לאחרונה מצאתי את עצמי מקיים שיחות רבות עם אנשים שמתעניינים בכניסה לתחום, והשיחות הללו די זהות בתוכנן, והאמת, הן זהות לשיחות שהיו לי כשנכנסתי לתחום, רק שאז אני הייתי בצד השואל חסר המושג והלהוט מדי לעשות טעויות. למזלי היו לי חברים טובים שהצילו אותי מטעות שכמעט ועשיתי.
המדריך שלמטה הוא "נקי" - כלומר, הוא מאוד מוטה לתובנות שאני והחברים שהתייעצתי עימם הגענו אליהן, והן די דומות במסקנותיהן הסופיות, אולם הוא חף מכל אינטרס אישי או עסקי, מכיוון שהאמת העצובה היא שהיום מי שרוצה להיכנס לתחום ומבקש לתומו עצה, מייד קופצים עליו בעלי עסקים ובעלי קאייקים שלא מצליחים להיפטר מהם, ומנסים לדחוף לו אמיתויות וסינוורים, ועזרתי ללא מעט אנשים ששקלו לצאת מהתחום בגלל שקנו את הכלי הלא נכון.
השוק מוצף במגוון סוגי קאייקים שלאדם החדש שנכנס לתחום אין מושג מהם, ולא כל קאייק מרשים למראה שרשום עליו באתר מתוקתק או ברשתות החברתיות "קאייק דייג" הוא באמת משהו שהייתי ממליץ לעלות עליו או להשקיע בו כסף. יש הרבה שכל בבניית קאייק טוב, הרבה נסיון נרכש לחברה המייצרת, וחלק מהדברים דורש טכניקות ייצור וחומרים קצת יותר יקרים מאשר "סתם יציקת פלסטיק" ומכאן הבדלי המחיר הגדולים (לדוגמא: הצורה של תחתית הקאייק, זווית הקימור, צלעות או לא, קו המים שלו, מיקום מרכז הכובד, הקיל של הקאייק, הרוקר של הקאייק...)
מכיוון שההמלצה שלי היא חד משמעית, חשוב לי להדגיש שוב: זו חוות דעת אישית שלי, ולא המלצה של פורום הדייג.
זה מבוסס על הניסיון האישי שלי ושל כמה עשרות חברים מכמה קבוצות שונות. ביצענו סקרים פנימיים, ניסיונות בשטח והרבה הרבה שעות שיחה.
וכדי לא להשאיר אתכם במתח, ההמלצה החד-משמעית שלי היא: אתם רוצים לדוג מקאיק? רק קיאק הובי מונע פדלים, כי כל דבר אחר שתקנו יוחלף בעתיד עבור אחד כזה (או שתסתבכו עם מנוע.... ראו בהמשך).
הכל בשאלון זריז
אתחיל בשאלות ותשובות זריזות ומתומצתות. כל העומק של השאלות הללו נמצא בהמשך, למי שרוצה לקרוא.
שאלה: האם אני רוצה לדוג או לחתור ספורטיבית ?
תשובה: אם לדוג- תמשיך לקרוא. אם אתה מעוניין בחתירה ספורטיבית - מאוד מאוד מאוד לא מומלץ והרבה פחות מתאים ונוח לדוג מכלי שמיועד לחתירה ספורטיבית נטו.
שאלה: ואם אני בכל זאת רוצה לשלב חתירה בשביל הספורט וגם לדוג ?
תשובה:יש לך קאייקי חתירה איכותיים שמותאמים לדיג כמו STEALTH או PROWLER TRIDENT ועוד מגוון קאייקים שמנסים לתת קצת מזה וקצת מזה.
שאלה: אז רגע, אולי אסתפק בזה?
תשובה: אם אתה מחפש חתירה מראש, סבבה. אבל אם אתה רוצה לדוג והחתירה היא רק אמצעי עבורך ולא משאלת לב, אז שתדע שלמטרת דיג, החתירה תגביל אותך ביחס לאלטרנטיבת הפדלים. יהיה לך קשה יחסית לגרור דמוי, לכסות שטחים ונקודות דיג רבות, להגיע לנקודות מרוחקות, לדוג ולהתקדם בו זמנית. כל תזוזה של הכלי ושינוי כיוון מחייבים אותך לעזוב הכל ולתפוס את המשוטים. אם אתה לא אוהב לחתור, אתה תתעייף פיזית ותתבאס נפשית. בסופו של דבר במבחן התוצאה, בפועל הרוב הגדול של הדייגים שהחלו בחתירה התקינו מנוע או החליפו קאייק, ואז אתה כבר בבעיות אחרות (אני מרחיב על המנוע בהמשך).
