בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  דגים, בשר ומה שביניהם
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: דגים, בשר ומה שביניהם  (נקרא 2882 פעמים) הדפסה
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

דגים, בשר ומה שביניהם
« ב- : דצמבר 21, 2019, 00:26:01 AM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
18/12/2019דרום - אשדוד מים מלוחיםרגוע ונמוך20 - 30 מטרדיג מסירה - טרולינג

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
7:00דמוי דג בינוני - טונית אטלנטית (פלמידה שחורה)3 4
9:00גיג בינוני - לוקוס לבן (דקר המכמורת)1 2
08:00דמוי דג בינוני - פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז)1 4
11:00גיג קטן - לוקוס - דאור (דקר הסלעים)1 200 גרם - שוחרר עם נשיקה

הדו"ח:
הנה ההוכחה ששווה לכתוב דו"חות דייג... ואפילו להגיב להם..

אחרי שהחזרתי חוב והעליתי את הדו"ח על היציאה עם הקפטן א. חכם, שהתחיל בזה שהתנהגתי כמו פולניה זקנה שבוכה שקר וחשוך לה בפינה והיא צריכה שיוציאו אותה לאיזה טיול בסירה....
ואז רב החובל שרגא עשה טעות טקטית והגיב לדו"ח, וקיבל כמובן עוד קטע פולני לתפארת...  זקן
מה אתם יודעים, עוד הוק סט.... אחרי כמה לילות קרים בפינה קיבלתי הזמנה   מוציא לשון
(ותודה מקרב ליבי הקפוא למי שלא יכל להגיע ופינה לי את המקום....)

בנוהל, יציאה עם סירה של חברים, ועוד פעם ראשונה - לא באים בידיים ריקות...
חזות אווז הוצאו בכח מהמקפיא לאחר מאבק קצר, ישבו יום בתמיסת מלח ע"ח שיתרככו, עוד חצי יום בדבש וחרדל והופל'ה, למעשנה...
על הדרך נפרסו כמה פרוסות יפות מפיקנייה (שפיץ צ'אך) מזן מעניין וטעים, הכל נארז, כמה הכנות נוספות, ילדים בוכים, ומפה לשם כבר 2 בלילה....
מחליט שאני עירני עכשיו, אבל לא יודע מה יהיה בהמשך אז מארגן הכל וב-3 בלילה נוסע שעה+ לאשדוד, עוצר במגרש החנייה במרינה, סיבוב לבדוק את מצב הבורי במים והופ, שם חימום באוטו, מוריד כסא וישן שעה וקצת....

מתעורר קצת לפני שהחברה מגיעים והולך להוציא קצת בורי עם שבקה. תפסתי רק 2 והם כבר מאורגנים, זריזים וממהרים החברה האלו..
שרגא, אלון ונדב...
אלון מתחיל בסדר, אבל מצבו מתדרדר מהר, מסתבר שהוא חולה וכל היום הוא נע בין ישן ל"מנסה להיראות בסדר ולא להרוס את היום לכולם אבל בפועל נראה כמו זומבי".

היום ממוקד בפלמידות - את הזן הזה מטרגטים היום וזהו.

מתחילים בגרירה, ומתישהו זמזומון קטן ובקושי מורגש ונדב מסכים להפסיק את השנ"צ שלו ולבדוק את החכה... מסתבר שבאמת יש שם טונית לא גדולה אבל די טעימה.

ממשיכים, ואין כלום.
אחרי זמן מה שמח, חכה אחת מתכופפת, שנייה מזמזמת, שלישית מצטרפת --- טחנו את הלהקה !!!! 3 מגלגלים במרץ ומרגישים דג על החכה.... הבעיה היא שזה בסופו של דבר דג אחד שהצליח לבלגן 3 חוטים.... אבל דג יפה, פלמידה של כ 3.5-4 ק"ג.

