פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   קיאק חדש - אנגלר 14 |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: קיאק חדש - אנגלר 14 (נקרא 3447 פעמים) |
הדפסה |
|
|
היי חברים , אני כל חיי בתחום הדייג בעיקר גיג וגרגור מהסירה קרוב ל 18 שנים , לאחרונה אני חוקר די הרבה את עניין הקיאקים מאחר ואני 3 דקות מהים התעניינתי מאוד באנגלר 14 ומצאתי אחד יד שניה אשמח לשמוע את דעתכם עליו , יש לו קושר שייט , מנוע בנזין , ושאר התוספות הם מקוררים שלו פישפיינדר וגי פי אס של גארמן חשוב לי לשמוע דעה עליו ואם יש חיפאים שיוצאים אשמח להצטרף אליהם לחוויה ראשונית ולשמוע טיפים
|
|
|
|
|
|
ב6קר ושבת שלום הפרו אנגלי קיק נהדר במים אבל עד המים דיי קשה,הוא כבד,סביב 50 קג אם אני לא טועה. לעניין מנוע הבנזין,אישית לא אוהב בעיקר בגלל הרעש,לי אישית עניין השקט במים משחק תפקיד רציני כשר שייט-הבעיה הגדולה,היא מגבלת ה 500 מטר מהחוף(לא יודע עד העניין נאכף עי המשטרה בכל מקרה,תהנה לך,קייק בים זו חגיגה
|
|
|
|
|
היי חברים , אני כל חיי בתחום הדייג בעיקר גיג וגרגור מהסירה קרוב ל 18 שנים , לאחרונה אני חוקר די הרבה את עניין הקיאקים מאחר ואני 3 דקות מהים התעניינתי מאוד באנגלר 14 ומצאתי אחד יד שניה אשמח לשמוע את דעתכם עליו , יש לו קושר שייט , מנוע בנזין , ושאר התוספות הם מקוררים שלו פישפיינדר וגי פי אס של גארמן חשוב לי לשמוע דעה עליו ואם יש חיפאים שיוצאים אשמח להצטרף אליהם לחוויה ראשונית ולשמוע טיפים
קיאק כבד מגושם אך מאובזר היטב, אני לא רואה סיבה ממשית לקנות אותו , מכיוון שאיו לו יתרון אמיתי על פני מתחריו הזולים בהרבה ונוחים בהרבה מבחינה לוגיסטית. הייתי מציע לך ללכת על פרולר 15 או הובי אאוטבק, שני אלו הם הבחירה של מרבית יודע דבר , ולא בכדי. אני בהבעלים הגאה של פרולר 15 מזה עשור כמעט ומבסוט מאוד. אם הייתה לי יכולת אחסון הייתי רוכש גם את ההובי אאוטבק לגיוון. זו דעתי מהניסיון ה"מועט" שיש לי.
