץ |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בחירת מקל חדש ....יעוץ (נקרא 6448 פעמים) |
הדפסה |
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה
|
|
שלום לכולם בטוח שכולם כבר דיי מכירים אותי אבל למי שלא אני רן ואני מחפש המלצה למקל לחבר .... החבר לא הכי גבוה לפי דעתי 1.60-1.65 ואני מחפש מקל גג 2.7 בשבילו יש לנו ויכוח לגביי האורך גם פה אני אשמח לטיעון בעד ונגד למקל ארוך או קצר הדרישות הם : מקל לייט שיהיה כמה שיותר ורסיטלי אשמח לגרד את האולטרה בסגונון 5-32 וכו הרעיון הוא מקל אחד לכל השנה הוא רוצה מקל שאפשר להנות ממנו בקיץ ולעבוד החורף איכות גבוהה יפן מוכן להזמין מחו"ל תקציב עד 1300 וכנראה בכיוון ל מקל של יאמגה אבל גם פה השאלה היא איזה ומה יהיו ההמלצות
אני פותח את הדיון ובתקווה שהוא עוד כמה שעות יצתרף לפורום תודה לכולם ויום טוב
|
|
עריכה אחרונה: יולי 01, 2020, 18:21:43 PM על ידי xRoronoax(רן)
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
גם אני חיפשתי וקניתי מקל במשקלים האלה אומנם הוא הרבה מעל התקציב. ממש לפני כמה ימים הזמנתי, שיגיע לארץ מבטיח לצלם.
Shimano exsence Infinity 96ml 5-32 מקל הדגל של שימנו יפן נבחר בגלל שהתאהבתי בבלאנק של הדיאלונה שלי ורציתי משהו מאוד איכותי שיישב לי בין המקל הקל למקל הכבד.
בתקציב שלך יש yamaga early מקל שמאוד אהבתי וכיפי לחלוטין יש עוד אופציית כמו דאיווה לברקס , לאטו, שימנו דיאלונה שהזכרתי ואם תוסיף עוד 200 שקל תוכל למצוא גם את הLunamis שככול הנראה אם בלנאק זהה לאקסנסס אבל איבזור פשוט יותר.
לגבי אורך, אני בן אדם דיי גבוה כמעט מטר שמונים וחמש אז אולי הדעה שלי תהיה שונה משל אחרים אבל לטעמי למקל זירזור all-around מה שנקרא אין טעם לרדת מ2.7 מטר מקל ארוך עזר לי לא לאבד דימויים גם בשוברים לסלעים שהים גלי ולא הכי נוח וצריך לעומד גבוהה יותר שלא נדבר על המרחק זריקה המדהים שמקל באורך 3 מטר פלוס מציע לגיגים
|
|
עריכה אחרונה: יולי 01, 2020, 20:51:36 PM על ידי Vegh
|
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אהלן רן.
במחיר הזה אפשר לחפש ולהביא את החגיגה בלו קורנט עד 18 ג. אני עובד איתו כבר שנה, מקל מעולה!!
זורק רחוק, יופי של עבודה עם גיגים ( זורק גם של 20 ג בלי להתבלבל בכלל), מפעיל גם כלבים בלי הרבה בעיה..רגיש מספיק כדי להנות מטלויזיות ומספיק חזק להוציא פלמידות, טרכונים,לברקים של 2 קילו וגם טריגון מפלץ של סביב ה7 קג.
קשה למצוא אחד שיתאים לכל השנה ושבאמת תהנה ממנו, החסרון היחיד במקל כזה ( אורך 2'8 ) הוא שבים עובד חזק יהיה קשה להגיע איתו רחוק לאיזור שבירת הגלים...מצד שני תמיד אפשר לעבוד בתעלות ובבורות שקרובים לחוף.
שי
|
|
|
|
|
היי, חד משמעית הפתעת העונה שלי: daiwa lateo R 2019 90ML 2.74 אורך , משקלים 7-35 מקל מעולה שמבחינת תמורה נותן לך ביצועים של מקל מהטופ בעלות של 800-900 ש"ח לפני מסים וכולל טכנולוגיות מהמוריתן. אני איתו 5 חודשים הוא הפתעה ענקית בשבילי. קל מאוד, רגיש וחזק.
