בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  אינטיאס ביריון על טרכון (נוספו תמונות)
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: אינטיאס ביריון על טרכון (נוספו תמונות)  (נקרא 2979 פעמים) הדפסה
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אינטיאס ביריון על טרכון (נוספו תמונות)
« ב- : נובמבר 29, 2019, 13:04:17 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
25/11/2019מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו מים מלוחיםרגוע ונמוך30 - 40 מטרדיג מסירה - פתיונות

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
8.00דג חי - אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי)1 20.5

הדו"ח:
יציאה שמטרתה היתה דג אינטיאס או פלמוד גדול.

נפגש עם עוזי חבר פורום יקר, בארבע בבוקר במרינה, כדי לתפוס פתיונות חיים. יושבים על עוגן ומורידים חכות עם חתיכות קלמארי,  מכאן לשם מתחילים לאכול טרכונים נחמדים, הנשמרים בפח עם משאבת חמצן, הטרכונים, אכלו על הקרקעית או חצי מטר מעל לקרקע (כאשר ניקינו את אלו שנשארו לאחר הדיג, גילינו בבטנם שרימפסים קריסטל שלמים). האכילות לא היו רצופות מה שהעיד כי הלהקה מסתובבת באיזור הלוך ושוב. עם עלות השחר הפסיקו האכילות, ואנו העמקנו לריף של 30-35 מטרים, הרוח היתה דרום מזרחית קלה, הורדנו עוגן על הסלע ושחררנו חבל עד שיצאנו מהסלע. כלקח מנסיון העבר שבו איבדנו שני אינטיאסים גדולים,  קשרתי מצוף לקצה חבל העוגן, כדי שבזמן אכילה נוכל לנתק עצמנו מהעוגן במהירות.
הורדנו שלוש חכות עם טרכונים, שתיים בירכתיים ואחת בחרטום, לזו שבחרטום שמתי פעמון, בעודי צופה על החכות שבירכתיים.
הים היה שקט, המים צלולים, עם מעט אבק מרחף למעלה, היינו דרוכים לחפש דגי דוראדו אם יעברו לידנו, אך לא ראינו דבר. לאחר כחצי שעה אני שומע צילצול עדין מהחכה שבחרטום, מרים ראש ורואה חכה מכופפת ודג גדול לוקח חוט.
מיד זרקנו את המצוף של העוגן למים, והתחיל המאבק עם הביריון שבקצה החוט.
בעוד אני נאבק בדג, עוזי אוסף את החכות שהיו בירכתיים, שלא תפרענה לנו.
זה הזמן לומר, שהחכות הן חכות ישנות מלפני כ 15 שנה, וקיבולת החוט שבהן מוגבלת (חוט מונו מספר 60, עם לידר מונו רגיל מספר 100).
הקלאץ' מגמגם בזמן שהדג לוקח חוט, אני מביט בשפולה ורואה שהחוט עומד להגמר, קורא לעוזי שיחליף אותי, ואני ניגש למנוע, מניע ונוסע אחרי הדג.
הדג לא מאבד כוח במשך דקות ארוכות, ואנו מתחלפים במאבק בו.
לאט לאט, מתגלה לנו צללית של אינטיאס מכובד, אוספים עוד חוט ומגיעים ללידר, לוקח את החוט ביד (עם כפפות) ומביא את האינטיאס לצד הסירה, יד לזימים והאינטיאס בסירה.
כאשר הוא בסירה, אנו מבחינים שיש לו עוד קרס בזוית הפה, וממנה נשרך חוט דיג באורך כמטר, החוט כבר כמעט שחור מאצות זעירות שצמחו עליו.
משחרר את הקרס שלי, ומשחרר גם את הקרס הישנה מזוית הפה של הדג. להפתעתי הקרס מוכרת לי, זוהי קרס סירקל שלי, הקשירה גם היא שלי, והחוט גם הוא שלי, חוט מונו שהשתמשתי בו לפני כשלוש שנים.
ידוע שהאינטיאס הוא דג נודד, אך הינה ההוכחה כי הוא נודד במחזוריות וחוזר לאותם המקומות (פחות או יותר) מידי שנה.
חוזרים לעוגן, עם שמחה בלב, מחמשים שוב את החכות בטרחונים, ולאחר כשעה עוד אכילה על החכה שבחרטום, עוזי מגלגל את החכה, שבאה בקלות יתרה, כאשר לא ברור אם יש או אין דג בקצה, אני עומד לידו ליד העוגן כדי לשחרר כמקודם, בינתיים עוזי כבר גמר לגלגל ואני רואה במים פלמוד קטן בין שניים לשלושה קילו, מחשש שכל שניה הפלמוד יחתוך את הנילון, אני אומר לעוזי, להרים אותו בעזרת החוט וזו היתה טעות, כי הפלמוד מתנתק מהקרס ושוחה לדרכו.
בינתיים ירדה הרוח, ואנו החלטנו להרים את העוגן ולדוג בדריפט אך ללא תוצאות.
חזרנו למרינה ואז גילינו שהדג גדול יותר מההערכה הראשונית והוא שקל 20.5 ק"ג.
היתה כיף של יציאה עם חברה נעימה.
בהזדמנות זו, אבקש מחברי הפורום שתופסים דגים, להעלות דוחות על מנת שהפורום לא יגווע. זה תלוי רק בנו. תודה
עריכה אחרונה: נובמבר 30, 2019, 01:54:21 AM על ידי rafi
 IP: [ מחובר ]
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

