פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   עזרה עם הפדל של הובי |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: עזרה עם הפדל של הובי (נקרא 5570 פעמים) |
הדפסה |
|
|
שלום לכולם היום סוף סוף הגיע הקיאק. אחרי שנסעתי שעתיים להביא אותו למרות ששילמתי 300 ריאל משלוח. אחת מחוויות הקניה הגרועות ביותר שאי פעם היו לי. הובי היא חברה מעולה אבל הובי ברזיל זו בדיחה גרועה. זלזול מתמשך בלקוחות ואין עם מי לדבר. מרגע ששילמתי להם, שום דבר לא מעניין. לענייננו, הפדל הגיע עם קרע קטן בגומי. לא בדיוק קרע, יותר בעית הדבקה. מישהו יודע עם איזה דבק כדאי לתקן את זה? מיוצר לציין שעם הובי ברזיל אין מה לדבר.   Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
לא נעים הסיפור שאין שירות מאחורי רכישה אני אומנם לא יודע לענות על השאלה אבל מציע שתפנה ישירות למאט מילר מהובי, הוא אחראי על חלקים ואחריות. הוא עונה בצורה עניינית ויכול לתת לך את השירות שאתה לא מקבל בברזיל כתובת המייל: mmiller@hobiecat.com
|
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
בעצם יש פה סיפור של מוצר ושירות וכו', אבל שאלה טכנית שיכולה להישאל "בכל העולם" ולא רק בתחום הקייאקים והדיג- באיזה דבק מדביקים גומי לפלסטיק? אם כך, התשובה היא פשוטה, חומר אלסטי מדביקים בדבק אלסטי, והדבק הזמין ביותר שיתאים למשימה הוא דבק מגע. חשוב לעבוד "לפי הספר" עם דבק מגע, לא לחפף- קודם כל להסיר חלקים רופפים ושאריות דבק, לחספס במידת הצורך את פני השטח בנייר זכוכית, למרוח שכבה דקה ואחידה של דבק מגע על שני המשטחים המיועדים להדבקה, לתת לדבק להתייבש לפחות 10 דקות או עד שהוא יבש למגע ולא נדבק ליד, ואז להצמיד את שני המשטחים, רצוי גם להצמיד בלחץ, עם קליבה כלשהי או תחת משקל. אני בשנים האחרונות עברתי לדבק מגע בתרסיס ולא נוזלי כמו של פעם, לא יודע כמה זה זמין לך בברזיל אבל השיפור בנוחות אדיר
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 19, 2019, 10:00:54 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
|
תודה רבה זוהר וקובי. אני עדיין לא יודע אם לנסות לתקן או לא. בפורום של הובי אמרו לי שעדיף להחליף כי בסופו של דבר הדבק לא יתפוס וההיפרדות תימשך. יש הרבה סוגים של דבק מגע, בגלל זה רציתי לדעת על סוג ספציפי שמחזיק את הגומי הזה. קובי אני לא יודע אם ראית אבל לפני כמה שנים בניתי קיאק מתקפל, כולו מודבק עם דבק מגע. ניסיתי כמה סוגי דבקים כולל דבק מגע ״רגיל״ שיש בחנויות. הדבק היחיד שהחזיק לי לאורך זמן היה דבק ויניל. בניסיונות שעשיתי לפני הבניה, השמשונית נקרעה לפני שהדבק נפתח. וגם שם, היו חברות של דבק ויניל יותר חזקות מאחרות. שרשור הבניה נמצא כאן בפורום, אי שם בשנת 2014. בקיצור, גומי ודבק מגע אלו מושגים רחבים מידי, לא כל דבק יתפוס על כל חומר. המוכר בברזיל אמר שהוא יביא לי דבק מתאים אבל המילה שלו שווה לקליפת השום. נראה לי שאדבר ישירות עם מאט מילר. תודה רבה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
