בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
| | |-+  כלי פשוט וגאוני להשחיל ולהוציא את העגלה בתוך המים
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: כלי פשוט וגאוני להשחיל ולהוציא את העגלה בתוך המים  (נקרא 2655 פעמים) הדפסה
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

https://youtu.be/K2nJw0qUbNo

דובר פה רבות על הסיכון בשימוש בעגלה שנכנסת לחורי הניקוז. אני אישית לא משתמש, גם לא בהובי שלי אפילו שהחברה אומרת שזה בסדר להשתמש.
אבל, אם בכל זאת מישהו משתמש בסוג זה של עגלה, זה נראה לי שדרוג נחמד, פשוט וזול.

<a href="https://www.youtube.com/embed/K2nJw0qUbNo" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/K2nJw0qUbNo</a>
עריכה אחרונה: מאי 09, 2020, 22:11:34 PM על ידי rafi
 IP: [ מחובר ]
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

פטנט נחמד  אתה בסדר
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בדיוק כמו שציינת יפתח - פשוט ונראה זול ויעיל...
יכול לתת פתרון טוב למי מהחבר'ה שיתחבר לרעיון...
אישית - אני אוהב רק דברים פשוטים שאינם מסובכים ומורכבים מידי, אז בהחלט התחברתי  אתה בסדר

בהזדמנות זו אזכיר חברים, פעם אתם משתפים ופעם נהנים משיתוף של חברים... ממקסמים ידע ואפשרויות..
מי שנתקל ברשת ובכלל בדברים כגון אלו שיכולים להועיל- שתפו את החברים שיוכלו לאמץ איזה מהרעיונות..
שזה בעצם מה שיפתח עשה - ומקפיד לעשות מזה שנים
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

פטנט נחמד מאוד לצפייה, אבל לפחות לטעמי הוא מסבך יותר מאשר מועיל בתנאים שלנו....
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

יפתח,
מבחינת השימוש בשדרוג - אתה רואה הבדל בין שימוש במתוקים לשימוש בים?

למה יותר מסבך לדעתך?
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

יפתח,

למה יותר מסבך לדעתך?

כי הפתרונות שיש לנו פשוטים. נעים בין "הוצאת הכלי לחוף וחיבור העגלה מלמטה: לבין "זוג גלגלים שמותקנים על הסירה ויורדים במשיכה"...

הוא מתעסק שם במקום לא נוח לא נגיש ומתחת לים... ובשביל מה? צא החוצה שנייה, שים את הקאייק על הצד או בקש עזרה מחבר וחבר את העגלה !
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

יפתח,

למה יותר מסבך לדעתך?
הבדל בשימוש בין מתוקים לים, בוודאי. תשמע רפי, בים זה להתפנק. אין לך מושג באלו שבילים אני מוביל את הקיאק לפעמים כדי להגיע למים המתוקים. אם בכלל אפשר לקרוא לזה שבילים. אני מקפץ על סלעים, עובר דרך צמחייה סבוכה, יורד ירידות מאוד תלולות, עובר בשבילי בעל חיים או בשבילי מים עם שיפועים מטורפים.
בים אני פשוט מוריד את הקיאק מהרכב והולך...
לא פעם התהפך לי הקיאק עם כל הציוד עליו בדרך אל המים (עם העגלה הישנה). לא סתם בניתי את העגלה הנוכחית ואני מרוצה ממנה עד הגג. קלה, פשוטה, צפה ויותר מהכל, יציבה. מתאימה גם להליכה בחול או בוץ עמוק וגם לדילוג מעל מכשולים. סיכוי קלוש שהקיאק יתהפך איתה. אבל אפילו איתה, כבר נכנסתי לכמה מקומות בהם לא היה לה יתרון. דגתי פעם בנהר טיאטה, גישה מאוד קשה למים וירידה של 10 מטרים ישירות לתוך המים. ההגעה עד לגדה הייתה על גלגלים ומשם פשוט הגלשנו את הקיאקים וקפצנו אחריהם למים. היציאה כבר היתה במקום נוח יותר ונגיש.
אבל אני מקשקש מסביב ועוד לא עניתי על השאלה. כמו שאמרתי קודם, אני מאוד לא ממליץ על עגלה שנכנסת לחורי ניקוז. העלתי כרגע סרטון נוסף הממחיש את הסכנה.
חוץ מהבעיה הבטיחותית, יש בעיה להלביש את העגלה במקום בלי להוריד את כל הציוד מהקיאק ולהטות אותו הצידה. לנסות להשחיל את העגלה מחוץ למים על ידי הרמה ישרה של הקיאק בלי להטות אותו, זאת משימה בלתי אפשרית כשאתה לבד. במיוחד בקיאק כבד אבל יתקנו אותי כאן בעלי הניסיון אם אני טועה.
ראיתי טריק נוסף שאנשים עשו עם מייתרי גומי שנכנסים לחורי הניקוז ופשוט מושכים את העגלה למקום (אעלה עוד מעט סרטון הדגמה). פחות אהבתי את הרעיון כי יש סיכוי שהעגלה לא תשב טוב, כל המשקל של הקיאק ירד על המוטות והעגלה עלולה לשבור כך את חור הניקוז רק בניסיון ההשחלה שלה.
בכל אופן, הרעיון בסרטון המצורף נראה לי מעולה למי שבכל זאת משתמש בעגלה כזאת. במיוחד במתוקים שם לא תמיד יש לך מקום או משטח ישר להרים את הקיאק ולהשחיל את העגלה. בהרבה מקומות במתוקים, גם אם יש לך מקום, אתה נמצא על סלעים. אתה תשמור הרבה יותר על הקיאק, אם תשחיל את העגלה כבר במים.

Sent from my iPhone using Tapatalk
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

וזו הדרך השניה, הפחות מומלצת לדעתי.

https://youtu.be/qBLFK7GKyW8

Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בכל אופן, הרעיון בסרטון המצורף נראה לי מעולה למי שבכל זאת משתמש בעגלה כזאת. במיוחד במתוקים שם לא תמיד יש לך מקום או משטח ישר להרים את הקיאק ולהשחיל את העגלה. בהרבה מקומות במתוקים, גם אם יש לך מקום, אתה נמצא על סלעים. אתה תשמור הרבה יותר על הקיאק, אם תשחיל את העגלה כבר במים.

יפתח, אני מסכים עם הקביעה, אבל חושב שיותר פשוט לרדת למים בעצמך ולעשות את זה... אם תתחיל עם כל המשחקים וההטיות... בסוף אתה יכול להתהפך, או להפיל ציוד.... יורדים למים, נרטבים קצת ושמים את העגלה בחורים...
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

אין חכם כבעל נסיון.
אבל כמו שאמרתי, אתם מפונקים בים... נסה לעמוד במים בנהר זורם ולהתעסק עם עגלה.

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!