פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   חוט ראשי + בקינג |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חוט ראשי + בקינג (נקרא 2648 פעמים) |
הדפסה |
|
|
שלום לכולם יש מבצעים טובים כרגע בעלי אקספרס ואני רוצה לנצל את ההזדמנות להחליף את החוט ברולר שלי עד שאני אחליט על רולר חדש ועד שהוא יגיע אבל יש לי התלבטות אני רוצה לקנות את YGK G-SOUL X8 Upgrade הבעיה שהוא מגיע ב200 מטר סליחה על הבורות אבל זה אפשרי בכלל לעשות בקינג של כמעט 100 מטר? במידה וכן עם איזה חוט ההייתם עושים את זה ניילון? בד? ונגיד שהתשובה היא בד כמה זה בעייתי שיש הבדל בטסטים בין החוט הראשי לבקינג?
האופציה השניה היא DAIWA J-BRAID GRAND שהוא כבר מגיע ב300/270 מטר סתם לידעה כרגע שניהם במחיר זהה תודה על העזרה
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 28, 2020, 19:57:07 PM על ידי matan_cohen4
|
|
|
|
|
|
ניתן. לטעמי זרזור- בד. כי כבר קרה לי שהחוט נקרע איפה שלא צריך...ולפחות ניתן להמשיך לדוג. אין הרבה משמעות בהפרשי טסט- אם קורה לך הרבה שאתה מגיע לבאקינג...או משהו מאוד גדול או הראשי התקצר לגדלים מצחיקים. באקינג אצלי זה החוטים ה"טובים" שנשארו מעונות קודמות וקשורים אחד לשני...וחוט ספקטרה סיני עולה 10 ש ל 100M?
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 28, 2020, 22:12:57 PM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
שמעתי שמועות פחות מפרגנות לJ-braid grand. לא יצא לי להשתמש בו בעצמי וגם לא בygk אז את זה אשאיר לאחרים. הבאקינג נעשה גם מתוך עניין של עלויות בחלק מהמקרים ולכן הולכים על ניילון אבל לא רואה סיבה שלא ניתן יהיה לעשות מבד (למעט העניין של המטרים הראשונים על השפולה עצמה שעושים מניילון בשביל למנוע מצב שהחוט פתאום מסתובב על ריק בגלל הפרשי חום/קור אבל גם לזה יש פתרונות אחרים כמו איזולירבנד למשל שאני אישית לא אוהב). בהצלחה ותתחדש במה שתבחר.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
נתחיל מהסוף- מבלי שיצא לי לעבוד עם ה-j- braid grand, אין ספק שה-ygk g soul טוב ממנו (בהנחה שמדובר בחוט המקורי, מה שחשוב לוודא כשקונים בסין...). אם הבחירה שלי היתה בין 200 מטר מזה ל-300 מטר מזה- הייתי בוחר ב-ygk. הרבה דייגים עובדים באופן קבוע עם באקינג, כך שהחוט שעובד באופן קבוע הוא חוט בד איכותי מאוד, והבאקינג הוא חוט פחות טוב, או מונו. במידה ואין לך צורך באורך הנוסף, מונו מבחינתי הוא הבחירה הנכונה, מכיוון שהוא ממלא את השפולה בהרבה פחות חוט, הוא זול יותר, והקשר בין מונו לבד עמיד יותר מהקשר בין בד לבד (הקשר הזה יהיה תמיד נקודת הכשל....). מתי נשים חוט בד כבאקינג- כשמדובר בסט שבאופן תדיר יש סיכוי שתשחרר מספיק חוט כדי להגיע לבאקינג, לא במקרה קיצון של דג גדול במיוחד, אלא בשגרה, בדג בינוני, או ב-deep drop. גם במקרה הזה, כדאי לשים לב לקשר, ולטעמי הצורה הנכונה ביותר תהיה חיבור בין שני החוטים עם תלאי קטן של חוט פלורוקרבון. לגבי הטסט- הטסט צריך להיות לא פחות מהטסט של החוט הראשי, אחרת ברגע שהגעת אל הבאקינג (מה שאומר- שאתה עובד מול דג שגם ככה גדול על הסט שלך), אתה מוריד באותו רגע את הטסט של כל הסט, בדיוק כשאתה צריך מקסימום חוזק... קח בחשבון, שחוט מונו יהיה בדרך כלל פי 2-3 ממקבילו בבד מבחינת נפח(ככל שעולים בטסט ככה הפער גדל, בגלל נוסחת חישוב שטח המעגל שהיא ריבועית), לכן על פער של 100 מטר מילוי תצטרך כ-30-50 מטר של מונו. אין צורך להשתמש פה בפלורוקרבון, חוט ניילון רגיל יעשה את העבודה מצויין.