משמע מעניין. אחפש את השירשור
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
מרתיח. אני מקווה שיהיה לך כח לכתוב תלונה/להתקשר/צ'ט להובי העולמית,ע"מ שידאגו ליישר קצת את הזכיין המקומי. לא תולה יותר מדי תקוות בזה, אבליותר טוב מלרתוח בשקט... לחלופין, פזר לזכיין המקומי כמה נמלי אש במשרדים בביקור הבא שלך שם 
|
|
|
|
|
 |
|
|
זה לא זכיין מקומי, המנכל הוא אחד מחברי הקומיטה של הובי העולמית, הוא אמריקאי. דיברתי עם מאט מילר וגם עם מנכל הובי ברזיל. שניהם ענו לי במהירות ולעניין ביום שבת... בכלל לא ציפיתי לזה. לא מצטער שקניתי הובי, מקווה שיחליפו את הפדל בלי לעשות בעיות. אני חושב שהבעיה העיקרית של הובי ברזיל זה שהם נמצאים בברזיל... 99% מהעובדים הם ברזילאים. ברזיל, כמו בברזיל, לאנשים יש דרך אחרת לעשות (או לא לעשות) עסקים. מאט אמר לי שזה בכלל לא מודבק אלא החומרים יצוקים ישירות אחד על השני. במילים אחרות, אין מה להדביק, רק להחליף. היום כבר יצאתי עם הקיאק, כמה שעות עד שתפס אותי ערפל כבד. מהירות שיוט בסביבות 6-6.5 קמ״ש. מהירות מקסימלית 7.3 קמ״ש. יציבות ראשונית מאוד טובה, עמדתי, הסתובבתי, עמדתי על הצד, שום בעיה. יציבות משנית לא משהו אבל סביר. תמרון גם לא משהו, רדיוס סיבוב גדול יחסית אבל אין לי למה להשוות מפני שזה קיאק הפדלים הראשון שלי. עם משוט אני עושה סיבוב במקום. החיסרון הכי גדול הוא שמירה על כיוון. כל הזמן צריך לשחק עם הגה הכיוון, שנייה שלא שמים לב והקיאק הולך לאן שבא לו. הקיאק הקודם שלי היה הרבה יותר טוב בקטע הזה וגם ביציבות משנית. הגיע ערפל כבד ולא ניתן היה לראות מעבר לחמש מטר קדימה. מאוד נפוץ באזור הזה ואני כבר רגיל. מתאפס על איפה אני נמצא וחותר רק בקווים ישרים עד היציאה. הקיאק הזה הצליח לפנות לי כמעט בתשעים מעלות באמצע הפידול בלי ששמתי לב. פתאום אני מרגיש שכיוון הרוח השתנה, ישר הבנתי שאני לא בכיוון. הפניה בתשעים מעלות הייתה ברדיוס ענק של 500 מטר, סך הכל חתרתי בכיוון ההפוך קרוב לקילומטר. בלי שום בעיה, פתחתי ג׳י פי אס וחזרתי אחורה. הייתי מצליח גם בלי ג׳י פי אס רק היה לוקח זמן. כל הזמן יש סיפורים על אנשים שמעבירים את הלילה במאגר הזה כי הם הלכו לאיבוד בערפל. ברזילאים כבר אמרנו... אז זה החיסרון הגדול, שמירה על כיוון, גם בקטנה בהגעה אל היעד ובהתמקמות בנקודה וגם בגדול כאשר נכנסים לערפל וחייבים קיאק שיודע לשוט בקו ישר.
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
טוב, קודם כל, לא סיפרת לנו על סוג ההובי ולא שלחת תמונות  זה לא זכיין מקומי, המנכל הוא אחד מחברי הקומיטה של הובי העולמית, הוא אמריקאי. דיברתי עם מאט מילר וגם עם מנכל הובי ברזיל. שניהם ענו לי במהירות ולעניין ביום שבת... בכלל לא ציפיתי לזה. לא מצטער שקניתי הובי, מקווה שיחליפו את הפדל בלי לעשות בעיות.
מעולה, מקווה שיחליפו לך בלי בעיות, תעדכן :-) וגם: ספר מה יש במאגר.. איפה אתה? אתה באזור עם דוראדו? סך הכל חתרתי בכיוון ההפוך קרוב לקילומטר.
