בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
| | |-+  מה ההבדל בין סוגי הפדלים ?
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מה ההבדל בין סוגי הפדלים ?  (נקרא 2659 פעמים) הדפסה
amit10

חבר פורום
**

מנותק מנותק

מה ההבדל בין סוגי הפדלים ?
« ב- : אוקטובר 22, 2019, 01:44:03 AM »
שלום לכולם . כבר 3 שנים עזבתי את תחום הדייג מקייאק .בזמנו היה לי הובי ההוטבק
אני רוצה לחזור לקנות משהו וסתם רציתי לדעת כל מיני סוגי פדלים יש של הובי סנפירים ויש את האופניים שזה פרופלור
יש מישו שהתנסה בשתהם ויכול להגיד מה יותר נוח קל מהיר ? והאם קייאק פדלים זוגי קשה יותר לשייט מאשר יחיד ?
 IP: [ מחובר ]
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: מה ההבדל בין סוגי הפדלים ?
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 22, 2019, 03:15:16 AM »
לא פידלתי בקיאק עם פרופלור, רק סנפירים. אבל, רוב קיאקי הפדלים באזור שלי הם פרופלור ואני יכול לחלוק איתך קצת ממה ששמעתי מבעלי הקיאקים, לא מתוך ניסיון אישי שלי.
מהירות מקסימלית ומהירות שיוט, כלומר מהירות שניתן להתמיד בה לאורך זמן. אין הבדל בין סוגי הפדלים. מה שמשפיע בעיקר הוא אורך הקיאק וצורתו התחתונה.
רוורס מיידי בפרופלור לעומת ידיות משיכה אם בכלל בסנפירים.
צמחייה שנתקעת בפרופלור ומאלצת אותך להוציא אותו מהמים ולנקות. לסנפירים אין את הבעיה הזאת ובארץ בכלל לא מכיר מקרים כאלו של פידול בתוך צמחיה שעלולה להסתבך בפרופלור.
שמירה על מהירות לאחר הפסקת הפידול- הסנפירים שומרים יותר על מהירות ואילו הפרופלור בולם אותך ברגע שהפסקת לפדל.
רעש - סנפירים הרבה יותר שקטים.
אמינות - מאוד תלוי ביצרן. ראיתי חיקויים של סנפירי הובי שהתפרקו אחרי כמה יציאות, לעומת זאת יותר מחמישים אחוז ממערכות הפרופלורים בברזיל, מפתחים חופשים ומאלצים אותך לפתוח את המערכת, להחליף גלגלי שיניים ולעשות טיפול רציני.
לגבי קיאק זוגי, תעשה את השיקולים שלך, יש לך כבר ניסיון אז אני מאמין שאתה יודע למה אתה נכנס. בגדול, כאשר יש שני חותרים, החתירה או הפידול יותר קלים והמהירות יותר גבוהה.
אם זה הכיוון, ממליץ לך לדבר עם מור אמסלם, כאן מהפורום. יש לו הובי זוגי מאוד משופצר למכירה.
עוד משהו קטן, היו הרבה התפתחויות בתחום הפדלים בזמן האחרון. מעבר לפדלים עם רוורס, יש היום פדלים שמסתובבים 360 מעלות. יש פוסט נפרד על זה. וכל הפדלים החדשים עם רוורס, מיוצרים עם מנגנון קיק אפ. כלומר, הפדל יכול לקבל מכה מתחת למים ופשוט להתקפל מעלה מבלי להינזק. כדי להחזיר אותו למקום צריך פשוט לפדל.

Sent from my iPhone using Tapatalk
amit10

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 22, 2019, 21:33:05 PM »
הבנתי תודה רבה

המחירים של הקאייקים הסינים שמביאים עכשיו מפתה מאוד במחיר של 5000 אתה מקבל קייאק סנפירים חדש עם אחריות ,
אני חוזר לסנפירים .
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 22, 2019, 22:47:31 PM »
שלום לכולם . כבר 3 שנים עזבתי את תחום הדייג מקייאק .בזמנו היה לי הובי ההוטבק
אני רוצה לחזור לקנות משהו וסתם רציתי לדעת כל מיני סוגי פדלים יש של הובי סנפירים ויש את האופניים שזה פרופלור
יש מישו שהתנסה בשתהם ויכול להגיד מה יותר נוח קל מהיר ? והאם קייאק פדלים זוגי קשה יותר לשייט מאשר יחיד ?

