בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  התלבטות בקניית מקל
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: התלבטות בקניית מקל  (נקרא 5608 פעמים) הדפסה
vaknin
חבר פורום

מנותק מנותק

התלבטות בקניית מקל
« ב- : יוני 15, 2020, 19:23:22 PM »
היי חברים
אני רוצה לקנות מקל לייט
חשוב לי שיהיה עם טבעות פוג'י למרות שעיקר השימוש הוא כנרת אבל לא רוצה לשלול אופציה של שימושיות בים
מחפש מקל פשוט וזול שאמור לשמש אותי פעם ב..
התקציב הוא באזור ה250 300 שח כמובן בהזמנה מחול כדי לקבל יותר איכות בפחות כסף
מצאתי כמה אופציות ואשמח לשמוע חוות דעת
1) daiwa legalis light game 234 cm 1-10 gr  עלות בסביבות 200 שח כולל משלוח
2) DAIWA LURENIST 76L 2-10g עלות בסביבות 320 שח כולל משלוח
3) MAJOR CRAFT SOLPARA LIGHT ROCK TUBULAR model SPX-T762ML יש גם דגם ארוך יותר במשקלי זריקה 1-15  
4) MajorCraft FIRSTCAST FCS-T762L
לגבי המג'ור קראפט אף פעם לא היה לי מקל שלהם אבל פה ושם שמעתי על שברים וזה קצת הפחיד אותי.
אם יש דגמים מומלצים יותר שלא מצאתי אשמח לשמוע
תודה חברים
עריכה אחרונה: יוני 15, 2020, 19:59:42 PM על ידי vaknin
 IP: [ מחובר ]
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: התלבטות בקניית מקל
« הגיב #1 ב- : יוני 15, 2020, 20:36:16 PM »
היי מתן
נתחיל מהטבעות, טבעות פוג'י זה לא קשור לים או מים מתוקים- יש טבעות של פוג'י שיחלידו לך כבר ביציאה השלישית, ויש טבעות של חברות אחרות שיחזיקו מעמד ללא כל סימן כל החיים... היתרון של פוג'י, ובעיקר בסדרות המתקדמות, הוא הטכנולוגיה, הטבעות מדוייקות, לא כבדות מדי, ובה בעת הכי חזקות שאפשר (יש טבעות עם כלוב פלדה, נירוסטה, אלומיניום, טיטניום ועוד), מעבירות את החוט באופן האופטימלי, כך שהן מפחיתות דרמטית את החיכוך ובכך מגדילות את מרחק הזריקה, וגם מונעות פלונטרים בחוטים. האם טבעות של חברות אחרות לא עושות את כל זה? בהרבה מקרים- בוודאי, בחלק מהמקרים- הרבה פחות טוב, ולכן כשאני לא יודע איזה סט טבעות מהמותג העצמי היצרן יתקין, אני מעדיף פוג'י לראש שקט. המינימום לטעמי- מסדרת Fuji concept o-ring.
לגבי המקלות שאתה מחפש... מראש הגעת עם תקציב מוגבל, והדגמים בהתאם. הייתי מתאמץ למתוח עוד קצת את התקציב, הטווח דל 400-500 שקלים נותן לך תמורה טובה בהרבה לכסף, מקלות מצויינים שיכולים להתגלגל איתך שנים קדימה.
לגבי דרישות מהמקל- לכינרת מקובל לעבוד עם מקלות אולטרא לייט קצרים יחסית, בים הייתי ממליץ בחום לכוון למקל ארוך יותר, מעל 8 פיט, ולגנוב עוד כמה גרמים מעל ה-10 כדי לשפר מרחקי זריקה.
בכל מקרה, הייתי שואף למקל עם משקל עצמי של 100 גרם ומטה, בטח ובטח באולטרא לייט קצר.
אחרי כל זה, מבין המקלות שהצעת, הייתי מראש מוריד מהפרק את firstcast, מקלות של "לא לגעת עם מקל"- קשיח כמו בטון, כבד כמו בטון, שביר כמו מקל ארטיק.
הדאיווה lurenist כבד יחסית, כ-130 גרם, למקל עד 10 גרם זה לא מעט.
נשארנו עם הלגאליס הנחמד (שמוצע במחיר ממש מגוכח ב-naveinn, אני מניח ששמת לב), והסולפרה שהוא באמת מקל סבבה, נראה לי בליגה אחרת כבר...
אז בסוף ההמלצה שלי היא להגדיל תקציב, אבל אם ממש אין סיכוי- לבחור בין השניים האחרונים אתה בסדר
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : יוני 15, 2020, 21:02:54 PM »
ראשית אני חושב שקצת בעיה למצוא מקל שיאפשר לך התאמה גם לכנרת גם לים.
לרוב אלו סגנונות שונים ובחירת המקל בהתאם אפילו אם אתה רוצה להשתמש בו בים בתור מקל לייט תהיה לך הגבלה מבחינת מרחקי הזריקה.
מפני שבים גם למקל לייט תרצה מעט יותר משקלי זריקה ומקל יותר ארוך.
בעוד לכנרת תרצה מקל קומפקטי קצר עם משקלי זריקה כפי שציינת מעלה בין 1-15 גרם.
זה כמו שתרצה לקנות רכב ספורט אבל עם אופציה לעשות איתו נסיעות שטח.
לכל סגנוו יש את הציוד המתאים לו.

