פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   דייג סרף לייט בים |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: דייג סרף לייט בים (נקרא 2700 פעמים) |
הדפסה |
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 10/11/2019 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
1900 | שרימפס - | סרגוס כתפי (חרען) | | | | שרימפס - | סרגוס (סרגוס משורטט) | | | 1900 | שרימפס - | *אחר - דג שאינו ברשימה | | סאינס / אוכום גדול קוץ |
הדו"ח:שלום לכולם. אחרי הרבה זמן שלא יצאתי לדייג סרף היום ראיתי שיש תנאים מציינים, והחלטתי לצאת. השתמשתי פתיון גמברי קרס 7 וחוט אלסטי, זרקתי לריף שקוע כ70 מטר מהשובר. יצאו הרבה חרענים לא גדולים ששוחררו, אלה שבלעו עד המעיים נלקחו, אחרי זה נתפסו שני דגים שבחיים לא ראיתי נראו כמו מרמיר בצבע חום, אחרי שחזרתי ביררתי באינטרנט התברר כי קוראים לדג סאינס. ציוד - משקולת טיפה שטוחה 60 גרם קרסים ftk מספר 7 קשורות ( באזור סלעי עדיפות לקשורות בגלל איבוד הריגים)
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 10, 2019, 21:13:15 PM על ידי Max
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
סה"כ יציאה נחמדה ושלל לא רע בכלל אפשר לומר שאני די מתגעגע לדיג סרף שאיתו התחלתי לדוג יש מצב שבקרוב אני יתחיל לחזור לזה
|
-------------------------------
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
מקס, כיף של יציאה לדיג חופי עם אקשן טוב  הסאינס הוא דג טעים וטוב 
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
נדמה לי שהדג ידוע גם בשם לבט. תענוג של יציאה ושלל אחי.
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אהלן מקס יופי של יציא ואחלה שלל הדוחות שלך מספקים לנו גם את חווית הדייג שלך וגם המון פרטים חשובים תודה על השיתוף לגבי הדג הלא מוכר שמו העברי הוא ''יבלן האדווה'' והוא קרוב משפחה של המוסר השם ניתן לו בגלל גבשושית שיש לו מתחת לשפה התחתונה שמזכירה יבלת שמות נוספים שיש לדג הם לבט , סאינס ,קורבל.
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
אהלן מקס יופי של יציא ואחלה שלל הדוחות שלך מספקים לנו גם את חווית הדייג שלך וגם המון פרטים חשובים תודה על השיתוף לגבי הדג הלא מוכר שמו העברי הוא ''יבלן האדווה'' והוא קרוב משפחה של המוסר השם ניתן לו בגלל גבשושית שיש לו מתחת לשפה התחתונה שמזכירה יבלת שמות נוספים שיש לדג הם לבט , סאינס ,קורבל.
תודה על המידע  ממה שהבנתי הדג בסכנת הכחדה ויחסית נעלם בעשור האחרון, כך שפעם הבאה ישוחרר. מה שכן יש לו טעם מיוחד מאוד.
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
תודה על המידע  ממה שהבנתי הדג בסכנת הכחדה ויחסית נעלם בעשור האחרון, כך שפעם הבאה ישוחרר. מה שכן יש לו טעם מיוחד מאוד. לא הייתי מגדיר אותו בסכנת הכחדה זה מונח שרט''ג והרוקים למיניהם אוהבים להצמיד לכל בעל חיים שהם רוצים להשתמש בו לתעמולה כן הייתי אומר שנמצא בהתמטות אוכלוסיה לגבי הטעם יש לו בשר רך מאוד וטעים
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מחוברגיל:
62
|
|
ואני חשבתי שאתה חזק רק עם הבוס והבורים......  יופי של תוצאה מקס, ומסתבר שאתה יודע מצוין איפה למצוא את הדגים גם בסרף....  מבחינתי גולת הכותרת היא הסאינסים, דג ביישן שנדיר לתפוס... אם תפסת צמד זה סימן טוב מבחינת הנוכחות שלהם בים... דג שבעקרון אוהב סלעים ומערות - מניח כי אזור הדיג שלך היה סלעי למדי? תנסה בהזדמנות באותו מקום - מעניין אם יהיו עוד... אגב, הייתי מגדיר את הדג כדומה יותר לקוואק-וואק או הכלה של קוואק-וואק ומוסאר, מאשר למרמיר... ובכל אופן, לפי זכרוני דג מאוד טעים... בתיאבון  לגבי הסרגוסים - אני לא בטוח שאלו "חריענים" (כתפי) ומהתמונה נראה סרגוס "בלדי" (משורטט), אם כי צריך לראותם אחרי שיצאו מהים... החריען יותר רזה ויותר מבריק מ"אחיו" והכתמים השחורים בזנב ובזימים יותר חזקים וברורים... לרוב, החריען גם נמצא יותר רחוק מהחוף ובמים יותר עמוקים - 5-35 מטר, לא רואים אותם הרבה בקרבת החוף - לפחות בצפון... והוא פחות טעים מהסרגוס "הרגיל" שיש בחופים...
