תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
12/8/2019 | כנרת - מערב | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
17:30 | גיג קטן - AliExpress | בורי (קיפון גדול-ראש) | 1 | 2.4 |
הדו"ח:
נתחיל את הסיפור מלפני איזה שבוע-שבועיים ככה.
אני ועמית (ערוץ היוטיוב הנפלא "שני דייגים") מנסים לקבוע דיג משותף קצרצר כשאני בצפון עם המשפחה לחופשה.
המפגש עמד בספק. לרגע בוטל ולרגע שונתה השעה וככה כמו מצב הים משתנה מרגע לרגע עד שכבר היה ממש נראה שזה שוב לא יקרה (ניסינו לתאם כבר כמה פעמים יציאה משותפת ולא עלה בידינו).
נקצר לשורה תחתונה - נפגשנו ביום שני האחרון בשעה 17:00 בערך על הכנרת לשעה וחצי בערך (קצר כמו שאמרתי). הגענו כל המשפחה ואחרי 5 דקות אישתי והבת נסעו לכינרת לשופינג קטן כדי לאפשר לי ולבן האמצעי דיג קצר והן לא תשתעממנה סתם (ככה מראש בנינו את הלו"ז שלנו לחופשה. אין דברים כמוה!) והבן הגדול שהחליט ברגע האחרון שיישאר איתנו.
עמית כבר בחוף אומר שיש פעילות אבל ממש בקטנה ורגע לפני שהגעתי בינית חמודה לקחה אותו לסלעים אבל בחור עם משקפת שצלל שם חילץ לו את הבינית עם הדמוי

מסדר לבן שלי ולי את המקל ומתחילים.
רוח חזקה שמאוד מקשה על הזריקות ולא ממש מאפשרת עבודה עם דמוי אז אני שם לי ג'יג קטן מאלו ששלחתי קישור פה בעבר. כמה זריקות עם המתנה לשקיעה עד הקרקעית ומשחק איטי של נגיעה בקרקעית, 2-3 הקפצות קלות, המתנה של כמה שניות ושוב 2-3 הקפצות וככה בלופ. כן, זה היה הימור על הג'יג שייתקע והיו כמה פעמים שחשבתי גם שהנה הלך הג'יג...
פה ושם הבן שלי זורק בהצלבה עם החוט שלי, משחררים וממשיכים.
אחרי כמה דקות וכמה זריקות (בודדות יחסית) אני מרגיש ברקס. חשבתי שוב סלע ואז אני מרגיש קצת תנועה ומשקל. תוהה לעצמי עם זה דג או סתם הג'יג שהסתבך עם החוט ומייצר התנגדות (כולנו מכירים את זה

עמית מסתלבט עלי אבל אני ממשיך לגלגל והבן שלי מגלגל ואני קולט את הדמוי שלו כבר ואומר להם שאמנם הוא עלי אבל יש גם דג!

שניה אחר כך מתחיל האקשן! אני משוכנע שזו בינית כי מה עוד יכול להיות? עמית שעומד בזוית טובה יותר וגבוה יותר מתבלבל ממה שהוא רואה וכל פעם אומר משהו אחר

אני בינתיים תוך כדי הפייט סוגר עוד את הקלאץ ושוב סוגר וסוגר עוד קצת אבל הרולר צורח והדג נותן ריצות ומפעיל שרירים כל פעם שאני מקרב אותו לחוף

הילדים אומרים לי "אבא החכה עוד רגע נשברת, היא מכופפת לגמרי!" ואני רגוע אומר להם אל תדאגו המקל הזה יעמוד בזה יפה וגם ביותר מזה

הבחור שעזר לעמית נכנס שוב למים ואומר לי בוא אני אמשוך אותו עם החוט ואני צועק לו שלא יעשה את זה כי החוט הזה בעובי שערה וזה יחתוך לו את היד ואני גם חושש לקריעה.
בינתיים עמית הגיע ואני כבר הפסקתי לגעת בקלאץ כי כבר היה די סגור וממש חששתי שהחוט ייקרע אם אסגור עוד.
עמית נכנס עם הרשת, מרים את הדג ואומר לי בורי! היינו בהלם וצרחנו שם, ממש אקסטזה על החוף!
הבורי נתפס בפה! לא בזנב, לא בצד ולא ליד הפה. בפה ממש!!
אחרי זה גם שחררתי אותו אבל לצערי הוא החליק לי מהיד וקיבל מכה שדי גמרה אותו אז לא שרד את השחרור (כמו שתראו בסירטון)..
אז שיא אישי שלי מזה זמן רב מאוד, הפתעה ענקית לי ולכולנו כי לא ציפיתי למשהו כזה בכלל.
ואפשר גם לומר שזה סיפתח או טבילת אש ראויה יותר לסט הנהדר

תודה לעמית על המפגש המהנה, הפירגונים והעזרה.
ותודה למארט על ההמלצות לסט הזה -
מקל Daiwa CrossCast 762XULS-AF Light Game II 1-10
מכונה - Daiwa RevrosE A 1003
חוט - Daiwa JBraid 0.06
מוזמנים להינות גם מהסירטון המעולה שעשה עמית

אז שוב תודה עמית גם על זה - חולה על הערוץ שלך