הדו"ח: שלום לכולם, חזרנו לאחרונה מטיול משפחתי קצר בהודו. אני הייתי חלוץ המשפחה בהודו, כמו כולם (כמעט...), בטיול אחרי צבא לפני 25 שנה. והתאהבתי בשלב מסוים ההורים באו לביקור של 3 שבועות והתאהבו גם...אח"כ אחותי. אז נסענו עכשיו כולנו (ההורים שלי, אשתי ואני + 2, אחותי +3 , סה"כ עשירייה) לשבוע וחצי בדרום הודו. טיסה ישירה של ארקיע לקוצ'ין - להיט! לא טיול דיג, אבל חכת הנסיעות בתיק בידיעה שנהיה הרבה ליד מים, גם מתוקים (backwaters) וגם ים. במתוקים היו לי 2 ניסיונות ז'רז'ור- לא קרה כלום מעניין. אבל הים, אוהה הים...נחמד מאוד האוקיינוס ההודי חוף פתוח, ללא מפרץ. הגל מתרומם כ 20-30 מטר מהחוף ונשבר חזק. קיוויתי שאם אכנס עד המותניים, אספוג כמה גלים (די חזקים...) בחזה כמו גיבור, ואזרוק מעבר לקו שבירת הגלים – כן יקרה משהו מעניין. החכה יודעת לזרוק עד 30 גרם, והייתי זקוק לכל גרם בשביל להגיע רחוק מעבר לקו הגלים. סה"כ 2 גיחות דיג בשעות אחה"צ ידידותיות למשתמש. בראשונה, במשך שעתיים, קיבלתי 3 תקיפות חזקות עם קריעת חוט כמעט מיידית (בגלל שיניים, לא ממשיכה, הקלאץ' לא היה סגור עד הסוף). משער שפלמידות היו בצד השני. בדוכני הדגים של המסעדות הם נכחו. הגיחה הזאת דלדלה באופן מוחלט את מלאי הג'יגים הגדולים שלי. חנויות דיג אין בסביבה, וגם שבוע קודם לכן כשמצאתי את חנות הדיג הגדולה בקוצי'ן, שזאת עיר לא קטנה, לא היה כמעט בכלל ציוד ז'רז'ור. גם לפי מבטי הפליאה של ההודים שהתעניינו בי, ז'רז'ור זאת לא בדיוק כוס הצ'אי באזור הזה של העולם. למחרת כבר הייתי צריך להסתדר עם הג'יג האחרון שנותר שלי ששוקל יותר מ 10 גרם (20 גרם אם לדייק). לשמחתי התעניין בו ברנש חזק, אבל בלי שיניים שנתן אחלה פייט. מעריך את גודלו ב 1-1.5 ק"ג. שב לאוקיינוס בשלום כדי לגדול ולהגיע למפלצת שהוא יכול להיות. איך, איך לפני 25 שנה רבצתי חודש על החוף הזה (לא ממש זה. הפעם היינו ב VARKALA, ואז לא רחוק משם ב KOVALAM), ולא עלה על דעתי לדוג. זאת הייתה התקופה שחיידק הדיג היה רדום. בכייה לדורות בקיצור, כיף גדול לתפוס דג נורמלי בים. ואם צריך לנסוע שוב להודו בשביל זה, אני זורם.
עריכה אחרונה: ינואר 04, 2020, 13:35:13 PM על ידי ניר71
ודג אחד יפה על הג'יג האחרון - שלא תחזור לארץ בלי תפיסת דג אחד לרפואה בהודו...
ציינתי תובנות ולא בכדי... אם אני אסע להודו (אגב אמי נולדה בהודו אז יש לי שורשים שם...) וקח חכת דיג, אז אזכור: 1. להביא מהבית מספיק ציוד ובפרט ג'יגים ודמויים - גם אם זה לא טיול דיג ורק כמה גיחות על הדרך... 2. להקפיד שיהיה וויר על הדמוי כי יש שם הרבה "בעלי שיניים חדות"... 3. לשקול דמויים וג'יגים ארוכים - להגדלת הסיכוי שלא יחתכו...
בקיצור, כיף גדול לתפוס דג נורמלי בים. ואם צריך לנסוע שוב להודו בשביל זה, אני זורם.
עצם העובדה שלקחת חכה וג'יגים לטיול משפחתי להודו - כבר אומר משהו... הקטע המצוטט אומר שאתה מכור קשות... מכור קשות לדיג - או מכור להודו והתירוץ לטיול הבא יהיה "נוסעים להודו כדי לדוג דגים יפים"
טיול משפחתי בקטנה, חופשה לניקוי הראש, אבל "על הדרך" תפסת את אחד מדגי המטרה הכי מבוקשים בעולם הדיג הספורטיבי, ואחד הפייטרים החזקים ביותר בים. אמנם יחסית לג'יטי הוא צנוע, אבל אין לי ספק שנתן לך פייט מהנה עם המון אדרנלין! יופי של דו"ח, תודה על השיתוף
זה שהצלחת גם לצאת לדוג קצת ואפילו להביא איזה דג מכובד, זה משפר את הטיול פלאים
רשמת שזרזור זה לא שיטת הדיג שלהם שם, מה כן ?
