בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  סיכום (זמני) לעונת האלבקור - בהקדשה לשרגא
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: סיכום (זמני) לעונת האלבקור - בהקדשה לשרגא  (נקרא 5719 פעמים) הדפסה
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
27/6/2020דרום רחב: פלמחים - אשקלון מים מתוקיםשקט עד גלימעל 50 מטרדיג מסירה - טרולינג

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
7-9דמוי דג גדול - רפאלה X RAP MAGNUMטונה אלבקור (טונה לבנה) מספיק

הדו"ח:
בכל שנה אני מקציב לעצמי יציאה אחת לאבקור, בעיקר בגלל התיאומים המורכבים, חופש מהעבודה, למצוא חבר עם סירה מתאימה...
השנה אנחנו מתחילים לקבל דיווחים מחברים שהתחילו תפיסות יפות. אלכס יוצא לגיחה עם צוות אחר וחוזר עם שלל, מה שמסמן שהגיע הזמן לצאת.
לממהרים אני אסכם שיצאנו שלוש פעמים, נגמר אצלי ב 3:0 לטובת הדגים... אבל עם שלל אצל שאר החברים שפינקו גם אותי.
אחרי היציאה הראשונה והדו"ח של שרגא, הבטחתי לו להעלות דו"ח. זה מגיע קצת באיחור, אבל עם המון תודה לאיש שמשקיע ועוזר גם בפורום, אבל גם מחוצה לו. וכשאני בים אני תמיד שמח לדעת שהצוות שלו באיזור, לעזור במקרה הצורך (כמו שכבר קרה בעבר  גיחוך).

יציאה ראשונה - לפני כשלושה שבועות

לוקח חופש מהעבודה, ובודק מול שרגא אם הם גם מתכננים לצאת ומקבל אישור שיש על מי לסמוך בעומק.
אני, אלכס, יבגני וחבר נוסף מגיעים לסירה ברבע לשלוש. הסירה כבר מתודלקת אז התארגנות זריזה ויוצאים מערבה. באור ראשון מגיעים לאיזור, ומתחילים לגרור. על סמך הנסיון של אלכס ביציאה הקורמת כולנו עם בובות לבנות/כסופות וראש אדום.
בגלל שאני מעדיף לעבוד עם סט קל, אני עם הסט של הפלמידות, עם חוט 0.50. אצל החברים הסטים יותר רציניים, מה שמסתבר בהמשך כיתרון.
לאט לאט מתאספות סירות, אנחנו מבינים שאנחנו באיזור הנכון, ורק צריך לחכות לזמן הנכון.
אני על ההגה, הים עובד אבל ברמה סבירה, אז חורשים את האיזור מדרום לצפון וחזרה. למרות שיש כמות יפה של סירות באיזור, כולם יודעים את המלאכה ומסנכרנים את התנועה ככה שאפשר לדוג בכיף.
בשבע בבוקר מתחילה המסיבה, רולר ראשון שמזמר הוא של יבגני, שתוך זמן קצר שולף את האלבקור הראשון. עושים סיבוב וגם אלכס שולף דג אחד.
סיבוב נוסף ועכשיו הרולר שלי מזמר ושנייה לאחר מכן גם יבגני מקבל נעילה.
משאיר את ההגה לאלכס, ולוקח את המקל ביד. הדג נותן ריצה, ובשלב מסויים אני מחליט שהספיק לו. נותן משיכה ומתחיל לגלגל. אחרי שני גלגולים מרגיש שהמשקל ירד... והדמוי חוזר בודד ועצוב. 1:0 לדגים.
בנתיים יבגני שולף את שלו, ויש כבר שלישיה בסירה.
סיבוב נוסף, ושוב הרולר שלי מזמר... הפעם נותן לדג לרוץ עד הסוף... אבל הפעם זה הסוף של החוט, פלונטר בחוט, השפולה ננעלת והחוט נמתח ונמתח עד שנקרע... הפעם גם הדמוי לא חוזר. 2:0 לדגים  וואלה לא יודע
אלכס שולף את הסט הרזרבי שלו, שמים עוד בובה לבנה וממשיכים לגרור. תוך זמן קצר שתי החכות של אלכס מקבלות תקיפה. אלכס והחבר לוקחים את החכות לידיים ואני נשאר על ההגה, הפעם הדגים נותנים פייט חזק יותר, אבל גם הם יוצאים תוך כמה דקות וישר לשק.
בסביבות השעה תשע התקיפות יורדות, ואנחנו מחליטים שחמישה דגים מספיקים לנו ומתחילים להדרים. עובר ליד שרגא להגיד שלום, והוא בדיוק ננעל על הטונה השחורה שסוגרת גם לו את הפינה להיום.
חוזרים למרינה, אלכס מטפל בדגים בזמן שאנחנו מארגנים את הסירה, ואני מקבל ממנו דג נקי וארוז.
בבית אני מקבל הוראה מהבן שלי, שבפעם הבאה אני אמור להצטלם עם הדג לפני שמפלטים אותו  גיחוך

