פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   בחירת רולר לגיג. |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בחירת רולר לגיג. (נקרא 3632 פעמים) |
הדפסה |
|
RedGrouper
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
היי חברים. אני משאר שהרבה כבר נכתב ונאמר. אז אם תוכלו להפנות אותי לקישור. אני עושה הרבה גיג. עומק 20 מטר, במשך שעות ארוכות. בעבר היה לי PENN יחס 1:5. לאחרונה קניתי PENN יחס 1:6 (לא מתוך בחירה , פשוט לא נתתי מחשבה לעניין היחס). ואני לא נהנה מהעבודה אתו. קשה. לפני שאני קונה שוב 1:5 , רציתי לשאול האם 1:4 בא בחשבון ? מניסיונכם , מה מתאים לי יותר ?
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
דווקא יחס גלגול מהיר יותר עדיף להגיד מאשר יחס איטי. יחס של 1:4 זה כבר רולרים לדיג חוף, עליה איטית של השפולה וסידור טוב של החוט. בגיג דווקא יחס גלגול גבוה גורם לכך שלא נשאר לך חוט רפוי בזמן ההקפצה.
מה לא נוח לך ביחס גבוה? ואיזה סוג גיגינג אתה עושה?
בכל מקרה עדיף לחכות לחברה של הקיאקים והסירות כדי לקבל תשובות מפורטות יותר.
שי
|
|
|
|
RedGrouper
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
גיג מהיר. כמעט הכי מהיר שאני יכול. אני עושה גיג 4 שעות ברצף - ולכן מרגיש את העייפות.
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני מניח שאני לא מחדש לך שבגיג המשיכה של הדמוי היא עם החכה והגלגול הוא בהורדת החכה, כך שאתה רק אוסף את החוט הרפוי. לכן העניין של ה"כוח" של הרולר נראה לי פחות קריטי, ודווקא חשוב מהירות גלגול שתאסוף את החוט. יכול להיות שהרולר לא נוח לעבודה כמו היישן, אבל לא בטוח שזה עניין של מהירותה הגלגול.
|
|
|
|
אם אתה מתעייף מהר מידי בעבודה רגילה, נסה למצוא סט יותר קל. אולי לשנות צורת אחיזה או פשוט לוודא שהסט מאוזן, כלומר, הרולר מתאים למקל. אני לא דג בג'יג אבל נראה לי שהעקרונות זהים גם לחכת ז'רזור.
|
|
|
|
|
יחס 1:5 הוא יחס מעולה לג'יג מהיר. החברה לפני אמרו נכון שכנראה אתה צריך להוריד את משקל הסט ולאזן אותו. עם אתה מחסידי פן, יש את הפן קלאש החדש, שהוא אחד הרולרים הקלים(לא אופייני לחברת פן). ולא חסר מקלות ג'יג לייט שלא שוקלות כמעט כלום. לא מזמן עבדתי קצת עם סט כזה של חבר, זה היה כמו לעבוד עם נוצה.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
היחס מקובל לרולר ג'יג הוא 5.2:1, מה שנקרא PG בדגמי שימנו. המשמעות של זה היא מהירות מופחתת על חשבון כח, אבל אני לא רואה איך זה משפיע על נוחות העבודה, ובעיקר בג'יג מהיר. לעומת זאת, ציוד כבד ומסורבל, לא מאוזן, מקל ארוך מדי/קצר מדי, בהחלט ישפיעו על הנוחות בעבודה לאורך זמן
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
היי חברים. אני משאר שהרבה כבר נכתב ונאמר. אז אם תוכלו להפנות אותי לקישור. אני עושה הרבה גיג. עומק 20 מטר, במשך שעות ארוכות. בעבר היה לי PENN יחס 1:5. לאחרונה קניתי PENN יחס 1:6 (לא מתוך בחירה , פשוט לא נתתי מחשבה לעניין היחס). ואני לא נהנה מהעבודה אתו. קשה. לפני שאני קונה שוב 1:5 , רציתי לשאול האם 1:4 בא בחשבון ? מניסיונכם , מה מתאים לי יותר ?
