תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
29/7/2019 | דרום - פלמחים | מים מלוחים | שקט עד גלי | 10 - 20 מטר | דיג מקיאק בים - ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
1 | גיג בינוני - הכי זול | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | 15 |
הדו"ח:
טוב , תחזית הים לשבת הייתה בינונית. מטר 0.5-0.7. לרוב אני נמנע מלצאת בים כזה. גם בגלל שאני יוצא לבד וגם בגלל שאני יוצא בחוף אשר לחלוטין איננו מוגן מגלים. אבל אחרי שאשתי הודיעה שהיא יוצאת עם קבוצת הסאפים שלה , קצת עלה לי הביטחון והחלטתי לצאת.
התייצבנו בחוף בשמונה. הים מפתיעה לטובה.
היא לסאפ ואני לקיאק. אני יוצא לים הכי לייט שאפשר : בלי מגלה דגים , חכה אחת בלבד , כך שבשמונה וחמישה כבר הייתי בחתירה. קילומטר וחצי של חתירה והייתי בעומק 20 מטר על הנקודה. רוח בינונית של 10 קמש , וים גלי כך שכל חמש דקות תיקנתי לנקודה.
אחריי חצי שעה של גיג , נעילה חזקה מאד והחוט מתחיל לרוץ בטיל. אני משתמש ברולר קטן מאד עם 150 מטר.
חוט בד של DAIWA 40 LB.
הדג פותח כמעט את כל החוט וניראה שנישאר משהוא כמו 15 מטר. מריץ בראש התלבטות : להניח את החכה ולהתחיל לחתור לכיוון הדג או להדק עוד יותר את הקלאץ (שהיה כבר נעול בערך בהתנגדות של 10 קילו).
מחליט לסגור קלאץ וכבר מדמיין איך החוט ניקרה. אבל המזל איתי והדג נעצר. מיד משחרר את הקלאץ ומתחיל לגלגל. אדרנלין בשמים. לא רגיל למאבק שכזה.
אלוהיי הים איתי. מתחיל לסגור חוט בלי השתוללות של הדג. הדג 10 מטר מתחתי , רואה אותו ושוב הוא פותח איזה 40 מטר ונרגע. מגלגל אותו עד לקיאק. הוא עושה סיבובים איטיים ורגועים קרוב לפני המים.
מתרשם שמדובר בדג של 6 קילו. מנסה לאסוף אותו לתוך הרשת ודיי מהר מבין שזה לא יעבוד. בערך שליש מהדג נכנס לרשת וכל השאר בחוץ.
יש לי גאנץ , אבל מעולם לא השתמשתי בו והוא זרוק עמוק בתוך הקיאק – אלוהים יודע איפו. מחליט שלא לנסות לחפש אותו עכשיו. מקרב את הדג לקיאק ותופס אותו בכל הכוח בזימים. משחיל את השחילר וצועק משמחה. הוא שלי.
אבל פה מתחיל קושי אחר. אני עם יד אחת בזימים ולא מצליח להרים אותו. מנסה להגיע עם היד השנייה לזנב ולא מגיע. פה אני קולט שהוא גדול. מתלבט האם לדחוף עוד יד שניה לזימים - לרגע קט מדמיין אותי עם שתי ידיים תקועות בתוך הדג שהופך אותי למים.... אבל זה עכשיו או לעולם לא. מכניס גם את היד השנייה לזימים. נמרך עם הגוף לאחור וגורר את הדג אליי ועליי.
הוא על הקיאק. זהו הדג שלי – 15 קילו.
מקיאק , זה שיא אישי עבורי.