פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   יום וים של כייף ברדודים |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: יום וים של כייף ברדודים (נקרא 2651 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 1/11/2019 | מרכז - הרצליה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 20 - 30 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
6-12 | גיג קטן - מכל הבא ליד | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 5 | 11 | | גיג קטן - | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | | | | גיג קטן - | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | | |
הדו"ח:  למרות ההצלחה בגזרת הפלמידות העונה, מחליטים לתפוס פתיונות חיים ומורידים אותם עם אור ראשון בנקודה מרוחקת כשעה הפלגה בים נוח וסלחן המאפשר הפלגה מהירה ובכך מקצר את הזמן בינינו לאכילה הראשונה. בתקלה ממתין לנו שראקיסט נחמד שעם האור גילנו שאנחנו מוקפים במצופים שלו והעבודה המשותפת איתו על אותה תקלה לא נעימה ולא מניבה.. עומק או רדוד? רדוד עלתה ההחלטה. היד לוחצת על הטרוטל ואחרי 10 דקות אנחנו כבר בדריפט ראשון מעל הנקודה השניה. כבר בהורדה ראשונה אני מקבל תקיפה יפה שלא מתפתחת לשום מלחמה. עוד כמה דריפטים והנה באה הנעילה. אינטיאס ראשון 3 קג אצלנו בסירה. ואז, מתחיל המטווח. כל דריפט הניב דג, לוקוס קטן ששוחרר, שחורה, לבנה ועוד שני אינטיאסים בגודל של קודמם. הבטן מקרקרת והרעב גובר ומחליטים להעמיד את מחבת השקשוקה המשובח על הכירה. אבל אנחנו המכורים שלא יודעים שובע לעולם, בין ביצה לביצה מורידים מערך של רפאלות קטנות ומנצלים את זמן האכילה לגרירה. לקראת סוף הארוחה החלו הרולרים לפצוח בזמרה. עוד לבנה אחת משתי האכילות עלתה לסירה. מקפלים את הארוחה, מארגנים מחדש את הסירה ועוברים לסטים קלים של ג׳יג לייט מחומשים בג׳יגים קטנים, קדימה לנקודה הבאה. השעה שעת צהריים ואנחנו עם שלל מכובד פוזלים לכיוון המרינה, לא לפני שנבקר בנקודות הרדודות שהניבו לנו לא מעט דגים לאחרונה. ואז, שוב מתחיל לו המטווח. תקיפה פה תקיפה שם, בייבי אינטיאסים, פלמידות ושחורה. איזה יום זה היה...
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
איזה תענוג של מקבץ דגים ואקשן  טוב שהדגים חיכו בסבלנות שסיימו לאכול ואז התחילו להתפס בטרולינג  יציאת דייג במיטבה 
|
-------------------------------
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
וואוו איזה דוח פיצוץ ים של אקשן והנאה שבאו בעקבות החלטה לרדת לרדות אני מתאר לעצמי את הקללות שקיבלתם בשקט מהשרקיסט  רק הערה קטנה היה מקום לשחרר את הבייבי
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
יום מגוון עם מבחר דגים ומעבר בין נקודות, ים נוח וכיפי, ואחלה של שלל. תמיד טוב שיש תכנית ב' וגם ג' לנקודות למקרים שבהן אין היענות או כשהנקודה תפוסה ע'י דייגים אחרים והצפיפות לא נעימה... כמו אלון גם אני הייתי שוקל שחרור של הבייבי, אבל זה עניין לגמרי סובייקטיבי... יופי של דו"ח בצבעים, תודה על השיתוף!
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
אחלה יום, תגובה מהירה ונכונה למצב בפועל ועבודה מדוייקת. לטעמי גם הייתי משחרר את הבייבי, במיוחד ביום כזה (למרות שהוא הדבר הכי טעים שיש לכם שם....)ץ
עבד גם על החי? רק סנפנים שתפסתם או משהו אחר? שיהיה ככה כל פעם !
|
|
|
|
|
אחלה יום, תגובה מהירה ונכונה למצב בפועל ועבודה מדוייקת. לטעמי גם הייתי משחרר את הבייבי, במיוחד ביום כזה (למרות שהוא הדבר הכי טעים שיש לכם שם....)ץ
תודה, לגבי הבייבי, משתדל לא לתפוס מטעמי מצפון באופן כללי. פעם ב... תסלחו לי. החוק בארץ כרגע לא מגדיר או מגביל גודל מינימום לאינטיאסים וזאת כפי הנראה בגלל שגשוג וחוזק הזן בים שלנו. יש גם את עניין הטרולים שמוציאים אותם בטונות ולא ביחידים. בייבי במשקל קילו הוא דג מאכל נהדר. על החי לא היה כלום באותו יום, הפתיונות הרצויים לחי בעייננו הם דווקא פחות סנפנים ועכשיו שהטרכונים בשיאם, הם מועדפים עלינו וגם כך על דג המטרה האינטיאס. היו גם כמה צ׳יפורות (בר) המאופיינות יותר בגודלן הקטן יחסית לדניס הכלובים ומרמיר ג׳אבר שנדחף.