שאלה: אז מה הפתרון, פדלים?
תשובה: כן, קאייק פדלים של חברת הובי יאפשר לך שייט חסר מאמץ באופן יחסי. תוכל לכסות למשל 20 ק"מ ולא להתמוטט בצאתך מהקאייק. אתה מהיר, מתמרן בקלות, לא צריך את הידיים בשביל תזוזה.
שאלה: אז רגע, רק ההובי הזה או שכל פדלים יעבדו?
תשובה: מהנסיון האישי שלי ושל חברים עם כמה וכמה מערכות שונות, באופן חד משמעי רק מערכת הפדלים של הובי. כל שאר התוצרת (הסינית ברובה) היא פשוט לא אותו דבר במים וחבל. (לא אותה רמת אמינות לאורך זמן, לא אותה מהירות ביחס לאנרגיה, לא אותה קלות פידול, לא אותה מהירות סופית). רק להבהרה: לא ניתן "להחליף פדלים בקאייק למשהו טוב יותר" - כל קאייק ומה שמותאם לו, לא ניתן לבצע החלפה בין סוגים שונים.
שאלה: אז מה, ההובי הזה, יקר? אולי בכל זאת עדיף משוטים זולים יותר?
תשובה: המלצה ראשונה: קנה הובי. המלצה שנייה: קנה משומש. אין סיבה להתפרע עם קאייק ראשון, אלא אם מדובר בדגמים החדשים והיחסית פשוטים של הובי שבאים במחיר מאוד מאוד תחרותי מול קאייק רציני יותר ביד 2. אם אתה רוצה משוטים על מנת לחסוך, זה השיקול שלך. ההמלצה של כולנו היא להשקיע עוד קצת, כי ברוב המקרים אתה תשקיע את הכסף עוד שנה באחד מהשניים: תשדרג לקאייק פדלים, או תשים מנוע על קאייק המשוטים שלך.
שאלה: אז רגע, כמה כסף צריך פה?
תשובה: טוב ששאלת, הנה עלויות משוערות לקאייקים בלבד. נדבר עוד מעט על הוצאות משניות, אבל קאייק אמור להגיע עם : כסא (אם יש) + משוטים + פדלים (אם יש).
חתירה מהחנות:
קלשון (PROWLER TRIDENT): בין 5,500-7,000 ש"ח.
STEALTH: כ-7,000 ש"ח לדגמים הפשוטים, כ14,500 ש"ח לדגמים המורכבים
צעצועים ואופציות אחרות: תוכל להשיג קאייקי חתירה שונים בשוק כבר מ1,700 ש"ח ועד 7,000 ש"ח, אבל על 95% מהדגמים הללו אני אישית חושב שאתה תזרוק את כספך ואחת מהשתיים יקרו: או שאתה תצא מהתחום מהר, או שתמכור אותו ותשתדרג. למה? חוסר יציבות, קושי בחתירה לאורך זמן ואי נוחות פיזית. לא ראיתי לנכון לבזבז זמן על מגוון הקאייקים הפחות רלבנטיים שיש בשוק, אם כי לעתים יש מציאות והבלחות.
חתירה משומש: - המחיר תלוי במצב הקאייק ובכמה אביזרי דיג אתה מקבל איתו.
קלשון (PROWLER TRIDENT): בין 2,500-5,000 ש"ח. הרבה מהם הוסבו למנועיים בעבר, צריך לבדוק טוב שלא נגרם נזק.
STEALTH: כמעט ואין משומשים למכירה בשוק.
צעצועים ואופציות אחרות: ראה למעלה. ב-95% מהמקרים, חבל על הכסף שלך.
הובי מהחנות: בחרנו פה את דגמי הפדלים הקלאסיים להתחלה (ולהמשך), יש עוד מגוון דגמים ייחודיים.