לגבי אורך אני מסכים עם מה שנאמר איזור ה2.7 בהחלט עונה על רב הדרישות (חוף,שובר וריף) תקח יותר יהיה טוב לחוף אבל קשה מריף, קח פחות מצוין לריף בעיה משובר. בקיצור 2.7 זאת פשרה טובה באמצע.
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
המליצו לך פה על מקלות שכל אחד מהם יהיה מצויין, עם ניואנסים לפה ולשם. התקציב שלו בהחלט מכובד, אבל אם זה מקל ראשון שלו, הייתי שוקל דווקא למצוא מקל פחות יוקרתי ויותר עמיד... משהו ברמת הקרוסטאז, או מקבילים של חברות אחרות. לי יש את הלברקס שהוזכרה למעלה, ואני מבסוט ממנה, אבל לא הייתי ממליץ למתחיל על טבעות AGS, בגלל עניין העמידות.
מבחינת הבחירה בין לייט למדיום, אני חושב שדווקא למתחיל הטווח הזה של 7-35 יהיה מצויין, כי הוא נותן את האפשרות לעבוד עם דמויים כבדים שנותנים טווח יותר גדול, מה שחשוב בהתחלה כשהטכניקה עוד לא משופשפת. הבעיה שרוב החכות שאני מכיר בטווח המשקלים האלו הם של 2.9 מטר ("96"). אז לחלופין הוא יכול למצוא חכות של 5-28, שרובן באות באורך 2.7 מטר.
מבחינתי המקל הארוך יותר נותן יתרון בזריקה ובעבודה עם גיגים בטווח הארוך (שליטה יותר קלה בגיג), ולמרות שהגובה שלי 170 ומשהו (ביום טוב), בשנתיים האחרונות אני דווקא התרגלתי לעבוד עם מקלות ארוכים, גם במדיום וגם בלייט/אולטרא. כמובן שמקל קצר יותר נוח יותר להחזקה ועבודה, אבל משלמים על זה בזריקות.
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
 |
|
|
המליצו לך פה על מקלות שכל אחד מהם יהיה מצויין, עם ניואנסים לפה ולשם. התקציב שלו בהחלט מכובד, אבל אם זה מקל ראשון שלו, הייתי שוקל דווקא למצוא מקל פחות יוקרתי ויותר עמיד... משהו ברמת הקרוסטאז, או מקבילים של חברות אחרות. לי יש את הלברקס שהוזכרה למעלה, ואני מבסוט ממנה, אבל לא הייתי ממליץ למתחיל על טבעות AGS, בגלל עניין העמידות.
מבחינת הבחירה בין לייט למדיום, אני חושב שדווקא למתחיל הטווח הזה של 7-35 יהיה מצויין, כי הוא נותן את האפשרות לעבוד עם דמויים כבדים שנותנים טווח יותר גדול, מה שחשוב בהתחלה כשהטכניקה עוד לא משופשפת. הבעיה שרוב החכות שאני מכיר בטווח המשקלים האלו הם של 2.9 מטר ("96"). אז לחלופין הוא יכול למצוא חכות של 5-28, שרובן באות באורך 2.7 מטר.
מבחינתי המקל הארוך יותר נותן יתרון בזריקה ובעבודה עם גיגים בטווח הארוך (שליטה יותר קלה בגיג), ולמרות שהגובה שלי 170 ומשהו (ביום טוב), בשנתיים האחרונות אני דווקא התרגלתי לעבוד עם מקלות ארוכים, גם במדיום וגם בלייט/אולטרא. כמובן שמקל קצר יותר נוח יותר להחזקה ועבודה, אבל משלמים על זה בזריקות.
