פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   עונת המלפפונים |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: עונת המלפפונים (נקרא 8361 פעמים) |
הדפסה |
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 8/2/2020 | דרום - מפרץ אילת | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
19:00 | דמוי דג בינוני - rapala walk'n roll | ברקודה (אספירנה פסוסה) | 1 | 3+ |
הדו"ח:עונת החורף "העמוק" במפרץ מתאפיינת ביובש כללי בחופים, "עונת המלפפונים" של אילת, אין כמעט טורפים באיזור החוף ואפשר להעביר כמה יציאות רצופות בלי שום נגיעה. יוצאי הדופן בעונה הזו הן הברקודות הגדולות, שכשבא להן- הן מגיעות לחוף לסעוד בבורי המקומי, ומי שמצליח להגיע למפגש איתן- מרוויח את מנת האקשן הכל כך מבוקשת. הברקודות יכולות להגיע ערב אחרי ערב במשך שבוע, או להיעלם לשבועיים, כנראה שיש להן מגוון תחנות אכילה במפרץ והלהקות נעות בין הנקודות השונות. בשבועות האחרונים האקשן היה די דליל, לי אישית היו מעט מאוד הזדמנויות לצאת, שילוב של חוסר זמן ומזג אוויר הפכפך. פה ושם, כשכבר מצאתי הזדמנות להגיע לים, היו תקיפות שהתפספסו, בריחות וחיתוכים, אבל לא ראיתי ברקודה על החוף... גם לקראת הסופ"ש האחרון, מזג האוויר היה די מחורבן, רוח דרומית ערה שאצלנו במפרץ גם מרימה את הים, אי אפשר לעמוד על החוף, ואני עם גירוד חריף באצבעות, מת לצאת לים.... שבת אחרי הצהריים, אני קולט שהדרומית כבר התחלפה בצפון מערבית, מתאם עמדות עם האשה, ועף לים. גאות גבוהה, ים עדיין קצת גלי, כמובן לובש סרבל, והרוח הצפון מערבית מרביצה (קררררררר...), לפעמים משתנה למערבית. אני מעדיף לעבוד לברקודות עם דמויי טופווטר גדולים, סטיקבייטים, פופרים ופנסיל פופרים, לטעמי הטופווטר נותן הכי הרבה פרזנטציה בעבודה בחושך, וגם כשיש תקיפה- הכל קורה מול העיניים והאדרנלין בשמיים. אני סורק את רצועת החוף תוך כדי תנועה, משלב עבודה של פופר כבד עם הפנסיל פופר החדש של רפאלה walk'n roll, דמוי מדהים לטעמים עם אקשן מצויין שלא משאיר את הדגים אדישים בסביבה. הים הגבוה בשילוב הרוח הצידית המעצבנת, נותנים לי הרגשה של ערב לא משהו, לא מפתח יותר מדי ציפיות, וגם במים אין ממש תגובות. אני ממשיך ומתקדם בחוף, מדי פעם עוצר במקומות המוכרים וזורק כמה זריקות, או כשאני מזהה תנועה של דגי הפיתיון, ולאט לאט מתקרב לקצה הרצועה. כשאני מגיע לסוף החוף, בראש אני כבר אומר לעצמי שאני זורק פה בנקודה האחרונה ואז מתחיל לסרוק את הדרך חזרה, אני נכנס למים בין הסלעים, משגר את הרפאלה בערך 50-60 מטר, איך שהוא נוחת אני מתחיל הפעלה של walk the dog , ותוך אולי 4 זיג-זגים- בום! פיצוץ חזק על פני המים, והדג מתחיל לנגוח ולהשתולל! הסט הכבד מתמודד היטב עם הכח של הדג, ולמרות שהוא מנסה למשוך, הוא לא ממש מצליח לרוץ ולקחת חוט, והפייט בעיקר מתמצה בנגיחות וקפיצות על פני המים בניסיון להשתחרר, בזמן שאני מפמפם את הדג אלי מהמרחק היחסית גדול בו הוא ננעל, תוך כדי תכנון הנקודה להחפה, ועד החפה חלקה על החוף בהנפת המקל. דג גדול חזק ויפה, שגם על החוף משתולל לא מעט ולא מאפשר לי לחלוץ את הדמוי (שהדג בלע היטב כשהקרס האחורית נעוצה לו ממש בין הזימים), אבל השבתה זריזה בסכין חדה כיבתה אותו בשניה. אני מנתק את הדג מהדמוי, הדמוי כולו מלא בצלקות קרב עמוקות מנזקי השיניים העצומות של הברקודה, וממהר לזרוק שוב, בניסיון להספיק את החברים בלהקה, אבל אחרי כמה זריקות ללא שום התעניינות, אני מחליט להתקפל ולסיים להיום, אומר תודה לים ורץ הביתה לשמח את הילדים...  