OUTBACK -קאייק הדיג האולטימטיבי, כ- 17,000 ש"ח
REVOLUTION - קאייק נהדר, קצת פחות יציב וקצת יותר "קליל" מהOUTBACK. קאייק מומלץ. כ- 16,000 ש"ח
COMPASS - דגם חדש החל משנת 2019 - פחות יציב ומאובזר מהקודמים, אבל קאייק נוח ואמין. כ-12,000 ש"ח.
PASSPORT - דגם חדש שרק עכשיו מגיע - מטרתו להיות קאייק איכותי מאוד אך פשוט יחסית, במחיר אטרקטיבי מאוד. טרם נבחן פה אולם מחו"ל יש עליו ביקורות נהדרות, יימכר במחיר סופר אטרקטיבי של כ 8,500-9,500 ש"ח.
הובי משומש: - אין את כל הדגמים בשוק היד2, רק את הדגמים הותיקים יותר.
OUTBACK -דגמים עד 2015 (כסא בד נמוך) בין 5,000-8,000 ש"ח, דגמים חדשים יותר (כסא קשיח מוגבה) 8,000-12,000 ש"ח.
REVOLUTION - בין 4,500-7,000 ש"ח. הרבה מהם הוסבו למנועיים בעבר, צריך לבדוק טוב שלא נגרם נזק.
שאלה: יש לך איזה מקום לראות את המידע על הקאייקים שרשמת למעלה?
תשובה: כן, הנה קישורים ל-2 יבואנים גדולים בארץ שמייבאים את הדגמים שלמעלה, ויש לנו ניסיון מצטבר טוב איתם. לשניהם גם מועדוני ידועים לחתירה ספורטיבית.
הבהרה: כמובן שיש עוד שחקנים בשוק ואנחנו כפורום לא ממליצים על מישהו ספציפי, אבל אלו רלבנטיים לקאייקים שרשמתי למעלה בהמלצה האישית מטעמי אז חסכתי מכם את החיפוש:
קפטן ג'ק - יבואני הובי ופראולר שיש למעלה ועוד דברים
סרף סקי - יבואני STEALTH, מתמחים בעיקר בחתירה ספורטיבית
שאלה: וואו, המון כסף ! כמה עוד אצטרך?
תשובה: הוצאות משניות ממוצעות לציוד דיג התחלתי יהיו באזור 1,500-3,000 ויכללו: רשיון דיג (190 ש"ח לשנה קלנדרית), אפוד ציפה (החל מ-70 ש"ח), גלאי דגים (600-1500 ש"ח), ביגוד (החל מ 150 ש"ח עבור נעלי צלילה בלבד וכלה ב1,500 ש"ח לביגוד מלא לסובלים מאוד מקור) וציוד דיג נטו (1,000-2,000 ש"ח ל2 סטים התחלתיים של גרירה וג'יג, חוטים, דמויים וכו'). ייתכן וחלק מהציוד יגיע בעסקת חבילה כשתקנה קאייק משומש.
שאלה: רגע, מה ציוד החובה שאני צריך לקאייק כדי להתחיל, לא כולל שפצורים וציוד שאוסיף בהמשך עם ההתמקצעות??
תשובה: ציוד החובה שאתה צריך כדי לדוג בבטיחות וביעילות הוא:
ציוד חובה לקאייק (כמעט כולו מגיע לרוב עם הקאייק בעסקאות יד2):
- קאייק + משוטים + כסא (תלוי דגם) + פדלים (תלוי דגם)
- חליפת הצלה – החל מ-70 ש"ח
- מנשא ספוג לגג הרכב (או גגון הרכב אם הוא מתאים) – החל מ-300 ש"ח
- עגלה לסחיבת הקאייק - החל מ-450 ש"ח לפשוטות ועד ל-1,500 ש"ח לגלגלי בלון
- בידונים ( = מייצבי צד) לפדלים זה סופר מומלץ, ומאוד מאוד מומלץ לקנות מקורי. 1,000-1,500 ש"ח.
- מנשא צוואר אטום למים עבור הטלפון הנייד ורשיון הדיג
- רשיון דיג בתוקף - 190 ש"ח לשנה.