יציאה שניה - שבוע לאחר מכן

אחרי היציאה הראשונה, אני מוריד את החוט מהשפולה ושם חוט חדש של טרבוקו. עדיין 0.50, אבל 34 ק"ג טסט (גם לי זה נראה הרבה, אבל אני בודק באינטרנט ומוודא שזה אכן המספר ולא התבלבו עם ליברות).
הדיווחים מהשטח פחות מעודדים, וותיקי התחום מסבירים שעד עכשיו יצאו בעיקר הזכרים, עכשיו תהיה הפסקה לשבוע עד שהדגים יסיימו את ענייניהם בעומק, ואחר כך תהיה תקופת הנקבות.
מחליטים לצאת בכל זאת, בעיקר כדי שאסי יקבל את תפיסת האלבקור הראשונה שלו.
הפעם יוצאים אני אסי ואלכס, עם חבר נוסף. בודק עם שרגא, אבל הם לוקחים חופשה (בכל זאת צריך גם לעבוד).
שוב מגיעים למרינה בשתים וחצי ובחמש אנחנו שוב גוררים בעומק. הפעם הים שקט, נושק לפלטה.
שוב חורשים את האיזור, אבל הפעם אף רולר לא משמיע שום ציוץ. גם הדיווחים מהסירות האחרון מלמדים שצריך להקשיב לוותיקים, ולקראת עשר אנחנו תופסים כיוון חזרה למרינה.
אני ואלכס קצת שמחים שהפעם לא צריך לטפל בדגים, אבל מאוכזבים שאסי לא תפס.... מה שאומר שצריך עוד יציאה כדי לסגור את הפינה.

יציאה שלישית - אתמול...

השבוע שוב מתחיל עם דיווחים על תפיסות (כבר אמרתי להקשיב לוותיקים?), אבל אני ואסי בשבוע מטורף של עבודה ולא יכולים לצאת באמצע השבוע.
אלכס יוצא עם צוות אחר, ושוב חוזרים עם דגים... כך שברור שנצא לעומק בשישי.
בצוות אני, אלכס אסי ויבגני, בנוהל הרגיל מגיעים בשתיים וחצי לסירה ויוצאים זריז לעומק. הדיווחים מעדכנים שהדגים עלו צפונה, אז מתחילים ישר באיזור המרכז. בדרך שומעים את הדיווחים בקשר על המיקומים ומבינים שבגלל שזה יום שישי כמות הסירות תהיה הרבה יותר גדולה.
באור ראשון מתחילים לגרור. אני על ההגה ואלכס פורש את החכות... הפעם שמים מראש את החכות של אלכס ושל יבגני והחכה שלי נשארת לגיבוי.
הים שוב עובד קלות מה שמעלה את רמת האופטימיות. עכשיו נשאר רק להמתין.
לקראת השעה שבע, מקבלים בקשר דיווחים ראשונים על תפיסות, וכל הסירות מתכווננות לאיזור התפיסות. מה שמייצר עומס, והפעם הרבה יותר מאתגר לנווט כשחלק מהסירות עובדות על קו צפון דרום וחלקן על מזרח מערב וחלקן בכלל בזיגזג(למרות שהזרם והתפיסות הם על קו צפון דרום).
ובנוהל הרגיל, יבגני שוב מקבל ריצה ראשונה. אבל אחרי כמה סיבובים מדווח שאין דג. עושים עוד סיבוב והפעם הרולר של אלכס מזמר... אחרי כמה דקות עולה לסירה שק גדול שנתן פייט של כחולה   גילגול עיניים
עושים סיבוב נוסף ושוב הרולר של יבגני מזמר, והפעם הוא לא מפספס ושולף את הראשונה לסירה. הפעם הדגים קטנים יותר אבל עדיין בגדלים יפים.
ממשיכים בסיבובים ואחרי כחצי שעה שוב הרולר של יבגני, ושוב הוא מוציא עוד דג.
סיבוב נוסף ושוב הרולר של יבגני נותן מערכה שלישית, ודג נוסף יוצא לשק.
אני מחליט שכדאי לעשות שינוי, ומבקש מאלכס להחליף את החכה שלו בחכה שלי. חמש דקות אחר כך והחכה שלי מזמרת יחד עם החכה של אלכס. כנראה שהדגים אוהבים את השינוי.
אסי לוקח חכה אחת ואני את שלי. מכיוון שהסט קל, אני עובד עם החכה ורק אוסף את החוט עם הרולר. אסי בנתיים שולף את הדג שלו, ואני מביא את הדג לפינה כדי להעלות לסירה... אבל העייפות שלי מובילה להתברברות בשלב האחרון של העלאת הדג וטעות של מתחלים בניהוג והדג נכנס מתחת לסירה וחותך את החוט... אני מתאפק שלא לשבור את החכה מתסכול... 3:0 לדגים  דופק את הראש
אני נרגע וממשיכים לגרור עוד שעה, ללא תגובה מהדגים. בנתיים הסירות מסביבנו מתמעטות ואנחנו גם מקפלים חכות ומתחילים להדרים חזרה למרינה.
אני נכנס לקבינה לתפוס שינה, אבל לא מספיק לישון הרבה כשאני שומע התלהבות מלמעלה. אני עולה ומגלה שמסביבנו רתיחות בכל כיוון.
מחליטים להאט קצת ולהוריד חכות, אבל כמו שקורה בדר"כ ברתיחות, הדגים עסוקים ופחות מתענינים בדמויים, ואחר כעשרים דקות, מחליטים שהספיק לנו.
מגיעים למרינה, אלכס שוב מארגן לנו את הדגים ואנחנו מארגנים את הסירה. אני שוב מקבל דג ארוז ונקי מוכן לפילוט.  אבל הפעם מספיק לשלוח לבן שלי את התמונה של הלפני  גיחוך

