תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
26/6/2020 | ירדן - צפון לכנרת | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
בוקר | דמוי דג קטן - Ecogear | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 10 | נחמד שוחררו |
בוקר | דמוי סיליקון - טיוב | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 8 | נחמד שוחררו |
הדו"ח:
אחרי היציאה של שבוע שעבר, אני מבצע מקצה שיפורים נוסף בדמוי של Ecogear ושם לו קרס סינגל בבטן (עכשיו הוא עם 2 סינגלים במקום 2 משולשות).
הפקת לקחים נוספת משבוע שעבר, לבוא עם מבחר טיובים + ג'יג הד מתאימים.
גם הפעם אני מגיע לבד לירדן (החבר'ה שלי לא באו) ואני פוגש שם לגמרי בספונטניות את דודו שמש ויוסי בן שמחון (שבא ללמוד לדוג בירדן).
אנחנו מתארגנים ויורדים במהירות לירדן ומתמקמים במקום של שבוע שעבר.
הפעם לקח הרבה יותר זמן לדגים להתחיל להתעורר (גם הגענו יותר מוקדם יחסית) ואני מוציא בינית נחמדה ראשונה לבוקר על טיוב צהוב לבן .

עוד שעה וקצת של סריקות בשטח ללא שום תוצאות

אני מקבל תקיפה וקולטת בינית קופצת במים (תראו בסרט) ולא מרגיש אצלי כלום חוץ מזה ואז פתאום החוט שלי מגיע אלי . אני מבין שהבינית תפסה את הדמוי והתקדמה במעלה הזרם .
לאחר כמה שניות, היא משתחררת:(.
עוד כמה נסיונות ואני עובר למקום שקט אחר. אני שם את הדמוי של ecogear ומתחיל לעבוד איתו .
כבר בזריקה הראשונה יש תקיפה ובריחה, אני מנסה שוב ואז שוב יש נעילה עצבנית

עוד זריקה ושוב נעילה ועוד אחת יוצאת לבוק

עוד שתי זריקות והשלישית ברצף מגיעה

לאחר עוד שני דגים שיצאו על הדמוי

אני מחליף חזרה לטיוב סיליקון שגם בפניו הדגים לא עומדים

פשוט מתחילה חגיגה בירדן. כמעט כל זריקה יש תקיפה או דג. איזה כיף

אני זז עוד רצת במורד הירדן, מחזיר שוב לדמוי והביניות לא עומדות בפניו וממשיכות לצאת

ככה אני מסתובב ונהנה עם הטיוב ועם הדמוי עד שמתחיל להרגע המקום ועובר למקום אחר. בסביבות 10 האקשן נרגע יחסית (אבל ככה זה בירדן, המקום צריך לנוח קצת ואז מתעורר מחדש).
היה כיף להסתובב שוב בירדן, למצוא עוד מקומות טובים ולהנות. השיפורים שלי והפנמת הלקחים מהיציאות הקודמות הוכיחו את עצמם.
סה"כ יצאו לי 18 ביניות והיו עוד כמה בריחות.
תהנו מהסרט של היום
כל הדגים שוחררו בשלום
ציוד:
חכה : Black Hole Rockfish S-762-UL-ST 0.4-5gr 2.29m
רולר: Shimano Ultegra 1000
חוט: Daiwa J-Braid X8 PE0.6 9Lbs עם חתיכת לידר 30 ס"מ.
דמויים: Ecogear 40F, טיוב סיליקון4 ס"מ עם ג'יג הד 2 גרם ודמוי ALLBLUE BEAN 33S.