פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   קורונה! איך הקורונה משפיעה על ההתנהלות שלכם בימים האלו? |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: קורונה! איך הקורונה משפיעה על ההתנהלות שלכם בימים האלו? (נקרא 3270 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
איך זה שעדיין אין כאן שום דיון על הקורונה?  מעניין איך משפיע אליכם מבחינת ההתנהלות היומ-יומית.... מה שבטוח - יציאה לדיג היא אחד הבילויים היותר בטוחים יחסית  חייב לומר שאישית מתייחס לנושא במלוא הזהירות והרצינות.... אין פה קטע כמו במלחמת לבנון השנייה למשל - לטייל בין הטילים... ומעבר להבנה שהריאות שלי לא משהו בגלל העישון - יש כאן לגמרי קטע של אחריות רוחבית ולאומית... אם אני נדבק אז עד שיגלו אדביק עוד כמה - ובמיוחד יש לי אמא שהיא מעל 70... ולכולנו יש הורים וסבים בגלאי 70 ומעלה שהם בסיכון הכי גדול... לטעמי, להסתובב בחוץ כמו פופאי - זה כמו לנהוג כשאתה ישנוני, להיות גיבור על חשבון אחרים... כל אחד מחויב לדעתי לתת את חלקו לבלימת בקיצור, אין יותר רכבות... צומצמו לחלוטין יציאה לקניונים וחנויות וכו'... קניות רוכזו לקנייה אחת גדולה... שיחות משפחתיות וסוכם - כל המשפחה במשטר צמצום יציאות ומפגשים... נותנים את שלנו לצמצום התפשטות המגפה בישראל.
|
-------------------------------
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
בהחלט רפי כמו שאמרת דייג הכי בטוח היום . על אחת כמה וכמה על ריפים או שוברים.
יאללה נתפלל שימצאו בקרוב חיסון והפאניקה תיגמר
בנתיים בהחלט צריך להיות זהירים
|
|
|
|
|
יותר בקטע של סטלה, גולדסטאר או אפילו מכבי. מארט 
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 14, 2020, 18:20:11 PM על ידי dovdov
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד
לצערי הרב, הוירוס הזה הוא לא בדיחה. ישנן הרבה שמועות לגביו, חלקן נכונות וחלקן לא... מתפלל לה' שהכל יעבור לשלום.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
נרצה או לא נרצה, הוירוס הזה משפיע על כולנו, והחל מהימים הקרובים עוד הרבה יותר. למיטב הבנתי, חלק מצעדי ההתמודדות של הממשלות עם המחלה הזו מונעת מהיסטריה, למשל סגירת מוסדות הלימוד בלחץ הציבור על אף שילדים ונוער מתחת לגיל 20 נמצאים בקבוצה בסיכון הכי נמוך באוכלוסיה. יש המון דיס אינפורמציה, בעיקר כי גם המדע והרפואה לא יודעים על המחלה הזו מספיק, אבל מה שמאוד ברור זה שאין פה מגיפה ברמת המסוכנות של המגיפה השחורה, הדבר, או השפעת הספרדית, שהרגו עשרות מיליונים במאות הקודמות, ולכן נראה שיש קצת חוסר פרופורציה בתגובות.... נמתין ונלמד, בטוח שנדע יותר בעוד מס' שבועות
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
נרצה או לא נרצה, הוירוס הזה משפיע על כולנו, והחל מהימים הקרובים עוד הרבה יותר. למיטב הבנתי, חלק מצעדי ההתמודדות של הממשלות עם המחלה הזו מונעת מהיסטריה, למשל סגירת מוסדות הלימוד בלחץ הציבור על אף שילדים ונוער מתחת לגיל 20 נמצאים בקבוצה בסיכון הכי נמוך באוכלוסיה. יש המון דיס אינפורמציה, בעיקר כי גם המדע והרפואה לא יודעים על המחלה הזו מספיק, אבל מה שמאוד ברור זה שאין פה מגיפה ברמת המסוכנות של המגיפה השחורה, הדבר, או השפעת הספרדית, שהרגו עשרות מיליונים במאות הקודמות, ולכן נראה שיש קצת חוסר פרופורציה בתגובות.... נמתין ונלמד, בטוח שנדע יותר בעוד מס' שבועות