זה לא מקל ראשון שלו והאמת טוב שהזכרת לי המקל ישודך לסרדיק C14 3000 הוא דייג ותיק וגם יש לו ציוד היום שעובד המטרה היא להתפנק על מקל יותר איכותי הוא בחור שיודע להרגיש איכות וכלן החליט לעלות ברמה של המקל
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
וקובי אני ממתין להמלצה שלך חחחח
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לדעתי צריך לעשות מאמר או סוג של סיכום איך בוחרים מקל במגוון סגנון אם זה זרזור ואם פתיונות ואפילו בוס ובולונז. קריטריונים כללים וככה יהיה יותר קל ללמוד להתמצא. יעזור בודאי גם לחדשים בתחום שבינינו וגם ליותר מתמצאים ואז ההתלבטות מצטמצמת פלאים לדעתי.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
וקובי אני ממתין להמלצה שלך חחחח
 רן, תודה על הפירגון. לצערי אני בתקופה עמוסה ולא מגיע לכל ההודעות בפורום מוקדם מספיק. עברתי פה על ההמלצות וראיתי שורה של מקלות מצויינים שכבר עלו, כולם עונים יפה על ההגדרה וגם נכנסים לתקציב. בנוסף, אני מסכים עם התובנות, לא להשתגע עם מקל ארוך לדייג בגובה יחסית נמוך, בעיקר כשהדייג לא מיומן ומתורגל, הייתי מתחיל עם מקל עד 9 פיט, משקל עצמי נמוך, רולר קל ונעים, כדי לתת כניסה חלקה לתחום. אחר כך, שהבחור יתמקצע ויתפוס מיומנות, הוא יידע כבר מה טוב לו ויוכל גם להתקדם לסטים אחרים, ולא מן הנמנע שיעבור דווקא למקלות ארוכים יותר או סטים של פופינג..... מקל שאהבתי בתקופה האחרונה, בהתחלה מהקריאה על הדגם ובהמשך גם מהתרשמות פיזית בידיים הוא הדיאלונה של שימנו. בטווח שאתה מחפש יש 2 דגמים, s90l שזורק 5-25 ו-s90ml שזורק 6-32, ההבדלים ביניהם קטנים, שניהם שוקלים כ-120 גרם, המדיום לייט יותר וורסטילי לכל השנה אמנם, והלייט לדעתי יותר אלגנטי ומדוייק, אבל חסרים לו אולי כמה גרמים אם רוצים לכסות את כל משפחות הדמויים לכל העונות. הייתי לוקח את שניהם בחשבון, יש להם יתרונות גם על מקלות מאוד נחשבים בשוק, והאמת שאני מציץ על המקלות מהסדרה די הרבה, ויכול להיות שאקנה בעצמי מתישהו דגם טיפה יותר כבד ממנה, עד 55-60 גרם משקלי זריקה... אולי לקראת החורף. דרך אגב, רן, אני בטוח שחשבת על זה מספיק, כמז'רז'ר וותיק שגם יכול לייעץ היטב לכל השאלות שעונות כאן כל השנה, אבל אל תשכח לתת מחשבה והתייחסות ראוייה לסוגיית הרולר, ואפילו החוט משמעותי לנוחות וליעילות של הסט, חשוב לא לרוץ עם ההשקעה במקל אבל להזניח את יתר הסט אם רוצים תוצאה מוצלחת!
|
|
|
|
חרבונא
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יש לך מקל של מג'ור גראפט 1-20 גרם החיסרון שהם די שבירים אבל יש אחריות ואתה משלם רק שליש או רבע מחיר
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
יש לך מקל של מג'ור גראפט 1-20 גרם החיסרון שהם די שבירים אבל יש אחריות ואתה משלם רק שליש או רבע מחיר
רן כבר לא ימליץ על מייג'ור קראפט.... חוץ מזה, אני לא הייתי לוקח מקל שיש סיכוי גבוה יותר שישבר לעומת אחרים, רק כי למוכר יש מדיניות החלפה "מתחשבת". מקל טוב לא צריך להישבר ולא צריך טובות מהיבואן
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
 |
|
|
רן כבר לא ימליץ על מייג'ור קראפט.... חוץ מזה, אני לא הייתי לוקח מקל שיש סיכוי גבוה יותר שישבר לעומת אחרים, רק כי למוכר יש מדיניות החלפה "מתחשבת". מקל טוב לא צריך להישבר ולא צריך טובות מהיבואן האמת אני דייג מגיל 0 ועברתי הרבה מקלות בחיים המקל שהכי אהבתי הוא של מייגור קראפט ( sky rod 9.6 פיט ) 7-32 היה מקל חלום ועבד בטירוף כמו מכונה ואז הוא נשבר ( עשה את שלו ונשבר במלחמה כמו לוחם אמיתי ) אבל אז התחיל הטירוף הוא היה באחריות והיה לי חשבונית אז קניתי מקל מייגור אחר ( לא היה SKY ROD ) אז שידרגתי והשקעתי ל N-ONE שנשבר ממש 2 יציאות אחרי שקניתי אותו ( תיקון לא ממש נשבר קיבל סדק ) קיבלתי חלק אחרי הרבה עצבים וכאב לב ומאז הכל בסדר אבל נוצר מצב שנשברו לי 2 מקלות תוך חודש והמבטים שאיך 2 מקלות תוך חודש למזלי ראו בבירור שהסדק הוא פנימי ואין מכה חיצונית ככה שראו שלא אני גרמתי לנזק אבל החוויה הייתה נוראית השירות היה טוב אבל שאתה משקיע סכום לא קטן על מקל אתה לא צריך לעבור מה שעברתי ( בעקבות השירות הטוב והליכה לקראתי בהנחה משמעתית באותו מקרה קניתי מקל נוסף של מייגור הוא משמש כספייר ולפעמים שאני לוקח חבר או משהו אז יש לי עוד מקל ועוד סטרדיק ספייר )
|
|
|
|
|
בשום מצב נורמלי דיג מיומן לא אמור לשבור 2 מקלות תוך חודש ואחכ מתפלאים למה יצא שם כזה למייג'ור קראפט.
