פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   סוף עונת הטוקונרה |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: סוף עונת הטוקונרה (נקרא 3578 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 11/4/2020 | כללי: חו"ל | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג מקיאק כללי (דוחות ישנים) |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
7:00 | דמוי דג קטן - סיני זול, דמוי הכל יכול שלי | *אחר - דג שאינו ברשימה | | |
הדו"ח:אחרי שלושה שבועות שלא יצאתי מהבית, רק פעמיים לסופר, היום נשברתי. רוב הערים מחוץ לסאו פאולו סגורות, המאגרים סגורים פיזית, חסמו את הכבישים עם סוללות עפר. יש רק עיר אחת קרובה שעדיין לא הוציאה חוק איסור דיג לתקופה הנוכחית והדרך למאגר שלה פתוחה וחוקית. אז יצאנו, הנריקי ואני, לדוג טוקונרה לפני שמסתיימת העונה. כמובן ששמרנו מרחק אחד מהשני ולא התקרבנו לאנשים אחרים. זו הזדמנות אחרונה לפני החורף ואז כבר יהיה מאוד קשה לתפוס דגים בזרזור. העונה הייתה טובה למרות שהייתי שמח אם היה לי יותר זמן לדוג. נתפסו כמה דגים טובים, כולם שוחררו כמובן. קבענו להיפגש בנקודת היציאה בשש וחצי. בשש כבר הייתי שם, גם הנריקי קצת הקדים אז יצא טוב. הגיעו עוד שני חברה מהקבוצה שפגשתי פיזית פעם ראשונה. אחד מהם, דלמיר, אמן דיג בפליי ובקשירת דמויים. יש לו כמה סרטונים מדהימים עם תפיסת מושטים וטוקונרה מפלצות בפליי. יוצאים, ותוך חמש דקות אני תופס את הדג הראשון על דמוי מינו שיורד לעומק מטר, דמוי שקיבלתי מחבר טוב. טוקונרה קטן שמקבל צילום ומשוחרר חזרה במהירות. לאחר כמה דקות, גם הנריקי תופס טוקונרה קטן. דלמיר והבחור השני (שכחתי את שמו) חותרים במעלה הנחל שנכנס את המאגר. לא ראינו אותם כמעט כל היום. דלמיר תפס אמנון קטן וכמה טוקונרה, לא יודע אם נתפסו על פליי או בזרזור. אני והנריקי ממשיכים למאגר, לנקודה בה הנריקי תפס טוקונרה ענק לפני שבועיים. אנחנו סורקים את הגדה תוך כדי שהזרם לוקח אותנו במורד המאגר. אני אחרי הנריקי, זורק לכל הנקודות שהוא כבר זרק. אחת הנקודות נראתה לי מעניינת ואני מתקבע וזורק עמוק עמוק מתחת לעצים כדי למשוך טוקונרה שאולי מתחבא שם. השתמשתי בפליפ קאסט כדי להגיע עמוק בלי שהדמוי יתקע בענפים שיורדים מלמעלה. טכניקה מאוד קשה ללימוד ואני עדיין לא שולט בה לחלוטין אבל בהחלט שווה. דיברתי בעבר על הטכניקה, הומצאה על ידי ברזילאי ממוצא יפני בשם נלסון נקמורה. בקייצור, ההתמדה השתלמה, נתפס טוקונרה גדול יחסית למאגר הזה על הדמוי הסיני הכל יכול שלי. דמוי שתפס לי כבר ארבעה מינים שונים של דגים. בהתחלה נראה שאין כל כך התנגדות והדג עולה יפה. הדג מתקרב לקיאק ולוקח חוט. אני מנסה להתארגן ותוך כדי ננעץ לי קרס מהחכה השנייה בחולצה. אני מפחד לאבד את הדג ומתעלם. מחזק קצת קלאץ ואחרי כמה לקיחות חוט, מביא את הדג אלי. מאבק יפה, צילום והדג חוזר למים. הדג הגדול הראשון להיום. לאחר מכן נתפסים כמה טוקונרה קטנים, פעם