בנוגע לתקציב הייתי מציע כמו שחחברי היקר הציע להגדיל תקציב ולקחת מקל ברמה סבירה פלוס שישמש אותך לטווח ארוך.
אני רכשתי מקל האמת די פשוט ב 275 שח מצרף לך קישור:
https://www.fishing-mart.com.pl/en4/dragon-rods-nano-core-spinn/s/6869

אני מאוד מרוצה ממנו ביחס למחיר היו לי בעבר מקלות באלפי שקלים שמכרתי וכשחזרתי קצת לגרגר לא רציתי להשקיע בזה הרבה קניתי סט שלם סביב 600 שח.

מגיע עם טבעות fuji פשוטות יחסית אבל באמת שביחס למחיר ששלמתי הוא מקל מצויין
בנוסף חיפשתי מקל xfast כך שהוא מאוד רך לא מתאים לכל אחד.

להזמין מחול מקלות בעיקר לגרגור לדעתי זו בחירה נכונה יש מגוון אדיר של חברות שאין בארץ וגם אם לא מוכרות או לא שם ודבר בעולם הדייג זה לא אמור להפריע לך תעשה בדיקה תחפש דגמים לפי מה שמתאים לך ותראה ביקורות עליהם באינטרנט.
על שם אתה משלם הרבה ולפעמים שלא בצדק ואומר לך את זה אחד שיש לו את הציוד טופ שבטופ בתחום הקרפיונים כל מקל 4500 אלף גל רולר 3500 אלף בקיצור לא זול.
במקרה הזה באמת זה ציוד לכל החיים אבל תאמין לי במקרים אחרים עם ציוד שקניתי באלפי שקלים ולאחר מכן התנסתי עם ציוד פשוט ולפעמים הפשוט לקח את היקר.

אך באופן כללי מציע לך לגרד עוד קצת כסף לטובת מקל סביב 500 שח זה גם יגדיל לך את טווח החיפוש שלך.

אבל במידה ולא המקל שצרפתי לך מצויין ביחד למחיר אם אתה אוהב מקלות גמישים מאוד.

בהצלחה.
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : יוני 15, 2020, 21:22:50 PM »
היי,
יש לי את הסולפרה T862M (שזה 2.6 מטר)במשקלים של 1-15. אני מאוד אוהב אותו, והוא הפתיע אתי לטובה, אבל כמקל לייט.
הוא ממש לא אולטרה, ורוב העבודה שלי איתו היא בדמויים של 10 עד 15 גרם.
זה לא אומר שלא תוכל לעבוד איתו בכינרת, אבל בעיקר עם גיגים/ניקלים, ואם תצליח למצוא דמויים קטנים אבל כבדים. אני אפילו שוקל לקחת אותו יחד עם המקל אולטרא כשאעלה צפונה, סתם כדי לבדוק אם בטווחים הרחוקים יש יותר עניין מבחינת הדגים.

ה 762 יתאים יותר לכינרת מבחינת משקלי הזריקה, ואם הוא דומה באקשין שלו ל 862, אז הוא אחלה שילוב בין פאסט למדיום.

אם אתה מכוון יותר לירדן זה כבר משחק אחר והייתי מחפש מקל של 2.1 מטר ומטה. פשוט מבחינת נוחות עבודה באיזורים עם עצים וסבך, וטווח העבודה הוא ממש קרוב.

