פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   ג'רבידות וברבידות |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: ג'רבידות וברבידות (נקרא 2430 פעמים) |
הדפסה |
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 16/3/2020 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 20 - 30 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
8.00 | פתיון בשרי אחר - | גרבידה (ורדית שישנית) | | כ 4 ק"ג |
הדו"ח: acigar;יום שני לאחר סערת סוף השבוע הרגילה בחורף זה, הים נמוך ורגוע ללא רוח, השמש מחייכת בשמים. הזדמנות ליציאת דיג רגועה ומרגיעה להתרחק מכל בשורות הקורונה ולו לזמן קצר. יציאה למטרת בולוס בלבד, בשביל הנשמה ובשביל חידוש מלאי הדגים במקרר. מגיע בשש בבוקר למרינה, מארגן את הסירה ליציאה, ובאופן מכוון לא מרכיב כלל את הפישפיינדר, היום הדיג יהיה באמצעות הגיפיאס בלבד. עולה לנקודה משוערת של עומק 29-30 מטר, כדי לחפש את הג'רבידות שנמצאות על אדמת הזיפזיף הקרובה לסלעים, אמנם אין רוח אך הזרם מדרום חזק מאוד והדריפט די מהיר, מרכיב שני מקלות, ומחמש אותם בגמברי ובחתיכות קלמארי קפואים, אין הענות מצד הדגים, מנסה כשעה תוך כדי תיקוני מקום ללא כל הצלחה. אין ברירה ואני מחליט לעלות למקום עמוק יותר, אם אין ג'רבידות אחפש ברבידות, מעמיק לעומק בערך של 35 מטרים והפעם אני מוריד עוגן להאט את מהירות הדריפט. לא עוברות מספר דקות ומגיעה אכילה ראשונה, ברבידה בגודל מכובד ואחריה עוד אחת. מתחיל קצב אכילות שלא מאפשר לי להשתמש השני מקלות ולכן אני מקפל מקל אחד ועובד עם אחד בלבד. בין הברבידות עולות גם כמה קטנות שאני מחליט להשתמש בהן כפתיון, מפלט אותן וגוזר לחתיכות קטנות, ויש הענות מדהימה על הפתיון הטרי, לפיכן אני אורז בחזרה את הפתיון הקפוא ושומר אותו לפעם הבאה. בשלב מסוים פתאום מתחילות לאכול גם הג'רבידות בנוסף לברבידות, הגיע המצב לכך שהמשקולת יורדת למים מגיעה לקרקעית ואני רק מותח את החוט וכבר מרגיש את האכילות. מידי פעם אני אף שוקל את כמות הדגים כדי לא לחרוג מהמכסה של 5 ק"ג, לך תדע לאיזו קטנוניות יכולים הרעט"ג להגיע ולכן אני מקפיד להשאר בטווח הבטחון של המכסה. השמש נעימה, אני מוזג לעצמי כוס תה מהתרמוס, ואוכל ארוחת עשר קלה, יוגורט עם גזר ולקינוח בננה. הדיג מהנה ואכילות בשפע, אך הגיעה השעה לחזור הביתה. מנקה במהירות את הדגים ומפריד למנות ויש לנו דגים טריים לארוחת הצהריים. חבל, שיום למחרת הים התחרבש שוב ונצטרך לחכות לחלון, אם יהיה, בשבוע הבא. איזה כיף שאפשר לדוג.
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אחלה דווח דייג אחלה ניקוי ראש בים  ג'רבידה דג טעים מאוד בטיגון בתיאבון  אין איזה תמונה לישטוף את העיניים ? 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
יופי של יום ראובן ויופי של דו"ח - מאוד אינפורמטיבי ומאוד משתף  השמש נעימה, אני מוזג לעצמי כוס תה מהתרמוס, ואוכל ארוחת עשר קלה, יוגורט עם גזר ולקינוח בננה.
איזו דרך נהדרת לבלות יום - ועוד בתקופת הקורונה: הכי בטוח והכי מהנה שאפשר  ועוד עם בונוס של מלאי ארוחות טעימות - עם חותמת של "ללא קורונה"  לגבי ההערה שקשורה לשטיפת עיניים, מצטרף - תמונה של שלל הדיג תמיד מוסיפה תיבול טוב לדו"ח... (גם נקיים או מוכנים על המגש)... בפעם הבאה תוכל לשוח אלי לנייד וההעלאה עלי ואם כבר אינפורמטיבי ומשתף - אז לטובת חובבי הבולוס שבינינו:*מה החוט המוביל עובי החוט של התלאי (החוט של הקרסים)? *כמה קרסים אתה שם על הריג? *מה אורך כל תלאי ומה המרחק בינו לבין הקשר של התלאי שמתחתיו? *האם שם קרס גם מתחת למשקולת? *איזו משקולת אתה משתמש מבחינת צורה/סוג ומשקל?
|
-------------------------------
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
יופי של יום ראובן ויופי של דו"ח - מאוד אינפורמטיבי ומאוד משתף  השמש נעימה, אני מוזג לעצמי כוס תה מהתרמוס, ואוכל ארוחת עשר קלה, יוגורט עם גזר ולקינוח בננה.
