תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
11/5/2020 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | גלי | 30 - 40 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
שרימפס - | גרבידה אילתית (סנפן) | מספיק |
הדו"ח:
עוזי היקר דו"ח זה הוא לעילוי נשמתך, אמנם לא היו דגים גדולים ביציאה זו, אבל דמותך עמדה לנגד עיני, במשך כל זמן הדיג.
עוזי, שאותו זכיתי להכיר באמצעות פורום הדיג, היה איש אשכולות, בעל ידע רב בתחומים שונים ומשונים ומעל לכל היה דיג נלהב.
עוזי ידע להפיק שמן זית מזיתים ואף לכבוש זיתים
עוזי ידע להפיק יין מענבים ומעת לעת היה מביא לסירה בקבוק יין מעשה ידיו.
עוזי ידע לעשן דגים, בשר, עופות ועוד ומידי פעם היה מביא לסירה דג מעושן שתפסנו או פסטרמה מעשה ידיו.
עוזי היה אלוף בלשפצר דברים ותמיד היו לו רעיונות איך לשפר דברים בסירה.
עוזי היה חבר.
עוזי עם אינטייאס שתפסנו ביציאת דיג משותפת

להודעה שעלתה בפורום על פטירתו של עוזי קציר ז"ל, בקישור הזה -
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=35109.0
לעיניין הדו"ח, יציאה עם שחר בים גלי שנתחיל להרגע מהסוואל של אתמול, הים מתנהג בדיוק לפי התחזית של שרגא חזאי הפורום. ים גבוה בגיבוהים שהולכים ויורדים עם רוח קלילה וכמעט בלתי מורגשת.
עולה לעומק לתפוס ברבידות לפיתיון ומהר מאוד מביא כמה יפות ומכובדות ואיתן גם ברבה קטנים, את הקטנים אני מפלט ומשתמש בהם לפתיון, וחלק שומר לטובת חתולי המרינה, אשר בניגוד אלינו שהעלינו במשקל בתקופת הקורונה, הם דווקא ירדו במשקל בגלל הסגר.
שם את דגי הפיתיון בפח המיועד להם ומפעיל את משאבת החמצן הניידת (רעיון של עוזי להשתמש במשאבת חמצן).

מוצא פינה של סלע בעומק 35 מטרים ומוריד שני מקלות עם דגים חיים. לאחד אני מצרף מצוף בדמות בקבוק ליטר וחצי ונותן לפתיון להתרחק עם הזרם. (זרם חזק מאוד מדרום לצפון).
את המקל השני מוריד קרוב לסירה ללא בקבוק.
בינתיים הרוח ירדה לגמרי והסירה מתייצבת על העוגן בהתאם לכוון הזרם בלבד.
השמש עולה ומסביב לסירה מסתובבים דגים קטנים בגודל של ציפורן.
במרחק טונה קופצת על פני המים, נראית כטונה שחורה שרודפת אחרי הקטנים.
מידי פעם אני מעלה את הפתיונות החיים לבדיקה, אם הדג חי, אני משחרר אותו מהקרס ושולח אותו לחופשי ושם אחד רענן במקומו.

בחלק מהמקרים יוצאת קרס ריקה, סימן לאבונפחות שמורידים את הפיתיון ללא שארגיש.
הרוח מתחילה להתחזק והופכת לצפונית וזה הזמן לחזור הבייתה.
אמנם דגים גדולים לא היו, אבל יציאה מהנה היתה גם היתה.