אני, פעם הנריקי, רובם לא זוכים לצילום מפאת גודלם, כולם משוחררים בשלום. מתפצלים, כבר לא בוקר אבל עדיין לא צהרים. אני הולך לנקודה יפה, מידי פעם מגיעים דגים קטנים במרדף אחרי הדמוי עד הקיאק. לא תוקפים וחוזרים חזרה. שומע רעשים מהעצים, לא יודע אם אלו קופים או ציפור גדולה. שומע רשרוש כנפיים וחושב שזה נשר, לא משהו נדיר בכלל. להפתעתי, אני רואה פעם ראשונה שלי בטבע בסאו פאולו, טוקנים. שלושה טוקנים עם מקור ארוך וצבעוני. מחזה מדהים! מנסה לצלם אבל הטוקנים מהירים ממני, קופצים בין העצים ואני לא מצליח לצלם משהו ששוה להראות אחר כך. את המחזה הזה אצטרך לצלם בזיכרון. חוזר חזרה להנריקי, בדרך עוצר בנקודה מעניינת, זורק דמוי ומספר דגיגונים מגיעים אחריו. הדגיגונים קטנים מהדמוי ואני לא מצליח לזהות איזה דג זה. עוד זריקה ועוד דגיגונים, הפעם כבר בגודל הדמוי. עוד זריקה ועוד דגים באים אחרי הדמוי, כל פעם דגים גדולים יותר. אני מזהה ז'קונדה. עוד כמה זריקות ומגיעה ז'קונדה בודדת גדולה מאוד. באיטיות מתוכננת, אני רואה אותה עוקבת אחר הדמוי, מגיעה סנטימטרים לידי ומסתובבת כשאני עוצר את תנועת הדמוי. יש לי דמוי שאף פעם לא איכזב אותי עם ז'קונדה, הן פשוט לא יכולות להתנגד אליו. כיוון שלא רציתי לתפוס ז'קונדה, לא החלפתי לדמוי. הספיק לי רק לראות אותן באות אלי במרדף. ממשיך להנריקי, כבר צהרים ואני מאמין שדג גדול כבר לא יתפס. הולך לנקודה בה תפסתי טילפיה בעבר (מושט). הנריקי זורק דמוי בדיוק במקום בו זרקתי דקה לפני ומוציא טוקונרה גדול יחסית למאגר הזה. צילום ושחרור ומחליטים להתקפל הביתה. היה יום נחמד מאוד, סיום טוב לעונה והפסקה טובה מהסגר הקשה שאנחנו נמצאים בו. תודה שקראתם, מוזמנים לצפות בסרטון. https://drive.google.com/file/d/17CPgIybnX2pgPCJMq_wGtHnbalSLuekW/view?usp=sharing
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 11, 2020, 08:20:59 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
יפתח עדיין לא קראתי את הדוח העשה זאת בהקדם ואגיב אבל את הסרטון רציתי לראות אבל הקישור לא זמין
|
|
|
|
|
מוזר, בהגדרות רשום שכל מי שיש לו את הקישור יכול לצפות. נסה להעתיק את הקישור ולהדביק בחלון חדש.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
דוח מעולה ומושקע שכיף לקרוא  תודה רבה , עכשיו אראה את הסרטון
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
דו"ח נהדר, יפתח, מעניין וסוחף ומתפתח. הדיג במתוקים בברזיל מעניין לא פחות מדיג בים, עם מגוון מינים מכובד, דגים גדולים וחזקים ואחלה אקשן! עשיתי עריכה קטנה לדו"ח והפכתי את הכתובת לסירטון ללינק, וגם הכנסתי תמונות כדי שיהיה טיפה יותר צבעוני... שתי שאלות: 1. לא נהוג בכלל לאכול את הדגים שם, לא טעימים, לא ראויים למאכל בגלל איכות המים, או פשוט העדפה אישית שלך לשחרר? 2. למה ויתרת על האפשרות לתפוס את הז'קונדה כשהיתה לך הזדמנות? אמנם זה לא המין שחיפשת, אבל עוד קצת אקשן.... יופי של דו"ח, תודה על השיתוף!
