בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  אחרי כמעט שבועיים של יובש, סוף סוף החכה התחילה קצת לרעוד היום
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: אחרי כמעט שבועיים של יובש, סוף סוף החכה התחילה קצת לרעוד היום  (נקרא 2024 פעמים) הדפסה
טלקו

חבר פורום
**

מנותק מנותק

שלום לכולם, אני שמח להיות חלק מאנשים שאוהבים את התחביב\ספורט היקר הזה...

טוב, אז אחרי כמעט שבועיים שכמעט ולא הצלחתי להוציא כלום, לא בחופי בת ים הרדודים, לא בחופי ת"א הסלעיים ולא ביפו, היום היה דווקא יום חביב מאוד.

הלכנו בצהרים לנמל ת"א, מאזור הדקים, הצלחנו להוציא ארס אחד גדול ויפה... בשלב מאוחר יותר התחילו רוחות חזקות מאוד אז נסענו לנמל יפו. שם זכינו להוציא טלוויזיה גדולה ויפה, סרגוסים וסרטנים כחולים ומעצבנים.

עדיין מחכה בכליון עיניים לדגים גדולים ואיכותיים שיגיעו לאזורים האלה. אשמח מאוד לקבל המלצות על אזורים טובים לדייג. 
 IP: [ מחובר ]
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

קודם כל ברוך הבא אלינו. 
אכן דיג סרף הולך חלש מאוד בארצנו, אני כמוך דג בגזרת ת"א יפו, בעיקר יפו. יכול להגיד לך שכל הריפים של יפו בעיקר הדרומית. ( אזור המזבלה) פעילים מאוד גם מבחינת טורפים וגם מבחינת דגי הריף. הייתי ממליץ לך יותר לגוון בסוגי דיג ולא לשאר רק עם הסרף. תנסה דיג בוס ופילוטה בריפים הדרומיים של יפו  ותראה תוצאות יפות מאוד. אם אתה מתעקש לדוג בסרף ורוצה תוצאות יש נקודה נחמדה. חוף סי פאלאס בת ים צפונית לחוף הסלע עד צופי ים. כל הנקודה הזאת בים עובד מצוינת לסרף וסרגוסים. קח בחשבון שעד שתלמד את תוואי הקרקע תאבד מלא ריגים זה אזור בעייתי אבל פורה. בהצלחה חבר ונשמח אם תציג את עצמך.
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

שלום לכולם, אני שמח להיות חלק מאנשים שאוהבים את התחביב\ספורט היקר הזה...

טוב, אז אחרי כמעט שבועיים שכמעט ולא הצלחתי להוציא כלום, לא בחופי בת ים הרדודים, לא בחופי ת"א הסלעיים ולא ביפו, היום היה דווקא יום חביב מאוד.

הלכנו בצהרים לנמל ת"א, מאזור הדקים, הצלחנו להוציא ארס אחד גדול ויפה... בשלב מאוחר יותר התחילו רוחות חזקות מאוד אז נסענו לנמל יפו. שם זכינו להוציא טלוויזיה גדולה ויפה, סרגוסים וסרטנים כחולים ומעצבנים.

עדיין מחכה בכליון עיניים לדגים גדולים ואיכותיים שיגיעו לאזורים האלה. אשמח מאוד לקבל המלצות על אזורים טובים לדייג. 
ברוך המצטרף אלינו 
אני כבר לא בתחום הסרף, כך שקשה לי לעזור.
בטוח ששאר החברים יוכלו לעזור יותר ממני
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

ברוך הבא לפורום טלקו
בהזדמנות חגיגית זו וכפי שציין מקס, אתה מוזמן להציג את עצמך בכמה מילים...
סגנונות דיג, אזור מגורים וכל מה שתראה לנכון.....

מבחינת מקומות דיג,
אני לא מהמרכז אך סומך בעיניים עצומות על ההמלצות של מקס...

נ.ב.
אם תפסת, תרגיש בנוח להעלות דו"ח דיג ביומן דו"חות הדיג
טלקו

חבר פורום
**

מנותק מנותק

תודה רבה מקס.
לצערי אני לא כ"כ מכיר את יפו, כך שאשמח אם תוכל לתת לי נקודות שאתה ממליץ, או אולי ציון מקומות.

לבקשתך,
אני בן 40, נשוי +
חובב דייג מילדות, ועכשיו אחרי תקופה ארוכה חזרתי לתחביב המתוק הזה.
אני דג בעיקר עם פיתיונות, חכת חוף של בוסטון.
יש לי 5 חכות בבית אחת חכת חוץ של דאייוה, חכה למשקלים כבדים, יש לי חכה אולטרה לייט, ועוד כמה בוסים.