בארץ אני חד משמעית ממליץ נגד הפרופלורים.
אני ללא ניסיון אישי, אבל מקצועני על כאן בארץ שניסו אותם דיווחו על זוועות (עד רמה כזו שאחד היבואנים כאן הביא כמה ובאופן אישי לא מוכן למכור אותם ללקוחות כי לדעתו הם זוועה).
זה עוצר אותך כמו ברקס בשנייה שאתה מפסיק לפדל, האצות באזור החוף הורגות אותך (למשל עכשיו בעונה, כשיש לך חצי מטר אצות בכניסה.. זו זוועה)... הניילונים במים גם אוהבים אותם.
המנגנון לא אמין לאורך זמן כמו הפדלים (שוב, לא מניסיון אישי, מדיס-המלצות פה של אנשים בארץ.

יש גם כל מיני המצאות של מנגנוני פידול פה, רק מבחן הזמן יגלה לנו (אני למשל לא אוהב את אלו שבנויות ע"ב גלגלי שיניים, ואת אלו שהתנועה שלהם היא סיבובית כמו באופניים).

סינים - יש כל מיני בארץ, חלק יבוא פרטי, חלק קפטן ג'ק, חלק יבואנים נוספים...
בגלל הבלאגן שיש בייצור סיני פשוט אי אפשר להשוות ולהסיק דעה בצורה סדירה (גם רמות היייצור בסין, אפילו באותו מפעל, עלולות להיות שונות... ככה כלכלת הייצור שם בנויה, נושא לשיחה של שעות).
אם משהו מצא חן בעיניך ויש המלצות ממי שיש לו את זה (ואחד עם ניסיון קודם על כל מיני כלים) אז אולי שווה לנסות. הדבר היחיד שאין לסינים פה זה את מבחן הזמן, בארץ שלנו עם השמש שלנו. הובי וקלשונים לדוגמא, מחזיקים זנים רבות בשמש שלנו אפילו אם אוחסנו מתחת לכל ביקורת, לגבי הסינים תשאל אותי עוד כמה שנים 
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : נובמבר 27, 2019, 15:32:11 PM »
יפתח ואלדד, שאפו על התשובות המושקעות והמשכילות, מעניין בהחלט...
עבור אחרים בהחלט יכול להועיל...

מה שהייתי מציע לך עמית, במיוחד אחרי שקראתי מה כתבו אלדד ויפתח,
קח אוויר, תשקול ותבדוק היטב מה אתה קונה...

לפעמים הזול הופך להיות הכי יקר -
כי אם המוצר לא נותן לך מה שצריך וכמו שצריך, ומשבש לך את החוויה,
כך שאחרי תקופה של "לא כייפ" אתה לבסוף קונה את הדבר המתאים והישן הולך לפח או נמכר ברבע מחיר,
אז העסקה הזולה הופכת ליקרה...

ואם טרם קנית, תן תגובה נוספת ותבקש שחברים נוספים ישתפו מנסיונם....
-------------------------------
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : דצמבר 06, 2019, 19:34:39 PM »
אישית עובד עם הובי אואטבק , מבחינתי הקיאק האולטימטיבי לדייג

הסיניים כמו שאמר אלד , עדיין מוקדם לחוות עליהם דיעה, הדבר העיקרי שמפחיד אותי בהם זה האם יהיה להם חלקי חילוף עוד שנתיים.

-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
רוקח

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : דצמבר 07, 2019, 19:37:27 PM »
הבנתי תודה רבה

המחירים של הקאייקים הסינים שמביאים עכשיו מפתה מאוד במחיר של 5000 אתה מקבל קייאק סנפירים חדש עם אחריות ,
אני חוזר לסנפירים .

המערכת פידול הסינית  נראית כמו מטחנת קפה,   פשוט לא שווה.
יש לך את הפספורט החדש שנראה כבר יותר מעניין
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : דצמבר 09, 2019, 13:40:24 PM »
הבנתי תודה רבה

אני חוזר לסנפירים .