יש ממש אבל ממש חוסר פרופורציות דווקא היום ראיתי באחת הכתבות שכל שנה מתים ברחבי העולם בין 200-600 אלף איש משפעת אתם קולטים את המספרים? מהקורונה מתו 5000 אנשים וכל העולם בבלאגן לא יודע על מה ולמה כל המהומה  הזכרת את מוסדות הלימוד אז זה נכון שתלמידים נמצאים בתחתית קבוצות הסיכון אבל המורים נמצאים דווקא בחלק העליון של קבוצות הסיכון כך שזה הגיוני ושוב אני אומר קצת פרופורציות אז אני אשמע לכל ההוראות אבל בינתיים לא בניתי מחסני אוכל בבית ובטח לא נייר טואלט(מה הקטע של הנייר  ) ושימו לב לכל הפייק ניוז שרצים ברשת אל תאמינו לכל דבר למרות שזה נראה ממש אמין ונכון
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מבחינתי הבעיה בכל הסיפור הזה הוא שהמדינה לא ערוכה להתמודד עם מצב של תחלואה בהיקף גדול אז היא מטילה על האזרחים את האחריות לדחות את הקץ עד שיקרה איזה נס וימצאו תרופה או חיסון או שמזג האויר יהרוג את הוירוס. ובנתיים ראש הממשלה מורח אותנו בסיפורים על טיש ושני מטר מרחק...וזה מרגיש לי כמו הימים ששלחו אותנו להתגונן מטילים עם ניילון ומסקנטייפ.
ולאלו שמשווים לשפעת, התסמינים אולי דומים אבל קצב ההדבקה פסיכי ביחס לשפעת, ורואים את זה באיטליה.
|
|
|
פליפר
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
בוקר טוב לכולם אתמול כתבתי והגבתי לפוסט ששלח רפי,שנראה לי מאוד חשוב בנקודת זמן זו כתבתי וכתבתי,התפתלתי לתיקון שגיאות ככל שאפשר,(בעיית המשקפיים לא עוזרת בלשון המעטה,ובסוף לא הצלחתי בשליחה של ההודעה,וכנראה שמחקתי את כל מה שכתבתי  אבל זה עדיין נושא חשוב שחייבים לתת עליו את הדעת נושא הקורונה שנכנס לא מזמן לחיינו מבלי שהוזמן,היה קיים בתודעת החקלאים שהנגיף פגע בבעלי החיים שגידלו היו קיימים קרובים שלו,כמו סארס,אבולה ושאר שדים שמידי פעם יוצאים מהבקבוק שפעת מכל סוג שהיא נגרמת מנגיפים,שבמידה ואין חיסון שניתן לפני ההידבקות,אין טיפול לתקופתי לאחר מכן,לבד מטיפול מקל והתמודדות של הנדבק למיגור המחלה מכיוון שכל נגיף שונה מהנגיף שלפניו,ובעולם קיימים אלפי נגיפים ,תהליך ייצור החיסון הוא תהליך סיזיפי וארוך הקורונה מסתמנת בנגיף בעעיתי ואלים,עם שיעור הידבקות גבוה מאוד,אנחנו יכולים להיות רגועים,או להיכנס לפאניקה,אבל מה שבטוח,אי אפשר יהיה להתעלם ממנו ומההשלכות שלו,ואסור לנו להקל ראש בתוצאות העכשוויות,והעתידית,שאנחנו לא באמת יודעים מה יהיו ההשלכות אלא רק יכולים לנחש,וכמו שזה נראה,יהיה יותר גרוע לפני שישתפר ! הטיפול וההבנה שלנו נובעים בעיקר בראיית העובדות במדינות אחרות ולנסות להתנהג בהתהם עם שינויים תוך כדי תנועה וסיעור מוחות של כל הגופים הרלוונטיים,הוראות נוחתות ומשתנות משעה לשעה,ועל נציגי הציבור מכל קצוות הקשת,בלי קשר לאג’נדה,ולקהל הבוחרים הרלוונטי לאותו גוף או