פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   בניית מייצבים לקיאק? |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בניית מייצבים לקיאק? (נקרא 5469 פעמים) |
הדפסה |
|
Moro
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מה קורה חברים ניסיתי לחפש בפורום ולא מצאתי אבל אני רואה שיש הרבה אנשים שבנו לבד יש מישהו שבנה ויש לו מידות מחירים חומרים עדיפים ?
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
לדעתי הכי זמין וזול יהיה צנרת PVC 4 צול עדיפות לצנרת הכתומה ולא האפורה עמידה יותר לקרינת UV עלות מוט באורך מטר סביב 30 שח פקק/מכסה סביב 15 שח זווית 45° סביב 15 שח סה''כ חלקים שתצטרך הם 2 מוטות של מטר 4 מכסים/פקקים 2 זוויות 45° הכל מתחבר כמו לגו חייבים להקפיק על אטמים בין החלקים מיצבים באורך מטר לדעתי יספיקו איך לחבר אני משאיר למי שיש כבר מיצבים על קיאק כמו שיש לך דרך אגב רצוי שתציין איזה קיאק יש ברשותך לצורך התאמה ורעיונות נוספים
|
|
|
|
|
 |
|
|
מסכים עם צור, פי וי סי הכי זמין, זול יחסית ופשוט. אני לא בטוח שארבע צול יספיק אבל שווה לנסות. ממה שראיתי באינטרנט, אנשים בדרך כלל עושים את זה עם צינורות 6 צול ומעלה. יש אפשרות, אם תרצה לחסוך במשקל ומקום, ולעשות משהו קצת יותר הידרודינמי ואווירודינמי, לבנות מייצבים מתנפחים. זה לא כזה מורכב כמו שזה נשמע. ניתן לבנות משמשונית את הצורה החיצונית ואת הפנימית ליצור מניילון פנאומטי. הכל מודבק בעזרת דבק ויניל. בניתי בעבר קיאק שלם בשיטה הזאת, אם זה הכיוון, יש לי המון טיפים לבנייה. כולל בניית שסתום מאוד אמין, כולו עשוי מניילון פנאומטי. המוטות שמחברים את המייצבים לקיאק, עדיף שלא יהיו מפי וי סי שהוא חומר גמיש יחסית. הייתי הולך על אלומיניום או אפילו עץ. זה לגבי הבנייה ואם תלך על הרעיון, אשמח אם תשתף כאן תוך כדי הבנייה. לגבי השימושיות, תלוי מאוד בצרכים, אני לרוב לא הייתי בונה. חשוב שתדע שיש הרבה חסרונות למייצבים כשהעיקרי בהם הוא ההתנגדות שהם יוצרים במים ובאוויר. נוסף על זה יש לא מעט סרבול בקיאק. זמן הרכבה מציק לפני כניסה למים וזמן פירוק ביציאה. שינוע ואחסנה. הפרעה בחתירה עם משוט במידה וצריך. הפרעה בהעלאת דגים ועוד. ועוד פעם, תלוי בצרכים, מייצבים עלולים לתת לך תחושת יציבות שקרית וברגע האמת לתת תוצאה הפוכה. בגלים גבוהים, קיאק יהיה יציב יותר ללא מייצבים מאשר עם. זה רלוונטי בעיקר בכניסה ויציאה או אם חלילה לא בדקת מזג אוויר ונקלעת לסערה בלב ים. מדוע כן הייתי שם מייצבים, אולי אם הייתי משתמש במפרש. אבל רק אולי. וגם אז, הייתי בונה מנגנון קיפול מהיר למייצבים, משהו בסגנון המנגנון של הובי. זהו, תעדכן ושיהיה בהצלחה אם תלך על זה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
Moro
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על התשובות הקיאק שיש ברשותי כרגע זה קורל פיש של קפטן ג'ק עוד לא ניסיתי אותו בים רק קניתי ועשיתי עליו " נסיעת מבחן" קטנה באגם של הסופרלנד מי שמכיר בעבר היה לי קיאק ride 135 באמת אחלה קיאק מבחינת יציבות אבל לא מהיר ודי כבד בתור הקיאק הראשון עשה אחלה עבודה גם בדייג וגם בצלילה לאחרונה קניתי את הקורל פייש ,באגם היה מעולה גם יציב וגם מהיר אבל בים עוד לא ניסיתי וכרגע יש לי מלא זמן פנוי אז חשבתי קצת לשדרג במייצבים אבל לפי התגובות לא כזה בטוח שכדאי אולי כדאי באמת לראות איך הוא בים ולהתקדם משם
|
|
|
|
|
אכן, קודם תרגיש את הקיאק בים, בכל מיני תנאים. אם יהיה צורך תחשוב על מייצבים למרות שכמו שאמרתי, אני אישית נגד הרעיון. אם הקיאק כמו שהוא לא מספיק יציב לך ללא מייצבים, אז הקיאק לא מתאים לך. ואם יש לך זמן ובא לך להשקיע אותו על בנייה של דברים לקיאק, אולי תבנה מאחז חכה, רשת הרמה, תושבת מצלמה, תושבת אטומה למים לטלפון ועוד. אל תשכח לשתף בפורום הסדנא.
