תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
4/10/2019 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 10 - 20 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
09:00 | דמוי דג בינוני - RAPALA | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | 1.5 |
11:00 | קלמארי - | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 1 | 1 |
הדו"ח:
(מתנצל מראש בפני אוכלי הכשר בפורום, יש פה קצת טריפה)
טוב, לאחר תקופה לא פשוטה של איזו תקלה בגב שהשביתה אותי לחודשיים, ועדיין משביתה אותי מקאייק לחודש הקרוב, קיבלתי אישור לצאת מסירה (פחות לחץ על הגב)...
הבעיה היא שאני כמעט לא מכיר אף אחד עם סירה....
ברגע שסיפרתי את זה לרפי, הוא דאג לארגן לי הזמנה חברית להפלגה עם חבר ותיק שלו.
מפרשית ממונעת 43 רגל, בקישון, ספינה יפהפיה. הפלגה לא ארוכה (4+ שעות אני חושב), יציאה מהקישון, ונשארנו במפרץ בגדול. החברה הטובה - גדי, הבעלים, רפי, צח אשכנזי ואנוכי.
אשתי כמובן שמעה שאני מוזמן והזהירה אותי לא לבוא בידיים ריקות.. ניסיתי להסביר לה ש"אבל, אבל, הם נתנו לי התרעה קצרה, לא אספיק לבשל כלום !..." "תתמודד" היא אמרה....
טוב, מהר הלכתי וקניתי קצת נקניקים טובים ממקום מתמחה פה לידנו ("המזוווה") - קצת אווז מעושן ואסאדו מעושן. רפי נשלח להביא לחם בבוקר...ובנוסף שאלתי האם יש שמירת כשרות ומשענו לי שלא, פתחתי לנו שולחן בוקר ספרדי טיפוסי בסירה, עם צ'יפירונס (בייבי קלאמר ממולא בבייבי קלאמר) ותמנונים בשמן ושום.. טאפאס בוקר קלאסי של מי שלא שומר כשרות בספרד (או בארגנטינה, שם מקורותיי.... אני הגעתי מקולקל, אוכל כל... לפחות אשתי ובנותיי כשרות...) ... בנוסף, קצת יין מזן "מאלבק".... היה מעולה, כי מבחינת דגים הייתה לנו פחות עבודה...
על היציאה מהנמל אספנו לנו פלמידה קטנה, ובהמשך חיפשנו קצת דוראדו, מצאנו להקות קטנות שלא היו כל כך אקטיביות... תפסנו אחד שרפי שחרר (כלומר, רפי ניסה להעלות דוראדו קטן עם גנץ' של סוסים, במקום פשוט להניף אותו למעלה.... עד שהדוראדו השתעמם והלך)... ועוד אחד קטן שעלה לסירה...
היה עוד שחרור: רפי רוקן דלי מים לים, ורק אחר כך הבין שהפלאייר האהוב שלו יצא גם לשחייה (הוא נשאר בדלי לאחר שחרור הקרס מהפלמידה)... סופר מבאס לו, אחלה נקודה בשבילי לעקיצה....
היה ים שמן, מה שמסביר את השקט היחסי, מצד שני המון המון המון רתיחות של טוניות קטנות בכל מקום, וכמה דברים די גדולים שקפצו פה ושם... עושה רושם שתהיה עונת פלמידות טובה מהרגיל.
ניסינו גם קצת ג'יג, אבל היינו על חול ולא הייתה פעילות כלשהי יוצאת דופן....
סה"כ, אנשים טובים, ים טוב ואוכל טוב... אי אפשר לא ליהנות !
תודה לרפי על ההזמנה ומי שבא לו לצרף אותי בסירה בחודש-חודשיים הקרובים עד שאחזור לקאייק, אני מבטיח לדאוג לו לבטן מאושרת

שנה טובה לכולם !
קצת תמונות -
צחי ואלדד ממתינים לאיזה בזזזזזזז שלא הגיע...

כשאין ביקורי דגים - יש זמן לפתוח שולחן...

ממשיכים להמתין לדגים אך הם התחפשו למשיח...

הדגים נתרמו לטובת נסיון לעישון דגים

עדכון: הדגים עושנו עד טמפ' פנימית של 58 (עדיין רטובים קצת, עניין של טעם אישי), היו נחמדים, רכים וממש ממש לא יבשים, לא שוס היסטרי אבל נחמד, נמשיך לנסות וריאציות נוספות.