מסקנות לבנתיים...

אני חייב ללמוד לכתוב דוחות יותר קצרים  גיחוך
מבחינת התפיסות שלי...כבר הבנתם את הרעיון. למרות שאני עדיין בתפיסה שאני מעדיף סט קל שמאפשר לי לעבוד איתו ביד ולהנות יותר מהמלחמה, ברור שיש לכך מחיר ויש יתרון לסט שמותאם יותר לדגים הגדולים.
מבחינת הצוות, אחלה עונה. ועם מספיק נתחים במקפיא, כנראה שנסתפק בכך.
מצד שני...אם ימשיכו הדיווחים במהלך השבוע הקרוב, אני מניח ששוב נתחיל לחלום על שירת הרולרים  בראוו

התמונות - אני ואסי עם הדגים (תמונה של אלכס אחפש בהמשך), והשלל מהיציאה הראשונה.

עריכה אחרונה: יוני 27, 2020, 13:52:04 PM על ידי GilH99
 IP: [ מחובר ]
SHAYU**
חבר פורום
*

מנותק מנותק

טוב,
.כמובן שקבלתי תמונה כבר שחזרתם, שמחתי לדעת שסוף סוף יצאה אחת לאסי  וגם לך..מתסכל כל שעות הטרולינג האלה ובלי כלום..בכלל הטולינג זה עסק קשוח ומשעמם..לא בשבילי,  אבל הטונות שיוצאות בהחלט כן!!

יאללה כשתחזרו ליציאות נורמליות של גיג ובולוס נתאם משהו, בינתיים מאחל לכם עוד יציאות עם תפיסות כפולות ומשולשות.

שי

נ.ב. כו@$%%מק התיקון האוטומטי!!
עריכה אחרונה: יוני 27, 2020, 18:36:34 PM על ידי SHAYU**
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

גיל, קודם כל הכבוד על ההתמדה (אנחנו יצאנו רק פעמיים ומתלבט עדין לגבי השלישית קריצה)

תענוג לקרוא דו"ח מפורט כזה (לגבי המסקנה הראשונה, פשוט למחוק אותה )
גם אנחנו גוררים עם סט של פלמידות וחוט נילון 0.5, הציוד יותר קל, אתה נהנה יותר ולא מפעיל כננת כדי למשוך את הדג.  גם ככה זה מעייף ומתיש קריצה .
יש לי סט אחד כבד יותר, אבל רוב התפיסות על הקלים.

חשוב להקשיב לותיקים 
טוב שיש צילום לבן שלך לפני הפילוט 
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תודה שי ושרגא...