בעניין: אינטיאס ביריון על טרכון
« הגיב #1 ב- : נובמבר 29, 2019, 17:00:10 PM »
איזה דוח עם טוויסט ראובן  גיחוך

תודה על הפירו , אין איזו תמונה ?
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: אינטיאס ביריון על טרכון
« הגיב #2 ב- : נובמבר 30, 2019, 02:24:12 AM »
איזה דוח עם טוויסט ראובן  גיחוך

תודה על הפירו , אין איזו תמונה ?
יש תמונות מתבייש

ומאחר והעיניים שלי כבר נעצמות -
אז אסתפק ראובן ועוזי ב"מברוק"...
ומחר אקרא שוב, אעכל ואתייחס לדו"ח הנהדר אתה בסדר

בהזדמנות זו, אבקש מחברי הפורום שתופסים דגים, להעלות דוחות על מנת שהפורום לא יגווע. זה תלוי רק בנו. תודה
דו"חות הדיג הם ללא ספק עורק ראשי של הפורום...
יישר כוח ראובן על ההבנה של מצב הדברים והפנייה לחברים....

ואני מבטיח לך דו"ח בקרוב,
בכל זאת יצאתי היום (אתמול) לים וזכיתי לראות קצת זימים
עריכה אחרונה: נובמבר 30, 2019, 02:27:27 AM על ידי rafi
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: אינטיאס ביריון על טרכון (נוספו תמונות)
« הגיב #3 ב- : נובמבר 30, 2019, 12:32:55 PM »
עוזי וראובן, כיף לקרוא דוח מפורט ומהנה שכזה.
מעביר את החוויה כאילו אני לידך בסירה 
אינטיאס מכובד מאוד  בראוו
הסיפור עם הקרס בהחלט מוזר 

אתה צודק בהחלט לגבי 

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

צחי.א

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : נובמבר 30, 2019, 14:55:04 PM »
איזה יופי של דוח ואחלה דג, אפשר לומר שזו סגירת מעגל מבחינתך , כל הכבוד
Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : נובמבר 30, 2019, 19:08:11 PM »
נהנתי מהדו"ח מאוד! לגבי האינטיאס שחזר אליך, הדג הזה חביבי, היה כתוב עליו השם שלך לחיים
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : דצמבר 01, 2019, 05:42:36 AM »
נהנתי מהדו"ח מאוד! לגבי האינטיאס שחזר אליך, הדג הזה חביבי, היה כתוב עליו השם שלך לחיים

תודה, זה נותן משמעות למשפט "מה ששלנו שלנו" שאומרים אותו בעיקר אחרי בריחה של דג, כנראה שבכל זאת על האינטיאס הזה היה רשום "שלנו" אם כי בהמשכים.
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : דצמבר 01, 2019, 08:02:22 AM »
תפיסה מעולה עם חיסול חשבונות אחרי היציאה הקודמת, וכמובן סגירת מעגל כמעט בלתי אפשרית עם הריג שמצאת עליו- בטוח ומשוכנע לחלוטין?
אחרי ההפתעה הזו אני חושב על העניין של תיוג דגים לפני שחרור ביתר רצינות- יש לנו המון מה ללמוד על נדידת הטורפים הגדולים. בעולם זה מאוד מקובל בדיג הספורטיבי, ולדעתי, מי שמשחרר דגים בשגרה, כדאי שיחשוב בכיוון. אנסה לגרום לחבר שכבר עובד עם זה לכתוב משהו מהידע והניסיון שלו.
נהנתי מאוד לקרוא את הדו"ח, שמשקף המון ניסיון ומיקצועיות, ובסוף התוצאות מדברות בעד עצמן- שאפו על תפיסה נהדרת!
יופי של דו"ח, תודה על השיתוף
צ׳יקו
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : דצמבר 01, 2019, 08:25:15 AM »
איזה יופי של תפיסה,
זה שהוא חזר אליך אחרי 3 שנים זה לא ייאמן, היה לו כתוב ראובן בgps...
הפרטים הקטנים מלמדים על מקצוענות ונסיון רב שנים,
יופי של יציאה בצוותא, המשך הצלחות!