ציוד חובה לדיג: אני ממליץ להתחיל עם יד2 ולקנות סט שלם, או לקנות חכה יד2 ורולר יד ראשונה.
- חכה ורולר לג'יג, משקלים של 40-160 גרם. חכה חדשה יש אחלה כבר ב-400 ש"ח, תוכלו להשתמש בהתחלה גם ברולר של ז'רז'ור בגדלי 3000-4000, אבל עם חוט של לפחות 25-30 ליברה.
- חכה ורולר ל"כל ה שהוא לא ג'יג" – חכה שתשמש אותך להמון דברים - לגרור בטרול, להוריד מאדאי, או פתיונות, או פתיון חי. חכה שהיא "מטאטא", כלומר קשה, חזקה ופשוטה. אפשר למצוא חדשה כזו כבר באזור 200 ₪, צריך רולר כבד שהוא ממש כננת, אפשר למצוא חדשים כבר באזור 450 ש"ח.
ציוד שאתה תקנה בהמשך בכל מקרה:
- גלאי דגים (FISHDINDER) – החל מ-600 ש"ח באמזון או 1,500 ש"ח לדגם חדש טוב בארץ. ראו את המאמר שלי בנושא: FISH FINDER - סקירת דגמי 2021 והמלצות לקאייקיסט הישראלי
- משאבה ידנית/חשמלית להוצאת מים מקאייק
- נעלי צלילה + גרבי ניאופרן – הכי נוח בקאייק. ביחד יעלו כ 250 ש"ח
שאלה: מה ללבוש
תשובה: כמובן שזה תלוי בעונה, אבל בכל מקרה ארוך ! (כן, במיוחד בקיץ !), למעשה יש מכנסי טיולים נחמדים בדקאטלון, עולים כ-150 ש"ח, גמישים, מתנדפים והרבה חברה משתמשים בהם. חולצה דקה ארוכה, נדיפה או לא.... כובע עם הגנה לצוואר, כפפות דיג (אצבעות חשופות) ומשקפי שמש... כן, אנחנו מתמגנים עד הסוף נגד השמש
שאלה: אני יכול להשתמש בחכת הז'רז'ור/חוף שלי מהקאייק
תשובה: רק אם החכה קצרה וחזקה מספיק. בגדול, בוא נגיד שעד 2.30 +- יהיה לך נוח. בקצרה: חכות ייעודיות לקאייק הן קצרות וחזקות מאוד. חכות חוף הן ארוכות מדי (לעתים גם כבדות מדי) ויגרמו לך לחוסר יציבות שיכול להסתיים בהתהפכות בלב ים. עניין נוסף: אם תנסה להרים דג של 4 ק"ג עם חכה של 3 מטר, לא תצליח לקרב את הדג מספיק אליך, אלא אם תשכיב את החכה בזווית חדה הצידה. בזווית כזו גם גדול מאוד הסיכוי שלה להישבר מלחץ שהדג יפעיל. האמת היא שחכת זרזור ייעודית היא כלי מאוד חשוב בארסנל שלך בקאייק, במיוחד בעונת הרתיחות של הטוניות, הפלמידות והדוראדו.
שאלה: רגע, מה אמרת שם על מנוע?
תשובה: נושא לדיון ארוך בפני עצמו, אבל בגדול אתה יכול לשים על קאייק מנוע בנזין או מנוע חשמלי. לפי החוק זה דורש לעשות לכלי עצמו "כושר שייט", שזה תהליך שעולה כמה אלפי ש"ח, אתה צריך לחדש אותו כל שנה בעלות מופחתת כמובן, ואתה צריך ביטוח. אם בכל זאת עשית את כל אלו, לפי החוק היבש אסור לך להתרחק יותר מ-500 מטר מהחוף (רק שתבין, אנו דגים כ 4-5 קילומטר מהחוף) ואסור לך להיכנס בלילה. מנוע בנזין הוא כבד מאוד וזה כבר דורש ממך לשים תוספות של מייצבים על הקאייק ומשקולות וזה כבר לא כלי עדין וקליל ושקט... מנוע חשמלי הוא נהדר וקליל ושקט (ומעט איטי יותר מבנזין) אבל הוא יקר מאוד (מנוע העילית, הטורקידו, עולה כ-11,000 ש"ח... זולים ופשוטים יותר ניתן להשיג ב 1,000-2,500 ש"ח)) , מצבר שאיננו ליתיום שוקל כ25-30 ק"ג (ליתיום ישקול 6 ק"ג ויעלה 3,000 ש"ח...) ובפועל הם גם לא מחזיקים יותר מדי זמן לצערנו...
