פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   חכה. שאלה של אחרי... |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חכה. שאלה של אחרי... (נקרא 899 פעמים) |
הדפסה |
|
|
חיפשתי רולר ביג פיט לעונת הקרפיונים. מצאתי משהו מתאים באתר הפולני. והתפתיתי להציץ במבצעי חכות זרזור. ראיתי חכה של אוקומה 2.4 מ', 7-28 ג' שוקלת 130 ג, טבעות sic, עולה 85 ש"ח לפני משלח. לא התאפקתי, הזמנתי יחד עם הרולר, ןגם כמה סיליקונים  . אחרי הקניה, בדקתי באתר אוקומה, שם מסווגים את החכה okuma altera למים מתוקים. ולשאלה, ומה יקרה אם אשתמש בה בים? הטבעות יחלידו, לא עלינו? אני בכל מקרה אחרי כל יציאה לים שוטף הכל-רולר וחכה ומתיז ספרי סיליקון. הציוד שלי פשוט אך נשמר בקפדנות, ומתפקד בהתאם. יש תגובות?
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
לא חושב ש"יקרה משהו"... טבעות sic זה לא המדד במקרה הזה, אלא ממה עשוי הכלוב של הטבעת, ואלא אם זו חכה סינית בשקל וחצי (שם עושים כלוב מברזל רגיל צבוע או מצופה בשחור או ניקל), כל הטבעות הנורמליות עשויות חומר בלתי מחליד, או נירוסטה (כבד יותר, לעיתים בהזנחה ממושכת מקבל נקודות קלות ושטחיות של חלודה), או אלומיניום, או יותר אקזוטי- טיטניום/מגנזיום, או הכי אקזוטי- קרבון. אני מניח שהשיוך למים מתוקים הוא שיוך טכני של סגנונות דיג מול נתוני המקל- אקשן, אורך כללי, אורך הגריפ וכו', בדיוק כמו הקטגוריות השונות המוכרות לנו- מקלות egi, seabass, shore jig וכו'. קנית כבר, צא לדוג, תהינה ושמור על המקל בדיוק כמו ששמרת עד היום- שטיפה במים מתוקים אחרי כל יציאה ויבוש מלא לפני האיחסון. תתחדש!
|
|
|
|
|
תודה קובי. אגב, החכה בה אני משתמש כיום לים, 4-22ג ,של חברת גקסון הפולנית, מיוצרת בסין. כבר כמה שנים, נשמרת טוב מאד. כמעט כל המותגים(או זיופים  ) מייצרים בסין. ראיתי כבר חכות סיניות במאות שקלים, המתימרות "ללבוש" fuji .
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אשכרה ליקנות חכה בגוש וחצי תיתחדש 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
תודה קובי. אגב, החכה בה אני משתמש כיום לים, 4-22ג ,של חברת גקסון הפולנית, מיוצרת בסין. כבר כמה שנים, נשמרת טוב מאד. כמעט כל המותגים(או זיופים  ) מייצרים בסין. ראיתי כבר חכות סיניות במאות שקלים, המתימרות "ללבוש" fuji . אני לא נרתע ממוצרים תוצרת סין, צריך לבחון כל מוצר לגופו. מכונות ומקלות של יצרנים יפנים מיוצרים בסין ברמת ביצוע גבוהה ביותר, עם חומרי גלם מעולים ומפרטים גבוהים. הבעיה שאני נתקלתי בה לגבי המוצרים הנ"ל, בהרבה מקרים קשה למצוא חלקי חילוף בחנויית היפניות, כי המקלות והמכונות תוצאת סין לא משווקים בשוק היפני, אלא מיועדים לשווקי אירופה וארה"ב. בחנויות בשווקי היעד הנ"ל לרוב אין חלקי חילוף למכונות מטווחי הביניים, מה שבסוף מאלץ אותך לעבוד מול הנציגויות המקומיות, שם מחיר של חלקי חילוף מסויימים יכול להגיע למחיר ששילמת על כל המכונה...
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|