התווסף הסרט עם הדג של אלון
<a href="https://www.youtube.com/embed/izR3ZKhKFtQ" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/izR3ZKhKFtQ</a>

מתחילים דריפטים של ג'יג, הים די שומם, הפיש כל כך שקט ומשועמם שהוא מתעפץ....
אני מוריד בורי חי עם ג'יגהד של 7 גרם... החזיק די הרבה זמן וגם כמה דריפטים בהם עלה בחזרה לספר מה ראה למטה... עד שבשלב מסויים משהו נתן מכה לחכה, וגנב את הבורי בלי לשלם...
טוב, אם אין דגים לפחות שיהיה אוכל... מדליקים כירה, שמים מחבת וצורבים את חזה האווז והפיקנייה, ולתוך לחמנייה טרייה מהבוקר. אין מלח אז זילפנו כמה טיפות מי ים על המחבת הרותחת עבור כל נתח פיקנייה, זה החמיא לה כמו שצריך. האווז לא היה צריך שום התערבות כירורגית...
את שאריות השומן נדב טיגן עד שקיבלנו "גריוועלך" טעימים,, מפנקים ומאוד דיאטתיים....

עכשיו על בטן מלאה, ממשיכים בג'יג... נדב לידי, אלון ושרגא 3 מטר מאתנו. נדב ננעל לפתע, אני יודע שהג'יג שלי כמה מטרים מתחת לשלו אז אני מטיס אותו למעלה ומקבל נעילה גם כן. נפלנו על הלהקה של הטוניות ! מעניין ששרגא ואלון לא ננעלו, כי אני חושב שגם להם היו גי'גים במים 3 מטר מאתנו, כנראה שהטוניות לא היו במצב של חיפוש, אלא תקפו רק אם זה בפנים שלהן...
למרות שניסינו להימנע מכך, 2 הטוניות סיבכו לי ולנדב את הצורה של החוטים ובסוף הן עלו אחת אחת כאשר שרגא מחזיק את הלידר ביד ומרים אותן... ואז רבע שעה של סידור לידר ופתרון פלונטרים....
בין לבין נדב העלה לוקוס לבן שבמבט ראשון נראה גבולי אבל כשהרמנו אותו וראינו אותו מקרוב הסתבר שהוא בריא מאוד ונדב החליט שהפעם מתפנקים.
עוד בורי חי קטן נקטף בלי תשלום. שמתי בורי מת, אבל הוא כבר לא עניין אף אחד...

בשלב מסויים מוריד את הג'יג... שכרגיל עם פלמידות בשטח, פשוט ממשיך לרדת...ועוד, ועוד, ועוד.... ופתאום כשאתה מבין שהוא כבר היה צריך לקרקעית, אתה גם מרגיש שאין יותר משקל של ג'יג על החוט.... נקטף בדרך... אבל חתיכת ביס, זה היה דמוי גדול, והחיתוך היה הרבה מעליו על הלידר, וואחד דג לקח את זה...
זה המחיר של לא לעבוד עם כבל/חוט 100...

בשלב מסויים חוזר לגי'ג קטן וורוד ומייד עולה עליו לוקוס אדום קטן וחמוד שמקבל נשיקה וחוזר למים...

ואז אלון כבר היה גמור,השעה 3 אחה"צ, עושים עוד קצת גרירה בדרך וחוזרים..

סה"כ - 3 טוניות, פלמידה ולוקוס על הסירה...

כשמגיעים הצוות אומר לי לעוף משם מהר ולחסוך לעצמי זמן נסיעה לצפון והם נשארים לנקות את הסירה, אני גם מקבל מנדב ג'סטה של ליווי עם כל הציוד, לחסוך לי נאגלה... בדרך מקשקשים קצת והוא נותן לי מתכון לקציצות טונית. (טונית קצוצה בסכין, ביצה, פירורי לחם, תפו"א ובצל בפומפיה, תיבול...). אני מבצע את זה בבית (כרגיל בשנה האחרונה, בטונית יש טפילי חלל בטן/זימים אבל עושה רושם שלא חדרו לבשר בדג הזה), מוסיף קצת עשבי תבלין, האשה מכינה רוטב עגבניות והכל שוחה בפנים טעים ויפה.

זהו, מתחיל לעבוד על הצקה פולנית נוספת... יש לי שבועיים בבית לפני העבודה החדשה, חצי מהזמן עושה רושם שהים יהיה בסערה, אז צריך לנצל כל רגע ים נורמלי פנוי...

