פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   דייג בורים |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: דייג בורים (נקרא 2593 פעמים) |
הדפסה |
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 28/9/2019 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - בוס ובולונז |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
לילה | בצק רגיל - | בורי דהבאן (קיפון זהוב) | | 4 |
הדו"ח:אהלן חברים דו"ח ראשון שלי. התאריך של הדוח לפני שבועיים בערך בגלל שרק ביציאה ההיא צילמתי את התפיסות, אבל בכללי אני כמעט כל יום בים ויש תפיסות בורי כמעט כל יום. (לפחות בנמל יפו) אוקי הגעתי בלילה כי בעיקרון דייג בורי, לדעתי לפחות, אפקטיבי יותר בלילה בגלל שאין דגים אחרים כמו אראסים וכד, שמפריעים לבורי. עבדתי כרגיל עם בוס 6 מטר ועומק בין הדורבן לקרסים היה 4 מטר, שתי משקולות קטנות מעל הסביבל של הבניות ובצק מסטיק. אני משתמש במזרק לבצק. מגיע לנקודה נפגש עם החברים, דייגי בוס וותיקים שלמדתי מהם הכל ( אני משלב בין סגנונות) שגם הם כמעט כל יום בים. מבקש כרגיל ריסוס מהמסעדה ליד (הפיתות מהפח) מרטיב, אני אישית אוהב להוסיף קצת חול מערבב ומוכן. הבורים כמעט תמיד פעילים באזור. חשוב לדעת שגם עם מצוף רגיש כמו דורבן מאוד קשה לזהות בורי גדול. כל הפעמים שנתפס אצלי או אצל חבריי בורי גדול הוא אף פעם לא הוריד את המצוף אלא רק שיחק בו בצורה מאוד עדינה, כך שהשיטה הטובה בדייג בורי היא בתזוזה הכי קטנה של המצוף לתת הוקסטים קלים, הבצק לא יפול. בצק מסטיק טוב לא יפול מהקרס בחיים. דווקא הבורים הקטנים מורידים את המצוף באגרסיביות. אז היה לילה סביר לא היו גדולים אבל היו בורים נחמדים למחבת לכל המשפחה. נתפסו בורי מסוג דהבן, טוברה, וקנביט. (קנביט בורי עם זנב צהוב דומה לבורים של מים מתוקים, נותן פייט מדהים) אז זה היה דו"ח ראשון שלי (דו"ח הכרות) ונקווה לעוד חברים. דרכ למדתי הרבה מהאתר הזה ומחובתי גם לעזור לאחרים ולשתף מהידע שלי. דייג מוצלח לכולם
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 11, 2019, 08:24:43 AM על ידי Max
|
|
|
|
|
|
כל הכבוד מקס עבודה יפה ומקצועית תמשיך להנות תודה על השיתוף
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כול הכבוד לך גם למיקצוענות גם לגישה שלך  אחלה בורים יצאו גם הדווח דייג אליפות 
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
מקס, כמות בורי מכובדת ביותר  ברוך הבא אלינו ונשמח לעוד דוחות מעניינים שלך 
|
-------------------------------
|
|
|
|
|
מקס ראשית ברוך הבא , נכנסת עם דוח יפה ורואים שיש לך תובנות רציניות והכרת הדייג זה (לא פשוט בכלל) בורים יפים מאד .  אהבתי את המשפט שלך ...."למדתי הרבה מהאתר הזה ומחובתי גם לעזור לאחרים ולשתף מהידע שלי."  כל הכבוד לך , הראת שאתה דייג ואדם אמיתי  שאפו 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מחוברגיל:
62
|
|
אהלן מקס וברוך הבא ליומן דו"חות הדיג... ועם כאלו דו"חות איכותיים - מזמין עוד  יופי של דו"ח... שיתוף במיטבו... מאוד אינפורמטיבי... מאוד מקצועי... בהחלט מדריך ראוי ל"איך תופסים בורים על בוס"... תוצאה יפה עם בונוס לארוחת דגים טריים... בהחלט עוררת אצלי געגועים לדיג בורי על בוס... יהיו לי כמה שאלות, אעכל מה שקראתי ואעלה אותן.... אז זה היה דו"ח ראשון שלי (דו"ח הכרות) ונקווה לעוד חברים. דרכ למדתי הרבה מהאתר הזה ומחובתי גם לעזור לאחרים ולשתף מהידע שלי. דייג מוצלח לכולם
כפי שציין שחר - ערכי וראוי, יישר כוח 
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
אהלן מקס וברוך הבא ליומן דו"חות הדיג... ועם כאלו דו"חות איכותיים - מזמין עוד  יופי של דו"ח... שיתוף במיטבו... מאוד אינפורמטיבי... מאוד מקצועי... בהחלט מדריך ראוי ל"איך תופסים בורים על בוס"... תוצאה יפה עם בונוס לארוחת דגים טריים... בהחלט עוררת אצלי געגועים לדיג בורי על בוס... יהיו לי כמה שאלות, אעכל מה שקראתי ואעלה אותן.... אז זה היה דו"ח ראשון שלי (דו"ח הכרות) ונקווה לעוד חברים. דרכ למדתי הרבה מהאתר הזה ומחובתי גם לעזור לאחרים ולשתף מהידע שלי. דייג מוצלח לכולם
כפי שציין שחר - ערכי וראוי, יישר כוח  תודה רבה. לדעתי זה היופי והייחודיות בדוחות הדיג, שהדוח יהיה כמה שיותר אינפורמטיבי, מלמד, כמובן מהנסיון האישי של כל אחד ואחד. אשמח לענות לכל שאלה. 