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 29, 2020, 07:38:56 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
מה שקובי אמר  אני קבוע עובד עם באקינג בז'רז'ור 100 מ'+ חט בד ישן ועליו 150 מ' חוט חדש ואיכותי יותר.
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 29, 2020, 07:34:55 AM על ידי shragam
|
|
-------------------------------
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מסכים עם מה שנאמר, הYGK הירוק אחלה חוט, על הJ ברייד דווקא היתה גם ביקורת טובה אם כי איתו לא עבדתי מעולם,
פתאום קפצה לי תהייה, לאן נעלם ( מדעת הקהל אצלנו הכוונה) חוטים של sunline??
בעבר הייתי עובד עם הקאסט אווי שלהם , אחלה חוט, אמין מאוד, הבעיה היחידה שלהם שזה מגיע ב150 מ' וזה ממש לא מספיק לי היום
שי
|
|
|
|
|
תודה רבה על התשובה חברים הזמנתי את YGK דרך אגב 22 דולר כולל משלוח EMS המחיר הכי זול שראיתי לחוט הזה ובפעם לא קטן
|
|
|
|
|
 |
|
|
נתחיל מהסוף- מבלי שיצא לי לעבוד עם ה-j- braid grand, אין ספק שה-ygk g soul טוב ממנו (בהנחה שמדובר בחוט המקורי, מה שחשוב לוודא כשקונים בסין...). אם הבחירה שלי היתה בין 200 מטר מזה ל-300 מטר מזה- הייתי בוחר ב-ygk. הרבה דייגים עובדים באופן קבוע עם באקינג, כך שהחוט שעובד באופן קבוע הוא חוט בד איכותי מאוד, והבאקינג הוא חוט פחות טוב, או מונו. במידה ואין לך צורך באורך הנוסף, מונו מבחינתי הוא הבחירה הנכונה, מכיוון שהוא ממלא את השפולה בהרבה פחות חוט, הוא זול יותר, והקשר בין מונו לבד עמיד יותר מהקשר בין בד לבד (הקשר הזה יהיה תמיד נקודת הכשל....). מתי נשים חוט בד כבאקינג- כשמדובר בסט שבאופן תדיר יש סיכוי שתשחרר מספיק חוט כדי להגיע לבאקינג, לא במקרה קיצון של דג גדול במיוחד, אלא בשגרה, בדג בינוני, או ב-deep drop. גם במקרה הזה, כדאי לשים לב לקשר, ולטעמי הצורה הנכונה ביותר תהיה חיבור בין שני החוטים עם תלאי קטן של חוט פלורוקרבון. לגבי הטסט- הטסט צריך להיות לא פחות מהטסט של החוט הראשי, אחרת ברגע שהגעת אל הבאקינג (מה שאומר- שאתה עובד מול דג שגם ככה גדול על הסט שלך), אתה מוריד באותו רגע את הטסט של כל הסט, בדיוק כשאתה צריך מקסימום חוזק... קח בחשבון, שחוט מונו יהיה בדרך כלל פי 2-3 ממקבילו בבד מבחינת נפח(ככל שעולים בטסט ככה הפער גדל, בגלל נוסחת חישוב שטח המעגל שהיא ריבועית), לכן על פער של 100 מטר מילוי תצטרך כ-30-50 מטר של מונו. אין צורך להשתמש פה בפלורוקרבון, חוט ניילון רגיל יעשה את העבודה מצויין.