נציג/ים ובלי קשר לדת,מין,וגיל,להיות אחראים ולגלות סולידריות ממלכתית,לשים את הפוליטיקה בצד,להתאחד ולאחד כוחות ,ולהוביל את העם בצורה חזקה וברורה,לגלות מנהיגות ושיקול דעת עד יעבור זעם,ואז לחזור למגרש הרגיל של ההתנצחות עלינו כאזרחים לגלות סולידריות ואחריות לאומית ולהתנהג כמו שעם ישראל יודע לעשות בעיתות מצוקה ומשברים לאומיים לחשוב על כולם,ולא רק על עצמנו,ובעיקר על המבוגרים שגם ככה עקב הגיל נמצאים בקבוצת סיכון גבוהה,לא לכולם יש משפחה וקרובים,רובם מסתגרים בבתים,לא כולם מבינים במדיה,והדיסאינפורמציה שמגיע או חא מגיע אליהם גורם פאניקה ולחץ,הסתגרות בבית ,לא יוצאים לשום מקום ועלינו מוטלת אחריות,לבדוק עם צריכים עזרה בקניות,תרופות,וכל מה שיכול לסייע להם,כמו מילות הרגעה והבהרה לאותם אנשים שהם לא לבד גם בינינו לבין עצמנו חייבים להישיר מבט ולהבין שאנו בפיתוח של עידן חדש,שזורע הרס ופאניקה,ולאחר שזה יהיה מאחורינו,תישאר אדמה חרוכה מאחוריו,ועלינו תהיה מוטלת משימת הבנייה מחדש של המערכת הכלכלית ,שאת ההשפעות שלה אנחנו עדיין לא רואים,אבל חא יהיה אף אחד שיתחמק מהחשבונית שהנגיף בזה יגיש לנו,בין אם בצורה ישירה או עקיפה בינתיים עלינו להבין שאנו חייבים לגלות אחראיות לא לחשוף את עצמנו,ולא להיחשף ,לא להידבק,ולא פחות חשוב,לא להדביק זה לא הזמן לנפח חזה ולומר לי זה לא יקרה,זה הזמן לגלות ענווה חמלה סבלנות וסובלנות,רק ביחד נוכל לנצח במלחמה באויב הבלתי נראה הזה. תהיו טובים וחזקים ובעזרת השם נעבור את זה וניפגש בים 
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
כל מי שיצא לחופשה, מוזמן לנצל את היומיים הקרובים בים (זה בידוד טוב מאוד  )
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אכן מצב רציני וחמור ועלינו לנהוג באחריות. אבל גם קצת הומור לא מזיק,
עוזרת הבית שלנו התקשרה ואמרה שלאור המצב היא תעבוד מהבית.
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
חייב לומר שאישית מתייחס לנושא במלוא הזהירות והרצינות.... אין פה קטע כמו במלחמת לבנון השנייה למשל - לטייל בין הטילים... ומעבר להבנה שהריאות שלי לא משהו בגלל העישון - יש כאן לגמרי קטע של אחריות רוחבית ולאומית... אם אני נדבק אז עד שיגלו אדביק עוד כמה - ובמיוחד יש לי אמא שהיא מעל 70... ולכולנו יש הורים וסבים בגלאי 70 ומעלה שהם בסיכון הכי גדול... לטעמי, להסתובב בחוץ כמו פופאי - זה כמו לנהוג כשאתה ישנוני, להיות גיבור על חשבון אחרים... כל אחד מחויב לדעתי לתת את חלקו לבלימת
בקיצור, אין יותר רכבות... צומצמו לחלוטין יציאה לקניונים וחנויות וכו'... קניות רוכזו לקנייה אחת גדולה... שיחות משפחתיות וסוכם - כל המשפחה במשטר צמצום יציאות ומפגשים... נותנים את שלנו לצמצום התפשטות המגפה בישראל.
דומני שסיכמת יפה את דעתי. כאחד שמוגדר בקבוצת סיכון אני חושש מאוד וזה עושה לי כאבי ראש (פיזית) ולחצים מיותרים ממש. הידיעה שיש מי שלא מתייחסים לזה ברצינות כי הם "לא מפחדים" אבל לא מבינים שהבעיה לא רק האפשרות שהם ידבקו בעצמם אלא שהם יגלגלו הלאה וירחיבו את מעגל הנדבקים/נגועים/מפיצים רק מתסכלת יותר.