איזו דרך נהדרת לבלות יום - ועוד בתקופת הקורונה: הכי בטוח והכי מהנה שאפשר  ועוד עם בונוס של מלאי ארוחות טעימות - עם חותמת של "ללא קורונה"  לגבי ההערה שקשורה לשטיפת עיניים, מצטרף - תמונה של שלל הדיג תמיד מוסיפה תיבול טוב לדו"ח... (גם נקיים או מוכנים על המגש)... בפעם הבאה תוכל לשוח אלי לנייד וההעלאה עלי ואם כבר אינפורמטיבי ומשתף - אז לטובת חובבי הבולוס שבינינו:*מה החוט המוביל עובי החוט של התלאי (החוט של הקרסים)? *כמה קרסים אתה שם על הריג? *מה אורך כל תלאי ומה המרחק בינו לבין הקשר של התלאי שמתחתיו? *האם שם קרס גם מתחת למשקולת? *איזו משקולת אתה משתמש מבחינת צורה/סוג ומשקל? אכן היה כיף של בוקר, כזה שמחזיר אותך לאהבת הדיג. ולעיניין מבנה הריג: אני משתמש בחוט בד, 15 ליברות גם כדי להפחית את השפעת הזרם על החוט ובעיקר כדי להרגיש כל אכילה (שכן לחוט הבד אין את הגמישות של הנילון) לקצה החוט אני מחבר ריג, הבנוי מחוט ניילון מספר 60 וממנו יוצאים שלושה תלאים אחד מתחת לעופרת ושניים מעל לעופרת, התלאים הם של חוט ניילון מספר 50 (בכוונה אני בוחר חוט יחסית עבה כדי להפחית את הסלסולים) המרחק בין תלאי לתלאי הוא כ 15 ס"מ, התלאי עצמו הוא קצר ביותר כעשרה ס"מ וזה שוב כדי למנוע סלסולים. אני משתמש במשקולת עגולה של כ 100 גרם. הקרסים הם קרסי סירקל השיטה היא להוריד את המשקולת לקרקעית, למתוח את החוט, ולתת הקפצות מאוד עדינות צמוד לקרקעית ומנוחה, הקפצות ומנוחה, זה מטריף את הדגים שבאזור. מבחינה סטטיסטית, רוב הדגים אוכלים בקרס שמעל למשקולת, חלק קטן יותר בקרס התחתונה ומיעוטם בקרס העליונה.
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
ראובן, איזה כיף של בוקר רגוע בסירה  ואקשן ללא הפסקה  יש מלאי חדש של דגים טעימים במקרר לתקופת הקורונה הקרובה
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
איזו דרך נהדרת לבלות יום - ועוד בתקופת הקורונה: הכי בטוח והכי מהנה שאפשר  ועוד עם בונוס של מלאי ארוחות טעימות - עם חותמת של "ללא קורונה"  לגבי ההערה שקשורה לשטיפת עיניים, מצטרף - תמונה של שלל הדיג תמיד מוסיפה תיבול טוב לדו"ח... (גם נקיים או מוכנים על המגש)... בפעם הבאה תוכל לשוח אלי לנייד וההעלאה עלי ואם כבר אינפורמטיבי ומשתף - אז לטובת חובבי הבולוס שבינינו:*מה החוט המוביל עובי החוט של התלאי (החוט של הקרסים)? *כמה קרסים אתה שם על הריג? *מה אורך כל תלאי ומה המרחק בינו לבין הקשר של התלאי שמתחתיו? *האם שם קרס גם מתחת למשקולת? *איזו משקולת אתה משתמש מבחינת צורה/סוג ומשקל? אכן היה כיף של בוקר, כזה שמחזיר אותך לאהבת הדיג. ולעיניין מבנה הריג: אני משתמש בחוט בד, 15 ליברות גם כדי להפחית את השפעת הזרם על החוט ובעיקר כדי להרגיש כל אכילה (שכן לחוט הבד אין את הגמישות של הנילון) לקצה החוט אני מחבר ריג, הבנוי מחוט ניילון מספר 60 וממנו יוצאים שלושה תלאים אחד מתחת לעופרת ושניים מעל לעופרת, התלאים הם של חוט ניילון מספר 50 (בכוונה אני בוחר חוט יחסית עבה כדי להפחית את הסלסולים) המרחק בין תלאי לתלאי הוא כ 15 ס"מ, התלאי עצמו הוא קצר ביותר כעשרה ס"מ וזה שוב כדי למנוע סלסולים. אני משתמש במשקולת עגולה של כ 100 גרם. הקרסים הם קרסי סירקל השיטה היא להוריד את המשקולת לקרקעית, למתוח את החוט, ולתת הקפצות מאוד עדינות צמוד לקרקעית ומנוחה, הקפצות ומנוחה, זה מטריף את הדגים שבאזור. מבחינה סטטיסטית, רוב הדגים אוכלים בקרס שמעל למשקולת, חלק קטן יותר בקרס התחתונה ומיעוטם בקרס העליונה. חן חן ראובן על ההסברים המפורטים... הצגת לא רק את האיך אלא גם את ההגיון והסיבות לכל צעד... אהבתי את הרעיון של חוט בד דק לכל האורך עם השיקול - ואת חוט הנילון עם השיקולים... מודה, על זה לא חשבתי.... ואכן, סטטיסטית משום מה - ומזמן שמתי לב לזה עוד בימי הבולוס שלי, בבולוס רוב האכילות הן על הקרס הנמוכה מעל למשקולת ולא משנה באילו דגים מדובר...