עריכה אחרונה: דצמבר 22, 2019, 21:36:07 PM על ידי shragam
 IP: [ מחובר ]
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: דגים, בשר ומה שביניהם
« הגיב #1 ב- : דצמבר 21, 2019, 02:36:06 AM »
איזו כתיבה מעולה

מציע לך לאגד את הדו"חות ולהפיק ספרון קטן על חוויות הדיג והגסטרונומיה.

נהניתי.

תודה

Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : דצמבר 21, 2019, 11:23:35 AM »
איזו כתיבה מעולה

מציע לך לאגד את הדו"חות ולהפיק ספרון קטן על חוויות הדיג והגסטרונומיה.

נהניתי.

תודה

Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : דצמבר 21, 2019, 11:46:45 AM »
יציאה קולינרית משובחת, עם תוצאות יפות גם בבטן וגם בצידנית מוציא לשון
אני מכיר אישית את הכנסת האורחים בסירה של צוות שרגא. הצוות נהדר והסירה יפהפיה ומפנקת, ללא ספק סירה חלומית. מההיכרות שלי, לא היית צריך פרצופים מתחננים וסצינה פולנית, כשאני רציתי לצאת איתם פשוט עשיתי טלפון לשרגא...
יופי של תפיסות ויופי של דו"ח, תודה על השיתוף!
yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר

« הגיב #4 ב- : דצמבר 21, 2019, 15:16:04 PM »
עשית ביקור  בירה בירה
תשמע אני רעב בכללי ועכשיו עוד יותר
דוח מהנה ביותר שמספר על יום נהדר עם אנשים טובים
לזה מתעוררים באמצע הלילה לקור לזה
המשך הנאות והצלחות בירה
-------------------------------
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : דצמבר 22, 2019, 10:24:32 AM »
איזה דו"ח מפואר אלדד....
ללקק את האצבעות תרתי משמע...  מוצאי לשון
לא יודע מאיפה להתחיל -
מהדגים או מארוחות השחיתות שהתמונות שלהן גרמו לי לרייר...
ולהומור השנון התרגלתי - נהנה בכל פעם מחדש....

יום נהדר מכל הבחינות
עם תפיסות יפות...
חברה טובה...
וארוחות דליקטס...

לגבי הבורים שאכלו ולא שילמו,
אולי משהו בתפירה של הדגים?
בכלל הרגשת את האכילה או שהבורים פשוט נעלמו?
צחי.א

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : דצמבר 22, 2019, 11:15:48 AM »
דוח דבש אלדד, איזה פינוק משני עולמות , דייג ובשרים, וכמובן אקשן נהדר
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : דצמבר 22, 2019, 11:26:26 AM »
אלדד, אם כבר רפי שאל על התפירה... למה הבורים ירדו עם ג'יגהאד ולא על ריג live bait רגיל?
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : דצמבר 22, 2019, 11:39:21 AM »
אלדד, רק לקרוא את הדו"ח שלך ולראות את התמונות שוב וישר מיצי הקיבה שלי מתחילים לעבוד בטורבו 

היתה יציאה מאוד מהנה , אתה מוזמן בכיף גם בלי החלק הפולני  מוצאי לשון (עדיף החלק הארגנטינאי  )

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

מור אמסלם

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : דצמבר 22, 2019, 11:57:43 AM »
תענוג של יצאה ודו"ח
ערוץ Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCdnGTD0NwE_nfPDAsEFxVjA

הירשמו לערוץ
 IP: [ מחובר ] WWW
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : דצמבר 22, 2019, 23:59:30 PM »
לגבי הבורים שאכלו ולא שילמו,
אולי משהו בתפירה של הדגים?
בכלל הרגשת את האכילה או שהבורים פשוט נעלמו?

אלדד, אם כבר רפי שאל על התפירה... למה הבורים ירדו עם ג'יגהאד ולא על ריג live bait רגיל?

בורי אחד ראיתי אותו נקטף, היה כיפוף, לא חד ומכה אלא טיפה יותר ארוך, ושנייה אחרי זה לא היה בורי.
השני לא שמתי לב באותו רגע מה היה, פשוט נעלם.