מה הלאה?
טוב, אתם יודעים את תשובות הבסיס עכשיו, לאן להתקדם?
אם כבר קניתם קאייק אז -
הנעוץ של פורום דיג מקאייק - חובה לקרוא כאשר מתחילים עם התחביב
אם אתם עדיין מתלבטים איזה קאייק אז:
סוגי קאייקים שונים אצל החברים בפורום:
כמובן שיש מגוון רחב של קאייקים בשוק, אולם:
א. לא כולם מומלצים למתחילים למרות שהם נהדרים.
ב. לא כולם מומלצים... והמבין יבין.
הנה כמה פוסטים שיעזרו לכם לבחור קאייק יד2 (או יד ראשונה...)
קישור לפוסט בפורום בו החברים מספרים על הקאייק שלהם - תעדכנו ותתעדכנו !
פוסט קצת ישן בפורום עם שיקולים שונים בבחירת קאייק, מעניין לקרוא אותו אם אתם מתענינים ברכישה
פוסט מעניין מאוד בפורום על בחירת קאייק יד2, למה לשים לב, מה השיקולים וכו'
ובינתיים, הנה הפירוט וההסבר על כל ה "הובי" הזה שדיברנו עליו, ולמה בכלל אני טוחן לכם שקאייק פדלים הוא "הדבר" לדיג :
חתירה מול פדל
נבהיר: אנחנו עוסקים פה בקאייקים כפלטפורמה לדיג. קאייקי חתירה נטו לא קשורים לעניין, אני לא מבין בחתירה ספורטיבית ולא אביע דעה, אולם באופן גס וגורף אפשר לומר שאו שדגים, או שחותרים ספורטיבית. מעבר לזיווד ולאלמנטים החיצוניים (למשל, האם יש או אין חורים לחכות...) במהותו קאייק חתירה נועד להיות זריז, מהיר, קליל - הוא לא נועד להיות יציב ולשמור כיוון במצב סטטי... קאייק דיג נועד לסחוב הרבה ציוד ולהיות יציב ככל האפשר, אבל הוא לא נועד להיות קליל ונוח ומהיר לחתירה ידנית (תנסו לחתור עם בידונים ותבינו לבד שאין לכם אפילו טווח תנועה כמו שצריך) לכן צריך להבין שאי אפשר להנות משני העולמות.
קאייקי דיג בחתירה
קאייקים שמונעים במים באמצעות משוטים - הם לרוב זריזים יותר ויציבים פחות (אם כי הם לא קלים להפיכה כמו קאייקי חתירה ספורטיבית) וכמובן זולים יותר, הרבה יותר, מקאייקי פדלים.
מעבר לעניין המחיר ולערך המוסף של חתירה כפעילות ספורטיבית (ואין מה לזלזל בזה למי שפשוט אוהב את זה ורוצה לחתור), אין שום יתרון בקאייק משוטים כפלטפורמה לדיג, למול פדלים, אלא רק חסרונות יחסיים.
דוגמא: או שדגים, או שחותרים, לא ניתן להתעסק עם דברים אחרים בידיים תוך כדי תנועה, לא ניתן להמשיך לחתור בתנועה עדינה נגד הדריפט תוך כדי דיג, קשה יותר לגרור בובות ולגמוע מרחקים ביחס לפדלים (אנשים שאוהבים את זה ומסוגלים לזה יכולים לעשות קילומטראז' רציני, אולם לאדם הפשוט זה הרבה יותר קל בפידול וללא כל הכנה פיזית מוקדמת)
דגמים מומלצים (ראו פירוט למטה)STEALTH, PROWLER TRIDENT
במבחן התוצאה רואים מגמה ברורה: הרוב המוחלט והברור של בעלי קאייקי החתירה לדיג הותיקים עשה את אחד משני הצעדים הבאים: הוסיף מינוע (בנזין/חשמלי, ראו בהמשך), או מכר ושידרג לקאייק פדלים. מאידך, אני מכיר רק אדם אחד שמכר קאיק פדלים וקנה קאיק חתירה, ולטעמי המסקנה פה ברורה.