תודה שרגא. מה זה משפר את הטיול?? זה הופך תוך שנייה לשיא הטיול נראה לי שהאזור עשיר בדגה. זה לא מידע מבוסס, אבל כמות סירות הדיג שאתה רואה בלילה בעומק הים היא בלתי נתפסת. כל האופק מלא אורות. ויש הרבה דגים בדוכני השוק ובמסעדות. ליד הרבה מסעדות שמוכרות דגים (לתיירים בעיקר, ויש גם המון תיירות פנים מה שאני לא זוכר מהודו של פעם) יש דוכן בחוץ כדי לבחור את הדג, קלמרי, שרימפס או סרטנים שאתה רוצה. על כל הדוכנים כמעט יש מרלין ענק עם עגבניה משופדת על החרב. בנוסף, יש שם קטע די ייחודי עם רשתות דיג סיניות. לא צילמתי, אז אני מוסיף קישור לסרטון מיוטיוב. מגניב להסתכל על זה בפעולה, שילוב של משהו שנראה פרימיטיבי עם סלעים שמרימים את הרשת, אבל עובד חלק ויפה. לא ראיתי שהם תופסים ככה הרבה דגים, ובכלל חשדתי שזה יותר לתיירים מאשר לדיג, אבל בהמשך ראיתי גם כאלו רשתות באזורים פחות מתוירים. דיג עם חכה ראיתי רק פעם אחת כששטנו לידו בבית סירה ב backwaters של האיזור. ישנו לילה על בית כזה. מומלץ! הוא דג עם מקל מטאטא פחות או יותר ובדיוק כשעברנו שלף דג אחד. מצרף תמונה של מבט מהסירה לגדה. סתם בשביל הצבעוניות. אל תחפשו שם דגים https://www.youtube.com/embed/exSQg53y83g
זה שהצלחת גם לצאת לדוג קצת ואפילו להביא איזה דג מכובד, זה משפר את הטיול פלאים
רשמת שזרזור זה לא שיטת הדיג שלהם שם, מה כן ?
תודה שרגא. מה זה משפר את הטיול?? זה הופך תוך שנייה לשיא הטיול נראה לי שהאזור עשיר בדגה. זה לא מידע מבוסס, אבל כמות סירות הדיג שאתה רואה בלילה בעומק הים היא בלתי נתפסת. כל האופק מלא אורות. ויש הרבה דגים בדוכני השוק ובמסעדות. ליד הרבה מסעדות שמוכרות דגים (לתיירים בעיקר, ויש גם המון תיירות פנים מה שאני לא זוכר מהודו של פעם) יש דוכן בחוץ כדי לבחור את הדג, קלמרי, שרימפס או סרטנים שאתה רוצה. על כל הדוכנים כמעט יש מרלין ענק עם עגבניה משופדת על החרב. בנוסף, יש שם קטע די ייחודי עם רשתות דיג סיניות. לא צילמתי, אז אני מוסיף קישור לסרטון מיוטיוב. מגניב להסתכל על זה בפעולה, שילוב של משהו שנראה פרימיטיבי עם סלעים שמרימים את הרשת, אבל עובד חלק ויפה. לא ראיתי שהם תופסים ככה הרבה דגים, ובכלל חשדתי שזה יותר לתיירים מאשר לדיג, אבל בהמשך ראיתי גם כאלו רשתות באזורים פחות מתוירים. דיג עם חכה ראיתי רק פעם אחת כששטנו לידו בבית סירה ב backwaters של האיזור. ישנו לילה על בית כזה. מומלץ! הוא דג עם מקל מטאטא פחות או יותר ובדיוק כשעברנו שלף דג אחד. מצרף תמונה של מבט מהסירה לגדה. סתם בשביל הצבעוניות. אל תחפשו שם דגים https://www.youtube.com/embed/exSQg53y83g
ודג אחד יפה על הג'יג האחרון - שלא תחזור לארץ בלי תפיסת דג אחד לרפואה בהודו...
ציינתי תובנות ולא בכדי... אם אני אסע להודו (אגב אמי נולדה בהודו אז יש לי שורשים שם...) וקח חכת דיג, אז אזכור: 1. להביא מהבית מספיק ציוד ובפרט ג'יגים ודמויים - גם אם זה לא טיול דיג ורק כמה גיחות על הדרך... 2. להקפיד שיהיה וויר על הדמוי כי יש שם הרבה "בעלי שיניים חדות"... 3. לשקול דמויים וג'יגים ארוכים - להגדלת הסיכוי שלא יחתכו...
בקיצור, כיף גדול לתפוס דג נורמלי בים. ואם צריך לנסוע שוב להודו בשביל זה, אני זורם.
עצם העובדה שלקחת חכה וג'יגים לטיול משפחתי להודו - כבר אומר משהו... הקטע המצוטט אומר שאתה מכור קשות... מכור קשות לדיג - או מכור להודו והתירוץ לטיול הבא יהיה "נוסעים להודו כדי לדוג דגים יפים"
תודה לכם על התגובות -- אכן רפי, בדיוק התובנות שלי. תודה שניסחת במדויק הודו נהדרת בלי קשר לדיג. ממליץ בחום הפוגה טובה מהחורף במזג אוויר טרופי, קוקוסים מעל הראש, ו GT במים
עריכה אחרונה: ינואר 06, 2020, 10:38:33 AM על ידי ניר71