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 11, 2020, 10:07:15 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
יפתח, כיף לפתוח ככה את הבוקר (בארץ) עם דוח כזה  אגם יפה ודגים שנותנים אקשן ושיתוף פעולה, לא צריך יותר מזה  אחלה סיום עונת הטוקונרה למרות המצב  תודה על השיתוף  למה אתה לא מעלה ליוטיוב ?
|
-------------------------------
|
|
|
|
 |
|
|
תודה לכולם. מדוע אני לא לוקח דגים, כמה סיבות. סיבה אחת היא באמת שחלק מהמאגרים מזוהמים ולא מומלץ לאכול את הדגים שחיים בהם. המאגר בו הייתי אתמול מזוהם בחלקו, מאגר בילינגס מזוהם בחלקו הצפוני ובאזורי הערים, מאגר גוארפירנגה הוא בריכת ביוב ענקית. לעומתם, מאגר נזרה הוא מאוד נקי, מי השתייה של סאו פאולו מגיעים ממנו ושם גם תפסתי את הדגים הכי גדולים. כל המאגרים מנוטרים, יש כמה תחנות קבועות לבדיקת איכות המים בכל מאגר והמידע מפורסם באתר של חברת המים של סאו פאולו (סבספי). לצערי, יש קשר ישיר בין ערים שנמצאות על המים לבין אזורי זיהום. למרות כל זה, יש לא מעט דיג מסחרי במאגרים האלו. דיג רשתות כמובן, לצד חוסר פיקוח כמעט מוחלט מצד הרשויות. וזה מה שמוביל אותי לסיבה השנייה והעיקרית מדוע אני לא לוקח דגים. המודעות פה לגבי שחרור דגים עולה יותר ויותר, אנשים ראו איך הדגים נעלמים להם מתחת לידים ואיך גודל הדגים קטן בצורה משמעותית. אני שומע מאנשים איך הם היו תופסים טילפיה בשנות השמונים ולא מאמין. היו לוקחים חתיכת עשב ירוק (קפין), משחילים על קרס, זורקים למים וביום דיג אחד מוציאים עשרות דגים. המודעות עולה ואני דומה לתרום כמה שיותר. הדיג המסחרי כאן הוא נוראי. בתקופה הנוכחית, הדיגים המסחריים הפסיקו לקבל כסף מהממשלה כדי לא לדוג והם הולכים במכוון לאזורי השמורות כדי להוציא את כל הדגים שנשארו. החברה מספרים על רשתות באורך של קילומטר וחצי ושני קילומטרים לפעמים. ללא הגזמה! חסמו שלוחה שלמה של המאגר ובתוך השלוחה מרעישים כדי להבריח את הדגים לרשת. לפעמים הם משאירים את הרשתות כמה ימים בגובה של כמה סנטימטרים מתחת לפני המים כדי שלא יראו את הרשת. יש כמה חברה שבאופן קבוע, כל רשת שהם רואים הם מוציאים ושורפים. אבל זה מאוד מסוכן מפני שהדייגים העבריינים חמושים. ואיפה הרשויות בכל העניין הזה, הנה סיפור משבוע שעבר. הנריקי היה בדיוק באותו מקום בו דגנו היום, רואה רשת של שני קילומטרים בערך. חותר וחותר עד שמגיע לדיג שפרס את הרשת. הוא שואל אותו מה הוא עושה שם, הדיג עונה שיש לו אישור לדוג במקום. הנריקי עונה לו ״אבל אתה לא דג, אתה פשוט אוסף דגים״. מתקשר למשטרה הצבאית (פוליסיה מיליטר) והם אומרים לו להתקשר למשטרה הפדרלית (פוליסיה פדרל). מתקשר למשטרה הפדרלית והם אומרים לו שהם לא מתעסקים עם זה, הוא צריך לדבר עם המשטרה שאחראית על פשעי איכות הסביבה (פוליסיה אמביאנטל). במשטרת איכות הסביבה מעבירים אחריות ואומרים לו לדבר שוב עם המשטרה הפדרלית וכן הלאה. לאחר כמה שיחות טלפון, הוא הבין שאין עם מי לדבר. אנחנו משלמים רישיון דיג פעם בשנה ולאף אחד אין מושג לאן הכסף הזה באמת הולך. זה ברזיל לצערי, למרות כל הדברים הטובים