לגבי הלגאליס, אני לא מכיר את הדגם שרשמת אבל יש לי מקל מהסידרה של ה seabass. סה"כ הם נותנים תמורה גבוהה ביחס למחיר. אבל עדיין הייתי משקיע עוד קצת והולך על הסולפרה (בארץ הן עולות סביב 500 ש"ח).

vaknin
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : יוני 15, 2020, 21:24:03 PM »
היי מתן
נתחיל מהטבעות, טבעות פוג'י זה לא קשור לים או מים מתוקים- יש טבעות של פוג'י שיחלידו לך כבר ביציאה השלישית, ויש טבעות של חברות אחרות שיחזיקו מעמד ללא כל סימן כל החיים... היתרון של פוג'י, ובעיקר בסדרות המתקדמות, הוא הטכנולוגיה, הטבעות מדוייקות, לא כבדות מדי, ובה בעת הכי חזקות שאפשר (יש טבעות עם כלוב פלדה, נירוסטה, אלומיניום, טיטניום ועוד), מעבירות את החוט באופן האופטימלי, כך שהן מפחיתות דרמטית את החיכוך ובכך מגדילות את מרחק הזריקה, וגם מונעות פלונטרים בחוטים. האם טבעות של חברות אחרות לא עושות את כל זה? בהרבה מקרים- בוודאי, בחלק מהמקרים- הרבה פחות טוב, ולכן כשאני לא יודע איזה סט טבעות מהמותג העצמי היצרן יתקין, אני מעדיף פוג'י לראש שקט. המינימום לטעמי- מסדרת Fuji concept o-ring.
לגבי המקלות שאתה מחפש... מראש הגעת עם תקציב מוגבל, והדגמים בהתאם. הייתי מתאמץ למתוח עוד קצת את התקציב, הטווח דל 400-500 שקלים נותן לך תמורה טובה בהרבה לכסף, מקלות מצויינים שיכולים להתגלגל איתך שנים קדימה.
לגבי דרישות מהמקל- לכינרת מקובל לעבוד עם מקלות אולטרא לייט קצרים יחסית, בים הייתי ממליץ בחום לכוון למקל ארוך יותר, מעל 8 פיט, ולגנוב עוד כמה גרמים מעל ה-10 כדי לשפר מרחקי זריקה.
בכל מקרה, הייתי שואף למקל עם משקל עצמי של 100 גרם ומטה, בטח ובטח באולטרא לייט קצר.
אחרי כל זה, מבין המקלות שהצעת, הייתי מראש מוריד מהפרק את firstcast, מקלות של "לא לגעת עם מקל"- קשיח כמו בטון, כבד כמו בטון, שביר כמו מקל ארטיק.
הדאיווה lurenist כבד יחסית, כ-130 גרם, למקל עד 10 גרם זה לא מעט.
נשארנו עם הלגאליס הנחמד (שמוצע במחיר ממש מגוכח ב-naveinn, אני מניח ששמת לב), והסולפרה שהוא באמת מקל סבבה, נראה לי בליגה אחרת כבר...
אז בסוף ההמלצה שלי היא להגדיל תקציב, אבל אם ממש אין סיכוי- לבחור בין השניים האחרונים אתה בסדר
תודה על התשובה קובי
יש לי מקל חדש יחסית שאני עובד איתו קבוע בים אורך 2.90
אני לא מחפש מקל ראשי סוג של מקל שני שיהיה יותר נוח לכנרת ויסגור לי את טווח הזריקה ( המקל שלי זורק 15-42) בגלל זה אני לא רוצה להגדיל תקציב וגם מהסיבה שאני מתכנן להחליף את המקל שיש לי היום למשהו ברמה יותר גבוה אבל זה לא עכשיו.
הבעיה שלי בwaveinn שכרגע הם אין להם במלאי את הלגאליס וגם שהיה הם שולחים רק באמצעות DHL מה שהופך את הסיפור ללא משתלם שאר המקלות שציינתי הם מplat
לגבי המשקל של LURENIST  שכחתי לציין שאני הולך לשים עליו רולר 3000 במשקל גבוה יחסית משהו כמו 240 גרם אם אני זוכר נכון ( אני יודע שזה גדול מידי אבל ניסיתי לעבוד עם רולרים קטנים במידות 1000 ו2000 וזה פשוט לא נוח לי) במקרה כזה לא עדיף ללכת על מקל כבד יותר?
vaknin
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : יוני 16, 2020, 06:07:06 AM »
ראשית אני חושב שקצת בעיה למצוא מקל שיאפשר לך התאמה גם לכנרת גם לים.
לרוב אלו סגנונות שונים ובחירת המקל בהתאם אפילו אם אתה רוצה להשתמש בו בים בתור מקל לייט תהיה לך הגבלה מבחינת מרחקי הזריקה.
מפני שבים גם למקל לייט תרצה מעט יותר משקלי זריקה ומקל יותר ארוך.
בעוד לכנרת תרצה מקל קומפקטי קצר עם משקלי זריקה כפי שציינת מעלה בין 1-15 גרם.
זה כמו שתרצה לקנות רכב ספורט אבל עם אופציה לעשות איתו נסיעות שטח.
לכל סגנוו יש את הציוד המתאים לו.