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 09, 2020, 14:32:38 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
|
אחלה דוח מעשיר ומעניין אין על הברקודות של אילת כיף אמיתי תודה על השיתוף
|
|
|
|
|
תענוג של כתיבה ויופי של תפיסה. נהניתי לקרוא. כן ירבו 
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד אחלה דו"ח קובי. ברקודה של 3 ק"ג אני משער מעבירה גירודים, אבל אני משער שלא להרבה זמן עבורך. מעניין שדווקא לא חשבתי שלברקודות מתאים סגנון של WTD. אולי זה בגלל שהברקודות באילת שונות מאלו של המרכז. קובי, אשמח אם תאמר באיזה גוונים היה הדמוי. בכל אופן, אחלה דו"ח ותודה רבה על השיתוף 
|
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
קובי - אתה תותח רציני .לא קל בכלל אבל אצלך אין בלתי אפשרי. הברקודות בחורף באילת זה מטורף פשוט .
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
חולה על הדו"חות שלך קובי (ובמיוחד כשיש לי מידע מוקדם  ) תענוג אמיתי, 3.5 ק' של כיף! אני מחכה כבר לתמונות של התוצר הסופי  אשמח אם תאמר באיזה גוונים היה הדמוי.
אהיה חצוף קצת ואענה - מין לבן ראש סגול
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 09, 2020, 16:30:05 PM על ידי ~@מור@~
|
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
קובי אלוף - ברקודה מכובדת ביותר  מקווה שבקרוב תביא אחת דו ספרתית מהחוף  עם איזה ציוד עבדת ? המשך צלחות איש יקר
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חתיכת צינור קובי, ועוד על טופווטר, תענוג כפול!! שי.
|
|
|
|
|
טוב תשמע, זה חתיכת מלפפון ששלפת מהים האדום  אחלה דו"ח, ואחלה דג! תודה 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
תודה רבה לכל המגיבים! אחלה דוח מעשיר ומעניין אין על הברקודות של אילת כיף אמיתי תודה על השיתוף
תענוג של כתיבה ויופי של תפיסה. נהניתי לקרוא. כן ירבו  תודה על הפירגון! בס"ד אחלה דו"ח קובי. ברקודה של 3 ק"ג אני משער מעבירה גירודים, אבל אני משער שלא להרבה זמן עבורך. מעניין שדווקא לא חשבתי שלברקודות מתאים סגנון של WTD. אולי זה בגלל שהברקודות באילת שונות מאלו של המרכז. קובי, אשמח אם תאמר באיזה גוונים היה הדמוי. בכל אופן, אחלה דו"ח ותודה רבה על השיתוף  הגירוד בידיים לא פוסק, הוא רק נחלש קצת לזמן קצר. כבר בדרך הביתה מהים אני מתחיל לחשוב מתי תהיה הפעם הבאה  ברקודות נטרפות מטופווטר, ובהחלט גם מ-wtd, הן דג אגרסיבי עם אינסטינקט תקיפה חזק, והן לא עומדות בפיתוי כשהן קולטות "דג במצוקה" עובר לידן. פשוט שהברקודות בים התיכון קטנות יותר, אז בדרך כלל עדיף גם דמוי קטן יותר כדי לגרות אותן לתקוף. מור כבר ענה לגבי הצבע, הדמוי היה בצבע לבן (עם כתם סגול בפנים, זה לא ממש משנה). לבן בעיניי זה אחד הצבעים הכי אפקטיביים לדמויים, יעיל בהכי הרבה סיטואציות של תנאי ים, בטח כשמדובר בלילה. תודה על הפירגון!
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
חולה על הדו"חות שלך קובי (ובמיוחד כשיש לי מידע מוקדם  ) תענוג אמיתי, 3.5 ק' של כיף! אני מחכה כבר לתמונות של התוצר הסופי  אשמח אם תאמר באיזה גוונים היה הדמוי.
