פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   דייג בורים |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: דייג בורים (נקרא 2599 פעמים) |
הדפסה |
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
 |
|
|
אהלן חברים דו"ח ראשון שלי. התאריך של הדוח לפני שבועיים בערך בגלל שרק ביציאה ההיא צילמתי את התפיסות, אבל בכללי אני כמעט כל יום בים ויש תפיסות בורי כמעט כל יום. (לפחות בנמל יפו) אוקי הגעתי בלילה כי בעיקרון דייג בורי, לדעתי לפחות, אפקטיבי יותר בלילה בגלל שאין דגים אחרים כמו אראסים וכד, שמפריעים לבורי. עבדתי כרגיל עם בוס 6 מטר ועומק בין הדורבן לקרסים היה 4 מטר, שתי משקולות קטנות מעל הסביבל של הבניות ובצק מסטיק. אני משתמש במזרק לבצק. מגיע לנקודה נפגש עם החברים, דייגי בוס וותיקים שלמדתי מהם הכל ( אני משלב בין סגנונות) שגם הם כמעט כל יום בים. מבקש כרגיל ריסוס מהמסעדה ליד (הפיתות מהפח) מרטיב, אני אישית אוהב להוסיף קצת חול מערבב ומוכן. הבורים כמעט תמיד פעילים באזור. חשוב לדעת שגם עם מצוף רגיש כמו דורבן מאוד קשה לזהות בורי גדול. כל הפעמים שנתפס אצלי או אצל חבריי בורי גדול הוא אף פעם לא הוריד את המצוף אלא רק שיחק בו בצורה מאוד עדינה, כך שהשיטה הטובה בדייג בורי היא בתזוזה הכי קטנה של המצוף לתת הוקסטים קלים, הבצק לא יפול. בצק מסטיק טוב לא יפול מהקרס בחיים. דווקא הבורים הקטנים מורידים את המצוף באגרסיביות. אז היה לילה סביר לא היו גדולים אבל היו בורים נחמדים למחבת לכל המשפחה. נתפסו בורי מסוג דהבן, טוברה, וקנביט. (קנביט בורי עם זנב צהוב דומה לבורים של מים מתוקים, נותן פייט מדהים) אז זה היה דו"ח ראשון שלי (דו"ח הכרות) ונקווה לעוד חברים. דרכ למדתי הרבה מהאתר הזה ומחובתי גם לעזור לאחרים ולשתף מהידע שלי. דייג מוצלח לכולם
תודה על השיתוף המעניין. אשמח לדעת אם אתה דג אל תוך המרינה ומהיכן משיגים מצוף דורבן . תודה , איציק אהלן אני דג בורי גם בתוך המרינה וגם על הריפים בים הפתוח. הכל תלוי במצב הים. בים פלטה אני אדוג בתוך המרינה, ובים טיפה עובד עם משטחי קצף אני דג בעזרת בולונז על הריפים. מצוף דורבן ניתן לקנות אצל ערן בחולון. חשוב לציין שדורבן טוב רק למרינה, ורק כשאין רוח כלל. כעת מתקרב החורף והדורבן יהיה פחות שימושי. למרינה בחורף אני ממליץ לך לקנות מצוף ארוך מעץ ששוקל כ5 5.5 גרם. (ארוך) לים הפתוח מצוף שחור עגול 2 גרם.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
ברוך הבא ליומן הדו"חות, מקס. בהחלט נכנסת עם דו"ח מעולה, מפורט, מלמד וגם מעיד על מיומנות (וכמובן אחלה תפיסות...). נהנתי מאוד לקרוא ולהשכיל. תודה על השיתוף!