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 14, 2019, 02:00:39 AM על ידי Max
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מחוברגיל:
62
|
|
כפי שציין שחר - ערכי וראוי, יישר כוח  תודה רבה. לדעתי זה היופי והייחודיות בדוחות הדיג, שהדוח יהיה כמה שיותר אינפורמטיבי, מלמד, כמובן מהנסיון האישי של כל אחד ואחד. אשמח לענות לכל שאלה.  אי אפשר היה לנסח את זה טוב יותר  השאלות יגיעו כשאהיה ערני יותר - מחר או מחרתיים... אך אתחיל באחת לבינתיים שהיא פחות בקטע המקצועי - שאלה/בקשה: איך אתה מבחין בין דהבן, טוברה, וקנביט - מלבד הצהוב בזנב או בזימים, או שמא אלו ההבדלים? ואם תוכל בדו"ח הבא לצלם ולציין איזה בורי הוא איזה (הראשון מימין.. האמצעי.. וכיוצ"ב) - תבורך...
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
 |
|
|
כפי שציין שחר - ערכי וראוי, יישר כוח  תודה רבה. לדעתי זה היופי והייחודיות בדוחות הדיג, שהדוח יהיה כמה שיותר אינפורמטיבי, מלמד, כמובן מהנסיון האישי של כל אחד ואחד. אשמח לענות לכל שאלה.  אי אפשר היה לנסח את זה טוב יותר  השאלות יגיעו כשאהיה ערני יותר - מחר או מחרתיים... אך אתחיל באחת לבינתיים שהיא פחות בקטע המקצועי - שאלה/בקשה: איך אתה מבחין בין דהבן, טוברה, וקנביט - מלבד הצהוב בזנב או בזימים, או שמא אלו ההבדלים? ואם תוכל בדו"ח הבא לצלם ולציין איזה בורי הוא איזה (הראשון מימין.. האמצעי.. וכיוצ"ב) - תבורך... בשמחה ובכבוד. בורי טוברה/ דוברה - גופו ארוך יותר מהשאר ("פחות שמן יותר ארוך") ראשו מחודד. הוא פחות דומה מהסיבות שציינתי לשאר משפחתו. נותן פייט יפה יותר חזק מהדהבן. דהבן - מערבית" זהבן", בעיקר רואים לפי הנקודה הזהובה בזימים. הוא יותר "שמן ורחב" מאשר הטוברה. (יש האומרים שהוא גם פחות חכם משאר משפחתו, אני אישית לא מאמין לכל הדברים האלה) קנביט - הבורי האהוב עליי. גם בטעם וגם בפייט המטורף! בורי חזק מאוד, כשמעלים אותו לפני המים הוא נותן נגיחות וריצות לעומק שאם לא זהירים אפשר לשבור את הבוס. סימני ההיכר בעיקר הזנב הצהוב, והסנפיר צהוב, אני בתחילת דרכי כשתפסתי קנביט הייתי בטוח שמדובר בבורי מים מתוקים מה הוא עושה בנמל?  גם בטעם לדעתי זה הבורי המנצח. נפוץ חלקית בנמלים ומרינות. בורי שפן - אין לי ניסיון כלל וכלל עם הדג הזה כיוון שהוא בעיקר בחופים חוליים, אני דג בנמל. אך חבריי טוענים כי יש שפנים בנמל. אני עוד לא נתקלתי. בכבוד, מקס **מצאתי תמונה של תפיסה שלי לפני חודש ומיינתי לפי הסוגים
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 15, 2019, 04:23:04 AM על ידי Max
|
|
|
|
|
|
תודה מקס התמונה עזרה מאד אני למדתי 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מחוברגיל:
62
|
|
 |
|
|
כפי שציין שחר - ערכי וראוי, יישר כוח  תודה רבה. לדעתי זה היופי והייחודיות בדוחות הדיג, שהדוח יהיה כמה שיותר אינפורמטיבי, מלמד, כמובן מהנסיון האישי של כל אחד ואחד. אשמח לענות לכל שאלה.  אי אפשר היה לנסח את זה טוב יותר  השאלות יגיעו כשאהיה ערני יותר - מחר או מחרתיים... אך אתחיל באחת לבינתיים שהיא פחות בקטע המקצועי - שאלה/בקשה: איך אתה מבחין בין דהבן, טוברה, וקנביט - מלבד הצהוב בזנב או בזימים, או שמא אלו ההבדלים? ואם תוכל בדו"ח הבא לצלם ולציין איזה בורי הוא איזה (הראשון מימין.. האמצעי.. וכיוצ"ב) - תבורך... בשמחה ובכבוד. בורי טוברה/ דוברה - גופו ארוך יותר מהשאר ("פחות שמן יותר ארוך") ראשו מחודד. הוא פחות דומה מהסיבות שציינתי לשאר משפחתו. נותן פייט יפה יותר חזק מהדהבן. דהבן - מערבית" זהבן", בעיקר רואים לפי הנקודה הזהובה בזימים. הוא יותר "שמן ורחב" מאשר הטוברה. (יש האומרים שהוא גם פחות חכם משאר משפחתו, אני אישית לא מאמין לכל הדברים האלה) קנביט - הבורי האהוב עליי. גם בטעם וגם בפייט המטורף! בורי חזק מאוד, כשמעלים אותו לפני המים הוא נותן נגיחות וריצות לעומק שאם לא זהירים אפשר לשבור את הבוס. סימני ההיכר בעיקר הזנב הצהוב, והסנפיר צהוב, אני בתחילת דרכי כשתפסתי קנביט הייתי בטוח שמדובר בבורי מים מתוקים מה הוא עושה בנמל?  גם בטעם לדעתי זה הבורי המנצח. נפוץ חלקית בנמלים ומרינות. בורי שפן - אין לי ניסיון כלל וכלל עם הדג הזה כיוון שהוא בעיקר בחופים חוליים, אני דג בנמל. אך חבריי טוענים כי יש שפנים בנמל. אני עוד לא נתקלתי. בכבוד, מקס **מצאתי תמונה של תפיסה שלי לפני חודש ומיינתי לפי הסוגים לפי התמונה מקס, אתה בהחלט יודע את מלאכת תפיסת הבורי  מבחינת הזיהוי, בהחלט הארת את עינינו וכעת המצב יותר ברור - אם כי עדיין נראה שההבדלים דקים וכנראה לראות בעין יהיה יותר ברור (הזהוב לא תמיד ברור בתמונה). בין הקנביט לבין הדהבן - מעבר לפייט ואם הבנתי נכון, האם ההבדל הוא במיקום הצבע הזהוב (זימים לעומת סנפירים וזנב?)? אנסה מבחן עצמי קטן: השני משמאל לקנביט שסימנת, זה טוברה? הרביעי מצד שמאל בתמונה זה טוברה?
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
אכן רפי, צודק בהחלט. דרך אגב עכשיו הסתכלתי שוב בתמונה ויש פרט שאולי יכול קצת לבלבל. יש טוברה אחד מכולם שהגוון שלו יותר כחלחל מהשאר, הסיבה שהוא כבר קושקש. וההבדל בין הקנביט לדהבן, לקנביט זנב צהוב לגמרי לעומת הדהבן שזנבו שחור, והנקודה הזהובה שאולי בתמונה לא נראית טוב אבל במציאות די בולטת. לגבי הטוברות צדקת לגמרי, בעיקרון קשה להתבלבל הוא שונה מאחיו בצורתו.