חברה שמכבדת את עצמה לא תוציא מקלות עם פגמים ביצור או בתכנון לשוק ותוציא מקל שנשבר במלחמה עם דג. בהנחה שלא עברת את הטסט המקסימלי של החוט למקל ולא הרמת את הדג בהנפה בצורה מסוכנת אין שום סיבה שהוא ישבר ועוד במקל שלא נחשב פשוט (קרוסטג' סולפרה פירסט קאסט וכו'). פשוט עצוב
כשהתחלתי לזרזר ולא הבנתי עדיין מי נגד מי היה לי דאיווה לגאליס סיבאס מקל של 500 שקל בארץ שנמכר בחול ב200 שקל. באמת מקל פשוט מאוד אבל סופר סלחן ועמיד. המשקלים שלו היו עד 42 גרם והייתי זורק איתו בומבט של 50 גרם כמעט חצי שנה רצוף ולא קרה לו כלום. מאז אני נאמן דאיווה במקלות ובחיים לא נשבר לי מקל. כמובן שיש חברות אחרת טובות מאוד וכל אחד יקנה לטעמו ולפי רצונו אבל בהחלט עדיף לחסוך מראש את כאב הראש, בזבוז הזמן והעצבים ולא לקנות מקל שיש לו קבלות שהוא שביר.
|
|
עריכה אחרונה: יולי 07, 2020, 06:24:18 AM על ידי TzvikaR
|
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
 |
|
|
בשום מצב נורמלי דיג מיומן לא אמור לשבור 2 מקלות תוך חודש ואחכ מתפלאים למה יצא שם כזה למייג'ור קראפט.
חברה שמכבדת את עצמה לא תוציא מקלות עם פגמים ביצור או בתכנון לשוק ותוציא מקל שנשבר במלחמה עם דג. בהנחה שלא עברת את הטסט המקסימלי של החוט למקל ולא הרמת את הדג בהנפה בצורה מסוכנת אין שום סיבה שהוא ישבר ועוד במקל שלא נחשב פשוט (קרוסטג' סולפרה פירסט קאסט וכו'). פשוט עצוב
כשהתחלתי לזרזר ולא הבנתי עדיין מי נגד מי היה לי דאיווה לגאליס סיבאס מקל של 500 שקל בארץ שנמכר בחול ב200 שקל. באמת מקל פשוט מאוד אבל סופר סלחן ועמיד. המשקלים שלו היו עד 42 גרם והייתי זורק איתו בומבט של 50 גרם כמעט חצי שנה רצוף ולא קרה לו כלום. מאז אני נאמן דאיווה במקלות ובחיים לא נשבר לי מקל. כמובן שיש חברות אחרת טובות מאוד וכל אחד יקנה לטעמו ולפי רצונו אבל בהחלט עדיף לחסוך מראש את כאב הראש, בזבוז הזמן והעצבים ולא לקנות מקל שיש לו קבלות שהוא שביר.
במיוחד שאני משתמש בסדרות דגל שלהם ..... N-ONE המקל הכי איכותי שלהם וSKY ROD זה שלקחתי מקל זול ... כמו שאמרתי את המקל השני לא שברתי באמצע מלחמה שמעתי את הרעש של המקל נסדק ופשוט פתחתי שפולה ונתתי לו ללכת ....אם הייתי ממשיך לנסות להוציא אותו המקל היה נשבר תבין הם חייבים לי דג  חחחחחח מבחינתי עבר כבר איזה חצי שנה מאז והמקל מתפקד מעולה אני מאמין שנפלתי על מקל פגום ועקב כך נשבר
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2