בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  המלצה למקל זרזור (הכיוון: שור ג'יג)
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: המלצה למקל זרזור (הכיוון: שור ג'יג)  (נקרא 2041 פעמים) הדפסה
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

המלצה למקל זרזור (הכיוון: שור ג'יג)
« ב- : ינואר 21, 2020, 19:52:05 PM »
רציתי לשמוע המלצות מניסיון אישי על מקל שור ג'יג מומלץ , משקלי זריקה 100 גרם בערך , אקשן אקסטרה פאסט אורך 2.6-3.5 טווח מחירים עד 600 700 גג . מיועד לעבודה נטו לג'יגים 60 80 גרם עבודה מהירה. קנייה בארץ .
עריכה אחרונה: ינואר 28, 2020, 06:21:49 AM על ידי rafi
 IP: [ מחובר ]
TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: המלצה למקל זרזור
« הגיב #1 ב- : ינואר 21, 2020, 21:34:23 PM »
אתה צריך לעשות קצת סדר במה שאתה מחפש. מקל שור גיג לא יכול להיות אקסטרה פאסט (לא חושב בכלל שיש כזה דבר). לרב מקלות שור  גיג הם רגולר או רגולר פאסט. כמה שהאקשן יותר מהיר הכיפוף יותר קרוב לקצה. בגיג אתה צריך חלוקת עומס לפחות מאמצע המקל ולא רק מהקצה עצמו כמו באקסטרה פאסט. נכון שאפשר לעשות גיג עם מקל סיבאס עם פאסט אקשן. גם אני עושה אבל פחות אידאלי.

לגבי האורך. תשאל את עצמך אם העבודה משובר גבוה אז צריך מקל ארוך יותר או מהחוף ואז מספיק קצר יותר.
משקלי זריקה גם תחשוב מה הצורך שלך. גיגים של 80 או 100 גרם אין יותר מדי מה לתפוס בארץ.  אין פה דגים כמו בסרטונים של מרקוס וידאליס.
תחשוב שבשור גיג עבודה מאוד קשה ומעייפת אל תקח מקל כבד מדי, ארוך מדי עם משקלים מיותרים דיפרקו לך את הידיים.
איזה רולר תשדך למקל גם חשוב.

הקלאסי לישראל לדעתי לקחת מקל של 20-80 ולזרוק גיגים של 40 או 60 גרם.

מה שאני מציע לך קודם תעשה חושב על הצרכים שלך בהתאם למה שרשמתי. תעדכן את הפוסט ונוכל לכוון אותך יותר טוב.

ערוץ מקסים של בחור בשם טל שיעשה לך קצת סדר:
https://youtu.be/_fe-p9aj5Fk
https://youtu.be/FBDO46ocnG0
עריכה אחרונה: ינואר 21, 2020, 21:40:04 PM על ידי TzvikaR
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #2 ב- : ינואר 21, 2020, 21:49:52 PM »
אתה צריך לעשות קצת סדר במה שאתה מחפש. מקל שור גיג לא יכול להיות אקסטרה פאסט (לא חושב בכלל שיש כזה דבר). לרב מקלות שור  גיג הם רגולר או רגולר פאסט. כמה שהאקשן יותר מהיר הכיפוף יותר קרוב לקצה. בגיג אתה צריך חלוקת עומס לפחות מאמצע המקל ולא רק מהקצה עצמו כמו באקסטרה פאסט. נכון שאפשר לעשות גיג עם מקל סיבאס עם פאסט אקשן. גם אני עושה אבל פחות אידאלי.

לגבי האורך. תשאל את עצמך אם העבודה משובר גבוה אז צריך מקל ארוך יותר או מהחוף ואז מספיק קצר יותר.
משקלי זריקה גם תחשוב מה הצורך שלך. גיגים של 80 או 100 גרם אין יותר מדי מה לתפוס בארץ.  אין פה דגים כמו בסרטונים של מרקוס וידאליס.
תחשוב שבשור גיג עבודה מאוד קשה ומעייפת אל תקח מקל כבד מדי, ארוך מדי עם משקלים מיותרים דיפרקו לך את הידיים.

