תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
18/9/2019 | כנרת - מערב | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
15:00 | - ציקדה | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 10 | |
- ציקדה | אמנון מצוי (עדדי) | 1 |
הדו"ח:
שלום לכולם,
זה דו"ח שני שלי, הראשון היה מאוד מזמן ולצערי יציאות ותפיסות דיג אני רואה רק פה בפורום. כמעט ולא יוצא לי לצאת לים מרוב עומס.
השבוע ניצלתי הזדמנות ויצאתי יחד עם המשפחה לכנרת לכמה שעות לשחייה ולדייג, ירדנו בחופים שממש מצפון לטבריה.
הגענו לחוף וניסיתי בהתחלה קפיצים לקרפיון מזדמן או בורי, לצערי פעמיים נתקעו לי הקפיצים בסלעים והבנתי שזה לא ילך.
הוצאתי את החכת אולטרלייט מהאוטו, יש לי shimano lurematic 1-10 שקניתי מזמן אחרי שראיתי שהמליצו עליה פה באחד הדיונים, משודך אליה רולר 2500 עם חוט בד 6lb ופלורו 10lb ששמתי כשדגתי איתה בים.
שמתי ציקדה סינית צהוב לבן 6 גרם שעפה ממש יפה נראה לי המליצו עליה בפורום uהיא עולה גרושים... החוט הדק והמקל הרגיש מעבירים את הוויברציות מעולה. אני נכנס למים וכבר בהטלה הראשונה- כמה גלגולים והקלאץ' מתחיל לזמר, אני מהדק את הדראג ועולה בינית חביבה של 300 גרם וחוזרת למים.
הביניות ממשיכות לעלות בקצב יפה, תוך כדי אני מנסה ניקלים ודמויים אבל חוזר תמיד לציקדה שלא מאכזבת. הבן הגדול רואה אותי תופס ומתלהב, אני נותן לו את החכה והוא תופס כמעט מייד ומאושר עד השמיים...
ניסיתי לארגן עוד סט מחכת לייט סינית ורולר עם חוט ניילון יחסית דק אבל אין מה להשוות בכלל... זה הרגיש כמו מקל מטאטא וויתרתי מאוד מהר.
באחת הזריקות הייתה תקיפה אגרסיבית מאוד והתחיל לצאת חוט למרות שהידקתי את הדראג. התחלתי לגלגל ויש משהו כבד בקצה... התחיל פייט כיפי וארוך עם בינית גדולה, עם קפיצות וירידות לסלעים ולשיחים. הילדים התלהבו והתחילו לנחש מה זה, נכנסו למים וניסו לזהות בשלב מסויים היא עקפה אותי לכיוון החוף ועלתה על פני המים ליד הילדים. הבן הקטן שלי ראה את הגודל שלה וצעק "אבא זה כריש!" וברח לחוף...
הבינית כנראה שמעה כריש ונבהלה וירדה לסלעים... המשולשת השנייה של הדמוי נתקעה בסלע כך שהבינית הייתה מהודקת לסלע. לא רציתי לשלוח יד כי פחדתי שהדמוי ישתחרר מהניעורים שלה ויינעץ לי ביד, קראתי לבן שלי שיביא רשת. בינתיים הבינית הצליחה איכשהו להשתחרר מהסלע, לשמחתי יחד עם הדמוי בפה... הוצאנו אותה לחוף, בינית יפה של קצת יותר מקילו שחזרה למים.
לקראת הסוף הבן שלי הוציא עדדי יפה (והיחיד שיצא).
קישור לציקדה
בהחלט השאיר טעם של עוד, אולי עוד נצליח לגנוב עוד יציאה לפני סוף העונה...
קצת הסתבכתי עם התמונות, אעלה בהמשך