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
 |
|
|
תודה, לגבי הבייבי, משתדל לא לתפוס מטעמי מצפון באופן כללי. פעם ב... תסלחו לי. החוק בארץ כרגע לא מגדיר או מגביל גודל מינימום לאינטיאסים וזאת כפי הנראה בגלל שגשוג וחוזק הזן בים שלנו. יש גם את עניין הטרולים שמוציאים אותם בטונות ולא ביחידים. בייבי במשקל קילו הוא דג מאכל נהדר. על החי לא היה כלום באותו יום, הפתיונות הרצויים לחי בעייננו הם דווקא פחות סנפנים ועכשיו שהטרכונים בשיאם, הם מועדפים עלינו וגם כך על דג המטרה האינטיאס. היו גם כמה צ׳יפורות (בר) המאופיינות יותר בגודלן הקטן יחסית לדניס הכלובים ומרמיר ג׳אבר שנדחף. אין על מה לסלוח, הכל בסדר. אנחנו יודעים שאתה משחרר יותר מאשר לוקח. והחוק לא מגדיר גודל מינימום לזן בגלל שלצערי המחוקק מתנהל בטיפשות בכל הקשור לחקיקה מקצועית, לא בגלל שהוא מודד מה מצב וגודל הדגים בים שלנו. והזן לא כל כך משגשג אצלנו ביחס למקומות אחרים בעולם, שם הם נפוצים כמו זבל  רק לשם הבהרה כדי לא לבלבל קוראים אחרים: דניס/צ'יפורה הוא אותו דג בדיוק, ספרוס זהוב (השם של ספרוס זהוב בטורקית הוא "צ'יפרה דניז". "צ'יפרה" מגיע מהשם היווני העתיק שמדבר על פס הזהב בראש, "דניז" בטורקית זה "מהים", להלן "צ'יפורה מהים" כי גידלו אותם בחוות בים.... כשהתחילו לייבא אותם כולם התחילו לקרוא לדג "דניס", ושם הדייגים לדג הזה בארץ כבר היה "צ'יפורה" ומשם נוצר הסלט...) ההבדלים בגודל ובצבע ובהתנהגות הם רק בגלל אופי הגידול בכלובים. דניס גידול שבורח, תן לו מספיק זמן התאוששות והוא יקבל את המראה והגודל וההתנהגות של דג בר. ספר קצת איך ואיפה (עומק, תוואי) אתה תופס את הטרולוסים עכשיו?
|
|
|
|
|
 |
|
|
תודה, לגבי הבייבי, משתדל לא לתפוס מטעמי מצפון באופן כללי. פעם ב... תסלחו לי. החוק בארץ כרגע לא מגדיר או מגביל גודל מינימום לאינטיאסים וזאת כפי הנראה בגלל שגשוג וחוזק הזן בים שלנו. יש גם את עניין הטרולים שמוציאים אותם בטונות ולא ביחידים. בייבי במשקל קילו הוא דג מאכל נהדר. על החי לא היה כלום באותו יום, הפתיונות הרצויים לחי בעייננו הם דווקא פחות סנפנים ועכשיו שהטרכונים בשיאם, הם מועדפים עלינו וגם כך על דג המטרה האינטיאס. היו גם כמה צ׳יפורות (בר) המאופיינות יותר בגודלן הקטן יחסית לדניס הכלובים ומרמיר ג׳אבר שנדחף. אין על מה לסלוח, הכל בסדר. אנחנו יודעים שאתה משחרר יותר מאשר לוקח. והחוק לא מגדיר גודל מינימום לזן בגלל שלצערי המחוקק מתנהל בטיפשות בכל הקשור לחקיקה מקצועית, לא בגלל שהוא מודד מה מצב וגודל הדגים בים שלנו. והזן לא כל כך משגשג אצלנו ביחס למקומות אחרים בעולם, שם הם נפוצים כמו זבל  רק לשם הבהרה כדי לא לבלבל קוראים אחרים: דניס/צ'יפורה הוא אותו דג בדיוק, ספרוס זהוב (השם של ספרוס זהוב בטורקית הוא "צ'יפרה דניז". "צ'יפרה" מגיע מהשם היווני העתיק שמדבר על פס הזהב בראש, "דניז" בטורקית זה "מהים", להלן "צ'יפורה מהים" כי גידלו אותם בחוות בים.... כשהתחילו לייבא אותם כולם התחילו לקרוא לדג "דניס", ושם הדייגים לדג הזה בארץ כבר היה "צ'יפורה" ומשם נוצר הסלט...) ההבדלים בגודל ובצבע ובהתנהגות הם רק בגלל אופי הגידול בכלובים. דניס גידול שבורח, תן לו מספיק זמן התאוששות והוא יקבל את המראה והגודל וההתנהגות של דג בר. ספר קצת איך ואיפה (עומק, תוואי) אתה תופס את הטרולוסים עכשיו? מכל מלמדי השכלתי והחכמתי, תודה להסבר ולהעשרה. דגתי אותם בעומק 20 מטר בדריפט מעל סלע וחול בחושך מוחלט, על ריג של שתי קרסים קשורות מעל משקולת. הפיתיון היה חתיכות של סקומברי קנוי, שרימפסים וקלאמרי שנתפס בחוף לפני כמה ימים. אופי האכילה של הצ׳יפורה מסגיר אותה מייד ורצוי לדוג אותן עם קרסים קטנות..