ירדו על ג'יגהד בגלל שיטה של יוטיובר, אבל כלקח כבר הוחלף, הכנתי ריגים אחרים לגמרי באותו לילה.
בכל מקרה, זה היה בורי אצבע קטנצ'יק, בדיוק ביס טעים כזה, בגלל זה חשבתי שקרס אחת במצח תספיק וה-7 גרם היו בדיוק המשקל בשביל להוריד את הקטנצי'ק הזה בדרך לא אלימה ולגרום לו לנסות להחזיק את הראש למעלה (=לזוז בלי הפסקה), אבל עכשיו אני מוכן עם משהו קצת יותר "ממולכד" והרבה יותר חופש תנועה.

אלדד, רק לקרוא את הדו"ח שלך ולראות את התמונות שוב וישר מיצי הקיבה שלי מתחילים לעבוד בטורבו 
היתה יציאה מאוד מהנה , אתה מוזמן בכיף גם בלי החלק הפולני  מוצאי לשון (עדיף החלק הארגנטינאי  )
כל החלקים שלי ארנגטינאים....(עוד 2-3 דורות אחורה זה פולין רוסיה, כמו כל הארגנטינאים, אבל הקוד הגנטי נערך מחדש אי שם במעבדות הפמפס....)
מחכה לפעם הבאה שיהיה מקום, ולגבי הבשר, יהיה גם מחוץ לדייג....
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : דצמבר 23, 2019, 17:35:54 PM »
אלדד, השאלה שלי נובעת בעיקר משאלת חוזק הקרסים. גם ג'יגהאד באיכות גבוהה מאוד (אני משתמש בדיקוי ואונר), לא מחזיק טסט של יותר מנניח 20 ליברה, פשוט כי הם לא מיועדים למפלצות גדולות מדי... לעומת זאת, בורי חי בעומק הים זו אנטי-תיזה לטעמי, לא הייתי מעז להוריד אותו (או פיתיון חי אחר, או מת גדול) על קרסים של פחות מ-50 ליברה טסט, ועדיף יותר, כי אתה מכוון לפוטנציאל גבוה, ולא הייתי רוצה שדווקא בגלל קרס לא מתאימה אפספס את המפלץ שאני מכוון לתפוס....
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #12 ב- : דצמבר 23, 2019, 18:52:54 PM »
אחלה של יום פינוק
חברים, דגים ובשר טעים
מה דייג צריך יותר
תודה על הדוח המשובח
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : דצמבר 23, 2019, 19:53:08 PM »
אלדד, השאלה שלי נובעת בעיקר משאלת חוזק הקרסים. גם ג'יגהאד באיכות גבוהה מאוד (אני משתמש בדיקוי ואונר), לא מחזיק טסט של יותר מנניח 20 ליברה, פשוט כי הם לא מיועדים למפלצות גדולות מדי... לעומת זאת, בורי חי בעומק הים זו אנטי-תיזה לטעמי, לא הייתי מעז להוריד אותו (או פיתיון חי אחר, או מת גדול) על קרסים של פחות מ-50 ליברה טסט, ועדיף יותר, כי אתה מכוון לפוטנציאל גבוה, ולא הייתי רוצה שדווקא בגלל קרס לא מתאימה אפספס את המפלץ שאני מכוון לתפוס....

כעקרון אתה צודק כמובן, יש לי כמה קרסים כאלו שמוכוונות אפילו לטסטים גבוהים, מיועדות עבור זרזור סיליקוני ענק...
במקרה הזה המטרה היא פלמידות וטוניות ולוקוסים ובייבי בגדלים שלא מטרידים יותר מדי, לא בונה על פלמוד של 15-20....
הג'יגהדים היו איכותיים מספיק עבורם. הכל סחורה יפנית מקנייה מרוכזת פעם.
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : דצמבר 31, 2019, 19:43:52 PM »
הלכתם לדוג או לאכול ?  

שיחקתם אותה עים הארוחת שחיתות בדייג   הגזעי

אחלה דווח דייג וגם יצא מהים משהו לארוחה אז סבבה    בראוו
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.