היי קובי הבעיה העיקרית שלי בחישוב הזה הוא איך לדעת כמה בדיוק להכניס מהחוט ניילון כדי לא להגיע למצב שגילגלתי ולא נשאר לי עוד מקום לכל החוט החדש תוכל להסביר לי את החישוב שעשית? החוט שהוזמן הוא 25LB 1.2PE האופציות שלי לבקינג הם או חוט בד של 15 LB או חוט מונו שאני משתמש בו לריגים בפתיונות אבל הוא נראה לי עבה מידי מצרף תמונה שלו או שאם שניהם לא מתאימים אני פשוט אלך לקנות חוט מונו
|
|
|
|
|
תתחיל ללפף ראשית את חוט הבד ואז מונו. תעביר לשפולה ספייר, אם יש. אם אין תעביר "2 ידיים" עד שתחזיר לשפולה המקורית קודם את הבאקינג ואחריו חוט הבד. מארט
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
מתן. קודם כל, לגבי בחירת חוט לבאקינג, פשוט קנה גליל של 100 מטר או אפילו 50 מטר ניילון 25 ליברה, בחנות הקרובה לביתך, לא תעבור את ה-20 שקלים. יהיה חבל להשתמש במונו שיש לך, הוא פשוט עבה מאוד (תקבל קשר בומבסטי) ובטסט מאוד גבוה ביחס לחוט שהזמנת, מיותר.... לגבי מילוי החוט, מארט הסביר מצויין ואני ארחיב- אתה ממלא קודם את הבד, ממלא מעליו את המונו עד שתגיע למילוי הרצוי, ואז חותך, מוריד את המונו חזרה לסליל שלו, מוריד את הבד חזרה לסליל שלו, ואז מחזיר אותם בסדר ההפוך- המונו שחתוך לפי המידה, קשר איכותי לחוט הבד, וחוט הבד מעליו
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
קיבלת פה המומחים עצות זהב אחי  הארה קטנה כשאתה קושר את הבד למונו בבאקינג אל תשתמש בקשר דאבל יוני אלא ב fg או אולברייט
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
קיבלת פה המומחים עצות זהב אחי  הארה קטנה כשאתה קושר את הבד למונו בבאקינג אל תשתמש בקשר דאבל יוני אלא ב fg או אולברייט זה חשוב מאוד אבל לקשירה הזמנית בדרך של קובי אפשר לעשות גם אולברייט או אלברטו זריז.
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
תתחיל ללפף ראשית את חוט הבד ואז מונו. תעביר לשפולה ספייר, אם יש. אם אין תעביר "2 ידיים" עד שתחזיר לשפולה המקורית קודם את הבאקינג ואחריו חוט הבד. מארט 
|
|
|
|
|
תודה רבה לכולם על התשובות והטיפים . זה בדיוק מה שאני אעשה תודה
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
יופי של הסברים ניתנו פה.... עדיין נהנה לקרוא תגובות מקצועיות ברמות הגבוהות - וגם כאן בהחלט היה מזה  והקשר בין מונו לבד עמיד יותר מהקשר בין בד לבד (הקשר הזה יהיה תמיד נקודת הכשל....).
מודה באשמה, חידשת לי קובי ולמדתי משהו חדש... עד עכשיו סברתי משום מה, כנראה אינטואיטיבית, כי בד לבד חזק יותר מאשר נילון לבד... מתי נשים חוט בד כבאקינג- כשמדובר בסט שבאופן תדיר יש סיכוי שתשחרר מספיק חוט כדי להגיע לבאקינג,
ואני ממש לא מבין מה הטעם לשים חוט אחר ב-באקינג אם יש סיכוי לשחרר מספיק חוט ולהגיע אליו.... אם יש צפי לדג גדול במיוחד שייקח חוט - עדיף אולי לוותר על החסכון ולשים חוט ראוי ללא קשרים.. אם אין צפי לדג גדול במיוחד - לרוב לא אמורים להגיע לחוט שנמצא ב-באקינג.... ואם כל העניין הוא מילוי השפולה כך שהחוט לא יצא משפולה ריקה למחצה - למה לא רולר עם שפולה קטנה יותר וזהו?
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]