תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
29/3/2019 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
23:00 | קלמארי - | סרגוס (סרגוס משורטט) | 5 | 5.2 |
הדו"ח:
דוח שחייב לרפאל , התאריך משוער וייתכן שרחוק מהתאריך המקורי
היציאה הזו הייתה לדרום , מישה מציע לי להצטרף , מראה לי שיש תנאים מצויינים לדיג, לא שבדיוק הבנתי על מה דיבר ( משהו על מיקום הירח בשילוב גאות או שפל .... משהו שמזכיר יותר רופא אליל מאשר נתונים יבשים אבל הבחור כמו תמיד , הוכיח שיודע על מה מדבר)
מגיעים לחוף עם ציוד סרף , הקרנף הסורי הזה מעמיס עליו את כל הציוד, לי נשאר לקחת את הכסא

צועדים מעט , מישה מסתכל על הים , מצביע לי על נקודה שבין תקלות ( חלק ממה שהוא אמר לי מספיק פעמים כבר חילחל ולמדתי ) מראה לי שיש שבירה בין הגל השלישי לשני וכו' ואומר ששם יש בור ושם הם יחכו לנו ...בסדר...מה אני כבר יודע על דיג סרף, אני מז'רז'ר בכלל ....אבל הרבה מהידע רלוונטי גם אליי מסתבר. מיש פותח חכות , ממלא דלי במים , מתחיל לחתוך רצועות קלאמר שאני והוא דגנו זמן מה קודם לכן ...וכל הזמן הזה אני כמו איזה כוסית נגעל לגעת בפתיון.
מציידים ריג אחד ברצועות קטנטנות , שם אנו מטרגטים איזו טלוויזיה קטנה או סרגוס קטנצ'יק כדי שישמשו פתיון להמשך ובריג השני ... קרס גדולה יותר , פתיון גדול יותר ..מטילים את שניהם למים ומחכים.
הים עבד בצורה קצת מעצבנת , המון פסולת נסחפה לחוף והריגים שלנו אספו את חלקה ...מיש הצליח להוציא שטיח פרסי במשקל ממש ממש לא מבוטל ( תודה לאל שזה מקלות חוף , מקל זירזור היה נשבר ), הוא מסביר לי על משטר הזרמים , מחליף סוג משקולת לשמנמנה עגלגלה כזו שמטרתה מסתבר ....להתגלגל בתוך הבור ולאתר את מי שאנו מחפשים , סוג של להשחיל רימון למאורה של אוייב , אני שהמום מרמת התחכום זורם ....
מנסה להטיל ודופק את ראש החכה בחוף , מנסה להטיל פעם שנייה וזורק מרחק יריקה ....פעם שלישית מישה בא לעזור כי קלט שהמקל שלו גדול עליי בכמה מידות ( הבן אדם מטיל משקולות של 5-6 אוז), יורה את המשקולת לחוף ממול בערך ....ומחכים ...רואים את יצאת החוט העקבית של המשקולת המתגלגלת בבור...מישה מציין שעוד מעט ...כשהירח יהיה מעלינו ...יתחילו האכילות .
כך היה !
ביס ראשון יוצא לו יצור , שהייתי מוכן להשבע שהוא סרגוס רק שהגודל ...הגודל.... מה זה הדבר הזה אני שואל את מיש ...זה סרגוס הוא עונה ...הבנתי ... יצא לו סרגוס באורך של בקבוק ליטר וחצי , שמנמן ...., לאט לאט הצטרפו אליהם חברים , כאשר הגדול ביותר לבדו שקל 1.400 קילו ,( נשקל במשקל דיגטלי של מכולת), מפלץ אמיתי , חבריו לא היו קטנים בהרבה פרט לאחד שנשק לחצי קילו ....
איני איש סרף , בטח לא ידעתי לספר פרטים חשובים , אבל החוויה ... אילו גדלים של סרגוסים ...
חזרנו הבייתה מסריחים מקלאמרי ושמחים מהדגים בשק ( דוד שלי זכה לארוחת דגים דשנה)
לצערי לא צילמתי את כל הדגים אלא רק את ה2 הראשונים ...אבל הם מספיקים לתת אומדן לגבי הגודל