בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  עוקץ חדש בווטסאפ זהירות
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עוקץ חדש בווטסאפ זהירות  (נקרא 1220 פעמים) הדפסה
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

עוקץ חדש בווטסאפ זהירות
« ב- : יולי 31, 2019, 20:57:08 PM »
יש איזה עוקץ חדש

ששולחים לכם הודעה עים הבטחה ל 1,000 גיגה של גלישה חינם כי יש לווטסאם יום הולדת

תיזהרו אנשים לא להיכנס לקישור ששמים בהודעה הזאת

פה נתנו את האזהרה  https://tech.walla.co.il/item/3250631
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: עוקץ חדש בווטסאפ זהירות
« הגיב #1 ב- : אוגוסט 06, 2019, 06:38:46 AM »
אין מתנות חינם
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוגוסט 06, 2019, 08:01:28 AM »
בס"ד

תודה רבה על האזהרה...
ולמי שאין לו ווטסאפ יכול לשון טוב יותר  מוציא לשון
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוגוסט 06, 2019, 09:17:11 AM »
בגדול- לא להסתמך על שום הצעה שקיבלתם בלי סימנים מזהים מספקים. עוקצים כאלה מסתובבים כל יום, כל פעם במסיכה אחרת. פעם לכאורה פייסבוק מבקשים ממך לעדכן פרטים, פעם פייפאל מודיעים לך שבוצעה העברה חריגה מהחשבון שלך, ופעם ג'ימייל מזהירים שהיתה כניסה לא מאושרת לחשבון שלך והוא עומד להיחסם, וכולם מבקשים להיכנס ללינק לא מזוהה, וכולם בכלל לא זוכרים מה שם המשתמש שלך ופונים אליך כ"לקוח יקר" או בשם כתובת המייל שלך... אז בכל פנייה כזו, מומלץ בחום לנשום עמוק, לא ללחוץ על שום קישור, ולהיכנס לחשבון שלך דרך הכתובת הרשמית שלו כדי לבדוק את המצב האמיתי. אין מצב שתקבל הודעה רשמית כזו לתיבת גואר הזבל שלך, אבל באתר הרשמי לא יהיה שום זכר לנושא...
בהרבה מקרים הפנייה המתחזה תיראה מאוד אמינה, עם לוגואים וגרפיקה וכו', אבל בהרבה פעמים ניתן גם למצוא שגיאות כתיב למשל, פשוט כי ברוב המקרים העקיצות האלה מגיעות ממקומות בהם אנגלית אינה שפת האם...
בחלק מהמקרים מנסים לדלות ממך פרטים מזהים או פרטי אשראי כדי לגנוב כסף מהחשבון שלך, על הונאות אשראי יש ביטוח של חברות האשראי, אבל בחלק אחר מהמקרים הכניסה ללינק גורמת לטעינת קובץ וירוס כלשהו למחשב\טלפון, מה שמביא לגניבת פרטים אישיים ואף להשתלטות על המכשיר ועל חשבונות אישיים, אימייל, רשתות חברתיות וכו', דבר שעלול להיות מאוד לא נעים!
~@מור@~

אם מחפשים אותי - אני בים ;)
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אם מחפשים אותי - אני בים ;)

« הגיב #4 ב- : אוגוסט 06, 2019, 09:49:22 AM »
עוסק בתחום המחשבים אז כל מה שרשם קובי מוכר לי מאוד אבל על כל פנים תודה על האזהרה 
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוגוסט 13, 2019, 01:01:56 AM »
הבטחה לכזו מתנה מסריחה מריח של עוקץ וכדברי שרגא - אין מתנות חינם!

ולמי שאין לו ווטסאפ יכול לשון טוב יותר  מוציא לשון
לפעמים אני מקנא בך אברהם... גילגול עיניים

בגדול- לא להסתמך על שום הצעה שקיבלתם בלי סימנים מזהים מספקים. עוקצים כאלה מסתובבים כל יום, כל פעם במסיכה אחרת. פעם לכאורה פייסבוק מבקשים ממך לעדכן פרטים, פעם פייפאל מודיעים לך שבוצעה העברה חריגה מהחשבון שלך, ופעם ג'ימייל מזהירים שהיתה כניסה לא מאושרת לחשבון שלך והוא עומד להיחסם, וכולם מבקשים להיכנס ללינק לא מזוהה, וכולם בכלל לא זוכרים מה שם המשתמש שלך ופונים אליך כ"לקוח יקר" או בשם כתובת המייל שלך... אז בכל פנייה כזו, מומלץ בחום לנשום עמוק, לא ללחוץ על שום קישור, ולהיכנס לחשבון שלך דרך הכתובת הרשמית שלו כדי לבדוק את המצב האמיתי. אין מצב שתקבל הודעה רשמית כזו לתיבת גואר הזבל שלך, אבל באתר הרשמי לא יהיה שום זכר לנושא...
בהרבה מקרים הפנייה המתחזה תיראה מאוד אמינה, עם לוגואים וגרפיקה וכו', אבל בהרבה פעמים ניתן גם למצוא שגיאות כתיב למשל, פשוט כי ברוב המקרים העקיצות האלה מגיעות ממקומות בהם אנגלית אינה שפת האם...
בחלק מהמקרים מנסים לדלות ממך פרטים מזהים או פרטי אשראי כדי לגנוב כסף מהחשבון שלך, על הונאות אשראי יש ביטוח של חברות האשראי, אבל בחלק אחר מהמקרים הכניסה ללינק גורמת לטעינת קובץ וירוס כלשהו למחשב\טלפון, מה שמביא לגניבת פרטים אישיים ואף להשתלטות על המכשיר ועל חשבונות אישיים, אימייל, רשתות חברתיות וכו', דבר שעלול להיות מאוד לא נעים!
תודה תודה קובי על האזהרות החשובות והמפורטות תודה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!