אין לי מושג למה, אבל נתקעתי בעיקר על פיתיונות, כמו קלמארי וסרטנים קטנים. הצלחתי להוציא בעיקר טלוויזיות, סרגוסים, ארסים, פעם אחת גם לוקוס שמנמן. על מים מתוקים אני לא מדבר כעת כי זה היה התחביב העיקרי שלי, וכיום אני בעיקר בים בניסיון להצליח להביא דגים גדולים ( מה שלא כ"כ מצליח לי).

חשבתי לאחרונה לנסות קצת ג'ירג'ור, אך כיוון שאני לא מכיר כ"כ טוב את הים באזור המרכז, אני ממתין עם זה קצת.

בגדול, אני מאוד אשמח להצטרף וללמוד מחברים מנוסים.

ברקים
ציטוט של: Max
link=topic=34789.msg405214#msg405214 date=1573021932
קודם כל ברוך הבא אלינו. 
אכן דיג סרף הולך חלש מאוד בארצנו, אני כמוך דג בגזרת ת"א יפו, בעיקר יפו. יכול להגיד לך שכל הריפים של יפו בעיקר הדרומית. ( אזור המזבלה) פעילים מאוד גם מבחינת טורפים וגם מבחינת דגי הריף. הייתי ממליץ לך יותר לגוון בסוגי דיג ולא לשאר רק עם הסרף. תנסה דיג בוס ופילוטה בריפים הדרומיים של יפו  ותראה תוצאות יפות מאוד. אם אתה מתעקש לדוג בסרף ורוצה תוצאות יש נקודה נחמדה. חוף סי פאלאס בת ים צפונית לחוף הסלע עד צופי ים. כל הנקודה הזאת בים עובד מצוינת לסרף וסרגוסים. קח בחשבון שעד שתלמד את תוואי הקרקע תאבד מלא ריגים זה אזור בעייתי אבל פורה. בהצלחה חבר ונשמח אם תציג את עצמך.
yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

יש טרכונים בשפע נסה עם מנה יפה של פיתיון קלמרי וקרס  0./ 2   צוואר ארוך שהקרס תיהיה דקה

יש גם גומברים שבישבילם תצתרך קרס גדולה עם כבל פלדה ופיתיון בורי

עריכה אחרונה: נובמבר 10, 2019, 16:10:44 PM על ידי yoelsh
yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

קבל טיפ נוסף

תלאי של הקרס שיהיה ארוך , לפחות מטר
טלקו

חבר פורום
**

מנותק מנותק

תודה רבה אח יקר. השאלה באיזה מקומות אתה דג. זה לפעמים הזוי שאני זורק חכה ואפילו אין אכילות.... ואם כבר יש אכילות אז אני מוציא איזה סרטן כחול גדול ומעצבן.

קבל טיפ נוסף

Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

תודה רבה אח יקר. השאלה באיזה מקומות אתה דג. זה לפעמים הזוי שאני זורק חכה ואפילו אין אכילות.... ואם כבר יש אכילות אז אני מוציא איזה סרטן כחול גדול ומעצבן.

קבל טיפ נוסף

לא הזוי בכלל, זה קורה הרבה.
אם אתה רוצה דגים בסרף אתה צריך קודם לקרוא את הים. חשוב מאוד. אם תבוא לחוף תזרוק סתם לאיפשהו ותקווה לדג אולי תתפוס, ואולי לא.. אבל אתה יכול להגדיל את סיכוי התפיסה. יש הבדל בקריאת הים בין ים פלטה לים גלי.

ים פלטה - באזור חולי תחפש ריפים שקועים, אם אתה רואה הכל חול ואז כתם שחור במים זה ריף שקוע ולשם תזרוק שם יש לדגים מקומות מסתור, אזור חולי לגמרי זה מדבר ויש שם תפיסות של דגים נודדים כמו טרולוסים, גומברים וכו' ובריף שקוע יש לך דגים שהם דיירי קבע כמו לוקוסים., סרגוסים, מלכות (יותר בעומק) וכד'

אם אתה באזור סלעי לגמרי ז"א אתה עומד על השובר או הריף ורואה שכל הקרקעית כהה (סלעית) תחפש בריכות חול בין הסלעים.

בים גלי/גבה גלי/רוגש - שים לב לגלים, תחפש הפרש בין שבירה של גלים מה שאומר שבינהם יש בור לשם תזרוק.
תחפש זרמים חוזרים (יש באתר תמונות והסברים איך למצוא)

פתיונות: קלאמר פתיון מצוין רק לדגים גדולים, הוא לא מומלץ לדגי ריף ( סרגוסים, מאמירים, וכד)
גמברי - פתיון מצוין לדגי ריף, צריך לקלף את הקליפה לגזור חתיכה שתתאים לגודל הקרס וללפף בחוט אלסטי.(חשוב)
תולעים - כנל פתיון מצויין
סרטנים - פתיון מצויין לוקוסים.