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
ראובן, מקצועיות, יסודיות, הקפדה, תכנון מקדים, תובנות שבאות מניסיון- נתת פה את המתכון להצלחה, ולא רק בבולוס אלא בכלל, בדיג, ובחיים.... מלאי נאה של דגים טריים, חגיגה! בתיאבון.... יופי של דו"ח, תודה על השיתוף!
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
איזו דרך נהדרת לבלות יום - ועוד בתקופת הקורונה: הכי בטוח והכי מהנה שאפשר  ועוד עם בונוס של מלאי ארוחות טעימות - עם חותמת של "ללא קורונה"  לגבי ההערה שקשורה לשטיפת עיניים, מצטרף - תמונה של שלל הדיג תמיד מוסיפה תיבול טוב לדו"ח... (גם נקיים או מוכנים על המגש)... בפעם הבאה תוכל לשוח אלי לנייד וההעלאה עלי ואם כבר אינפורמטיבי ומשתף - אז לטובת חובבי הבולוס שבינינו:*מה החוט המוביל עובי החוט של התלאי (החוט של הקרסים)? *כמה קרסים אתה שם על הריג? *מה אורך כל תלאי ומה המרחק בינו לבין הקשר של התלאי שמתחתיו? *האם שם קרס גם מתחת למשקולת? *איזו משקולת אתה משתמש מבחינת צורה/סוג ומשקל? אכן היה כיף של בוקר, כזה שמחזיר אותך לאהבת הדיג. ולעיניין מבנה הריג: אני משתמש בחוט בד, 15 ליברות גם כדי להפחית את השפעת הזרם על החוט ובעיקר כדי להרגיש כל אכילה (שכן לחוט הבד אין את הגמישות של הנילון) לקצה החוט אני מחבר ריג, הבנוי מחוט ניילון מספר 60 וממנו יוצאים שלושה תלאים אחד מתחת לעופרת ושניים מעל לעופרת, התלאים הם של חוט ניילון מספר 50 (בכוונה אני בוחר חוט יחסית עבה כדי להפחית את הסלסולים) המרחק בין תלאי לתלאי הוא כ 15 ס"מ, התלאי עצמו הוא קצר ביותר כעשרה ס"מ וזה שוב כדי למנוע סלסולים. אני משתמש במשקולת עגולה של כ 100 גרם. הקרסים הם קרסי סירקל השיטה היא להוריד את המשקולת לקרקעית, למתוח את החוט, ולתת הקפצות מאוד עדינות צמוד לקרקעית ומנוחה, הקפצות ומנוחה, זה מטריף את הדגים שבאזור. מבחינה סטטיסטית, רוב הדגים אוכלים בקרס שמעל למשקולת, חלק קטן יותר בקרס התחתונה ומיעוטם בקרס העליונה. אחלה הסברים כול הכבוד ותודה רבה לסבלנות 
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
גם נהנת גם ארוחה טעימה - שאפו
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
איזו דרך נהדרת לבלות יום - ועוד בתקופת הקורונה: הכי בטוח והכי מהנה שאפשר  ועוד עם בונוס של מלאי ארוחות טעימות - עם חותמת של "ללא קורונה"  לגבי ההערה שקשורה לשטיפת עיניים, מצטרף - תמונה של שלל הדיג תמיד מוסיפה תיבול טוב לדו"ח... (גם נקיים או מוכנים על המגש)... בפעם הבאה תוכל לשוח אלי לנייד וההעלאה עלי ואם כבר אינפורמטיבי ומשתף - אז לטובת חובבי הבולוס שבינינו:*מה החוט המוביל עובי החוט של התלאי (החוט של הקרסים)? *כמה קרסים אתה שם על הריג? *מה אורך כל תלאי ומה המרחק בינו לבין הקשר של התלאי שמתחתיו? *האם שם קרס גם מתחת למשקולת? *איזו משקולת אתה משתמש מבחינת צורה/סוג ומשקל? אכן היה כיף של בוקר, כזה שמחזיר אותך