קאייקי דיג בפידול
הממלכה של הובי - רקע
בשנים האחרונות המגמה העולמית של דיג מקאייק התהפכה לכיוון של קאייקים מונעים בפדלים.
קאייקים בפידול היו מאז ומתמיד, אולם אלו היו מערכות לא אמינות, לא יעילות במיוחד ולא בריאות במיוחד לברכיים, כאשר רובן המכריע התבסס על מנגנון דומה לפידול אופניים המזיז מדחף במים, ותנועה סיבובית של הרגליים (כמו באופניים).
לפני מספר שנים חברת HOBIE המציאה מערכת הנעה שונה ושינתה לחלוטין את עולם הדיג מקאייק.
הובי המציאה את ה-MIRAGE DRIVE - מערכת בה הרגליים זזות קדימה ואחורה, ולא בסיבוב, ובמקום מדחף, יש שני סנפירים שזזים לצדדים (סנפירים שהועתקו מעולם החי, על זוויותיהן וגמישותן - האגדה והבלוגים מספרים על כלבי ים ופינגווינים כמודל הבסיס). מערכת ההנעה הזו מאפשרת שיוט יעיל מאין כמוהו ביעילות ובלא מאמץ, חסרות חיכוך במים גם במצב מנוחה (אף ניתן להצמידן לגוף הקאייק כאשר שטים ברדודים) והמערכות היום גם מאוד מאוד אמינות ובטיפול נכון בהן הן לא נוטות לתקלות רציניות גם לאחר שנים של שימוש מאומץ.
אני יכול להעיד על עצמי שאני בעודף משקל עם כושר לא יוצא דופן, ולמרות חששות רבים, בפעם הראשונה שיצאתי על מערכת כזו גמעתי 22 ק"מ, חלקם במהירות ממוצעת של 7 קמ"ש, ובסיום לא הרגשתי אפילו לא כיווץ או מאמץ יוצא דופן כלשהו בשרירי הרגליים.
הובי שינו את העולם והם שולטים בו היום ללא עוררין, כאשר כל השאר מנסים "להיות כמו הובי". מעבר למערכת ההנעה הובי מציגה כלים יוצאי דופן באיכותם, בשרידותם ובהתאמה שלהם לדיג נטו. הם מקשיבים לשוק ולצרכנים ומחדשים את הדגמים משנה לשנה בשינויים ושיפורים משמעותיים. הם יקרים, אולם הם הדובדבן שבקצפת בכל הקשור לדיג מקאייק.
סרטון הדגמה: מערכת MIRAGE DRIVE של HOBIE - הדגם הראשוני והנפוץ (ניתן להחליף אורכי סנפיר לקבלת יותר מהירות)
וזו המערכת הפסיכית שפותחה עבור חלק מדגמי 2020 (תנועת 360 מעלות מטורפת)
אלטרנטיבות להובי
ישנם יצרנים רבים שמנסים לרכב על גל ההצלחה של הובי, אולם אין מקום להשוואות. יצרנים סינים שונים מנסים להעתיק את המערכת ללא בושה, ואף להשתמש בכל מילת מפתח ע"מ לשוות למוצרים שלה את ההילה של הובי - בפועל המבחן פשוט, חפשו את השמות המפוצצים הללו של המערכות או היצרנים באינטרנט ולא תמצאו שום דבר רציני באינטרנט העולמי, הכל שמות שיווקיים, חלקם אפילו מוצרי מדבקה עם שמות שניתנו להם בארץ. מאידך אם תרשמו MIRAGE DRIVE תקבלו אלפי תוצאות, סרטים, דיונים וכו'.
