תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
29/10/2019 | כללי: חו"ל | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
צהריים | ניקל בינוני - Acme Little Cleo Spoon | *אחר - דג שאינו ברשימה | 1 | שוחרר |
הדו"ח:
בעקבות הדרכה שנקבעה לי במולדובה ללקוח שלנו, אני כמובן ישר חושב קודם כל על דיג ואח"כ על עבודה ;-).
אני בודק וראה שיש קצת אפשרויות לדוג שם וכמובן מתארגן בהתאם.
אני מגיע רק עם ציוד אולטרה לייט שלי (כמו לירדן).
אני קובע עם בעל החברה (רועי) שנעשה יומיים דיג ויומיים הדרכה (הוא גם בעניין של קצת דיג למזלי)

אנחנו ממריאים ביום ראשון בלילה למולדובה, נוחתים בשני לפנות בוקר ואז מתארגנים על הדירות שלנו.
לאחר שינה של 3 שעות, קמים בבוקר ודואגים לשכור רכב + כניסה לחנות דיג מקומית לרכוש לרועי כמה דברים (הוא בא עם ציוד לפתיונות) ולקראת הצהריים חוברים לחבר של אחד העובדים שלו שאוהב לדוג ויכול להדריך אותנו.
מכיוון שזו כבר שעת צהריים, נסענו למקום קרוב יחסית בנהר דניסטר כדי לדוג שם עד השקיעה.
אנחנו מגיעים למקום, הנהר די רחב וזרימה ממש איטית.
המדריך אמר לי שעדיף להשתמש כאן בדמויים וסיליקונים.
אנחנו מנסים לדוג כאן במשך כשתיים ללא שום סימני התייחסות של הדגים

מדי פעם רואים איזה סימן שיש דג במים אבל זהו.
לקראת השקיעה אני מקבל סוף סוף תקיפה על דמוי סיני לבן אבל הדג מפספס (תראו בסרט).
עוד חצי שעה של נסיונות וסיימנו את היום עם שקיעה יפה בנהר

ליום השני, תכננו לצאת בבוקר לנסיעה של כ70 ק"מ מקישינב למקום שנקרא Oxentea . שם המדריך אמר שהיה להם שבוע שעבר דיג טוב.
אנחנו כמובן אופטימיים, מגיעים למקום אחרי כשעה וחצי של נסיעה ומתארגנים.
המקום נראה עם הרבה יותר פוטנציאל מהמקום של היום הקודם. יש כאן מבנה קרקע של מדרון ומדרגה ששם אמורים להיות הדגים.
המדריך שלנו יוצא עם סירת הגומי שלו לדוג ואנחנו מטיילים לאורך הגדה לפי הנחיה שלו היכן כדאי להיות.

מדי פעם אני קולט תקיפות של דגים ברדוד (יש להקות דגיגים) ואני ישר זורק לשם ללא הצלחה.
במשך כ 3 שעות אני מנסה את מגוון הארסנל ולא קורה כלום

אנדרי המדריך תפס כבר 3 דגים מהסירה שלו ואנחנו כלום.
באחת הפעמים, אני עובד עם הכפית של Acme ואז ליד הגדה יש קבוצת סלעים במים ואני מקבל תקיפה

יש ספתח במולדובה

אנחנו מעודדים מזה ומחליטים להשאר לנסות עוד קצת, אבל כנראה שהדגים שם החליטו שתפיסה אחת לתיירים מישראל זה מספיק

אחרי עוד כשעה אנחנו מתקבלים חזרה.
אלו הדגים שאנדרי המדריך שלנו תפס מהסירה (לא יודע מה השם שלהם)

כמובן שקניתי כמה צעצועים לדיג בחנות דיג

תהנו מהסרט
ציוד:
חכה : Black Hole Dark Horse Rockfish S-802-UL-ST 1-5g 2.44m
רולר: Shimano Ultegra 1000
חוט: Daiwa J-Braid X8 PE0.6 9Lbs מחובר ישירות לסיכה.
דמויים: כפית של Acme Little Cleo Spoon 7 גרם צבע זהב/אדום. דמוי סיני וג'יגים שונים.
כפית Acme Little Cleo Spoon
https://www.acmetackle.com/products/little-cleo?variant=46050901254