שי, אנחנו כבר מצפים לראותך מהצד השני של החוף   אתה בסדר
עכשיו אחרי סיום איסור הדייג והטיפול בסירה והחורף הקשוח שהיה לנו והאלף סיבות אחרות, אפשר לתאם משהו.
לכל סגנון יש את היתרונות שלו, לפחות בטרולינג היד כואבת רק אם תפסת משהו רציני גיחוך

שרגא, למזלנו אין עוד הרבה זמן להתלבט  גיחוך, אלו בהחלט יציאות ארוכות ומתישות.
אבל אנחנו כבר מזילים ריר על הסרטים שלכם מהמתוקים, אז יתפנה לנו זמן לעלות צפונה.

shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

תודה שי ושרגא...

שי, אנחנו כבר מצפים לראותך מהצד השני של החוף   אתה בסדר
עכשיו אחרי סיום איסור הדייג והטיפול בסירה והחורף הקשוח שהיה לנו והאלף סיבות אחרות, אפשר לתאם משהו.
לכל סגנון יש את היתרונות שלו, לפחות בטרולינג היד כואבת רק אם תפסת משהו רציני גיחוך

שרגא, למזלנו אין עוד הרבה זמן להתלבט  גיחוך, אלו בהחלט יציאות ארוכות ומתישות.
אבל אנחנו כבר מזילים ריר על הסרטים שלכם מהמתוקים, אז יתפנה לנו זמן לעלות צפונה.

המתוקים לפחות זו עונה ארוכה יותר מהאלבקור  מוצאי לשון והרבה יותר מהנה (זו אחת ההתלבטויות במה להשקיע   ))

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחלה יומן דייג הירבצת פה   הגזעי  

כתוב משהו משהו  סבבה ליקרוא כזה דווח דייג  הגזעי

אחלה טונות אחלה תמונות עונה פצצה הייתה לך כול הכבוד   בראוו בראוו
הלוחש לגלים
חבר פורום
**

מנותק מנותק

לקח לי קצת זמן לענות כי קראתי את כל הדו״ח (סתם.... דו״ח מעולה שכיף לקרוא)
חייב להגיד שאחרי היציאה הראשונה הייתי קצת סקפטי לגבי הסיכוי לתפוס משהו אבל אני שמח שהתבדתי.
אחלה יציאה, אחלה דגים ואחלה צוות
בכל מקרה מספיק לראות את הכחול העמוק ולנשום אויר מושלם. הדגים היו בהחלט בונוס מדהים.
משחיז את הקרסים ליציאה הבאה.

אסי
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

דו"ח מהנה גיל למרות התוצאה המאכזבת.
אבל מכאן אפשר רק לטפס  גיחוך
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תודה לכולם.

אסי... בפעם הבאה אתה כותב את הדו"ח  גיחוך

Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

תענוג לקרוא  את הדוח שלך גיל
למרות ה3:0 לדגים טוב לראות אותך עם חיוך

בהצלחה בפעם הבאה  אתה בסדר
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
SHAYU**
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תודה לכולם.

אסי... בפעם הבאה אתה כותב את הדו"ח  גיחוך

נו..את זה אני חייב  לראות..

שי
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

גיל,

תודה על הדו"ח המפורט ועל הדג המפולט שאצלי בפריזר גיחוך

מארט  אתה בסדר
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

אתחיל במסקנות גיל -
*הראשונה, תמשיך לכתוב דו"חות ארוכים   מעניין ומהנה...
*השנייה וזה ידוע: אם אין "מזל של מתחילים", אז סגנון חדש ודגים גדולים - זה בית הספר...
לומדים, מתקנים ועושים הפקת לקחים... וכך משפרים ביצועים לעתיד....  לימוד

מבחינת הציוד, כמוני כמוך - מעדיף ציוד לא כבד...
צריך להתרגל, להקפיד שיהיה מספיק חוט בשפולה.....
והאלבקורים יברחו לך הרבה פחות...

אהבתי את ההגשה והפירוט, כמו לקחת אותנו להפלגות...
והכי מעניין ביציאה של צוות - הדגים בסירה.... ולכם היו דגים סמיילי
עובדה גם קיבלת דג למטעמים בבית...
ולגבי הילד - הילד תמיד צודק מגניב

ואם הבקשה של שרגא הניבה לנו כזה דו"ח, אני גם יכול לבקש אחד בשבילי? קריצה
עריכה אחרונה: יולי 01, 2020, 02:47:38 AM על ידי rafi
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תודה רפי,