המערכת פידול הסינית  נראית כמו מטחנת קפה,   פשוט לא שווה.
יש לך את הפספורט החדש שנראה כבר יותר מעניין
יש לי פספורט, מאוד מרוצה ממנו. לא יודע כמה הוא מתאים לארץ. כמו לכל דבר, גם לו יתרונות וחסרונות בולטים.

Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : דצמבר 10, 2019, 01:30:36 AM »
יש לי פספורט, מאוד מרוצה ממנו. לא יודע כמה הוא מתאים לארץ. כמו לכל דבר, גם לו יתרונות וחסרונות בולטים.
הוא רק עוד מעט מגיע לארץ, אתה יכול לתת קצת חוו"ד על היתרונות ובמיוחד על החסרונות שלו? שנוכל הלמליץ לאנשים כי הוא יגיע במחיר תחרותי הנה, להתחרות בהיצע של החיקויים הסיניים.
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : דצמבר 10, 2019, 04:13:36 AM »
היתרונות רלוונטיים בעיקר לדיג במים מתוקים וספציפית באזורים סבוכים. הוא מהיר מאוד יחסית לאורך שלו. מהירות שיוט כ 6.5 קמ״ש.
קומפקטי ונכנס לכל חור.
״קל״ משקל, עד כמה שאפשר לקרוא לזה קל. 29 קילו.
יתרון נוסף הוא שאפשר להגיע איתו למקומות מאוד רדודים בלי להוציא את הפדל אף פעם. כשהסנפירים למעלה צמודים לבטן הקיאק, הם ממש צמודים ואין שום חלק של הפדל שבולט למטה. אני מוציא את הפדל פעם אחת בזמן הדיג וזה רק כשאני מתקרב ליציאה מוחלטת מהמים.
החסרונות העיקריים זה חוסר ברוורס. יש קיט הסבה שממש לא משתלם לקנות אבל זה מאפשר להפוך את הפדל הזה לפדל ג׳י טי עם רוורס. עולה בסביבות 300 או 500 דולר. לא זוכר בדיוק.
חסרון נוסף הוא חוסר שמירה על כיוון. כל הזמן צריך להתעסק עם הגה הכיוון. שניה שלא שמים לב והקיאק מסתובב בתשעים מעלות. זה קצת מציק כי אין באמת ידיים פנויות לדיג וזאת כל המטרה של הפדל. אלדד, הזכרת בפוסט קודם שפצור שיכול לעזור בבעיה, אשמח אם תרחיב.
עוד חסרון זה יכולת תמרון מוגבלת. לא יודע איך זה בהשוואה לקיאקי הובי אחרים אבל בגלל שאין רוורס, רדיוס הסיבוב הוא יחסית גדול. אני תמיד מחזיק חצי משוט לידי לרוורס או לתמרונים חדים.

Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : דצמבר 10, 2019, 08:54:58 AM »
היתרונות רלוונטיים בעיקר לדיג במים מתוקים וספציפית באזורים סבוכים. הוא מהיר מאוד יחסית לאורך שלו. מהירות שיוט כ 6.5 קמ״ש.
קומפקטי ונכנס לכל חור.
״קל״ משקל, עד כמה שאפשר לקרוא לזה קל. 29 קילו.
יתרון נוסף הוא שאפשר להגיע איתו למקומות מאוד רדודים בלי להוציא את הפדל אף פעם. כשהסנפירים למעלה צמודים לבטן הקיאק, הם ממש צמודים ואין שום חלק של הפדל שבולט למטה. אני מוציא את הפדל פעם אחת בזמן הדיג וזה רק כשאני מתקרב ליציאה מוחלטת מהמים.
החסרונות העיקריים זה חוסר ברוורס. יש קיט הסבה שממש לא משתלם לקנות אבל זה מאפשר להפוך את הפדל הזה לפדל ג׳י טי עם רוורס. עולה בסביבות 300 או 500 דולר. לא זוכר בדיוק.
חסרון נוסף הוא חוסר שמירה על כיוון. כל הזמן צריך להתעסק עם הגה הכיוון. שניה שלא שמים לב והקיאק מסתובב בתשעים מעלות. זה קצת מציק כי אין באמת ידיים פנויות לדיג וזאת כל המטרה של הפדל. אלדד, הזכרת בפוסט קודם שפצור שיכול לעזור בבעיה, אשמח אם תרחיב.
עוד חסרון זה יכולת תמרון מוגבלת. לא יודע איך זה בהשוואה לקיאקי הובי אחרים אבל בגלל שאין רוורס, רדיוס הסיבוב הוא יחסית גדול. אני תמיד מחזיק חצי משוט לידי לרוורס או לתמרונים חדים.