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אהלן חברים דו"ח ראשון שלי. התאריך של הדוח לפני שבועיים בערך בגלל שרק ביציאה ההיא צילמתי את התפיסות, אבל בכללי אני כמעט כל יום בים ויש תפיסות בורי כמעט כל יום. (לפחות בנמל יפו) אוקי הגעתי בלילה כי בעיקרון דייג בורי, לדעתי לפחות, אפקטיבי יותר בלילה בגלל שאין דגים אחרים כמו אראסים וכד, שמפריעים לבורי. עבדתי כרגיל עם בוס 6 מטר ועומק בין הדורבן לקרסים היה 4 מטר, שתי משקולות קטנות מעל הסביבל של הבניות ובצק מסטיק. אני משתמש במזרק לבצק. מגיע לנקודה נפגש עם החברים, דייגי בוס וותיקים שלמדתי מהם הכל ( אני משלב בין סגנונות) שגם הם כמעט כל יום בים. מבקש כרגיל ריסוס מהמסעדה ליד (הפיתות מהפח) מרטיב, אני אישית אוהב להוסיף קצת חול מערבב ומוכן. הבורים כמעט תמיד פעילים באזור. חשוב לדעת שגם עם מצוף רגיש כמו דורבן מאוד קשה לזהות בורי גדול. כל הפעמים שנתפס אצלי או אצל חבריי בורי גדול הוא אף פעם לא הוריד את המצוף אלא רק שיחק בו בצורה מאוד עדינה, כך שהשיטה הטובה בדייג בורי היא בתזוזה הכי קטנה של המצוף לתת הוקסטים קלים, הבצק לא יפול. בצק מסטיק טוב לא יפול מהקרס בחיים. דווקא הבורים הקטנים מורידים את המצוף באגרסיביות. אז היה לילה סביר לא היו גדולים אבל היו בורים נחמדים למחבת לכל המשפחה. נתפסו בורי מסוג דהבן, טוברה, וקנביט. (קנביט בורי עם זנב צהוב דומה לבורים של מים מתוקים, נותן פייט מדהים) אז זה היה דו"ח ראשון שלי (דו"ח הכרות) ונקווה לעוד חברים. דרכ למדתי הרבה מהאתר הזה ומחובתי גם לעזור לאחרים ולשתף מהידע שלי. דייג מוצלח לכולם
תודה על השיתוף המעניין. אשמח לדעת אם אתה דג אל תוך המרינה ומהיכן משיגים מצוף דורבן . תודה , איציק אהלן אני דג בורי גם בתוך המרינה וגם על הריפים בים הפתוח. הכל תלוי במצב הים. בים פלטה אני אדוג בתוך המרינה, ובים טיפה עובד עם משטחי קצף אני דג בעזרת בולונז על הריפים. מצוף דורבן ניתן לקנות אצל ערן בחולון. חשוב לציין שדורבן טוב רק למרינה, ורק כשאין רוח כלל. כעת מתקרב החורף והדורבן יהיה פחות שימושי. למרינה בחורף אני ממליץ לך לקנות מצוף ארוך מעץ ששוקל כ5 5.5 גרם. (ארוך) לים הפתוח מצוף שחור עגול 2 גרם. דוח מעולה ומחכים ! אתה משתמש במצוף השחור גם עם הבלונז? במרחק רואים אותו טוב?אני מדבר על דייג ביום
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 22, 2019, 17:04:40 PM על ידי רותם.ב
|
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
רואים את המצוף טוב כי בגלל שהוא עגול הוא מתנדנד על הגל ולא שוקע וגם כי בדיג ביום בעיקר ביום המצופים הצהובים והורוד בהיר הנפוצים לדעתי לא נראים טוב כשיש שמש, בטח שברחוק. ומצוף שחור הוא בולט ונראה לדעתי לפחות הכי טוב בדיג יום בולונז.
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 22, 2019, 21:14:08 PM על ידי Max
|
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רואים את המצוף טוב כי בגלל שהוא עגול הוא מתנדנד על הגל ולא שוקע וגם כי בדיג ביום בעיקר ביום המצופים הצהובים והורוד בהיר הנפוצים לדעתי לא נראים טוב כשיש שמש, בטח שברחוק. ומצוף שחור הוא בולט ונראה לדעתי לפחות הכי טוב בדיג יום בולונז.
אולי ביציאה הבאה אנסה. מן הסתם לקראת ערב יהיה יותר קשה.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2]
|