|
|
|
|
|
ב6קר ושבת שלום הפרו אנגלי קיק נהדר במים אבל עד המים דיי קשה,הוא כבד,סביב 50 קג אם אני לא טועה. לעניין מנוע הבנזין,אישית לא אוהב בעיקר בגלל הרעש,לי אישית עניין השקט במים משחק תפקיד רציני כשר שייט-הבעיה הגדולה,היא מגבלת ה 500 מטר מהחוף(לא יודע עד העניין נאכף עי המשטרה בכל מקרה,תהנה לך,קייק בים זו חגיגה
תודה אחי על המענה , עקרונית עם מנוע בנזין יש מגבלה עד 500 מטר , ומנוע חשמל אין מגבלה ? לפי פורומים בחו״ל הוא פחות תקלות לעומת החשמלי
|
|
|
|
|
קיאק כבד מגושם אך מאובזר היטב, אני לא רואה סיבה ממשית לקנות אותו , מכיוון שאיו לו יתרון אמיתי על פני מתחריו הזולים בהרבה ונוחים בהרבה מבחינה לוגיסטית. הייתי מציע לך ללכת על פרולר 15 או הובי אאוטבק, שני אלו הם הבחירה של מרבית יודע דבר , ולא בכדי. אני בהבעלים הגאה של פרולר 15 מזה עשור כמעט ומבסוט מאוד. אם הייתה לי יכולת אחסון הייתי רוכש גם את ההובי אאוטבק לגיוון. זו דעתי מהניסיון ה"מועט" שיש לי. אוכל לברר איתך כמה דברים טלפונית אחי , אשמח אם זה מתאפשר 0506345173
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
The chef (שם פרטי יעזור...), ראשית - ברוך הבא לפורום (באופן פעיל)... ובהצלחה בתחום הדיג מקיאק  לגבי זה, בקצרה - *לאורך שנותיו של הפורום ועד כמה שהבחנתי, שישי שבת רוב החבר'ה עם המשפחה ושאר עניינים... נכנסים מוצ"ש ויותר באמצע השבוע..... ולפעמים מציצים ביומן דו"חות הדיג וב"על החוף" עד לכניסה הבאה.. היתרון הוא - להבדיל מווטסאפ למשל, הדיון נותר עם הכותרת בלי דברים לא קשורים, מתישהו מגיעים אליו... *עוד דבר שהבחנתי וכנראה באופן טבעי, החבר'ה "ממהרים יותר" להגיב כשעולה משהו ע"י חבר פורום פעיל, יש את הנטייה הטבעית למהר יותר להגיב למי שיש איתו הכרות וירטואלית... בכל זאת מכירים... בכל אופן, מניח כי במהלך השבוע יעלו עוד כמה תגובות לשאלתך... לגבי הצטרפות לדיג, יש חבר'ה מהצפון "הרחב" (צפון צפון ועד פרדס חנה בערל) שיוצאים בכל האזור, לא פעם מתארחים ומארחים... הרבה מהם הכירו כאן בפורום... מניח כי כאשר "מכירים" יותר - הנטייה לצרף גדולה יותר - ומדברים שמישהו מעלה ניתן להכירו... יש להניח כי אם פעיל ומעורב יותר - בין בשיתוף ובין בתגובות, בוודאי בשיתוף בתפיסות עם העלאת דו"ח דיג.. למשל ביומן דו"חות דיג, "על החוף" ושאר הפורומים המקצועיים ואחרים... אנשים יכירו אותך יותר, נוצרים קשרים ומגיעות יציאות דיג משותפות.... בברכת כניסה מוצלחת לתחום הדיג מקיאק והצטרפות מהירה לצוות הצפוני שלנו... המשך גלישה מהנה ופוריה...
|
-------------------------------
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
 |
|
|
אהלן וברוך הבא. ראשית כל תסלח לי, אבל אני חייב להעיר לגבי ה- "?". הפורום קיים הרבה שנים וצבור בו המון ידע. זה ההבדל בינו לקבוצות בפייסבוק. אתה מצד אחד תקבל המון ידע איכותי, בלי תשובות שאחרי זה אתה תבכה למה לעזאזל הקשבת למי שהעז לכתוב אותן בכזה בטחון עצמי וללא מושג (עיין ערך שאלות "איזה דג זה" בפייסבוק....), מצד שני משך הזמן לקבלת תשובה יהיה ארוך יותר.
עכשיו לשאלתך: האנגלר הוא מה שאנחנו קוראים לו "אתה עבד עד המים ומלך במים". אם אתה עם עגלה נגררת ברכב ויכול להוריד אותו עד המים אז הוא כלי מדהים. אם לא, יבוא לך למות כשתרצה להוריד אותו למים, ברמה כזו שאתה תחשוב פעמיים אם לצאת.... היות ואנחנו גרים ארץ ולא החו"ל, אז אין לך באמת הרבה איפה להוריד אותו עם נגרר עד המים. כמעט ואין בכלל. אני מזמין אותך לנסות לגרור אותו 20 מטר על החול עם עגלה ממוצעת ולחזור אלי לספר לי מה ההתרשמות....