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
 |
|
|
ואני חשבתי שאתה חזק רק עם הבוס והבורים......  יופי של תוצאה מקס, ומסתבר שאתה יודע מצוין איפה למצוא את הדגים גם בסרף....  מבחינתי גולת הכותרת היא הסאינסים, דג ביישן שנדיר לתפוס... אם תפסת צמד זה סימן טוב מבחינת הנוכחות שלהם בים... דג שבעקרון אוהב סלעים ומערות - מניח כי אזור הדיג שלך היה סלעי למדי? תנסה בהזדמנות באותו מקום - מעניין אם יהיו עוד... אגב, הייתי מגדיר את הדג כדומה יותר לקוואק-וואק או הכלה של קוואק-וואק ומוסאר, מאשר למרמיר... ובכל אופן, לפי זכרוני דג מאוד טעים... בתיאבון  לגבי הסרגוסים - אני לא בטוח שאלו "חריענים" (כתפי) ומהתמונה נראה סרגוס "בלדי" (משורטט), אם כי צריך לראותם אחרי שיצאו מהים... החריען יותר רזה ויותר מבריק מ"אחיו" והכתמים השחורים בזנב ובזימים יותר חזקים וברורים... לרוב, החריען גם נמצא יותר רחוק מהחוף ובמים יותר עמוקים - 5-35 מטר, לא רואים אותם הרבה בקרבת החוף - לפחות בצפון... והוא פחות טעים מהסרגוס "הרגיל" שיש בחופים... אהלן רפי. כן היה משהו מוזר בקשר לסרגוסים, אני די בטוח שחלקם היו חרענים, פס שחור כהה ליד הראש, אבל אחרי זה הכתמים נעלמו משום מה , וכן אני דג באזור מאוד מאוד סלעי אני מחפש את הריפים השקועים ברחוק ועליהם זורק, מהיכרות עם האזור בצלילות העומק מגיע ל10 מטר קל, על הריף מתחת לרגליים נמדד 6 מטר, יוצאים באזור חרענים קבוע אבל בגדלים של כף יד מינוס, יצאו גם סרגוסים משורטטים באותו יום כפי שרואים בתמונה ודי התפלאתי שהם נתפסו. הים היה באותו יום בערך 20 ס"מ ופחות לא אידאלי לסרגוס ולדייג בכלל. אבל יצא שגם בים רגוע הם אוכלים אם אתה נופל על ה" מערה" שלו בסלע.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
הסרף הקל, דיג פיתיונות קטנים, מזכיר לי נשכחות... זו צורת הדיג שבה התמדתי במשך רוב ה"קריירה", מילדות ועד לפני כ-10 שנים, בתדירות הכי גבוהה. בזמנו הקורבינות היו דגים שמדי פעם נקלעים לשטח אצלנו בחופי הדרום (אשדוד בעיקר), וכמו שאמר רפי, אם יש אחד בדרך כלל יש עוד... לפעמים נתפסו ברצף 5-6 של קרוב לקילו, והם המשיכו לנגוס שוב ושוב בפער של דקות, על גמברי ובמיוחד על תולעי חוף. ראינו דוח משובח שמציג מיומנות יפה ושליטה גם בז'אנר הפיתיונות, שלל יפה ומגוון. אני גם הופתעתי שתפסת חריענים מהחוף, בדרך כלל כאמור הם נמצאים רחוק יותר, אבל אתה תפסת, אתה ראיתי בעיניים וזיהית, ואני סומך על הזיהוי שלך... יופי של תפיסות ויופי של דו"ח, תודה על השיתוף
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
