פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   התייעצות לפני רכישת רולר |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: התייעצות לפני רכישת רולר (נקרא 7656 פעמים) |
הדפסה |
|
|
בושינגים או מיסבים בידית, זה נחמד, אבל לא ממש משדרגים את הרולר. כשיש 3+1 מיסבים, זה בדרך כלל אומר 2 מיסבים בגלגל השיניים הראשי, ועוד אחד על הפיניון. אין מיסבים בחליזון, אין מיסב תומך בפניון, אין מיסב איסוף חוט. לטעמי- לא מפרט משובח, הבושינגים בשלב מסויים ירעישו, ובשלב שני יפתחו חופשים. אפשר לשדרג, בשביל זה צריך להוריד מידות של המיסבים, להזמין מיסבי נירוסטה ולשבת ולפרק את הרולר לגורמים, ולהרכיב מחדש (super tune). אני עושה את זה מדי פעם, לאחרונה הדרכתי חבר איך לשדרג אולר של 6+1 ל-11+1, אבל מראש הרולר שלו מגיע מנקודת פתיחה טובה יותר... אם שידרגת- קיבלת רולר מצויין- אפילו טוב יוצר מהסטראדיק fk, אבל ללא שדרוג- הרולר מאבד ניקוד מבחינתי
היי קובי האמת שלא הייתי רוצה לפרק ולגעת במשהו שאני לא מבין בו לא קוצה לעשות נזק. בגלל עניין המיסבים או בכלל לדעתך האופציות האחרות עדיפות?
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
כמו שאמרנו, השמיכה קצרה. בהינתן תקציב מוגבל ומוגדר, וכל עוד אתה לא מעוניין לקנות דאיווה, זה ככל הנראה או לקחת את הספירוס, ובחשיבה קדימה אולי מתישהו לשדרג אותו כשיהיה צורך (השד לא כזה נורא, אבל אני מבין את הרתיעה), או האולטגרה. אלה גבולות הגזרה שנשארו לך לדעתי...
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
דרך אגב, אנחנו מדברים על 2 חברות בלבד, אבל בטווח המחירים הזה, יכול להיות שלחברות האחרות יש יותר מה להציע. אולי כדאי להסתכל על רולרים של פן (קונפליקט אמור להתאים לטווח המחירים ומציג מפרט לא רע), אולי אוקומה (סלינה?), טיקה..... אני מודה, אני פחות מכיר את המוצרים של החברות הנ"ל כל כך, אבל ברור לי שבגלל שהן לא 'המותג המוביל', זה מחייב אותן להתאמץ יותר כדי לתת תחרות לדגמים הבינוניים של היצרנים המובילים, ויש סיכוי שבלי קשר לשם שכתוב על הקופסה, אפשר לקבל באותו כסף מוצר יותר מוצלח....
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 27, 2020, 13:00:38 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
דוגמה, פן קונפליקט 4000: מיסבים- 7+1, מיסבי נירוסטה אטומים גיר- מכורסם cnc, יחס 6.2:1 חומרים- גוף ורוטור עשויים אלומינים דראג- דיסקיות קרבון משקל עצמי- 269 גרם מחיר- החל מ-70$ פחות או יותר מה רע?
|
|
|
|
|
 |
|
|
כמו שאמרנו, השמיכה קצרה. בהינתן תקציב מוגבל ומוגדר, וכל עוד אתה לא מעוניין לקנות דאיווה, זה ככל הנראה או לקחת את הספירוס, ובחשיבה קדימה אולי מתישהו לשדרג אותו כשיהיה צורך (השד לא כזה נורא, אבל אני מבין את הרתיעה), או האולטגרה. אלה גבולות הגזרה שנשארו לך לדעתי...
שוב, אני ממש לא שולל את הדאוייה אבל כן אני אוהב להיות בטוח שאני משלם על הכי טוב שאני יכול לקנות בכסף שלי. קראתי את הדיון של וקנין ומה שאני מבין משם שגם לו ההמצלה היא ללכת על הBG פשוט חשבתי שבפחות משקל אני מקבל שימאנו בגודל 4000 לעומת BG 3000 ששוקל יותר אני פחות רוצה ללכת לכיוון פן ואוקומה אז אני אשאר עם האופציות האלו המידע גם בפורום וגם באינטרנט קצת מבלבל אני מבין שלא יכולה להיות תשובה חד משמעית מה יותר טוב אבל אני אנסה לקצר את הדיון הזה בכמה הבהרות: אני כן רוצה רולר טוב וחזק שיחזיק הרבה זמן( כמובן בטיפול נכון) אני לא שולל את ה BG ולא הייתי רוצה לקנות את הספירוס אם הדרך היחידה להפוך אותו לרולר ברמה היא לפרק אותו ולהחליף בושינגים במיסבים לא רוצה להסתמך על זה שאני לא יצליח או שאני יהרוס רולר חדש בגלל חוסר הידע אז בקיצור אני אסתמך על הדיון של וקנין עם ההמלצות שלך בהסתמך על כל מה שאמרתי הBG שהצעת לוקנין לדעתך הוא המשתלם ביותר מבין האופציות שלי? תודה רבה מעריך מאוד את העזרה שלך
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
נסכם כך, אם מישהו מתייעץ איתי (ללא דעות קדומות) על רולר ב-100$, הנטייה שלי תהיה להמליץ על דאיווה, או מסדרות ה-lt, או למי שחשוב לו גוף אלומיניום- BG. פשוט מאוד, בשנתיים האחרונות לדאיווה יש יותר מה להציע בתחום המחירים הזה.