לכן באמת ההמלצה היא להובי עבור פדלים (אאוטבק הוא המלך, משנת 2015 הכסא הגבוה, לפניו כסא בד. הפספורט הוא הדגם הזול והפשוט ביותר, הקומפס הוא דגם ביניים. רק האאוטבק זמין כיד 2 במחירים שבין 4500-12000 תלוי בשנתון ובציוד).
או לפראולר אם אתה רוצה חתירה ידנית.
לשניהם אתה יכול להצמיד מנוע. בשביל בנזין קח קאייק חתירה כמו הפראולר, בשביל חשמלי קח הובי. באופן רשמי דרישות החוק זהות לשני המנועים: כושר שייט מלא על ההוצאות וכאב הראש הכרוך בכך. ואז מגבלת 500 מטר.... מצד שני, באופן מעשי על המנוע החשמלי ברוב בארץ לא מטרידים אותך (אבל שוב, תלוי קריזה של שיטור ימי).
ד"א, עם פדלים בהובי אתה יכול לגמוע מרחקים בקלות בלי לחשוש ובלי לסבול.
בהצלחה, תעדכן אחרי שהחלטת וקנית !
|
|
|
|
|
 |
|
|
אהלן וברוך הבא. ראשית כל תסלח לי, אבל אני חייב להעיר לגבי ה- "?". הפורום קיים הרבה שנים וצבור בו המון ידע. זה ההבדל בינו לקבוצות בפייסבוק. אתה מצד אחד תקבל המון ידע איכותי, בלי תשובות שאחרי זה אתה תבכה למה לעזאזל הקשבת למי שהעז לכתוב אותן בכזה בטחון עצמי וללא מושג (עיין ערך שאלות "איזה דג זה" בפייסבוק....), מצד שני משך הזמן לקבלת תשובה יהיה ארוך יותר.
עכשיו לשאלתך: האנגלר הוא מה שאנחנו קוראים לו "אתה עבד עד המים ומלך במים". אם אתה עם עגלה נגררת ברכב ויכול להוריד אותו עד המים אז הוא כלי מדהים. אם לא, יבוא לך למות כשתרצה להוריד אותו למים, ברמה כזו שאתה תחשוב פעמיים אם לצאת.... היות ואנחנו גרים ארץ ולא החו"ל, אז אין לך באמת הרבה איפה להוריד אותו עם נגרר עד המים. כמעט ואין בכלל. אני מזמין אותך לנסות לגרור אותו 20 מטר על החול עם עגלה ממוצעת ולחזור אלי לספר לי מה ההתרשמות....
לכן באמת ההמלצה היא להובי עבור פדלים (אאוטבק הוא המלך, משנת 2015 הכסא הגבוה, לפניו כסא בד. הפספורט הוא הדגם הזול והפשוט ביותר, הקומפס הוא דגם ביניים. רק האאוטבק זמין כיד 2 במחירים שבין 4500-12000 תלוי בשנתון ובציוד).
או לפראולר אם אתה רוצה חתירה ידנית.
לשניהם אתה יכול להצמיד מנוע. בשביל בנזין קח קאייק חתירה כמו הפראולר, בשביל חשמלי קח הובי. באופן רשמי דרישות החוק זהות לשני המנועים: כושר שייט מלא על ההוצאות וכאב הראש הכרוך בכך. ואז מגבלת 500 מטר.... מצד שני, באופן מעשי על המנוע החשמלי ברוב בארץ לא מטרידים אותך (אבל שוב, תלוי קריזה של שיטור ימי).
ד"א, עם פדלים בהובי אתה יכול לגמוע מרחקים בקלות בלי לחשוש ובלי לסבול.
בהצלחה, תעדכן אחרי שהחלטת וקנית !
תודה אחי על התשובה , אם זה אפשרי לנהל שיחה טלפונית לבירור קצר ?
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
תודה אחי על התשובה , אם זה אפשרי לנהל שיחה טלפונית לבירור קצר ?