בנוגע לתקציב הייתי מציע כמו שחחברי היקר הציע להגדיל תקציב ולקחת מקל ברמה סבירה פלוס שישמש אותך לטווח ארוך.
אני רכשתי מקל האמת די פשוט ב 275 שח מצרף לך קישור:
https://www.fishing-mart.com.pl/en4/dragon-rods-nano-core-spinn/s/6869

אני מאוד מרוצה ממנו ביחס למחיר היו לי בעבר מקלות באלפי שקלים שמכרתי וכשחזרתי קצת לגרגר לא רציתי להשקיע בזה הרבה קניתי סט שלם סביב 600 שח.

מגיע עם טבעות fuji פשוטות יחסית אבל באמת שביחס למחיר ששלמתי הוא מקל מצויין
בנוסף חיפשתי מקל xfast כך שהוא מאוד רך לא מתאים לכל אחד.

להזמין מחול מקלות בעיקר לגרגור לדעתי זו בחירה נכונה יש מגוון אדיר של חברות שאין בארץ וגם אם לא מוכרות או לא שם ודבר בעולם הדייג זה לא אמור להפריע לך תעשה בדיקה תחפש דגמים לפי מה שמתאים לך ותראה ביקורות עליהם באינטרנט.
על שם אתה משלם הרבה ולפעמים שלא בצדק ואומר לך את זה אחד שיש לו את הציוד טופ שבטופ בתחום הקרפיונים כל מקל 4500 אלף גל רולר 3500 אלף בקיצור לא זול.
במקרה הזה באמת זה ציוד לכל החיים אבל תאמין לי במקרים אחרים עם ציוד שקניתי באלפי שקלים ולאחר מכן התנסתי עם ציוד פשוט ולפעמים הפשוט לקח את היקר.

אך באופן כללי מציע לך לגרד עוד קצת כסף לטובת מקל סביב 500 שח זה גם יגדיל לך את טווח החיפוש שלך.

אבל במידה ולא המקל שצרפתי לך מצויין ביחד למחיר אם אתה אוהב מקלות גמישים מאוד.

בהצלחה.
היי תודה על התשובה
כמו שרשמתי לקובי אני לא רוצה להעלות תקציב אני מבין שהקפיצה היא כסף קטן לעומת הרבה איכות אבל אני יודע שזה מקל שיהיה בשימוש אם אני מגזים פעמיים בחודש.
תודה על ההמצלה
TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : יוני 16, 2020, 06:24:15 AM »
לא ממליץ על מייגור קראפט בסדרות הנמוכות (פירסט קאסט, סולפארה וקרוסטג' - יותר מדי סיפורי על שבירות).

בתור בעלים של דאיווה לגאליס לייט גיים אני אתן לך חוות דעת קצרה שתחליט.
לי אישית יש דגם אחד מעל מה שרשמת, שלי 2.44 מטר ומשקלי זריקה 1-12 גרם.
מניח שהוא לא שונה בהרבה מ1-10 שרשמת פה.

נתחיל מהדברים הטובים, כמו כל מקלות הלגאליס המקל הזה הוא VFM מצוין. קרבון מלא, טבעת פוגי. הוא עמיד מאוד, סלחן, חזק. הסיכוי שישבר נמוך. יכול להתמודד עם דגים יפים מאוד (מוזמן לחפש את הדוחות שכתבתי על לברקים גדולים וגומברים שנתפסו עליו). הוא נח לאחיזה וזורק גם גיגים של 15 גרם בלי להתאמץ.
מה פחות טוב (עדיין מקל של 200-300 שקל), יכל להיות קצת יותר גמיש. הוא כבד ביחס לאולטרה לייט אמיתי (הדגם שלי 118 גרם) וכמו שקובי אמר רצוי באולטרה מקל קל כמה שיותר עדיף פחות מ100ג'. חלק מהדמויים הוא מתפעל טוב יותר וחלק פחות. מה למשל: כלבים ומינואיים של 8-12 גרם מתפעל מצויין אבל אם תרצה לעבוד בכנרת או לסרגוסים ולזרוק בובות של 4-5 גרם בוא נגיד שיש מקלות שיעשו את זה טוב יותר. אני אישית לכנרת לוקח אותו בנוסף למקל של TFK עד 5 גרם שעובד יותר טוב עם בובות קטנות מאוד.