מילה על התוצרת הסינית המובאת לארץ
כיום ניתן לומר כי בשנתיים-שלוש האחרונות היה בארץ ובעולם גל של ניסוי וטעיה עם תוצרת סינית כאשר ברחבי העולם יבואנים רבים ייבאו את התחליפים וההעתקים הסיניים הזולים לאין שיעור מהמקור, אולם נכון לימים אלו (ואני אומר זאת מידיעה אישית לגבי חלק מהמוצרים שנמכר פה), יצרנים רבים סובלים ממחלות ילדות אשר היצרנים הוותיקים פתרו לפני שנים רבות. מדובר באיכות החומר ממנו עשוי הקאייק, איכות הבנייה שלו (לרוב בטכניקות יציקה) ואיכות הגימור וההרכבה. ראיתי לא מעט דגמים סיניים אשר הגיעו לארץ עם בעיות מבניות חמורות פחות או יותר (חלקן חמורות מאוד) ועם הרכבה חובבנית (מבחוץ נראה מיליון דולר, אם מפרקים את ההברגות מגלים שימוש בברגים לא נכונים ללא תפיסה טובה וללא איטום). אני מכיר 2 מקרים בהם הקאייק טבע בתנאי ים מעולים רק מכיוון שהתכנון והביצוע של איטום תאי הציוד היה מזעזע.
גם בארץ וגם בעולם ניתן לראות שאצל יבואנים שונים הניסיון הסיני היה אפיזודה חולפת, וכמה יבואנים נטשו את הניסיון הסיני וחזרו לעבוד מול הפירמות היקרות אולם המוכרות לטובה, כאשר במקביל גם היצרנים האיכותיים הבינו את הלך הרוח והשיקו מספר דגמים פשוטים יותר אולם זולים יותר ואמינים מאוד ע"מ להתחרות בהיצף הסיני.
אני חייב לציין שראיתי גם כמה קאייקים סיניים סבירים בארץ חלקם אף בייבוא אישי (למרות שלחלקם נדרשו פה כמה ימי עבודה על מנת לתקן פגמי ייצור והרכבה), וכל אחד צריך לעשות לעצמו את שיקולי העלות מול איכות, אולם לטעמי, בראייה רחבה, מעבר לתקלות הילדות המוכרות, בארץ התוצרת הסינית לא עברה עדיין את המבחן החשוב ביותר שכבר עברו הפירמות הידועות: מבחן הזמן. רק בעתיד נגלה כיצד הם יחזיקו בתנאי השמש והקרינה החזקים שלנו לאורך שנים.
אנחנו עדיין לא בשלב בו הדגמים הללו יוצאים לשוק המשומשים ויהיה מעניין לראות מה יקרה בעתיד באספקט הזה.
מערכות הנעה אלטרנטיביות להובי הקיימות בשוק:
פדלים סנפיר סיניים - העתקים שונים, חלקם מבוססי גלגל שיניים, חלקם פטנטים אחרים. בחיפוש עולמי, כמעט ולא קיים מידע או המלצות חיוביות עליהם. מניסיון אישי של כמה חברים פה התגלה שהמערכות הללו לוקות באמינות לאורך זמן וכן אינן עומדות בקצב מול המקור (בפועל ביציאות שלנו החברים עם החיקויים משקיעים הרבה יותר מאמץ בניסיון להשיאר בקצב של בעלי ההובי).
פדלים המניעים מדחף (פרופלור) - גם כאן הסינים מהווים את רוב ההיצע אולם לא את כולו. במשפט אחד: אלו מערכות לא מומלצות בלשון המעטה (ניתן למצוא השוואות רבות ברשת לפדל מול פרופלור). דוגמאות: גרר אדיר של המדחף במים שמקשה על התנועה ובעת עצירת הפידול פועל כבלם מיידי, גורם להטיית הכלי כתוצאה מזרמים וגלים, חוסר אמינות מכנית, תנועה מעגלית פחות בריאה למפרקים.
סרטון השוואה: פרופלור מול MIRAGE - המיראז' מנצח בכל הפרמטרים למעט 2 שהם לא רלבנטיים לדיג בארץ (עמידה על הקאייק, רברס מיידי בנהרות צרים ודיג בין רציפים)
זהו כרגע, אני אשתדל לערוך ולהוסיף עוד לפי השאלות שיישאלו פה, אז תרשמו בבקשה מה חסר לכם במאמר.
בחרתם בתחביב מדהים, שישדרג את כל מה שאתם מכירים בדיג !