בה, זה חלק בלתי נפרד מהמדינה. מיותר לציין שלדיג ההוא לא היה אישור כי יש איסור מוחלט על דיג רשתות במקום. מיותר גם לציין שהדיג המשיך וממשיך לדוג באופן חופשי ושהוא לא הדייג המסחרי היחיד. אני אישית אף פעם לא ראיתי איזשהו פיקוח דיג במים. פעם אחת הגיע אלי פקח ברכב כאשר יצאתי עם הקיאק. מולנו במים נראו דייגי רשתות באופק והפקח בא להציק לדייגים הספורטיביים, בדיוק כמו בארץ. הנריקי ראה פעם אחת פיקוח כאשר הגיעו לאזור ציידי קפיברות. עונש על ציד קפיברה יכול להגיע לעשרים שנה בכלא, זה יוצר רעש תקשורתי ולזה הפקחים מוכנים להגיע. מעבר לזה, אין לאף אחד עניין ללכלך את הידיים. מצטער שפרקתי כאן חלק מהתסכול, זו לא הייתה הכוונה אבל זו הסיבה העיקרית מדוע אני לא לוקח דגים. אני עושה את המעט שאני יכול והמעט הזה עושה שינוי. יותר ויותר אנשים נעמדים מול הדיג המסחרי וזה לפי דעתי הדבר היחיד שיוביל לשימור הדגה בסאו פאולו, על ידי שינוי דעת הקהל. ובנימה שונה, מדוע לא תפסתי את הז׳קונדה. מפני שזה דג קטן שיודע לתת פייט מהנה כל עוד אתה משתמש באולטרה לייט. ציוד האולטרה שלי לא משהו בכלל ובבוקר הסתבך לי החוט על הרולר ולא היה לי כח לסדר את זה. אז פשוט קיפלתי את החכה השנייה ודגתי רק עם החכה לרולר שוכב, טרגוט טילפיה וטוקונרה. כאן לא נהוג למדוד חכה לפי משקלי הזריקה אלא לפי ליברות החוט. אז החכה שלי לרולר שוכב היא 17 ליברות, 5-20 גרם, אקשן מהיר. חזקה מידי לז׳קונדה ולא ממצאת הכיף בדיג של הדג הזה. אני לא מעלה ליוטיוב מפני שאין לי אינטרס לחשוף את עצמי לכולם. למרות שעוד מעט אני אצטרך מפני שאין לי כבר הרבה מקום בדרייב.
|
|
|
|
|
 |
|
|
אני רק אוסיף עוד משהו חשוב, אין לי שום דבר נגד דיג מסחרי כל עוד הוא נעשה בצורה חוקית וכל עוד החוק הגיוני. כל מה שאמרתי מכוון לדיג המסחרי בברזיל אבל כמובן שניתן להשליך את הדברים לדיג מסחרי בכל מקום בעולם. מבין לגמרי את הדייגים המסחריים שזו הפרנסה היחידה שלהם. מצד אחד אוסרים עליהם לדוג ומצד שני לא דואגים להם לדרך מכובדת לפרנסה. אבל, לכל דבר יש גבול. דיג שפורס רשת של שני קילומטרים בשמורת טבע ופשוט אוסף את הדגים האחרונים שהצליחו לשרוד את דיג היתר, את הפגיעה האקולוגית ואת הזיהום, צריך לתת את הדין. אין לי שום דבר נגד אכילת דגים... דיג אוהב דגים כמו שאמרו הגששים. כל פעם שהבן שלי רואה את הדגים שאני תופס הוא שואל מדוע לא הבאתי אותם כי הוא רוצה לאכול. אם אתפוס טילפיה גדולה מספיק, מאמין שכן אביא אותה הביתה מפני שזה גם ככה מין פולש והוא מאוד נפוץ יחסית לטוקונרה. בים אני מאוד רוצה לתפוס רובלו גדול (סנוק באנגלית). מאוד נפוץ כאן ואם אתפוס רובלו גדול מחמישים סנטימטרים, גם אותו כנראה אביא הביתה לבן שלי. בינתיים תפסתי רק רובלו קטנים.
נ.ב., קובי תודה רבה על המחמאות. עוד לא יצא לנו להיפגש אישית ולכן זה בסדר. התמונות ששמת, כולן של הנריקי... אני צילמתי את עצמי כשהטלפון בתוך שקית אטומה והצילום העצמי יצא לא משהו. יש לי מצלמת אקשן זולה אבל הפסקתי להשתמש בה בגלל שהטלפון מפשט את כל העניינים. פעם הבאה אבקש ממישהו אחר לצלם אותי. תודה לכולם על המחמאות!