סה"כ אחלה מקל אני מאוד אוהב אותו ועובד איתו המון.
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה

« הגיב #7 ב- : יוני 16, 2020, 07:15:08 AM »
היי מתן ... אני דיי מסכים עם החברים פה
במייגור קרפט יש המון תקלות ( אני שברתי 2 מקלות בחודשיים ) וזה אחרי שהקודם שלהם היה איתי 5-6 שנים
ואני משתמש בסדרה N-ONE הגבוהה שלהם

אני חושב שעדיף לך ללכת על דאוויה מותג אמין לא יקר שעושה עבודה טובה
יש לי למעשה את המקל שאתה מדבר עליו ואני משתמש בו לאולטרה 1-10 גרם 2.44 אורך
מקל חמוד וממש סבבה להתחלה
-------------------------------
<a href="https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM</a>
דוראדו על החוף

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : יוני 16, 2020, 13:09:10 PM »
היי וברכה
אם אתה מחפש מקל לייט,למה אתה מחפש מקלות
עד 10 גרם? לייט מבחינתי זה עד 25 גרם)
יש מקל מפתיע ומיוחד,לפי דעתי תאונה של דיוואה
דיוואה לגליס AGI בכלל מיועד מבחינת היצרן לדייג
רכיכות,אבל התגלה כחכת לייט לא פחות ממדהימה
במחיר מגוחך של 300-350 שח,שמה את הסולפרה ושאר
המתחרים הרחק מאחור ,וביחס מחיר לתמורה היא
החכה המשתלמת ביותר שיש,גם אם הייתה עולה 1000
עדיין הייתה שווה את הכסף בגדול.
חבר הוציא עליה גם דגים גדולים,האחרון מוסר 7 קילו.
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : יוני 16, 2020, 13:24:47 PM »
היי וברכה

נשמע מקל מצויין אבל הוא רצה מקל שמתאים גם למתוקים ע"פ מה שראיתי  לא נמצא דגם כזה מבדיקה בגוגל אם תוכל לשלוח קישור למפרט
vaknin
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : יוני 16, 2020, 13:32:22 PM »
היי וברכה
היי תודה על התגובה כמו שאמרתי אני פתוח להצעות המקלות שרשמתי זה רק מה שמצאתי אין לי בעיה לקחת מקל של 5-15 או 5-25 לא חושב שאני הולך לעבוד עם דמויים במשקלים של גרם או שני גרם
לגבי המקל שהצעת בחיפוש בגוגל אני לא מוצא משהו כזה זה מפנה אותי לדאיווה לגאליס סקויד זו הכוונה?
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : יוני 16, 2020, 13:45:46 PM »
לגבי הרולר, זו תהיה טעות לשים רולר 3000 על כל אחד מהמקלות האלה. אתה לא מסתדר עם רולר קטן- תלמד להסתדר, גם מי שכל החיים דג מהחוף עם מקלות 4 מטר שזורקים 300 גרם לא מסתדר מההתחלה עם המעבר לז'ירז'ור (אתה יודע כמה היה לי קשה להתרגל לעבוד שפיץ למטה?), אבל לעבוד עם דמוי 4 גרם ולצפות שתפעיל אותו כמו שצריך ובכלל להרגיש אותו עם רולר 3000? זה פשוט לא נכון. לסט הזה אתה צריך רולר 1500-2000, או אולי 2500c לכל היותר (זה מה שאני בחרתי לעבוד איתו אצלי בלייט).
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : יוני 16, 2020, 19:22:48 PM »
היי וברכה
היי תודה על התגובה כמו שאמרתי אני פתוח להצעות המקלות שרשמתי זה רק מה שמצאתי אין לי בעיה לקחת מקל של 5-15 או 5-25 לא חושב שאני הולך לעבוד עם דמויים במשקלים של גרם או שני גרם
לגבי המקל שהצעת בחיפוש בגוגל אני לא מוצא משהו כזה זה מפנה אותי לדאיווה לגאליס סקויד זו הכוונה?