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
יש הרבה אפשרויות לבנות מייצבים, אבל רובם סובלים מבעיה: הם תמיד במגע עם המים, מאיטים אותך ומקשים על החיים. בגלל זה המייצבים האורגינליים כל כך טובים, הם בזווית עילית, לא נוגעים במים בחתירה/פידול רגיל, ומאידך גם חסרי משקל כך שהם לא גורמים לך להטייה ואז נכנסים למים.
בלי קשר על הקאייק שלך לא בטוח שהייתי שם מייצבים, נראה לי קצת מיותר, הוא די יציב... אבל למיטב זכרוני יש לו אטמים לא משהו ואין לו חור ניקוז מים, אז טפל באלו קודם (תחליף אטמים ותתקין משאבה). אתה צריך לקדוח בקאייק ולשים הברגה מתאימה כדי להחזיק מייצבים או שתגרום נזק רציני לקאייק, המייצב חוטף מכות ומייצר לחץ נקודתי לא קטן על הגוף.
אם אתה בכל זאת מתעקש ורוצה פשוט, לא כל מיני עבודות מטורפות שראיתי, אז אתה יכול לבנות מ2-4 מיכלי אקונומיקה ריקים, רק אל תשכח שזול יכול לעלות ביוקר :-)
|
|
|
|
Moro
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יש הרבה אפשרויות לבנות מייצבים, אבל רובם סובלים מבעיה: הם תמיד במגע עם המים, מאיטים אותך ומקשים על החיים. בגלל זה המייצבים האורגינליים כל כך טובים, הם בזווית עילית, לא נוגעים במים בחתירה/פידול רגיל, ומאידך גם חסרי משקל כך שהם לא גורמים לך להטייה ואז נכנסים למים.
בלי קשר על הקאייק שלך לא בטוח שהייתי שם מייצבים, נראה לי קצת מיותר, הוא די יציב... אבל למיטב זכרוני יש לו אטמים לא משהו ואין לו חור ניקוז מים, אז טפל באלו קודם (תחליף אטמים ותתקין משאבה). אתה צריך לקדוח בקאייק ולשים הברגה מתאימה כדי להחזיק מייצבים או שתגרום נזק רציני לקאייק, המייצב חוטף מכות ומייצר לחץ נקודתי לא קטן על הגוף.
אם אתה בכל זאת מתעקש ורוצה פשוט, לא כל מיני עבודות מטורפות שראיתי, אז אתה יכול לבנות מ2-4 מיכלי אקונומיקה ריקים, רק אל תשכח שזול יכול לעלות ביוקר :-)
אלדד אתה יכול קצת להרחיב לגבי האטמים והחור ניקוז לא כל-כך הבנתי על מה מדובר
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 29, 2020, 22:04:52 PM על ידי Moro
|
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
אלדד אתה יכול קצת להרחיב לגבי האטמים והחור ניקוז לא כל-כך הבנתי על מה מדובר
חברים שלי עם קאייק כמו שלך נקלעו לצרות בעבר (בתנאים נוחים יחסית שקאייק אחר לא היה מתרגש בהם). גומיות האיטום האורגינליות של הכלי לא טובות וגלי צד מילאו את הקאייק במים. תבדוק: סגור את הכלי, קח צינור ותתחיל למלא את הקאייק מים במיוחד באזור המכסים. זרם מלא, אבל לא חזק, ככה שנכנסת מסה של מים אבל לא פוגעת בעוצמה וניתזת. הקאייקים שלהם התמלאו במים ושקעו (אחד שקע לגמרי וחולץ בהמשך). בכל מקרה, אתה צריך להתקין משאבה חשמלית שתפעל ותשאב מים ותוציא החוצה (או ידנית, אם זו בעיה). הדבר השני הוא, בקאייק הזה אם אני לא טועה אין חור ניקוז מובנה, ככה שניקוז הוא פעולה מעצבנת... עם זה אין לך מה לעשות חוץ ממשאבה, או להפוך אותו כל פעם....
|
|
|
|
Moro
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה אלדד אני אבדוק את האטמים חור ניקוז דווקא יש
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
תודה אלדד אני אבדוק את האטמים חור ניקוז דווקא יש
אז כנראה שהתבלבלתי עם דגם דומה :-) תבדוק את האטמים ! למרות שאני יודע שהקפטן היו מריצים עליהם מקצה שיפורים רציני כשהם היו מגיעים לארץ (החברים שלי עשו ייבוא עצמי, אולי שם ההבדל במוכנות הסופית כי למרות שהם שיפצרו אותם מכל כיוון, על זה הם לא חשבו)
|
|
|
|
|
אלדד, תחדש לנו, איך עושים יבוא אישי והאם זה משתלם?