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 11, 2020, 11:21:59 AM על ידי יפתח
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
נ.ב., קובי תודה רבה על המחמאות. עוד לא יצא לנו להיפגש אישית ולכן זה בסדר. התמונות ששמת, כולן של הנריקי... אני צילמתי את עצמי כשהטלפון בתוך שקית אטומה והצילום העצמי יצא לא משהו. יש לי מצלמת אקשן זולה אבל הפסקתי להשתמש בה בגלל שהטלפון מפשט את כל העניינים. פעם הבאה אבקש ממישהו אחר לצלם אותי. תודה לכולם על המחמאות!
אשמח להיפגש יום אחד.... האמת ששיערתי שזה הנריקי, אם אתה זה שמצלם, אבל כל עוד אלה התמונות היחידות (והנריקי הוא בכל זאת השותף ליציאה), חשבתי שבכל זאת התמונות יוסיפו צבע ועניין... בפעם הבאה- דאג שנראה אותך עם דג יפה וחיוך רחב!
|
|
|
|
|
אשמח להיפגש יום אחד.... האמת ששיערתי שזה הנריקי, אם אתה זה שמצלם, אבל כל עוד אלה התמונות היחידות (והנריקי הוא בכל זאת השותף ליציאה), חשבתי שבכל זאת התמונות יוסיפו צבע ועניין... בפעם הבאה- דאג שנראה אותך עם דג יפה וחיוך רחב! סגור! לא יודע אם יצא לי להגיע עד אילת, אבל אתה תמיד מוזמן לברזיל. כשאני בארץ אני לגמרי בקצה השני. במושב בצת, יותר קרוב ללבנון מאשר לנהריה. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
מה אגיד לך יפתח... אוהב את דו"חות הדיג שלך  סיפור מלא ועשיר בחוויות - כמו כתבה כתובה של הנשיונל ג'אוגרפיק... לגבי דלמיר, שים בהזדמנות בפורום הז'רז'ור סרטון טוב שלו על תפיסת הטוקונרה המפלצתית בפליי - נשמע מעניין.... אהבתי גם את נושא הטכניקה של נלסון נקמורה והעובדה שזה לא עניין פשוט ולראיה עדיין אינך שולט בה - מראה שוב כי הדיג הספורטיבי הוא בהחלט מדע שמצריך הרבה חשיבה, יצירתיות ועומק.... בפירוש לא "להטיל חכה ולחכות למזל"... חווית הטוקנים היא ללא ספק מיוחדת... רק לחשוב איזה תענוג זה לחתור בקיאק בנופים קסומים עם הפתעות כמו טוקנים... לחוות את יופיו של הטבע ומקרוב... מקנא בך קצת..  לא הבנתי למה לא רצית לתפוס ז'קונדה  ממילא אתה משחרר ואם הם שם - למה לא לחוות את התפיסה שלו? והעניין אם דמוי ספציפי שדג מסוים לא עומד בפניו - מוכיח שוב עד כמה יש חשיבות לכל פרט בדיג.... והעיקר שתפסתם את הטוקונרה המכובד שלכם - שסידר לכם את הפינאלה של היום  וגם אם הנריקי תפס - נראה שהרגשת שמבחינתך זה גם חוויה שלך.... צוות כמו שצוות צריך להיות... אפשר היה לראות ולהרגיש מהסרטון את "הביחד" שלכם... הסרטון כמובן נהדר.... ושאלה - אתם תמיד משחררים את כל הדגים? לא לוקחים לאכול?
