תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
11/12/2019 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 10 - 20 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
בוקר | דמוי דג בינוני - Yo-Zuri High Speed Vibe | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 2 | 7.5 |
בוקר | דמוי דג בינוני - רפאלה | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | 1+ של נדב |
בוקר | דמוי דג בינוני - רפאלה | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | פחות מקילו של נדב |
הדו"ח:
כבר בתחילת השבוע ראינו שהחלון היחידי לצאת בסירה הוא יום רביעי והתארגנו בהתאם.
התכנון להתחיל בטרולינג בוקר ולעבור אח"כ לסלו.
היום החלטתי לבדוק דמוי חדש של יוזורי שראיתי ואמרתי שהוא בטוח יעבוד טוב לפלמידות וגם לאלבקורים.
אנחנו מתארגנים ויוצאים בטרולינג דרומה.
כבר ביציאה מהמרינה, אנחנו נתקלים בהלקות שחפים שזה כבר מבשר טוב (יש ביזרי במים).
באזור עומק של 10 מ', אני רואה סימני רתיחות במים והשחפים יורדים עליהם. כאשר התקרבנו למקום, אני מזהה שאלו הטוניות (גודל של פחות מקילו) שמסתובבות בזמן האחרון באזור ונהנות מלהקות הביזרי.
אנחנו עושים כמה סיבובים באזור, הרתיחות מחזיקות מעמד הפעם, אבל אין התייחסות לדמויים שלנו.
בסיבוב האחרון, נדב מצליח לגרד טונית אחת שנתפסה בכלל ליד הזנב

אנחנו מחליטים להתקדם לכיוון הנמל ולבדוק מה קורה בגזרה הזו. אנחנו גוררים בנחת ובאמצע הדרך הרולר שלי מתחיל לנגן

אני ניגש לחכה, נותן הוק לוודא נעילה ומתחיל להלחם עם הדג שבצד השני .
תוך כדי שאני מביא אותו, אנחנו קולטים שהחוט שלי ושל נדב כנראה מסובכים ביחד, אבל לא ברמה חזקה ולאחר בדיקת המצב, אני מחליט להמשיך להביא את הדג במצב הזה (אין לחץ על הסיבוך בחוטים).
כשהדג מתקרב, אנחנו רואים שגם החוט של אלון מעורב בעסק

עוד בחינת מצב ומאבק קצר ופלמידה ראשונה לבוקר יוצאת לבוק יפה.

וזום על הדמוי החדש

אנחנו פותחים את הפלונטר הקל וממשיכים לגרור .
בשלב מסויים אנחנו רואים שהמקל של נדב מקפץ ורואים שיש איזו פלמידה שעושה סקי על המים

אנחנו מגיעים לאזור הנמל, עושים סיבוב בגזרה (אין שום סימני ביזרי במים

עוד סיבוב אחד ואני קולט מעל סלע שעברנו שיש שם איזו להקת פלמידות. לא עוברות 10 שניות והמקל שלי מתכופף והרולר צורח

אני מתחיל לגלגל, מרגיש שבקושי יש התנגדות וחושב שיש הפעם דג קטן (למרות שהרעש בהתחלה נשמע כמו אחד גדול).
יש קטעים שהחוט כמעט רפוי לגמרי (הבנתי שהדג כנראה שוחה קדימה) וגלגלתי יותר במהירות תוך כדי שאני מוודא שהוא עדין בקצה השני.
לאחר זמן קצר, פלמידה מכובדת מגיעה לסירה ונדב נועץ בה את הגאנץ' והיא יוצאת לבוק מכובד

אני והפלמידה

סוף סוף דג גדול ומוכבד בטרולינג.
אנחנו מעודדים מהמצב, ממשיכים לגרור עוד איזה חצי שעה ללא שוב אקשן נוסף.
לאחר מכן החלטנו לעבור לסלו, בכל זאת הרבה יותר מהנה מאשר טרולינג.
אחרי שעתיים של סלו ללא שום סימן במים/נגיעה, החלטנו לחזור שוב לטרולינג לעוד סיבוב שגם לא הביא דגים ואז התקלפנו לכיוון המרינה.
הפלמידות בבית:

הפלמידה הראשונה שקלה 2.5 ק"ג.
הפלמידה השניה שקלה 5 ק"ג.
תהנו מהסרט
הציוד:
מקל: Lineaeffe Carbo Troll Deluxe 6"
רולר: Shimano TLD25
חוט: נילון 0.5 מ"מ + וויר חד גידי באורך כ 20 ס"מ.
דמוי: Yo-Zuri High Speed Vibe