פעם הלכתי 20 ק"מ ביכוון ההפוך בגלל ערפל כזה (ניווט....), בשנייה שדיברנו עם זוג אחר בלי שאתה שם לב אתה חוטף ורטיגו, משוכנע שאתה בעלייה הנכונה, שומר על אזימוט.... ורק כשהערפל מתפזר אתה מבין שאתה שקוע עמוק עמוק בחרא  זה לימד אותי להסתכל על המצפן כל כמה צעדים, לקח שנלמד היטב עם פיש שיש לו GPS אתה בכלל בלי בעיה... לגבי הסיבוב - יש שפצורים לידית של ההגה שימנעו ממנה להתסובב בקלות כשאתה לא רוצה קאייק פדלים זה החיים ! (אלא אם אתה בעומק של חצי מטר עם צמחיה.....)
|
|
|
|
|
הובי פספורט 10.5, דיברתי עליו בפוסט קודם. מיוצר בצרפת בשיטת תרמופורם. מאגר בילינגס ארבעים דקות מהבית בערך (25 דקות אבל עד הנקודה בה אני יוצא לוקח עוד קצת זמן). דוראדו כבר כמעט ואין בברזיל, בסכנת הכחדה רצינית ולא מזמן יצא חוק שאוסר לדוג אותו. מידי פעם צצים סרטונים בווטסאפ על אנשים שתופסים אותו אבל לא נראה לי שזה בסטייט של סאו פאולו. אני גם לא חושב שהוא חי במאגרים, יש הרבה זיהום במאגרים וגם דיג יתר עם רשתות, רובו לא חוקי. הבעיות העיקריות כאן הם דיג יתר, זיהום, דיג בצלילה (גם בנהרות ומאגרים) ותרבות של לקחת כל מה שעולה בחכה בלי חשבון. דווקא בנושא של התרבות מתחילים לראות שינוי. יותר ויותר דייגים משחררים דגים ומתחילים להבין. הם פשוט ראו בעצמם את השינוי ואת הדגים נעלמים להם תחת הידיים. לעומתם, אנשים מהפריפריה, אי אפשר אפילו לנסות להסביר להם לשחרר דגים. זה גובל בסכנת חיים לפעמים. אנשים הורגים חמישים דגים בכל יציאת דיג בלי חשבון. הסרטונים שאני מקבל לפעמים בווטסאפ ממש קשים לצפיה.
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
קלאסי... ומה אתה חושב: המקרה שלי היה ממש ממש ליד 503.... וכמובן שלא ראינו אותה בערפל. גבעות גורל היו כיף... נבטים א' ונבטים ב' בהמשך כבר היו סיוט, שטוחות וקשות, עם להקות של כלבים של הבדואים שרק מתות לטעום לך את העקבים (תוקפים מאחורה ישר לאכילס)
לשמחתי דווקא לא היה איסור ליצור קשר רגעי עם זוג אחר (או עם מישהו אחר בניווטי בדד) ולבדוק שהכל בסדר, אלא איסור לדבר על המשימה או לשתף פעולה. אחד המקרים הבודדים שאני יכול לזכור שמישהו הפעיל את הראש ונתן הוראה הגיונית....
מזעזע מה שאתה מספר על הזיהום במאגרים הפנימיים... ארץ כל כך גדולה ועשירה שהורסת את עצמה. אני מניח שעמוק בטבע אתה יכול להגיע לפינות שכוחות אל ויובלים עם חי טבעי מטורף, האם יש לך קובצות או אנשים שעושים את הטיולים האלו לעומק היבשת? מה עם דייג ימי באיזור שלך, אתה יוצא? איזור סאנטוס, או דלתת הפאראנגווה?
|
|
|
|
|
נבטים וכלבים של בדואים בנגב, הזכרת לי נשכחות. מי לא מדבר בזמן ניווט, במיוחד בערפל כזה... בסנטוס עצמה תפסתי רק אבו נפחות, יש שם דיג יתר ברמות שקשה להאמין. ישבתי שם לילה אחד במזח עם עוד יותר ממאה דייגים לידי, נתפס צלופח אחד כל הלילה. צפונית לשם יש את אחד החופים הכי מזוהמים של ברזיל, אזור קובטאו. וצפונית לשם אזור תיירותי, ברטיאוגה, גוארז׳ה, ריביירה. שם דווקא יש דיג נחמד ויצא לי לתפוס כל מיני דגים, במיוחד רובלו וקרפאו (סנוק וסוג של טרכון). דרומית לסנטוס גם אזור דיג לא רע, איטנייאם ופרואיבי. לשם יוצא לי להגיע יותר כי יש לאישתי משפחה שם.
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
בסנטוס עצמה תפסתי רק אבו נפחות, יש שם דיג יתר ברמות שקשה להאמין. צפונית לשם יש את אחד החופים הכי מזוהמים של ברזיל, אזור קובטאו.