מה שאני מציע לך קודם תעשה חושב על הצרכים שלך בהתאם למה שרשמתי. תעדכן את הפוסט ונוכל לכוון אותך יותר טוב.

תודה צביקה. הייתי עובד עד היום בעיקר בשור ג'יג עד 100 גרם עם מקל לא מוכר שהזמנתי בחול , לא מזמן הוא נשבר בגלל טעות שלי . לא עובד מהחוף אף פעם . אין לנו חופים מתאימים עובד ממזחים וריפים עמוקים( גם אין מקומות אידיאלים אבל יש מקומות מתאימים פחות או יותר) עבודה מעייפת מאוד אני יודע אבל התרגלתי כבר אני לא עובר את ה80 גרם במשקלים אבל חשוב לי ש80 לא יהיה טווח עליון. אורך חשוב מאוד למרות שאני עובד מאזורים עם עומק קרוב חשוב לי מאוד זריקה מקסימלית . חשבתי כשצריך חלוקת עומס על כל המקל זה בעיקר במקלות ג'יג קצרים מסירה ופחות רלוונטי לחוף, אבל טוב ללמוד משהו חדש. רולר שאני ישדך לו פן פירס 5000 כמו בקודם

עריכה אחרונה: ינואר 21, 2020, 21:51:14 PM על ידי Max
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #3 ב- : ינואר 21, 2020, 21:50:48 PM »

תודה צביקה. הייתי עובד עד היום בעיקר בשור ג'יג עד 100 גרם עם מקל לא מוכר שהזמנתי בחול , לא מזמן הוא נשבר בגלל טעות שלי . לא עובד מהחוף אף פעם . אין לנו חופים מתאימים עובד ממזחים וריפים עמוקים( גם אין מקומות אידיאלים אבל יש מקומות מתאימים פחות או יותר) עבודה מעייפת מאוד אני יודע אבל התרגלתי כבר אני לא עובר את ה80 גרם במשקלים אבל חשוב לי ש80 לא יהיה טווח עליון. אורך חשוב מאוד למרות שאני עובד מאזורים עם עומק קרוב חשוב לי מאוד זריקה מקסימלית . חשבתי כשצריך חלוקת עומס על כל המקל זה בעיקר במקלות ג'יג קצרים מסירה ופחות רלוונטי לחוף, אבל טוב ללמוד משהו חדש. רולר שאני ישדך לו פן פירס 5000 כמו בקודם

TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : ינואר 21, 2020, 22:32:33 PM »
התקציב הזה קצת מגביל כי מה שאתה יכול להזמין מחול ב700 שקל עולה בארץ 1000. ומה שתזמין בארץ ב700 עולה 400 בחול. בכל מקרה היות ואתה קונה בארץ ויש לי נסיון טוב עם מקלות גיג של דאיווה אז אמליץ לך על דאיווה. אני חושב שיש את המקלות אצל היבואן אליהו בכר בחולון. הייתי מחפש daiwa legalis shore jig 28-84
קיים באורך 2.9 או 3.2.
אם אתה בכל זאת מחפש עד 100 גרם ויותר אולי יכנס לך בתקציב daiwa jigcaster 50-120 אורך 2.9
או daiwa crosscast shore jigging 60-120 אורך 3.2 (לדעתי ה2 האחרים טובים יותר)  בהצלחה
עריכה אחרונה: ינואר 21, 2020, 22:33:55 PM על ידי TzvikaR
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #5 ב- : ינואר 21, 2020, 22:55:00 PM »
התקציב הזה קצת מגביל כי מה שאתה יכול להזמין מחול ב700 שקל עולה בארץ 1000. ומה שתזמין בארץ ב700 עולה 400 בחול. בכל מקרה היות ואתה קונה בארץ ויש לי נסיון טוב עם מקלות גיג של דאיווה אז אמליץ לך על דאיווה. אני חושב שיש את המקלות אצל היבואן אליהו בכר בחולון. הייתי מחפש daiwa legalis shore jig 28-84
קיים באורך 2.9 או 3.2.
אם אתה בכל זאת מחפש עד 100 גרם ויותר אולי יכנס לך בתקציב daiwa jigcaster 50-120 אורך 2.9
או daiwa crosscast shore jigging 60-120 אורך 3.2 (לדעתי ה2 האחרים טובים יותר)  בהצלחה