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
 |
|
|
אלדד, תחדש לנו, איך עושים יבוא אישי והאם זה משתלם?
אתה שואל על עכשיו, או פעם כשהעולם היה נורמלי??  בגדול לא מתשלם לפריט בודד, אבל אם אתה (1) יודע מה אתה עושה/מקבל ייעוץ עמילות מכס טובה (2) מקבל מחירים טובים ובוודאות יודע מה האיכות שתקבל (יהיבוא ממקומות מסויימים זה לא מובן מאליו אפילו אם סגרת על מוצר) (3) מצליח להביא מוצרים ביעילות מקסימלית של נפח (למשל: ממלא מכולה 20 רגל בקאייקים לרכש קבוצתי) אז אתה יכול להביא כלי בעלות זולה יותר. זה כמובן על קצה המזלג. בשורה התחתונה: לדעתי לא שווה. למעט הכלים היקרים ביותר, הפער לא יהיה היסטרי, כמה אלפי שקלים בודדים. מצד שני, הסיכון שלך גדול יותר, אי הוודאות גדולה יותר, יש מלא דברים שיכולים להשתבש/להיפגע/להתעכב.... אני חושב שבשביל 2000-4000 שקל אני לא נכנס להרפתקה הזו, כשאני יודע שיש לי פה יבואן שייתן לי גב, עם מבחר ומגוון של כלים, ככה שאם יש בעיה, אני מכוסה. אתה רוצה מספרים? עברה שנה מאז שחישבתי לאחרונה, אבל הנה בערך: אאוטבק חדש עלה בחול 2500 דולר, מיסים ומסביב (מע"מ, מכס אם לא תצליח לשכנע שאתה תחת סעיף פטור, מיסי ייבוא) עוד 1100 דולר, שילוח עלה עוד הרבה מאות דולרים... בשילוח כלי בודד על בסיס נפחי הגעתי לעלות משוערת בסיסית של 12,000-14,000 ש"ח. לא שווה בעליל.....
|
|
|
|
|
 |
|
|
כן באמת לא שווה. וחוץ מזה, כרגע רק נותר לקוות שהעולם יחזור להיות נורמלי במהרה, עד כמה נורמלי שהוא יכול להיות. כשהגעתי לברזיל, הייתה תקופה שכמעט נכנסתי לעסקי היבוא. כבר היה לי שותף וכבר יצרנו קשרים עם יצרנים וחברות שיווק. בסוף למזלי השותף זרק אותי. לצערו, הוא מצא שותף אחר שלימים, גנב ממנו המון כסף וגרם לו לפשיטת רגל. אחת האופציות היתה ליבא קיאקים מישראל. ישראל היא המדינה היחידה בעולם מחוץ לאמריקה הלטינית שנמצאת בהסכם הסחר מרקוסור. כלומר, יבוא ויצוא כמעט ללא מיסים. תנאי הכרחי לקבל את הפטור מהמיסים הוא שהמוצר באמת יוצר בארץ וגם אחוז מחומרי הגלם יגיע מהארץ. ה״יצרן״ הישראלי לא היה מוכן להתחייב לי על זה כי כנראה שהייצור שלו היה בסין ובסוף ביטלתי את העסקה. הקיאקים דרך אגב היו קיאקי סקין און פריים ישיבה פנימית מתקפלים. כמו הקיאק שאני בניתי לפני כמה שנים. בכל אופן, מכל הקשקושים שלי, צץ לי רעיון הפוך אבל נראה לי שהתחרות קשה ולא שווה. ליצא קיאקים לישראל מברזיל. בברזיל קיימות לפחות שבע חברות שמייצרות קיאקים. ארבע מהן כאן בסאו פאולו והייתי במפעלים שלהם. עם חלק מהבעלים יצרתי קשרים טובים, סתם כי הם אנשי שיחה, בזמנו לא עלה לי הרעיון ליצא. אחד מהם הוא חבר טוב ואנחנו יוצאים לחתירות יחד מידי פעם. אבל אין לי כח, זמן או כסף מיותר להרפתקאות... כנראה שהרעיון ישאר בגדר רעיון.
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
אין לי כח, זמן או כסף מיותר להרפתקאות...

|
|
|
|
Moro
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בכל מקרה, אתה צריך להתקין משאבה חשמלית שתפעל ותשאב מים ותוציא החוצה (או ידנית, אם זו בעיה).
יש איזה סרטון או תמונה של זה?
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2