אתה מתאר את כל קאייק הובי הקטנים/בינוניים  סמיילי (פספורט, קומפס, רבולושן, אאוטבק......).
אז אם אני מבין נכון לא היה לך הובי לפני זה? התעניינתי בעיקר בשאלה איך הוא ביחס לאאוטבק למשל, כדי לדעת להמליץ/לא-להמליץ לאנשים שמתעניינים פה.

אנחנו נגלה בקרוב כשיגיע לארץ, סה"כ נראה כמו מתמודד רציני לתואר "מהקאייקים הנפוצים והמומלצים לדייג".
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : דצמבר 10, 2019, 11:24:34 AM »
זה ההובי הראשון שלי וההשוואה היא בעיקר מול הקיאקים המקומיים, רובם המוחלט הנעת פרופלור. עוד לא חתרתי במקביל לאאוטבק פשוט כי הקיאק עולה פי שניים מקיאקים מקומיים והוא די נדיר כאן בברזיל.
אבל, אני מאמין שלמקומות בהם אני דג, הפספורט עדיף על האאוטבק. הגישה למים הרבה פעמים בעייתית (מאוד) ולקיאק כבד זה חיסרון בולט. מעבר לזה, אני נכנס למקומות צפופים וסבוכים, קיאק ארוך מידי גם בעיתי. ובנוסף, לעניות דעתי, הפספורט יכול להגיע למקומות יותר רדודים מאשר כל הובי אחר. יש בתחתית הקיאק מגרעת בה הפדל יושב. אין שום חלק של הפדל שבולט מתחת לקיאק מלבד הסנפירים עצמם. יכול להיות שאני טועה, אף פעם לא שמתי לב לזה כשראיתי את האאוטבק מקרוב. אבל אם אני לא טועה, בקיאקי הובי האחרים, הציר של הפדל בולט מתחת לקיאק ובפספורט לא. זה נובע מצורת הקיאק, צורת w ברוב קיאקי הובי. היתרונות של צורת w זה בדיוק החיסרונות של הפספורט, בגלל הצורה שלו הוא לא שומר על קו ישר וגם היציבות המשנית שלו היא לא משהו בכלל. לכן אמרתי שאני לא יודע כמה הוא יהיה מתאים לים. היתרונות שלו מעולים למקומות בהם אני דג, פחות רלוונטיים לדיג בים.

Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : דצמבר 10, 2019, 14:03:02 PM »
יש בתחתית הקיאק מגרעת בה הפדל יושב. אין שום חלק של הפדל שבולט מתחת לקיאק מלבד הסנפירים עצמם. יכול להיות שאני טועה, אף פעם לא שמתי לב לזה כשראיתי את האאוטבק מקרוב. אבל אם אני לא טועה, בקיאקי הובי האחרים, הציר של הפדל בולט מתחת לקיאק ובפספורט לא.

לדעתי הם כולם דומים באספקט הזה, רק הסנפירים בולטים למטה, וניתן להצמיד אותם לגוף (ואף לנעול אותם כך עם גומי שנמצא על הקאייק עבור זה). בדגמי הפדלים החדשים הם גם בנויים כך שיתקפלו כשהם פוגעים במשהו, במקום להישבר.
אולי הפספורט מאפשר פרופיל מעט יותר נמוך, אני לא יודע, נצטרך לבדוק את זה.

נשמע קאייק חמוד ביותר, כמו שאתה אומר, פתרון טוב לתנאים לא קשים במיוחד אבל מאתגרים מבחינת גישה, יכולת תמרון ועומק רדוד.
בקיצור, מושלם להצפות באשקלון  גיחוך גיחוך גיחוך
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!