Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 23/10/2019 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - בוס ובולונז |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
לילה | בצק רגיל - | בורי דהבאן (קיפון זהוב) | | |
הדו"ח:טוב לאחר כמה ימים שהיה שקט יחסי במים, קצת קנביטים בינוניים והרבה בזרה שמפריעים לבורי לאכול. הגעתי היום בשעה שמונה בערב כל הדייגים נמצאים במקומם, שואל מה קורה, אומרים שכלום הבזרה (לואיזות) מפריעים לדייג. מתמקם ליד זורק קצת חלה רטובה לריסוס, ושולף לואיזות בזוגות אין שום בורי באופק. אחרי שהורדתי קצת את המצוף שולף קנביט בינוני אחד וזהו. מחליט לעבור מיקום כי פה תוצאות לא יהיו. במיקום החדש (אמצע המזח) יוצאים מלא מלא סרגוסים קטנטנים וכל מיני בייבי שמפריעים לבורי. לאט לאט הזמן עובר ומתחילות להופיע לי על המצוף אכילות עדינות, סוף סוף. בין לבין בערך בשעה וחצי במיקום החדש הוצאתי שלוש בורים יחסית גדולים שנתנו מלחמה יפה כל אחד. ציוד - מצוף בלזה ארוך 5 גרם חוט לקרסים פלורו קרבון 0.14 קרסים מוסטד 12 בצק מסטיק לא דליל אלא יחסית קשה ודביק (עורבב במכונת ערבוב חצי שעה) כלל חשוב בהכנת בצק לבורי - אם עושים אותח ידנית לערבב אותו כמה שיותר זמן. אני שומע מלא שאומרים שהבצק מסטיק נופל להם מהקרס. אם הבצק נופל מהקרס אז הוא לא מוכן נכוון. תוסיפו עוד קמח הבצק לא צריך להיות דליל אין בעיה שיהיה קשה רק שיהיה דביק ונמתח. מוסר השכל מהדייג היום- תמיד לשנות מיקום אם משהו במיקום הנוכחי לא נראה לכם. אם יש כמויות של קטנים, לבורי אין זמן להתקרב גם אם הוא בסביבה.
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
תודה על הטיפ לגבי הבצק כל הכבוד על התפיסות 
|
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
תודה על הדוח. שמח שנהנת ותפסת.
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
נהדר! תודה על השיתוף
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
תודה על השיתוף אם אני מזהה נכון בתמונה יש שני בורי דהבן
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
תודה על השיתוף אם אני מזהה נכון בתמונה יש שני בורי דהבן
כן שני דהבנים השמנים עם הנקודה הזהב. בורי זהב. תודה רבה לכולם.
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
לשנות מיקום זה כלל די חשוב וחיוני כלא הולך במקום הנוכחי.  תודה על הטיפים לחברים שדגים בבוס  שלל בורי מכובד 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
עוד דו"ח נהדר, מקס, מלא תובנות ודקויות של מקצוענות! אכן תמיד משתלם לזוז כשאין תוצאות, לפעמים גם 5 מטר ימינה או שמאלה עושים הבדל גדול! יופי של בורים ויופי של דו"ח, תודה על השיתוף
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
דוח יפה עם תובנות ותוצאות.הדייג מתבצע עם סטייק לייט בלילה?
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
דוח יפה עם תובנות ותוצאות.הדייג מתבצע עם סטייק לייט בלילה?
כן מצוף וסיטקלייט זה עם הבוס בתוך הנמל עצמו מחפש אותם על הקרקעית תודה חברים 
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
אחלה דו"ח, מלמד המון ! תודה על ההשקעה !
איזה זן זה הקנביט? ויש לך תמונה של הלואיזה? נזהה אותה כמו שצריך
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
אחלה דו"ח, מלמד המון ! תודה על ההשקעה !
איזה זן זה הקנביט? ויש לך תמונה של הלואיזה? נזהה אותה כמו שצריך
תודה רבה אחי. הקנביט זה בורי זה סוג של בורי שחי הרבה בנמלים ושפכי נחלים לים. בתמונה זה לואיזה /בזרה/ביזרי דג שבא בחורף בלהקות ענק ומפריע מאוד לדייג בורי. אבל אני אגלה לך משהו - אם תופסים כמות של הדג המעצבן הזה זה בין הדגים הטעימים בטיגון. הרבה יותר טעים מבורי, גם לא צריך לנקות לו מעיים רק קשקשים וזהו.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
ביזרי-לואיזה-אידרית גושמנית היא בסיס שרשרת המזון, בעקבות הביזרי מגיעים כל הטורפים. דג פיתיון נהדר, כשהלהקות נמצאות בריף שווה להישאר (כל פיפס גורם להן לקפוץ אז לא קשה לזהות שהם נמצאות), ובנוסף גם משמש פיתיון חי נהדר לטורפים בינוניים.
|
|
|
|
|
מקצוענות לשמה מקס כל הכבוד ...בורים שמנמנים ויפים אין ספק שהמשפט ..."משנה מקום משנה מזל.." לא נאמר סתם 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
מקס, ברשותך אני עושה קצת סדר למי שלא מכיר: לואיזה/ביזרי - שם כללי לדגי פתיון, להקות של דיגים לא גדולים, לעתים מכנים אותם אף סרדינים... הסוג שאתה שמת נקרא אדרית גושמנית, דג מהגר מים סוף הקנביט הוא "קיפון גדול ראש" - לפי מה שאמרו לי, הכינוי קנביט הוא בשל דמיונו לנבוט( ראש עבה ורחב כאשר הגוף הולך והופך לצר ככל שהולכים לכיוון הזנב) בורי זהב - זהו קיפון זהוב ויש עוד כמה זנים של בורי לחופי הארץ (למי שלא יודע: אין רבייה של בורי במים המתוקים בארץ, כל הבורי שיש בכנרת, במאגרים ובמערכות אחרות הם בורים שנתפסים כדגיגים בשפכי נחלים לים ע"י אנשים שמורשים לכך בלבד ומועברים לאיכלוס המערכות. לפעמים מגיעים איתם עוד דגים שאתם לא מצפים למצוא, אבל כקטנים הם נראים כמו הבורי או מסתובבים איתם... אני חושב שגם הצלופחים האירופיים תפסו ככה טרמפ למערכות ללא גישה לים)
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|