גם חשוב לדיג סרף זה תנאי הגאות והשפל עם מצב הירח אבל אני לא ארחיב כי זה לא יסתיים, תחפש מידע על זה באינטרנט. (בעברית אין הרבה מידע)

מקווה שעזרתי ולדעתי זה יותר חשוב מיקום, כי דגים יש בים צריך לדעת איפה לזרוק לפי תנאי הים.
עריכה אחרונה: נובמבר 10, 2019, 21:59:34 PM על ידי Max
טלקו

חבר פורום
**

מנותק מנותק

תודה רבה לך על ההסבר. אני מקווה לצאת פעם פעמיים עם דייגים מנוסים, ואז כבר הכל ירוץ. ☺

קבל טיפ נוסף

לא הזוי בכלל, זה קורה הרבה.
אם אתה רוצה דגים בסרף אתה צריך קודם לקרוא את הים. חשוב מאוד. אם תבוא לחוף תזרוק סתם לאיפשהו ותקווה לדג אולי תתפוס, ואולי לא.. אבל אתה יכול להגדיל את סיכוי התפיסה. יש הבדל בקריאת הים בין ים פלטה לים גלי.

ים פלטה - באזור חולי תחפש ריפים שקועים, אם אתה רואה הכל חול ואז כתם שחור במים זה ריף שקוע ולשם תזרוק שם יש לדגים מקומות מסתור, אזור חולי לגמרי זה מדבר ויש שם תפיסות של דגים נודדים כמו טרולוסים, גומברים וכו' ובריף שקוע יש לך דגים שהם דיירי קבע כמו לוקוסים., סרגוסים, מלכות (יותר בעומק) וכד'

אם אתה באזור סלעי לגמרי ז"א אתה עומד על השובר או הריף ורואה שכל הקרקעית כהה (סלעית) תחפש בריכות חול בין הסלעים.

בים גלי/גבה גלי/רוגש - שים לב לגלים, תחפש הפרש בין שבירה של גלים מה שאומר שבינהם יש בור לשם תזרוק.
תחפש זרמים חוזרים (יש באתר תמונות והסברים איך למצוא)

פתיונות: קלאמר פתיון מצוין רק לדגים גדולים, הוא לא מומלץ לדגי ריף ( סרגוסים, מאמירים, וכד)
גמברי - פתיון מצוין לדגי ריף, צריך לקלף את הקליפה לגזור חתיכה שתתאים לגודל הקרס וללפף בחוט אלסטי.(חשוב)
תולעים - כנל פתיון מצויין
סרטנים - פתיון מצויין לוקוסים.

גם חשוב לדיג סרף זה תנאי הגאות והשפל עם מצב הירח אבל אני לא ארחיב כי זה לא יסתיים, תחפש מידע על זה באינטרנט. (בעברית אין הרבה מידע)

מקווה שעזרתי ולדעתי זה יותר חשוב מיקום, כי דגים יש בים צריך לדעת איפה לזרוק לפי תנאי הים.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

תודה רבה מקס.
לצערי אני לא כ"כ מכיר את יפו, כך שאשמח אם תוכל לתת לי נקודות שאתה ממליץ, או אולי ציון מקומות.

לבקשתך,
אני בן 40, נשוי +
חובב דייג מילדות, ועכשיו אחרי תקופה ארוכה חזרתי לתחביב המתוק הזה.
אני דג בעיקר עם פיתיונות, חכת חוף של בוסטון.
יש לי 5 חכות בבית אחת חכת חוץ של דאייוה, חכה למשקלים כבדים, יש לי חכה אולטרה לייט, ועוד כמה בוסים.

אין לי מושג למה, אבל נתקעתי בעיקר על פיתיונות, כמו קלמארי וסרטנים קטנים. הצלחתי להוציא בעיקר טלוויזיות, סרגוסים, ארסים, פעם אחת גם לוקוס שמנמן. על מים מתוקים אני לא מדבר כעת כי זה היה התחביב העיקרי שלי, וכיום אני בעיקר בים בניסיון להצליח להביא דגים גדולים ( מה שלא כ"כ מצליח לי).

חשבתי לאחרונה לנסות קצת ג'ירג'ור, אך כיוון שאני לא מכיר כ"כ טוב את הים באזור המרכז, אני ממתין עם זה קצת.

בגדול, אני מאוד אשמח להצטרף וללמוד מחברים מנוסים.
עכשיו אנחנו מכירים אותך אתה בסדר

לגבי דגים גדולים,
מן הסתם הסיכויים יגדלו אם תכוון אליהם - וחלק גדול מזה הוא הפתיון...
יש כמה מאמרים בנושא ומומלץ להצית בדיון הנעוץ בפורום דיג בז'רז'ור שמדבר על איתור זרם חוזר -
נכון לדעתי גם לדיג פתיונות
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!