תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
22/10/2019 | דרום - פלמחים | מים מלוחים | שקט עד גלי | 10 - 20 מטר | דיג מקיאק בים - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
היי.
לפני מספר שבועות העלתי הודעה שאני מחפש שותף לדייג לילה מקיאק. לא הייתה הענות.
כל התגובות היו שמאד לא מומלץ לצאת בלילה וכדאי לרדת מהעניין. לא שחידשו לי משהוא , אבל כאשר אני שומע זאת מאנשים אחרים זה ניכנס לראש קצת יותר טוב. אז ירדתי מהעניין.
עד אתמול !!!. אתמול יצאתי כרגיל עם זריחה לטרולינג וגיג. היה נחמד - פלמידה של 3 קילו. במהלך הדייג פגשתי בחור עם קיאק שגם עשה דייג. הוא שאל אם אני רוצה לצאת ביחד לדייג לילה וסיפר שהתוצאות בלילה ממש טובות. השארתי לו מספר טלפון ואמר שיהיה בקשר. נדמה לי ששמו עוז.
במשך שעתיים של גיג דמיינתי דייג לילה.
בקיצור , בשעה 17:00 כבר הייתי בחוף מוכן ליציאת בין ערביים ולילה - לצערי , לבד.
בדרך העמסתי בלוק בניין שישמש אותי כעוגן. ארגנתי את הקיאק בצורה אופטימלית כך ששום דבר לא יסתבך לי בלילה. היו איתי : פנס ראש , תאורה מהבהבת על עמוד ופנס צלילה לגיבוי. חצי שעה טרולינג שלא הניב וחתכתי ל-20 מטר. השמש הייתה כבר 20 דקות לפני שקיעה. מתחיל גיג ונעילה חזקה. פלמידה יפה של 5 קילו יוצאת ללא קושי מיוחד.
ניסיתי קצת גיג בחושך אבל ללא תוצאות. הייתי בטוח שהרוח תרד בשעה שמונה אבל היא המשיכה לעבוד. עברה לי מחשבה לוותר על דייג לילה ולחזור ביום עם אפס רוח. אבל אם כבר הגעתי עד פה וכבר יש עוגן בלוק , אז ננסה.
זו פעם ראשונה שאני דייג בעומק על פיתיון. הציפיות היו נמוכות..
הורדת הבלוק הייתה דיי בעייתית : אני אם קיאק מאד צר. (SCUPER PRO) התחלתי להוריד את העוגן\בלוק וחששתי מאד שהקיאק יתהפך.
אם היה איתי עוד משהוא , באמת הייתי מרגיש יותר בטוח. מוריד קרס עם פיתיון של חתיכת קלמרי קטנה. במשך 20 דקות לא קורה כלום - חוץ מסרטנים כחולים שמפתיעים אותי על פני המים וכל פעם מלחיצים אותי מחדש.. ואז התחיל הכייף. ים של אכילות ותפיסות. בראשון חתך את החוט. השני היה משהוא גדול שפתח הרבה חוט והשתחרר..
לסיכום - כייף - אבל ניראה לי שלא אצא יותר לבד - פוטנציאל ההסתבכויות גדול מידי.