יפתח,
מבחינת השימוש בשדרוג - אתה רואה הבדל בין שימוש במתוקים לשימוש בים?
פטנט נחמד מאוד לצפייה, אבל לפחות לטעמי הוא מסבך יותר מאשר מועיל בתנאים שלנו....
למה יותר מסבך לדעתך?
הבדל בשימוש בין מתוקים לים, בוודאי. תשמע רפי, בים זה להתפנק. אין לך מושג באלו שבילים אני מוביל את הקיאק לפעמים כדי להגיע למים המתוקים. אם בכלל אפשר לקרוא לזה שבילים. אני מקפץ על סלעים, עובר דרך צמחייה סבוכה, יורד ירידות מאוד תלולות, עובר בשבילי בעל חיים או בשבילי מים עם שיפועים מטורפים.
בים אני פשוט מוריד את הקיאק מהרכב והולך...
לא פעם התהפך לי הקיאק עם כל הציוד עליו בדרך אל המים (עם העגלה הישנה). לא סתם בניתי את העגלה הנוכחית ואני מרוצה ממנה עד הגג. קלה, פשוטה, צפה ויותר מהכל, יציבה. מתאימה גם להליכה בחול או בוץ עמוק וגם לדילוג מעל מכשולים. סיכוי קלוש שהקיאק יתהפך איתה. אבל אפילו איתה, כבר נכנסתי לכמה מקומות בהם לא היה לה יתרון. דגתי פעם בנהר טיאטה, גישה מאוד קשה למים וירידה של 10 מטרים ישירות לתוך המים. ההגעה עד לגדה הייתה על גלגלים ומשם פשוט הגלשנו את הקיאקים וקפצנו אחריהם למים. היציאה כבר היתה במקום נוח יותר ונגיש.
אבל אני מקשקש מסביב ועוד לא עניתי על השאלה. כמו שאמרתי קודם, אני מאוד לא ממליץ על עגלה שנכנסת לחורי ניקוז. העלתי כרגע סרטון נוסף הממחיש את הסכנה.
חוץ מהבעיה הבטיחותית, יש בעיה להלביש את העגלה במקום בלי להוריד את כל הציוד מהקיאק ולהטות אותו הצידה. לנסות להשחיל את העגלה מחוץ למים על ידי הרמה ישרה של הקיאק בלי להטות אותו, זאת משימה בלתי אפשרית כשאתה לבד. במיוחד בקיאק כבד אבל יתקנו אותי כאן בעלי הניסיון אם אני טועה.
ראיתי טריק נוסף שאנשים עשו עם מייתרי גומי שנכנסים לחורי הניקוז ופשוט מושכים את העגלה למקום (אעלה עוד מעט סרטון הדגמה). פחות אהבתי את הרעיון כי יש סיכוי שהעגלה לא תשב טוב, כל המשקל של הקיאק ירד על המוטות והעגלה עלולה לשבור כך את חור הניקוז רק בניסיון ההשחלה שלה.
בכל אופן, הרעיון בסרטון המצורף נראה לי מעולה למי שבכל זאת משתמש בעגלה כזאת. במיוחד במתוקים שם לא תמיד יש לך מקום או משטח ישר להרים את הקיאק ולהשחיל את העגלה. בהרבה מקומות במתוקים, גם אם יש לך מקום, אתה נמצא על סלעים. אתה תשמור הרבה יותר על הקיאק, אם תשחיל את העגלה כבר במים.
Sent from my iPhone using Tapatalk