והכי חשוב תודה על השיתוף.
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : דצמבר 01, 2019, 13:06:06 PM »
תפיסה מעולה עם חיסול חשבונות אחרי היציאה הקודמת, וכמובן סגירת מעגל כמעט בלתי אפשרית עם הריג שמצאת עליו- בטוח ומשוכנע לחלוטין?
אחרי ההפתעה הזו אני חושב על העניין של תיוג דגים לפני שחרור ביתר רצינות- יש לנו המון מה ללמוד על נדידת הטורפים הגדולים. בעולם זה מאוד מקובל בדיג הספורטיבי, ולדעתי, מי שמשחרר דגים בשגרה, כדאי שיחשוב בכיוון. אנסה לגרום לחבר שכבר עובד עם זה לכתוב משהו מהידע והניסיון שלו.
נהנתי מאוד לקרוא את הדו"ח, שמשקף המון ניסיון ומיקצועיות, ובסוף התוצאות מדברות בעד עצמן- שאפו על תפיסה נהדרת!

לגבי אם זה אכן הריג הישן שלי? אני בטוח בזאת במאת האחוזים. הקרס הינה קרס סירקל שהחבר מושיק קנה עבורי ברשת, הקרס מגיעה ישרה ואני הוספתי לה קיפוף הצידה. בנוסף מזהה את סוג הקשירה של הקרס וכן מזהה את החוט הקשור לקרס, חוט מונו שאינו נמצא בחנויות אלא נקנה מחבר העוסק בזה. זו אינה הפעם הראשונה שאני תופס דג עם קרס ישנה שלי אבל זו הפעם הראשונה שתופס אינטיאס עם קרס שלי.
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : דצמבר 01, 2019, 14:03:32 PM »

לגבי אם זה אכן הריג הישן שלי? אני בטוח בזאת במאת האחוזים. הקרס הינה קרס סירקל שהחבר מושיק קנה עבורי ברשת, הקרס מגיעה ישרה ואני הוספתי לה קיפוף הצידה. בנוסף מזהה את סוג הקשירה של הקרס וכן מזהה את החוט הקשור לקרס, חוט מונו שאינו נמצא בחנויות אלא נקנה מחבר העוסק בזה. זו אינה הפעם הראשונה שאני תופס דג עם קרס ישנה שלי אבל זו הפעם הראשונה שתופס אינטיאס עם קרס שלי.

מדהים. אני מכיר את זה שאנחנו מכירים את מה שיצא לנו מתחת לידיים, שיפצור ייחודי, קשר אופייני, סט אפ שהוא רק שלך... וזה שאתה יכול לשים על הריג גם טווח זמן יחסית גדול- 3 שנים- בכלל מדהים. הקרס היא קרס נירוסטה? קרס עם שרידות מטורפת!
RedGrouper
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : דצמבר 01, 2019, 15:26:37 PM »
יופי של דוח. מעורר השראה.
שאלה לי. לאחרונה אני גם מוריד טרכון שלם כפיתיון. אבל טרכון שכבר הוקפא והופשר. בינתיים ללא תקיפות. ואחרי שעה , חצי מהדג אכול. אני משער שאבונפחות כירסמו אותו.
שאלתי : האם יש טעם להוריד פיתיון שהוקפא והופשר?
ronenmoa

חבר פורום

מנותק מנותק

הים הוא המנוע של הנשמה

« הגיב #12 ב- : דצמבר 01, 2019, 21:00:47 PM »
איזה יופי של דג
ביריון אמיתי שהפעם יכול לברוח רק לצלחות שלכם
תודה על השיתוף
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : דצמבר 01, 2019, 21:07:25 PM »
יופי של דוח. מעורר השראה.
שאלה לי. לאחרונה אני גם מוריד טרכון שלם כפיתיון. אבל טרכון שכבר הוקפא והופשר. בינתיים ללא תקיפות. ואחרי שעה , חצי מהדג אכול. אני משער שאבונפחות כירסמו אותו.
שאלתי : האם יש טעם להוריד פיתיון שהוקפא והופשר?

ככלל אני מעדיף פתיון חי, טרי וזז, אני מאמין שהטורפים נמשכים לוויברציות שדג הפיתיון משדר, אולם אין מניעה שדג טורף יאכל גם פתיון מופשר. ברור שהם טורפים קלמארי מופשר, סבידה מופשרת ומליטה מופשרת. הכל עיניין של התמדה.
UZIK
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : דצמבר 02, 2019, 17:28:08 PM »
בנושא פיתיון דג מופשר.
יתכן ואם הפיתיון יהיה בדריפט או בגרירה איטית
הוא יראה כדג חי במים.
בסרטים מחול אפשר לראות שהדיג שמכין את הדג המופשר
לגרירה מרכך את עמוד השדרה שלו
על מנת שינוע בים כדג ששוחה.
בגרירה כזו כדאי להשתמש ברתמה שלא תיתן לדג להסתובב סביב עצמו.

עוזי
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!