|
|
|
|
|
נסכם כך, אם מישהו מתייעץ איתי (ללא דעות קדומות) על רולר ב-100$, הנטייה שלי תהיה להמליץ על דאיווה, או מסדרות ה-lt, או למי שחשוב לו גוף אלומיניום- BG. פשוט מאוד, בשנתיים האחרונות לדאיווה יש יותר מה להציע בתחום המחירים הזה.
או קיי. ויש דגמי LT שיהיו קניה חכמה יותר מBG שוב סליחה שאני חופר בנושא ותודה על העזרה
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
או קיי. ויש דגמי LT שיהיו קניה חכמה יותר מBG שוב סליחה שאני חופר בנושא ותודה על העזרה ממה שקובי הסביר לי ב lt יש פיצ'רים שאין בbg ואלה פיצ'רים כמו מאגסלד שעדיף לא לוותר עליהם . ב bg אין את הפיצ'רים האלה אבל לbg יש גוף מלא מאלומיניום . יש לך את הסאלטיסט גם עם גוף אלומיניום ועם כל הפיצ'רים של הlt אבל תצטרך לעלות בתקציב לדעתי אתה לא צריך לוותר על האופציה של הpenn.. היה לי את הרולר הכי פשוט שלהם penn fierce והוא חיית עבודה
|
|
|
|
|
או קיי. ויש דגמי LT שיהיו קניה חכמה יותר מBG שוב סליחה שאני חופר בנושא ותודה על העזרה ממה שקובי הסביר לי ב lt יש פיצ'רים שאין בbg ואלה פיצ'רים כמו מאגסלד שעדיף לא לוותר עליהם . ב bg אין את הפיצ'רים האלה אבל לbg יש גוף מלא מאלומיניום . יש לך את הסאלטיסט גם עם גוף אלומיניום ועם כל הפיצ'רים של הlt אבל תצטרך לעלות בתקציב לדעתי אתה לא צריך לוותר על האופציה של הpenn.. היה לי את הרולר הכי פשוט שלהם penn fierce והוא חיית עבודה כן אני הבנתי ש"החיסרון" של BG זה שאין לו את הפיצ'רים החדשים בגלל זה שאלתי איזה דגמיLT מומלצים
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
לעניות דעתי, ה-LT הכי טוב מתחת ל-100$ הוא הפואגו. לא תמצא LT עם גוף אלומיניום בטווח המחירים האלה, יתחילו סביב 150$ ומעלה. אם תרצה BG משודרג, בדיון המקביל הזכרתי את שתי האופציות- BG magsealed ו-BG airbail, מבין השניים עדיף מבחינתי ה-airbail.
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
ייתכן וזה לא יועיל כלל אך יצא לי לעבוד עם הbg ולעומת הסטרדיק sw שלי זה הרגיש מגושם מאוד, ייתכן וההשוואה לא הוגנת מראש כי הם לא באותו תקציב אבל הניסיון שלי עם הbg פחות מהנה , מדובר כמובן על הbg הקודם לא על המשופר החדש, אין לי כל ידע לגביו
|
|
|
|
|
היי קובי ניסיתי לחקור קצת ולמרות שאין כל כך הרבה מידע ברשת על BG airbail הצלחתי למצוא קצת האמת נראה תענוג אבל שוב אני חוזר לזה שהוא נראה לי קצת מגושם. תרשה לי לשגע אותך עוד קצת חחח.. מצאתי בwaveinn מחירים לא רחוקים בכלל על הסטרדיקים של שימאנו לעומת airbail משהו כמו 30 דולר הבדל מה אתה אומר? שדרוג משמעותי? ההבדל במחיר בין הci4 לFL לא גדול נניח וזה הכיוון שלי מה מהם עדיף? שניהם עם גוף אלומניום? תודה רבה
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
סטראדיק ci4 הוא עם גוף קרבון/חומרים מרוכבים. בכל מקרה, הסטראדיק FL טוב משמעותית מקודמיו, הפער בעלויות לא מצדיק את השינמוך, אם כבר סטראדיק- רק FL. לגבי ההשוואה בין הסטראדיק ל-BG, הסטראדיק לוקח, רולר מעולה בכל קנה מידה, בטח מעולה למחיר שלו.
|
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|