הGT KNOT שלהם נקשר עם bimini twist (קשירה מורכבת יחסית ליצירת קשר לולאה חזקה בחוטי בד)
ניתן לראות באיור באתר שלהם.
צודק, אבל בדקתי ויוצא חזק. לא מאמין שהמשקל שלי מדוייק כמו של ה IGFA אבל הגעתי קרוב ל 100% עובר את ה FG בקלות
ללא בימיני? אם כן, שווה לעבור לקשר הזה, לפחות למי שלא עובד בזריקה/ז'ירז'ור וצריך קשר סופר דקיק, ה-GT knot קל ומהיר לקשירה, סופר קליל ולא מצריך מיומנות גבוהה מדי. לעבודה מסירה, ג'יג או פיתיונות, נראה לי מצויין. אימצתי!
אני משתמש רק בקשר הזה לקשירת לידר. אני עושה אותו קצת שונה אבל זה אותו קשר. את הקשר הראשון בחוט ניילון אני עושה לולאת שמונה. לפני הידוק הלולאה אני מעביר בה את חוט הבד ועושה קשר יוני בחוט בד. חזק ומהיר לקשירה. אני מעדיף קשר FG כי הוא עובר קל בטבעות אבל לא מצליח לקשור אותו בזמן סביר בשטח. מישהו יכול להסביר לי מה זה בינימי?
בימיני, BIMINI TWIST הוא קשר ליצירת לולאה חזקה בקצה החוט ללא אובדן כח. הייחוד שלו הוא שהוא אחד הקשרים היחידים שלא גורם לך לאבד חוזק בחוט הראשי, כך שאתה משתמש בו אם אתה רוצה לקשור משהו בעזרת לולאה אבל לא להחליש ככה את החוט הראשי, או שאתה צריך להכפיל חוט בקצה (פחות רלבנטי לנו, זה כשיש חיכוך וחום אז מכפילים חוט. בדייג הרבה פעמים מחברים שם סוויבל בקצה).
הכי חשוב להכיר את הדרך בה אתה בעצם דוחף למעלה, בך שנוצר קפיץ, אבל אז אתה גורם לו לעלות על עצמו, ובעצם יש לך מעין 3 שכבות של חוט (בסיס + 2 גלגולים !). תראה בערך דקה 1:20 פה: https://www.youtube.com/embed/rgW3McZt0uU
נחמד מאוד, תודה אלדד. לא הכרתי והאמת, כמעט לא רלוונטי לסגנון הדיג שלי. מה שכן הייתי רוצה ללמוד דרך קלה לקשור fg. אני עושה אותו יפה מאוד בבית אבל בשטח הוא תמיד יוצא לי מכוער ותמיד יש לי את החשש שהוא לא יחזיק. מישהו מכיר איזה גאדג’ט כדי לקשור אותו בקלות? שמעתי שיש אנשים שמשתמשים בבובינג (גלגלת) לקשירה שלו אבל לא הבנתי בדיוק איך זה הולך. אם למישהו כאן יש סרטון הדרכה טוב, אני אשמח.
יוני ליוני קשר בטוח ומוצלח שניתן לקשור עם מחלת ים קשה ולא איכזב מעולם הבעיה שלו היא העובי, מלבד זה הוא כמעט מושלם.
לא פעם ולא פעמיים ראיתי FG מחליק ונחשל אחרי שדייג מנוסה קשר בים. (ברור שיגידו שהוא לא יודע לקשור נכון, אבל זה כל העניין אם הוא קושר כל החיים את הקשר הזה וזה מצליח רק 80% מהפעמים זה לא קשר טוב...)
רק שים לב למה שצוין פה בשרשור, ה-GT בסרטון שדני שם הוא מעין חצי יוני/חצי אולברייט, זה לא ה-GT שהם דיברו עליו במחקר שעשוי עם לולאת בימיני. אבל אני סומך על דני שנשמע על ה-GT שהוא שם פה כמה הוא עמיד
לאחר שראיתי את המחקר נראה לי הזוי שדאבל יוני מחזיק רק 50 אחוז מהפעמים.... מוזר מאד
קח בחשבון שהדאבל יוני אחלה קשר לניילון-ניילון (ולדעתי כל עוד אין הבדל משמעותי בעובי ביניהם).. כשאתה משתמש בבד-ניילון זה כבר סיפור אחר
אתה בטוח ב- 100% לגבי זה ? בכל מקום שראיתי חיברו נילון לבד. וגם מנסיון של כמה שנים עם אותו קשר בדיוק - לא היה כשל אפילו לא פעם אחת והבדיקות הטובות ביותר הן בסלעים שאתה מנסה לקרוע את החוט ובסופו של דבר יש כשל, מעולם הוא לא היה אצלי בקשר, והפעלתי כח רב
נחמד מאוד, תודה אלדד. לא הכרתי והאמת, כמעט לא רלוונטי לסגנון הדיג שלי. מה שכן הייתי רוצה ללמוד דרך קלה לקשור fg. אני עושה אותו יפה מאוד בבית אבל בשטח הוא תמיד יוצא לי מכוער ותמיד יש לי את החשש שהוא לא יחזיק. מישהו מכיר איזה גאדג’ט כדי לקשור אותו בקלות? שמעתי שיש אנשים שמשתמשים בבובינג (גלגלת) לקשירה שלו אבל לא הבנתי בדיוק איך זה הולך. אם למישהו כאן יש סרטון הדרכה טוב, אני אשמח.
Sent from my iPhone using Tapatalk
זו הדרך שבה אני קושר את הFG גם בים גלי ( אני עם קיאק ) חשוב לזכור את המתיחה אחרי הקשר נעילה הראשון אני יושב על הלידר בשביל מתח ודואג שהחוט הראשי גם יהיה מתוח ע"י סגירת הקלאץ'