הסרף הקל, דיג פיתיונות קטנים, מזכיר לי נשכחות... זו צורת הדיג שבה התמדתי במשך רוב ה"קריירה", מילדות ועד לפני כ-10 שנים, בתדירות הכי גבוהה. בזמנו הקורבינות היו דגים שמדי פעם נקלעים לשטח אצלנו בחופי הדרום (אשדוד בעיקר), וכמו שאמר רפי, אם יש אחד בדרך כלל יש עוד... לפעמים נתפסו ברצף 5-6 של קרוב לקילו, והם המשיכו לנגוס שוב ושוב בפער של דקות, על גמברי ובמיוחד על תולעי חוף. ראינו דוח משובח שמציג מיומנות יפה ושליטה גם בז'אנר הפיתיונות, שלל יפה ומגוון. אני גם הופתעתי שתפסת חריענים מהחוף, בדרך כלל כאמור הם נמצאים רחוק יותר, אבל אתה תפסת, אתה ראיתי בעיניים וזיהית, ואני סומך על הזיהוי שלך... יופי של תפיסות ויופי של דו"ח, תודה על השיתוף
תודה רבה קובי. פעם היית תותח בסרף היום אתה תותח בזרזור חופי. קראתי קצת דוחות שלך מפעם, ובמקצוענות כזאת לא נתקלתי הרבה.  ד"א אני בעצמי לא בטוח אם מדובר בחרען במאה אחוז, פעם הבאה אצלם אותו איך שיצא מהמים לזיהוי ודאי.
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 14, 2019, 11:36:29 AM על ידי Max
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
אני גם הופתעתי שתפסת חריענים מהחוף, בדרך כלל כאמור הם נמצאים רחוק יותר,
ממש אבל ממש לא נכון הם נמצאים על קו החוף מחפשים תולעים בחול שזה האוכל העדיף עליהם ובעיקר בים עובד למי שמחפש הפתעות שינסה לתפוס אותם על תולעת בעומק 20 ס"מ ועד מטר בלילה בעבר הרחוק כשהם היו נפוצים יותר היו מוציאים אותם 10 מטר מהחוף חתיכות של 5 וגם 10 קילו ויצא לי כבר לראות מישהו עם חכת בוס תופס חתיכה של לפחות 10 קילו בחוף הסלע בבת ים בלילה רק שהוא עשה טעות וניסה להרים אותו עם החוט עד שהחוט נקרע
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
ממש אבל ממש לא נכון הם נמצאים על קו החוף מחפשים תולעים בחול שזה האוכל העדיף עליהם ובעיקר בים עובד למי שמחפש הפתעות שינסה לתפוס אותם על תולעת בעומק 20 ס"מ ועד מטר בלילה בעבר הרחוק כשהם היו נפוצים יותר היו מוציאים אותם 10 מטר מהחוף חתיכות של 5 וגם 10 קילו ויצא לי כבר לראות מישהו עם חכת בוס תופס חתיכה של לפחות 10 קילו בחוף הסלע בבת ים בלילה רק שהוא עשה טעות וניסה להרים אותו עם החוט עד שהחוט נקרע חריען (סרגוס) של 5-10 קילו?
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
ממש אבל ממש לא נכון הם נמצאים על קו החוף מחפשים תולעים בחול שזה האוכל העדיף עליהם ובעיקר בים עובד למי שמחפש הפתעות שינסה לתפוס אותם על תולעת בעומק 20 ס"מ ועד מטר בלילה בעבר הרחוק כשהם היו נפוצים יותר היו מוציאים אותם 10 מטר מהחוף חתיכות של 5 וגם 10 קילו ויצא לי כבר לראות מישהו עם חכת בוס תופס חתיכה של לפחות 10 קילו בחוף הסלע בבת ים בלילה רק שהוא עשה טעות וניסה להרים אותו עם החוט עד שהחוט נקרע חריען (סרגוס) של 5-10 קילו? טוב רואים שאני עייף מהעבודה לא יודע איך ולמה חשבתי על יבלן כלומר מוסר  הולך לישון 
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|