בוודאי 0522-575887 תשתדל בין 10 ל17:00
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
קח בחשבון שיש כמה מודלים של האנגלר , תלוי בשנתון לי היה אנגלר 14 משנתון 2017 אם אני לא טועה. בדגם הזה המעקה היה לאורך כל הגוף ולא רק עד קו המושב גם המושב היה שונה.
איני יודע אם זה השפיע על מהירות הקיאק , אבל חבר עם אנגלר מדגם קודם אומר לי שאם הוא מפדל הכי חזק ומהר שהוא יכול הוא מגיע אולי ל-5 קמ"ש , בעוד שזו הייתה מהירות השיוט הרגילה והלא מתאמצת בדגם שהיה לי , והגעתי איתו אפילו ל8-9 קמ"ש אם התאמצתי, ומזכיר , כח הרגל בלבד
בנוסף , קח בחשבון שהוא מאוד רחב , אם אתה תצא מחוף לא מוגן תצטרך ללמוד "לגלוש" על הגלים בחזרה לחוף , זאת על מנת לא להתהפך מצד אחד , ולא לקפוץ למים לפני הגעה מלאה לחוף מצד שני. הגלישה יכולה להתחיל עשרות מטרים מהחוף, תלוי בגלים, ומתבצעת בעזרת המשוט ,ושוב , הקיאק מאוד רחב ולתפעל את המשוט זה לא הכי נוח זה לוקח תרגול, אבל אני הגעתי למצב בו בחוף פתוח גלשתי עד למגע עם החוף.
אני מזכיר את החוף הפתוח כי רשמת שיש למה שאתה רוצה מנוע , ומנוע זה עוד משקל שצריך לנהל על הקיאק.
עם כל זה , הקיאק אכן יציב בטירוף ומאוד כיף לדייג.
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
זוהר, 5 קמ״ש לקיאק של 14 פיט נשמע לי ממש איטי. אני עושה את זה בלי להתאמץ עם קיאק של 10 פיט. אני חושב שאם הייתם חותרים יחד ראש בראש, הוא היה מגלה שהג׳י פי אס שלו מזייף. ממש ששמתי לב בחתירה במקביל לקיאקים רחבים, התאוצה שלהם יותר איטית, אבל המהירות הסופית נקבעת בעיקר לפי אורך הקיאק.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
זוהר, 5 קמ״ש לקיאק של 14 פיט נשמע לי ממש איטי. אני עושה את זה בלי להתאמץ עם קיאק של 10 פיט. אני חושב שאם הייתם חותרים יחד ראש בראש, הוא היה מגלה שהג׳י פי אס שלו מזייף. ממש ששמתי לב בחתירה במקביל לקיאקים רחבים, התאוצה שלהם יותר איטית, אבל המהירות הסופית נקבעת בעיקר לפי אורך הקיאק.
שים לב שרשמתי ללא מאמץ , משמע קצב הליכה רגיל לעומת החבר שמרגיש אותה מהירות כאשר הוא "רץ " מהר ודרך אגב , לא רואה סיבה לשייט יותר מהר מבחינתי 5 ק"מש בממוצע , כל עוד אני לא מתאמץ כלל , משמע שאני יעול לכסות מרחיקם גדולים יותר בלי מאמץ. ולא רואה הבדל מבחינת הדגים שנתפסים בטרול ( ציינתי שאני גורר בובה יחסית גדולה ? )
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
התכוונתי למהירות של החבר. פידול הכי חזק והוא מגיע רק לחמש קמ״ש, לא נשמע הגיוני. לגבי מהירות לגרירה, אני האחרון שיהיה לו מושג בזה. אף פעם לא תפסתי בגרירה ומעט פעמים בכלל ניסיתי. מתישהו גם זה יגיע, בינתיים במקומות בהם אני דג, שמעתי רק פעם אחת על מישהו שתפס ככה.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
The chef (שם פרטי יעזור...), ראשית - ברוך הבא לפורום (באופן פעיל)... ובהצלחה בתחום הדיג מקיאק  רואה ששינית שם משתמש... אהלן אליאס 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]