מה הציוד הכללי שלך? אצלנו, בעומקים האלו, אני לא חושב שיש מה לעלות מעל 60 גרם.... במשקלים כאלו אפשר גם לעבוד עם סטים קלילים וכיפיים שלא תרגיש אותם.... אז, מה הציוד שלך ומה אתה מחפש בים, איזה דגי מטרה ועם איזה ציוד?
|
|
|
|
ואדים
|
שיאי דייג בזירזור - פלמידה 7 kg לוקוס 4.2kg. טרכון 3.2 kg גומבר 4.8kg מליטה 2.1 kg לברק. 2.1kg חבר פורום  
מנותקגיל:
38
|
|
היי כמו שאלדד רשם לך תחפש סט קליל ....יכול לעבוד לך עם רולר biomaster 4000 רולר קל קטן וחזק ...שחורות של 10-12 יצאו..... אבל אם מחפש משהו שיקל על הגיג זה סט קל שוכב ....עברתי חסט השוכב והקליל בגלל שאני עושה 5-7 שעות גיג דיי ברצף....היה לי סנאץ עד 150 גרם , ורולר סרגוסה 6000  עברתי למקל שימאנו יאסאי ורולר אומוטו טאלוס....... יכול לעשות גיג 10 שעות ברצף...
|
-------------------------------
|
|
|
RedGrouper
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
להבנתי , אני עובד עם ציוד מאד קל : SNATCH , PENN PURSUIT 4000 וגיג 40 גרם. אולי אני מפונק.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
שרון... להתעייף עם ג'יג של 40 גרם ובעומק רדוד יחסית - אתה כנראה מפונק  לעצם העניין - אין סיבה להתעייף בכאלו משקלים ועומקים, מסכים עם מי שרשם - כנראה שיטת עבודה או אחיזה לא מיטבית... לגבי ה"פן", יצא לי לעבוד עם "פן באטל" 5000, סוס עבודה - אך לא אופטימלי לעבודה מהירה ממושכת (אולי גם אני מפונק  ...) המליצו לך על רולרים, הייתי מוסיף סטראדיק 5,000... ואגב, תתחיל לשקול עבודה ב"סלואו" - הכי לא מעייף אם כי יחייב סט נוסף...... ותשקול גם עבודה פחות מהירה לפחות ב:2-3 מ' ראשונים מהקרקעית - גם יאפשר לך יותר הזדמנות ללוקוסים ופרידות שלא צריכים "מהר" אלא להיפך, ומשם תוכל "להטיס" בניסיון "לגרות" פלמודים/טוניות/אינטיאסים...
|
|
|
|
RedGrouper
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על כל העצות. אנסה ליישם.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
תודה על כל העצות. אנסה ליישם.
בהצלחה שרון, תעדכן מה בחרת בסוף 
|
|
|
|
RedGrouper
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
השבוע קיבלתי את ה:PENN CONFLICT 5000. יחס 1:5. אבל האמת שקצת גדול וכבד לטעמי. אני אוהב רולרים קטנים. אבל ככב כאשר קונים ברשת ולא עושים שעוריי בית כמו שצריך.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
5000 בפן זה רולר לג'יג לייט(5000-6000 בשימנו או דאיווה דגמי LT, 3500-4000 בדאיווה הישנים), מוגזם לכל הדעות למיקרו ג'יג. לשם ההשוואה, אני עובד מיקרו ג'יג (עד 80-90 גרם) עם רולר מידה 2500 (דאיווה סלטיסט), לדעתי בפן זה צריך להיות 3500 ושימנו 4000. ה-5000 ירצח אותך, והדיון התחיל מזה שהציוד מעייף אותך....
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|