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 12, 2020, 19:59:42 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
הי רפי לדלמיר אין ערוץ יוטיוב. את הסרטונים שלו שראיתי הוא שולח ישירות לקבוצת ווטסאפ. אני תמיד מוחק את הסרטונים ישר אחרי שאני צופה בהם. פעם הבאה שהוא ישלח משהו מעניין אני אנסה להעלות לכאן. זו ממש אומנות להצליח לדוג בפליי מקיאק ועוד בישיבה. אני ניסיתי כמה פעמים והיה לי מאוד לא נוח עם אורך החכה ועם הבק קאסט (ההטלה אחורה), כל הזמן הדמוי פגע לי במים (בישיבה). את הז'קונדה לא רציתי לתפוס מפני שהיתה לי בעיה עם ציוד האולטרה לייט. הרולר שלי ממש על הפנים, וגם החכה... היה לי קשר קטן בחוט, זרקתי רחוק למרכז האגם כדי להתיר את הקשר ונתפס דג. הדג משך והידק את הקשר ולא היה לי כוח לסדר את זה. אז פשוט קיפלתי את החכה ואת הרולר והמשכתי לדוג רק עם ציוד הלייט. לתפוס ז'קונדה זה מאוד כיף, הרבה פעמים אנחנו הולכים במטרה רק לטרגט את הדג הזה. אבל עם ציוד לייט זה לא כזה כיף ולא ממצא את הפייט שהדג הזה יכול לתת. בגדול, לא רציתי לתפוס בגלל עצלנות וחוסר עניין. אם לא הייתי תופס כלום באותו יום אז ברור שהייתי הולך על הז'קונדה. אבל תפסתי כמה טוקונרה קטנים ועוד אחד בינוני - 20-30 ס"מ, לא מדדתי. זה די גדול למאגר הזה. אני תמיד משחרר את כל הדגים, יש מידי פעם חברה שלוקחים טילפיה הביתה ויש כמה כאלו שגם לוקחים טוקונרה. אבל בגלל ההוואי בקבוצה ובכלל בקרב דייגים ספורטיביים, מי שלוקח טוקונרה, שומר את המידע הזה לעצמו. כתבתי על זה בפירוט יותר למעלה.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
הי רפי לדלמיר אין ערוץ יוטיוב. את הסרטונים שלו שראיתי הוא שולח ישירות לקבוצת ווטסאפ. אני תמיד מוחק את הסרטונים ישר אחרי שאני צופה בהם. פעם הבאה שהוא ישלח משהו מעניין אני אנסה להעלות לכאן. זו ממש אומנות להצליח לדוג בפליי מקיאק ועוד בישיבה. אני ניסיתי כמה פעמים והיה לי מאוד לא נוח עם אורך החכה ועם הבק קאסט (ההטלה אחורה), כל הזמן הדמוי פגע לי במים (בישיבה). את הז'קונדה לא רציתי לתפוס מפני שהיתה לי בעיה עם ציוד האולטרה לייט. הרולר שלי ממש על הפנים, וגם החכה... היה לי קשר קטן בחוט, זרקתי רחוק למרכז האגם כדי להתיר את הקשר ונתפס דג. הדג משך והידק את הקשר ולא היה לי כוח לסדר את זה. אז פשוט קיפלתי את החכה ואת הרולר והמשכתי לדוג רק עם ציוד הלייט. לתפוס ז'קונדה זה מאוד כיף, הרבה פעמים אנחנו הולכים במטרה רק לטרגט את הדג הזה. אבל עם ציוד לייט זה לא כזה כיף ולא ממצא את הפייט שהדג הזה יכול לתת. בגדול, לא רציתי לתפוס בגלל עצלנות וחוסר עניין. אם לא הייתי תופס כלום באותו יום אז ברור שהייתי הולך על הז'קונדה. אבל תפסתי כמה טוקונרה קטנים ועוד אחד בינוני - 20-30 ס"מ, לא מדדתי. זה די גדול למאגר הזה. אני תמיד משחרר את כל הדגים, יש מידי פעם חברה שלוקחים טילפיה הביתה ויש כמה כאלו שגם לוקחים טוקונרה. אבל בגלל ההוואי בקבוצה ובכלל בקרב דייגים ספורטיביים, מי שלוקח טוקונרה, שומר את המידע הזה לעצמו. כתבתי על זה בפירוט יותר למעלה.
עכשיו הכל יותר ברור יפתח....  והעיקר - ברור שאתם נהנים ובגדול.... לגבי דלמיר - נמתין בסבלנות...
|
|
|
|
|
תודה יפתח על הדו"ח וכל ההסברים בהמשך. אני נהנה לקרוא את הדוחות שלך ולראות את הסרטונים. בהחלט משאיר טעם של חו"ל. טוקונרה באנגלית זה PERCH? זה דומה במראה. שוב תודה על השיתוף 
|
|
|
|
|
תודה רבה! טוב לשמוע. טוקונרה באנגלית נקרא פיקוק בס. יש כמה אזורים בקליפורניה בהם שיחררו אותו אבל המקור שלו הוא האמזונס. גם כאן בסאו פאולו זה לא בית הגידול הטבעי שלו. הוא שוחרר ומשוחרר על ידי חברת המים של סאו פאולו כחלק ממערכת אקולוגית ששומרת על טיב המים.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2