|
|
|
|
פליפר
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
ערב טוב לכולם
רציתי לשתף אתכם במה שראיתי היום בבוקר נסעתי למרינה לנסות לפתור בעיה במנוע שלי,וראיתי לתדהמתי מאות כלי רכב שחנו ליד החוף הדרומי של מרינה הרצליה,מאות על גבי מאות נשים גברים וילדים מתקבצים בשטח חוף קטן,חוגגים אחד על השני כאילו אין מחר וכאילו המגיפה האיומה הזו רגישה לחוף הים,ומדבקת רק במקומות עבודה ובמטוסים זריקת ז........ בצורה הכי מכוערת שקשה לי להסביר ובטח שלא לקבל ויש לי הרגשה,שלא באמת הפנמנו והבנו מול מה אנחנו אנחנו מתמודדים לדעתי,בגלל ההסברים שהקורונה פוגעת יותר בגיל המתקדם,יש מין אופוריה והרגשה של אנחנו הצעירים,חסינים ומוגנים הכל יעבור לידינו,והכל יהיה בסדר .... אז זהו שלא,לא צריך להיות מבין גדול בענייני בריאות,ומספיק להסתכל בתמונה הגלובאלית ולהבין ולהפנים שהעולם במלחמה נגד אויב אכזרי,שלא נח,ונמצא בהתקפה 24/7 בכל מקום בכל שעה ובלי התייחסות למין,דת או גיל כאלו שייפגעו יותר במעגל הראשוני,וכאלו שייפגעו בהמשך,אם לא נעצור את זה כאן ועכשיו,לא יהיה מחר,ונאבד את המומנטום הבריאות תקרוס,הכלכלה,והביטחון,כל מה שנבנה פה ב:72 שנים יירד לטמיון,אסור לנו לזלזל בכוונות של המגפה הזו להשמיד אותנו ומי מאיתנו שאני מאמין שאלו הרוב השפוי,ההגיוני,צריכים לקחת את המושכות לידיים,ולא לתת לפורעי חוק ולמזלזלים למינהם לתת את הטון כולם כולל כולם צריכים להיכנס למיגננה,להישאר בבית ככל שאפשר ,לצאת רק אם הכרחי ולשמור מרחק 2 מטר לפחות אם לא נתעורר ומהר,אני פשוט רואה מה עלול לקרות,ואני מבועת . מספיק עם התקהלויות,ולא משנה איפה,בגני משחקים,בתי כנסת,אולמות,גנים ובתי ספר וכוללים של המגזר החרדי שחושבים שהם מעל כולם,ואני מצפה מהמשטרה בשלב הראשוני,ומהצבא בשלב המתקדם יותר,פשוט להיכנס בכל הכוח,באלו שרוצים לגזול מאיתנו את יקירנו,ואת החיים הכל כך יקרים שצווינו לשמור ולשמר אותם תהיו חזקים,תגלו חמלה לכל מי שצריך ובעיקר,תגלו אחריות אישית וחברתית אם נפעל מהר ,עכשיו ,ובעיקר ביחד,אני משוכנע שנצליח למגר את הצרה הזו ולצערי אני לא לא חושב שבבוקר שלאחרי,תישאר מדינה שלא פצועה,רק שיהיו כאלו( ולצערי,כמו שזה נראה, הרבה מדינות) שיקבלו נוקאאוט,אבל יהיו כאלו שיקומו לפני הספירה של 10,וישארו על הרגליים,ואני רוצה שנהיה בין המדינות הללו האחרונות החזקות הייתי חייב לשים את זה פה,תעשו עם זה מה שאתם רוצים הים,וההגבלות בדייג,החלה״ט,והרט״ג יכולים לחכות לכולנו עכשיו יש אויב משותף ועליו צריך לשים את הצלב,ובכל הכוח !!!