אהיה חצוף קצת ואענה - מין לבן ראש סגול מי שמתרברב ב"מידע פנימי", סופו שימודר  סתם צוחק, שמח לשתף אותך בלייב קובי אלוף - ברקודה מכובדת ביותר  מקווה שבקרוב תביא אחת דו ספרתית מהחוף  עם איזה ציוד עבדת ? המשך צלחות איש יקר ברקודה דו סיפרתית מהחוף זה די יוצא דופן, אבל נזרום עם האיחול והלוואי ויתגשם.... הסט שלי הוא מקל daiwa jigcaster 9,7 mh 35-90, רולר daiwa certate hd 3500 sh, חוט ygk super jigman pe2.5 45lb. תודה על האיחולים! קובי - אתה תותח רציני .לא קל בכלל אבל אצלך אין בלתי אפשרי. הברקודות בחורף באילת זה מטורף פשוט .
תודה, מקס. לא קל, אבל זה התחביב שבחרנו... כיף גדול  חתיכת צינור קובי, ועוד על טופווטר, תענוג כפול!! שי.
אין על טופווטר בעולם! טוב תשמע, זה חתיכת מלפפון ששלפת מהים האדום  אחלה דו"ח, ואחלה דג! תודה  ברור אחלה מלפפון, זו בדיוק העונה 
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
דבר ידוע שהברקודות של המפרץ גדולות יותר ממה שיש בשלולית התיכון וגם הפייט שלהם בהתאם לגודל אותי בעיקר מפחיד הרגע של שיחרור הקרסים שהדג לא יתחיל להשתולל ואני יקבל ביס בטעות וטעות עם דג בגודל כזה זה כבר לא נעים חתיכה יפה  ועכשיו לשאלה מה מצב הטפילים במפרץ לאומת הטפילים בים התיכון? האם גם שם יש הרבה טפילים בדגים?
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 09, 2020, 20:54:56 PM על ידי (אלון)
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד מור כבר ענה לגבי הצבע, הדמוי היה בצבע לבן (עם כתם סגול בפנים, זה לא ממש משנה). לבן בעיניי זה אחד הצבעים הכי אפקטיביים לדמויים, יעיל בהכי הרבה סיטואציות של תנאי ים, בטח כשמדובר בלילה. תודה על הפירגון!
קובי, אין לי ספק שאתה בעל ניסיון הרבה יותר גדול ממני. אבל האמת שזה די מפתיע אותי לגבי הצבע. הרי בשבת האחרונה היה ירח מלא לחלוטין. וזה אומר שמחוץ למים יש את הכי הרבה אור. וכשהדג בא מלמטה לכיוון מעלה לתקוף את הדמוי, אז יוצא שהדג בעצם מסתכל לכיוון הירח, שזה סוג של סינוור. אז דווקא דמוי בצבע כהה יהיה יותר בולט מאשר צבע בהיר. ובעצם יהיה לו יותר קל לזהות דמוי כהה. כתבתי את זאת על מנת שאוכל ללמוד מההחלטות שלך ומהניסיון שלך במצבים הללו. 
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
ראשית- אל תפחית בהבנתך את ההיגיון המנחה. אתה ממש לא טועה בניתוח שלך, אברהם, רק בהכרת התנאים. במוצ"ש היה ירח מלא, בתיאוריה, רק שהשמיים היו מכוסים שמיכה עבה של עננים... לילה מעט מואר, אבל ללא ירח כלל... למצב של לילה מואר מאוד, אני משתמש בדמוי שחור או בגוונים טבעיים 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
דבר ידוע שהברקודות של המפרץ גדולות יותר ממה שיש בשלולית התיכון וגם הפייט שלהם בהתאם לגודל אותי בעיקר מפחיד הרגע של שיחרור הקרסים שהדג לא יתחיל להשתולל ואני יקבל ביס בטעות וטעות עם דג בגודל כזה זה כבר לא נעים חתיכה יפה  אתה לגמרי צודק, דג בגודל וכח כזה, אם הוא משתולל עדיף לא להתעסק בשחרור שלו מהדמוי, גם בגלל הסיכון להינעץ בקרס, וגם בגלל השיניים המסוכנות שלו, והפיתרון, כמו שציינתי בדו"ח- סכין חדה שננעצה בראש בין העיניים הפכה את הדג לסמרטוט כבוי בחצי שניה, מקל עליו ומקל עליי ועכשיו לשאלה מה מצב הטפילים במפרץ לאומת הטפילים בים התיכון? האם גם שם יש הרבה טפילים בדגים?
טפילים בדגים הם לא ממש נפוצים פה. נתקלים בהם מדי פעם, מגוון סוגי הטפילים, גם טפילי עור, גם טפילי חלל הפה והזימים, וגם טפילי בטן ובשר. הפיתרון מבחינתי הוא תמיד-תמיד-תמיד לפלט את הדגים, כל דג שאני מחליט לקחת מפולט והבשר נבדק בקפדנות לשלול הימצאות טפילים.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2 3
|