לא סוד שישנה סברה הרווחת לפיה החלקים הטובים בדג נמצאים בראש. סבתא שלי ז"ל, שמאוד אהבה דגים, אכלה תמיד רק את הראשים, במיומנות מרשימה, ואכן הנתחים בראש, בעיקר הבשר שמאחורי הלחי והפסים מעל הראש הם טעימים מאוד גם לדעתי.
אבל, ההתעסקות עם הראשים היא מסורבלת. בדגים הקטנים כמעט ואין מה לאכול בראשים, ובדגים הגדולים הראש גדול, ותופס לבד חצי מהסיר... אם נצרף לזה את העובדה שאני תמיד מפלט את הדגים שאני תופס, מה שמשאיר סיר מסודר ונקי גם מעצמות, מאוד נוח ובמיוחד עם ילדים, ואת הראשים הגדולים גם צריך לחצות כדי שישבו טוב בתוך הסיר...
בסוף יוצא שאני מוותר על הראשים, וזורק לפח או נותן למי שיש לו חשק וסבלנות, גם כשמדובר בראשים גדולים ומלאים בבשר...
אבל נתח הזנב לעומת זאת, קל לפילוט ומשאיר סטייקים יפים של בשר נקי... ואז יוצא שאני בכלל מעדיף את הזנב והחצי האחורי, נניח כשחולקים דג...
אז האם האימרה בהכרח נכונה לעולם הדיג? מה דעתכם?