קראתי קצת על הלגאליס ורושם ראשוני מצויין , בשני האחרים 120 טווח עליון קצת יותר מידי הבי.
יש לך ניסיון אישי עם הלגאליס ?

תודה על העזרה מלך
עריכה אחרונה: ינואר 21, 2020, 22:55:32 PM על ידי Max
TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : ינואר 21, 2020, 23:19:10 PM »
קיים באורך 2.9 או 3.2.
או daiwa crosscast shore jigging 60-120 אורך 3.2 (לדעתי ה2 האחרים טובים יותר)  בהצלחה

קראתי קצת על הלגאליס ורושם ראשוני מצויין , בשני האחרים 120 טווח עליון קצת יותר מידי הבי.

תודה על העזרה מלך

לא ספיציפית עם הדגם הזה. היה לי נסיון מעולה עם דגם סיבאס של הלגאליס והיום יש לי לגאליס אולטרה. מקלות עמידים , סלחנים וחזקים שעובדים יפה ונותנים תמורה מעולה למחיר.
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #7 ב- : ינואר 21, 2020, 23:33:17 PM »
קיים באורך 2.9 או 3.2.

תודה על העזרה מלך

לא ספיציפית עם הדגם הזה. היה לי נסיון מעולה עם דגם סיבאס של הלגאליס והיום יש לי לגאליס אולטרה. מקלות עמידים , סלחנים וחזקים שעובדים יפה ונותנים תמורה מעולה למחיר.

תודה על העזרה צביקה, אתה תותח בירה
אם יש מישהו שעבד או עובד עם המקל אשמח לחוות דעת . בעיקר איך הוא זורק בטווח העליון של המשקלים שלו 75-80 גרם
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : ינואר 28, 2020, 06:21:16 AM »
הסברים מעולים צביקה, היה מעניין...  אתה בסדר

מקס, חידדתי טיפה את הכותרת...

עריכה אחרונה: ינואר 28, 2020, 06:22:24 AM על ידי rafi
-------------------------------
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: המלצה למקל זרזור (הכיוון: שור ג'יג)
« הגיב #9 ב- : פברואר 01, 2020, 22:01:15 PM »
פיספסתי את הדיון, תקופה עסוקה. צביקה נתן פה המון רקע מעולה והכוונה מדוייקת. אני עובד עם מקל בטווחים האלה, jigcaster 9'6 35-90, מקל טוב שנכנס לך יפה בתקציב (בקניה ברשת). אם תמתח עוד קצת, shore spartan של דאיווה טובים בהרבה. הרבה פעמים יש מבצעים על המקלות האלה, שווה לחפור קצת.
מניסיון, בעבודה הזו של ג'יגים כבדים במרחק ועומק גדולים, האיזון והמשקל העצמי של הסט מאוד קריטיים, אמנם העבודה תמיד תהיה מעייפת, אבל באיזון הנכון היא פחות מעייפת.
תכל'ס- שור ג'יג כבד עם ג'יגים של 80 גרם ויותר, מוצדק רק כשיש לך עומקים גדולים בטווח הזריקה, 15-20 מטר לפחות. בעומקים של 3-4 מטר זה מאמץ מיותר לטעמי.
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!