לאהבת הדיג. ולעיניין מבנה הריג: אני משתמש בחוט בד, 15 ליברות גם כדי להפחית את השפעת הזרם על החוט ובעיקר כדי להרגיש כל אכילה (שכן לחוט הבד אין את הגמישות של הנילון) לקצה החוט אני מחבר ריג, הבנוי מחוט ניילון מספר 60 וממנו יוצאים שלושה תלאים אחד מתחת לעופרת ושניים מעל לעופרת, התלאים הם של חוט ניילון מספר 50 (בכוונה אני בוחר חוט יחסית עבה כדי להפחית את הסלסולים) המרחק בין תלאי לתלאי הוא כ 15 ס"מ, התלאי עצמו הוא קצר ביותר כעשרה ס"מ וזה שוב כדי למנוע סלסולים. אני משתמש במשקולת עגולה של כ 100 גרם. הקרסים הם קרסי סירקל השיטה היא להוריד את המשקולת לקרקעית, למתוח את החוט, ולתת הקפצות מאוד עדינות צמוד לקרקעית ומנוחה, הקפצות ומנוחה, זה מטריף את הדגים שבאזור. מבחינה סטטיסטית, רוב הדגים אוכלים בקרס שמעל למשקולת, חלק קטן יותר בקרס התחתונה ומיעוטם בקרס העליונה. תודה להסברים היפים כול הכבוד לזה שאתה חושב על כול דבר הכי קטן רואים שיש פה מיקצוען 
|
|
|
|
|
תענוג צרוף ראובן תודה על האנפורמציה , חשוב לכולם רק שאלה ..........מה זה ברבידות 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
תענוג צרוף ראובן תודה על האנפורמציה , חשוב לכולם רק שאלה ..........מה זה ברבידות  ברבידות הן זן פולש שהגיע לים התיכון מים סוף. מקום מחייתם הוא על הבוץ החל מעומק של 35 מטרים האמת שלא כל כך ידוע מה שמם האמיתי, יש הקוראים להם סנפנים, יש הקוראים להם סיתווניות השם ברבידה הומצא על ידי הדייגים, שכן הדג דומה בחלקו לברבוניה ובחלקו לג'רבידה, צבעו ורוד כצבען ולכן ועשו צירוף של השמות והתקבל ברבידה. לפעמים תמצא אותם המסעדות הדגים כתחליף לברבוניות ואילו מסעדות מסוימות מכנות אותן בייבי פארידה למרות שאין שום קשר בינן לבין פארידות. הברבידה אינה גדלה לגודל רב, והגדולות ביותר שנתקלתי בהן היו כמו מרמיר ענק, אולם לרוב הן קטנות יותר. הברבידה היא דג אוכל כל, כל מה שנמצא בקרקעית הבוצית מתאים לה למאכל, סרטנים קטנים, דגים קטנים, צלופחים, שרימפסים למינהם, קלמארי ועוד ועוד. הפה של הברבידה מרשים בגודלו ולכן היא יכולה לבלוע גם טרף גדול יחסית לגופה. פיתיון שהיא מאוד אוהבת הוא חתיכות דג, אם תפסת ברבידה קטנה, תפלט אותה ותחתוך לחתיכות בהתאם לגודל הקרב ויש לך פיתיון מצוין. הברבידות הן גם פתיון מעולה לאינטיאסים, הבעיה היא שכאשר אתה מעלה אותן מהעומק הן מקבלות דה-קומפרסיה ומתנפחות ולכן צריך לנקז מהן את האויר בעזרת מחט של מזרק. הדרך היעילה לתפוס אותן היא דיג בולוס בדריפט, ברגע שמצאת את הרצועה שבה הן נמצאות תמשיך לדוג ותתקן מידי פעם. הדג מעולה בטיגון
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
לדעתי ברבידה הוא נימי רנדל, המכונה גם סנפן, דג קרקעית שנמצא אצלנו במפרץ אילת בעומקים הבינוניים, 100-200 מטר
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אכן, בחיפוש בגוגל התמונה של נימי רנדל זהה לברבידה