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
דרך אגב, לדעתי לא קבעו להם גודל מינימום בגלל ההשפעה של נציגי הדייגים המסחריים ולא בגלל סיבות מקצועיות. המסחריים דגים אותם ברשתות ובמכמורת בעיקר בגדלים הקטנים יותר, מ-200 גרם ועד קילו- שניים, וכנראה שהצליחו להפעיל מספיק לחץ כדי למנוע את קביעת גודל מינימום עליהם, וחבל שכך. מילא 2-3 חתיכות של קילו וחצי כל אחד, אבל כשאתה רואה ארגזים של אנטיאסים קטנטנים בגודל טיגון, פשוט כואב הלב.
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
 הדוח מעדן בטעם שקשוקה עם בזזזזזזזז ובזזזז איזה דוח חוויה טוב שהרשתות/שארק גרם לכם לבחור שוב מיקום זה היה בטח לטובה הפעם ת ע נ ו ג 
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
תודה, לגבי הבייבי, משתדל לא לתפוס מטעמי מצפון באופן כללי. פעם ב... תסלחו לי. החוק בארץ כרגע לא מגדיר או מגביל גודל מינימום לאינטיאסים וזאת כפי הנראה בגלל שגשוג וחוזק הזן בים שלנו. יש גם את עניין הטרולים שמוציאים אותם בטונות ולא ביחידים. בייבי במשקל קילו הוא דג מאכל נהדר. על החי לא היה כלום באותו יום, הפתיונות הרצויים לחי בעייננו הם דווקא פחות סנפנים ועכשיו שהטרכונים בשיאם, הם מועדפים עלינו וגם כך על דג המטרה האינטיאס. היו גם כמה צ׳יפורות (בר) המאופיינות יותר בגודלן הקטן יחסית לדניס הכלובים ומרמיר ג׳אבר שנדחף. שלא תבין לא נכון אין פה בכלל על מה לסלוח אני בסך הכל הבעתי דעה שרבים מסכימים איתה אתה תעשה ככל העולה על רוחך ורצונך מה גם שאין פה שום עבירה על החוק כך שאתה בסדר גמור ראינו כבר חברה שמשחררים חתיכות של 3-4 קילו וגם יותר פשוט לטעמי לאחר שתפסתם כמה חתיכות יפות היה מקום לשחרר את הבייבי בסך הכל אחלה דוח מהנה ומלמד  אל תתבעאס עלינו 
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
מכל מלמדי השכלתי והחכמתי, תודה להסבר ולהעשרה. דגתי אותם בעומק 20 מטר בדריפט מעל סלע וחול בחושך מוחלט, על ריג של שתי קרסים קשורות מעל משקולת. הפיתיון היה חתיכות של סקומברי קנוי, שרימפסים וקלאמרי שנתפס בחוף לפני כמה ימים. אופי האכילה של הצ׳יפורה מסגיר אותה מייד ורצוי לדוג אותן עם קרסים קטנות..

|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
יופי של אקשן קיבלתם כל הכבוד על התפיסות ועל השחרורים 
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מה זה תומר? מה אתה מראה תמונה של דגים במקום תמונה של השקשוקה..  ולצם העניין, יופי של יום ויופי של דו"ח  אישית, לרוב מעדיף את האקש'ן של "הקטנים" (1-3) על הקטע של לעבוד יום שלם ולתפוס שני גדולים.... "הקטנים" האלו נותנים פייט יפה ומבחינת הטעם של האינטיאס - הקטנים הרבה יותר טעימים... לטעמי יום פיצוץ ובהחלט יום שגורם לאדרנלין ולחיוכים לזרום - במהלך הדיג ובסופו...  לעצם גודל האינטייאסים, בתגובה נפרדת, בהמשך.. עכשיו העיניים נסגרות....
|
|
|
|
|
דרך אגב, לדעתי לא קבעו להם גודל מינימום בגלל ההשפעה של נציגי הדייגים המסחריים ולא בגלל סיבות מקצועיות. המסחריים דגים אותם ברשתות ובמכמורת בעיקר בגדלים הקטנים יותר, מ-200 גרם ועד קילו- שניים, וכנראה שהצליחו להפעיל מספיק לחץ כדי למנוע את קביעת גודל מינימום עליהם, וחבל שכך. מילא 2-3 חתיכות של קילו וחצי כל אחד, אבל כשאתה רואה ארגזים של אנטיאסים קטנטנים בגודל טיגון, פשוט כואב הלב.
לא אכפת לי לשלוח שאילתא קצרה למשרד החקלאות שתגלה לנו מה עומד מאחורי ההיגיון שלא לקבוע לאינטיאס גודל מינימום. לעומתו הפלמידה הלבנה למשל הפולשת שנמצאת בתפוצה הרבה יותר רחבה ולה כן נקבע מינימום.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|