שמע תתחיל מלהתמקד בשימוש של המקל שלך.
כרגע אתה מתפזר על סגנונית גרגור שונים.
תחליט אם אתה רוב הזמן דג במתוקים תתמקד במקל ורולר קומפקטיים עם משקלי זריקה שנעים בין 1-15 גרם אורך מקל לא יותר מ 2 מטר.
אם הייעוד שלך הוא יותר לים אז תעלה משקלי זריקה ותעלה אורך מקל.

אבל קודם כל תתאפס אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה.
זה או או.
vaknin
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : יוני 16, 2020, 20:46:03 PM »
לגבי הרולר, זו תהיה טעות לשים רולר 3000 על כל אחד מהמקלות האלה. אתה לא מסתדר עם רולר קטן- תלמד להסתדר, גם מי שכל החיים דג מהחוף עם מקלות 4 מטר שזורקים 300 גרם לא מסתדר מההתחלה עם המעבר לז'ירז'ור (אתה יודע כמה היה לי קשה להתרגל לעבוד שפיץ למטה?), אבל לעבוד עם דמוי 4 גרם ולצפות שתפעיל אותו כמו שצריך ובכלל להרגיש אותו עם רולר 3000? זה פשוט לא נכון. לסט הזה אתה צריך רולר 1500-2000, או אולי 2500c לכל היותר (זה מה שאני בחרתי לעבוד איתו אצלי בלייט).
הבעיה העיקרית בפורום שאנחנו לא מכירים אחד את השני אישית אז אני אנסה להסביר את עצמי שוב אני בן אדם גדול היידים שלי גדולות, לפני ההפסקה הגדולה שלי בדייג לפני כמה שנים היה לי מקל אולטראלייט עם רולר 1000 היה אצלי בערך שנתיים ולא הצלחתי לעבוד איתו בדרך קניתי רולר 2000 שגם איתו פשוט לא מצליח כל זריקה הסתיימה במרחק של גג 10 מטר ממני שלא נדבר על הגלגול או איזה שהוא משחק עם דמוי לא יודע משהו בי דפוק כנראה בגלל זה מהתחלה ביקשתי המלצה למקל לייט כדי להרוויח את האפשרות לעבוד עם רולר גדול יותר ו"להפסיד" את משקלי הזריקה הנמוכים אין לי בעיה גם שהמקל יהיה מ5 גרם ולא מ1 או 2 העיקר לעבוד עם רולר גדול יותר אני מאמין שהמגושמות שלי בעבודה עם רולר קטן תיהיה יותר חמורה מאושר ההפרעה של רולר גדול על מקל קטן
אם זו ההמלצה שלך אז אני פשוט אוותר על משקלי הזריקה הקטים ואחפש מקל באזור ה5 גרם ומעלה
vaknin
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : יוני 16, 2020, 20:51:05 PM »
היי וברכה

שמע תתחיל מלהתמקד בשימוש של המקל שלך.
כרגע אתה מתפזר על סגנונית גרגור שונים.
תחליט אם אתה רוב הזמן דג במתוקים תתמקד במקל ורולר קומפקטיים עם משקלי זריקה שנעים בין 1-15 גרם אורך מקל לא יותר מ 2 מטר.
אם הייעוד שלך הוא יותר לים אז תעלה משקלי זריקה ותעלה אורך מקל.

אבל קודם כל תתאפס אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה.
זה או או.
חבר לא צריך לכעוס ביקשתי המצלה אם אין הכל בסדר
אני לא מתפזר ולא ביקשתי משהו שלא קיים לא ידוע לי על איסור לדוג בים ובכנרת עם אותו מקל אני פוגש אנשים בים שדגים עם משקלי זריקה ואורך שלא נראה לי שלא יהיה אפשר לדוג איתם בכנרת ולעומת זאת אני כרגע חוזר מהכנרת ועמד ליידי בן אדם עם מקל סיבאס עם משקלי זריקה מדיום לדעתי אורך המקל שלו היה לפחות 2.90 לפי העין והוא עבד יפה מאוד ותפס אחלה דגים. אז שוב הכל בסדר אם אתה לא מכיר המצלה למה שביקתי לא חייב
עריכה אחרונה: יוני 16, 2020, 20:53:26 PM על ידי vaknin
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!