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 16, 2019, 11:11:39 AM על ידי Max
|
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
כפי שציין שחר - ערכי וראוי, יישר כוח  תודה רבה. לדעתי זה היופי והייחודיות בדוחות הדיג, שהדוח יהיה כמה שיותר אינפורמטיבי, מלמד, כמובן מהנסיון האישי של כל אחד ואחד. אשמח לענות לכל שאלה.  אי אפשר היה לנסח את זה טוב יותר  השאלות יגיעו כשאהיה ערני יותר - מחר או מחרתיים... אך אתחיל באחת לבינתיים שהיא פחות בקטע המקצועי - שאלה/בקשה: איך אתה מבחין בין דהבן, טוברה, וקנביט - מלבד הצהוב בזנב או בזימים, או שמא אלו ההבדלים? ואם תוכל בדו"ח הבא לצלם ולציין איזה בורי הוא איזה (הראשון מימין.. האמצעי.. וכיוצ"ב) - תבורך... בשמחה ובכבוד. בורי טוברה/ דוברה - גופו ארוך יותר מהשאר ("פחות שמן יותר ארוך") ראשו מחודד. הוא פחות דומה מהסיבות שציינתי לשאר משפחתו. נותן פייט יפה יותר חזק מהדהבן. דהבן - מערבית" זהבן", בעיקר רואים לפי הנקודה הזהובה בזימים. הוא יותר "שמן ורחב" מאשר הטוברה. (יש האומרים שהוא גם פחות חכם משאר משפחתו, אני אישית לא מאמין לכל הדברים האלה) קנביט - הבורי האהוב עליי. גם בטעם וגם בפייט המטורף! בורי חזק מאוד, כשמעלים אותו לפני המים הוא נותן נגיחות וריצות לעומק שאם לא זהירים אפשר לשבור את הבוס. סימני ההיכר בעיקר הזנב הצהוב, והסנפיר צהוב, אני בתחילת דרכי כשתפסתי קנביט הייתי בטוח שמדובר בבורי מים מתוקים מה הוא עושה בנמל?  גם בטעם לדעתי זה הבורי המנצח. נפוץ חלקית בנמלים ומרינות. בורי שפן - אין לי ניסיון כלל וכלל עם הדג הזה כיוון שהוא בעיקר בחופים חוליים, אני דג בנמל. אך חבריי טוענים כי יש שפנים בנמל. אני עוד לא נתקלתי. בכבוד, מקס **מצאתי תמונה של תפיסה שלי לפני חודש ומיינתי לפי הסוגים אחלה תמונה אלוף עים אחלה הסבר כול הכבוד 
|
|
|
|
fishtech
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אהלן חברים דו"ח ראשון שלי. התאריך של הדוח לפני שבועיים בערך בגלל שרק ביציאה ההיא צילמתי את התפיסות, אבל בכללי אני כמעט כל יום בים ויש תפיסות בורי כמעט כל יום. (לפחות בנמל יפו) אוקי הגעתי בלילה כי בעיקרון דייג בורי, לדעתי לפחות, אפקטיבי יותר בלילה בגלל שאין דגים אחרים כמו אראסים וכד, שמפריעים לבורי. עבדתי כרגיל עם בוס 6 מטר ועומק בין הדורבן לקרסים היה 4 מטר, שתי משקולות קטנות מעל הסביבל של הבניות ובצק מסטיק. אני משתמש במזרק לבצק. מגיע לנקודה נפגש עם החברים, דייגי בוס וותיקים שלמדתי מהם הכל ( אני משלב בין סגנונות) שגם הם כמעט כל יום בים. מבקש כרגיל ריסוס מהמסעדה ליד (הפיתות מהפח) מרטיב, אני אישית אוהב להוסיף קצת חול מערבב ומוכן. הבורים כמעט תמיד פעילים באזור. חשוב לדעת שגם עם מצוף רגיש כמו דורבן מאוד קשה לזהות בורי גדול. כל הפעמים שנתפס אצלי או אצל חבריי בורי גדול הוא אף פעם לא הוריד את המצוף אלא רק שיחק בו בצורה מאוד עדינה, כך שהשיטה הטובה בדייג בורי היא בתזוזה הכי קטנה של המצוף לתת הוקסטים קלים, הבצק לא יפול. בצק מסטיק טוב לא יפול מהקרס בחיים. דווקא הבורים הקטנים מורידים את המצוף באגרסיביות. אז היה לילה סביר לא היו גדולים אבל היו בורים נחמדים למחבת לכל המשפחה. נתפסו בורי מסוג דהבן, טוברה, וקנביט. (קנביט בורי עם זנב צהוב דומה לבורים של מים מתוקים, נותן פייט מדהים) אז זה היה דו"ח ראשון שלי (דו"ח הכרות) ונקווה לעוד חברים. דרכ למדתי הרבה מהאתר הזה ומחובתי גם לעזור לאחרים ולשתף מהידע שלי. דייג מוצלח לכולם
תודה על השיתוף המעניין. אשמח לדעת אם אתה דג אל תוך המרינה ומהיכן משיגים מצוף דורבן . תודה , איציק
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|