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
 |
|
|
ערב טוב לכולם
רציתי לשתף אתכם במה שראיתי היום בבוקר נסעתי למרינה לנסות לפתור בעיה במנוע שלי,וראיתי לתדהמתי מאות כלי רכב שחנו ליד החוף הדרומי של מרינה הרצליה,מאות על גבי מאות נשים גברים וילדים מתקבצים בשטח חוף קטן,חוגגים אחד על השני כאילו אין מחר וכאילו המגיפה האיומה הזו רגישה לחוף הים,ומדבקת רק במקומות עבודה ובמטוסים זריקת ז........ בצורה הכי מכוערת שקשה לי להסביר ובטח שלא לקבל ויש לי הרגשה,שלא באמת הפנמנו והבנו מול מה אנחנו אנחנו מתמודדים לדעתי,בגלל ההסברים שהקורונה פוגעת יותר בגיל המתקדם,יש מין אופוריה והרגשה של אנחנו הצעירים,חסינים ומוגנים הכל יעבור לידינו,והכל יהיה בסדר .... אז זהו שלא,לא צריך להיות מבין גדול בענייני בריאות,ומספיק להסתכל בתמונה הגלובאלית ולהבין ולהפנים שהעולם במלחמה נגד אויב אכזרי,שלא נח,ונמצא בהתקפה 24/7 בכל מקום בכל שעה ובלי התייחסות למין,דת או גיל כאלו שייפגעו יותר במעגל הראשוני,וכאלו שייפגעו בהמשך,אם לא נעצור את זה כאן ועכשיו,לא יהיה מחר,ונאבד את המומנטום הבריאות תקרוס,הכלכלה,והביטחון,כל מה שנבנה פה ב:72 שנים יירד לטמיון,אסור לנו לזלזל בכוונות של המגפה הזו להשמיד אותנו ומי מאיתנו שאני מאמין שאלו הרוב השפוי,ההגיוני,צריכים לקחת את המושכות לידיים,ולא לתת לפורעי חוק ולמזלזלים למינהם לתת את הטון כולם כולל כולם צריכים להיכנס למיגננה,להישאר בבית ככל שאפשר ,לצאת רק אם הכרחי ולשמור מרחק 2 מטר לפחות אם לא נתעורר ומהר,אני פשוט רואה מה עלול לקרות,ואני מבועת . מספיק עם התקהלויות,ולא משנה איפה,בגני משחקים,בתי כנסת,אולמות,גנים ובתי ספר וכוללים של המגזר החרדי שחושבים שהם מעל כולם,ואני מצפה מהמשטרה בשלב הראשוני,ומהצבא בשלב המתקדם יותר,פשוט להיכנס בכל הכוח,באלו שרוצים לגזול מאיתנו את יקירנו,ואת החיים הכל כך יקרים שצווינו לשמור ולשמר אותם תהיו חזקים,תגלו חמלה לכל מי שצריך ובעיקר,תגלו אחריות אישית וחברתית אם נפעל מהר ,עכשיו ,ובעיקר ביחד,אני משוכנע שנצליח למגר את הצרה הזו ולצערי אני לא לא חושב שבבוקר שלאחרי,תישאר מדינה שלא פצועה,רק שיהיו כאלו( ולצערי,כמו שזה נראה, הרבה מדינות) שיקבלו נוקאאוט,אבל יהיו כאלו שיקומו לפני הספירה של 10,וישארו על הרגליים,ואני רוצה שנהיה בין המדינות הללו האחרונות החזקות הייתי חייב לשים את זה פה,תעשו עם זה מה שאתם רוצים הים,וההגבלות בדייג,החלה״ט,והרט״ג יכולים לחכות לכולנו עכשיו יש אויב משותף ועליו צריך לשים את הצלב,ובכל הכוח !!!
מסכים לחלוטין אלי  כמו שאמרת אנשים שמים ז לא מפחדים להידבק . הם לא מפנימים שהם עלולים אחר כך להדביק אנשים מבוגרים בני משפחה הורים שכן נמצאים בקבוצת סיכון . הלוואי שאנשים יפנימו ויעזרו לנו לעצור את ההתפשטות
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
ערב טוב לכולם
קודם כל צודק ביותר מ-100% האחריות היא של כולנו גם על פורעי החוק ובגלל שהאחריות היא של כולנו אני אשאל אותך שאלה לא נעימה אבל זאת שאלה עם הכוונה לעתיד למה לעזעזל לא התקשרת למשטרה להגיש תלונה? ברגע שאתה אומר שזאת אחריות של כולנו אז באחריותנו להתקשר לכל גורם אפשרי לעצירת והפסקת אירועים מסוג זה גם בפייסבוק באור ירוק כשמצלמים נהגי אוטובוס עם טלפון ביד אני שואל את אותה השאלה למה במקום לצלם את הנהג אתה לא ניגש אליו ומעיר לו על זה או לחלופין יורד מהאוטובוס מיד ומתלונן לחברה מיד. להתלונן במקרים כאלה זה לא להיות שטינקר כי מדובר על הצלת חיים שלך או של אחרים!!!
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2