כל כך עצוב לקרוא את זה... משמידים את העולם... ואני לתומי חשבתי ששם עוד יש כמויות של דגה וטבע פראי וים שופע....
|
|
|
|
|
יחסית לישראל מאוד שופע. עדיין יש טבע פראי ומדהים, אפילו כאן בסאו פאולו. וכמובן כמה שתתרחק מהערים הגדולות תמצא יותר טבע בצורתו המקורית. נחלים ומאגרים הם הראשונים להיפגע. אבל גם רוב המאגרים בברזיל הם לא טבעיים. 99% מהחשמל של ברזיל מגיע מתחנות הידרואלקטריות. המאגרים היו פעם נחלי איתן עם מינים ייחודיים שרובם נעלמו מהאזור. את מקומם תפסו מינים פולשים למינהם.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
לפחות מסתבר כי ישראל ממש לא כל כך גרועה מבחינת שירות.... מה שלא ברור לי, כיצד זה חברה עולמית כמו הובי לא פועלת לתיקון העיוות ע"י שליחת מוצר חדש...
בכל אופן, על הדרך מסתבר שיש הרבה מה ללמוד על חשיבות הפדל והפונקציות החשובות שהוא ממלא, ואני לתומי חשבתי שזה רק לצורך דיווש ותו לא... השכלתי...
|
-------------------------------
|
|
|
|
 |
|
|
אז לאחר שדיברתי באופן אישי עם המנכ״ל, סוף סוף שבוע שעבר החלק הגיע. ללא עלות כמובן, חלק חדש ארוז בניילונים. המנכל בחור מאוד נחמד ובאמת זה מה שעשה את ההבדל. דיברנו כמה פעמים וגם הזמנתי אותו ליום דיג כשהוא מגיע לסאו פאולו. יש לנו הרבה במשותף, מעבר לזה ששנינו זרים במדינה הזאת ונשואים לברזילאיות בשם מריאן... לגבי הפדל, שלשום יצא לי לדוג עם כמה חברים, אחד מהם עם מנוע חשמלי 54 ליברות. המהירות המקסימלית שלו היא מהירות השיוט שלי עם הפדל. וכשאני מפדל מהר אני עוקף אותו. שייטנו צד אל צד כשעה והבחור ממש התפלא שאני שומר על קצב. לטענתו, אין שום קיאק פדלים אחר בברזיל שמצליח לשמור על אותה מהירות יחד איתו. אני לא יודע אם זה הפדל, הקיאק, אני אישית או עצלנות/חוסר כושר של ברזילאים... על פניו, הקיאק שלו אמור להיות יותר מהיר. קיאק באותו רוחב אבל 12 פיט לעומת 10 שלי. אז אני מרוצה, הקיאק מהיר כמו שרציתי. אני מגיע איתו למקומות מאוד מאוד רדודים. עד 5 סנטימטר לפעמים ואני אף פעם לא צריך להוציא את הפדל מהמים. הקיאק הזה ספציפית הפדל מתקפל יותר צמוד לקיאק מאשר קיאקי הובי אחרים. שני יתרונות עצומים לדעתי. החסרונות גם גדולים. חוסר ברוורס מורגש ביותר ומאוד מפריע. אני מחזיק חצי משוט לידי וכל פעם צריך להוציא אותו ולבצע תיקוני כיוון ורוורס. בנוסף, הקיאק לא יודע לשמור על כיוון. שנייה שלא שמים לב והקיאק מסתובב בתשעים מעלות. אלדד, הזכרת למעלה שפצור שיכול לעזור בבעיה, אשמח אם תרחיב. בגדול, לשימוש שלי הקיאק מעולה. החסרונות והיתרונות באים לידי ביטוי בעיקר במקומות בהם אני דג. מאגרים עצומים, קילומטרים של חתירה/פידול עד ההגעה ליעד. וביעד הרבה צמחייה סבוכה, פינות נסתרות, הרבה עצים וענפים, המון מקומות רדודים. גם הירידה למים והיציאה קשות ביותר לפעמים, לכן משקל הקיאק גם משחק תפקיד. קצת מיום הדיג שלשום: https://drive.google.com/file/d/1d_MLLBPExexqgfP0GN-9Fl1-pf0a14GY/view?usp=drivesdkSent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|